mama303 28.04.17, 09:36 Kandydat na prezydenta, który ma spora przewagę żąda sankcji dla Polski. Dziękujemy Ci PIS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
c2h6 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 09:40 mama303 napisała: > Kandydat na prezydenta, który ma spora przewagę żąda sankcji dla Polski. Dzięku > jemy Ci PIS No ale o co chodzi? Polska żądała nałożenia sankcji na Rosję i było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 10:20 c2h6 napisała: > No ale o co chodzi? Polska żądała nałożenia sankcji na Rosję i było dobrze. jesteśmy jak Rosja, WOW Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 09:41 I ja w sumie się z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 10:20 sumire napisała: > I ja w sumie się z nim zgadzam. ja niestety też. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:51 mama303 napisała: > sumire napisała: > > > I ja w sumie się z nim zgadzam. > > ja niestety też. Ze smutkiem stwierdzam, ze ja też Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:26 I ja w sumie się z nim zgadzam. : Eh, to polskie zaprzaństwo. Chłopina wykorzystuje antypolskie klimaty we Francji - po to, aby zdobyć głosy nienawidzących Polaków zwolenników le Pen - a polskie elitki mu przyklaskują. Jak tylko zostanie tym prezydentem, będzie robił buzi-buzi z Szydło i jak się wtedy będziesz czuła? Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:35 ja też. a zarzucany mu przez polski rząd populizm... cóż - i kto to mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 09:43 bardzo dobrze i daj mu boże prezydenturę! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga1350 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:23 usitania2 napisał: > bardzo dobrze i daj mu boże prezydenturę! ??? w (jeszcze) laickiej republice? Macron obraziłby się śmiertelnie za takie życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:05 jadwiga1350 napisała: >Macron obraziłby się śmiertelnie za takie życzenie. uprzejmie przypominam, że "państwo laickie" nie oznacza, że obywatelom nie wolno wierzyć i praktykować w miejscach do tego przeznaczonych. Nie chce mi się googlać, jakiego Macron jest wyznania (jeśli jakiegoś jest), natomiast stawiam, że bez drgnięcia powieki powtórzyłby za Henrykiem IV "Paris vaut bien une messe", a nie kręcił nosem na pomoc (dowolnego) boga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 09:56 Trochę za późno. Gdyby na początku EU stanowczo przeciwstawiła się wyczynom PiSu, nie byłoby takich zniszczeń w Polsce. To będzie wstyd i to kosztowny, ale może powstrzyma realizację najgorszych scenariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny On nie jest EU, on jest FR 28.04.17, 10:57 Polska (czy raczej "Polska" - polski hydraulik, delokalizacja przemysłu, "dumping socjalny" ze strony biedniejszych członków EU) to kwestia trwale obecna we francuskiej debacie publicznej. Dlatego Macron musi jakoś się do tego odnieść. I jeśli Le Pen jako rozwiązanie widzi Unię bez Francji, Macron proponuje raczej Unię bez Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: On nie jest EU, on jest FR 28.04.17, 11:04 FR to póki co część UE i to dość istotna. Jeżeli zrealizuje obietnice to przynajmniej wróci debata na temat tego co się tu dzieje. A Polska sama postawiła się na najdalszych obrzeżach UE i bez wyrzucania jej ze wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga1350 Re: On nie jest EU, on jest FR 28.04.17, 12:20 Nic, trzeba zawiązać Konfederację i poprosić Wielkiego Macrona o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny On wcale nie wzywa do umierania za Gdańsk :) 28.04.17, 13:54 > FR to póki co część UE i to dość istotna. Jeżeli zrealizuje obietnice to przyna > jmniej wróci debata na temat tego co się tu dzieje. Pieśń odległej przyszłości (jeśli w ogóle jakakolwiek). Macron nie mówi tego, żeby dyscyplinować Polskę, to jest wypowiedź na użytek wewnątrzfrancuski. On pokazuje w ten sposób, że pozostając w Unii Francja nie będzie bezsilna wobec tych bezczelnych parweniuszy ze wschodu, znajdą się sposoby ich zdyscyplinowania. I adresatem tej wypowiedzi są ci we Francji, którzy uważają się za pokrzywdzonych/zagrożonych panoszeniem się tej "Polski". > A Polska sama postawiła się na najdalszych obrzeżach UE i bez wyrzucania jej ze > wspólnoty. I dlatego należy się spodziewać wszystkiego. Najgorszego też. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:24 Kto sieje wiatr... Chyba nikt się nie spodziewa, że UE pozwoli rządowi polskiemu fikać bez końca. Szkoda tylko, że po d..e dostaniemy wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:27 "Chyba nikt się nie spodziewa, że UE pozwoli rządowi polskiemu fikać bez końca. " A co nam zrobią? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:34 Kurek przykręcą. A mogą. Gdybyś nie zauważyła, dostajemy z Unii sporo pieniążków, które PiS bardzo chętnie wydaje, ale to nie musi trwać wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:36 "Kurek przykręcą. A mogą. Gdybyś nie zauważyła, dostajemy z Unii sporo pieniążków, które PiS bardzo chętnie wydaje, ale to nie musi trwać wiecznie. " A który kurek? Przecież i tak Polska płaci wysokie stawki za przynależność do UE, a z tego, co dostaje, tylko około 18 eurocentów zostaje w Polsce, resztę zagarnia UE. No i ICH firmy nie płaca u nas podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:40 A te wyliczenia to skąd?... Odpowiedz Link Zgłoś
c2h6 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:27 sumire napisała: > A te wyliczenia to skąd?... Sądząc po wyczynach nuty w sąsiednim wątku, to z jakiegoś kieliszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:12 jesienna.nuta napisała: > Przecież i tak Polska płaci wysokie stawki za przynależność do UE, a z tego, co > dostaje, tylko około 18 eurocentów zostaje w Polsce, resztę zagarnia UE. bzdura, narazie to duzo więcej dostaliśmy niz wpłaciliśmy. Jakby co to będziemy musieli zwracać jak Wlk.Brytania. Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Morawieckiemu to powiedz! :D 28.04.17, 14:08 jesienna.nuta napisała: > Przecież i tak Polska płaci wysokie stawki za przynależność do UE, a z tego, co > dostaje, tylko około 18 eurocentów zostaje w Polsce, resztę zagarnia UE. No i > ICH firmy nie płaca u nas podatków! Srutu tutu. Idź do Morawieckiego i powiedz, żeby opracował wersję swoich snów o potędze bez pieniędzy z Brukseli. Tylko pamiętaj, żeby włożyć na głowę hełm. Naprawdę ci się przyda. BTW, ja chętnie wejdę w taki biznes, jaki tu opisujesz - ty dasz mi 1 zł, a ja ci oddam 82 grosze. Na tych zasadach przyjmę nawet milion, dziesięć, sto milionów. Ile tam masz na podorędziu, tyle łyknę. Nie będę wybrzydzał. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Morawieckiemu to powiedz! :D 28.04.17, 18:12 Lekcja matematyki.m, bodajże 1 kl liceum starego systemu, to się nazywało "ciągi"? rorzrzutny napisał(a): > > BTW, ja chętnie wejdę w taki biznes, jaki tu opisujesz - ty dasz mi 1 zł, a ja > ci oddam 82 grosze. Na tych zasadach przyjmę nawet milion, dziesięć, sto milion > ów. Ile tam masz na podorędziu, tyle łyknę. Nie będę wybrzydzał. > Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:09 sumire napisała: > Kurek przykręcą. A mogą. Gdybyś nie zauważyła, dostajemy z Unii sporo pieniążkó > w, które PiS bardzo chętnie wydaje np. mąż naszej pani premier.... Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:25 Guzik mnie obchodzi ten francuski błazen mający żonę starszą od siebie o ćwierćwiecza i gromadę JEJ dzieciaków na utrzymaniu. Ale cieszę się, że poważne firmy wieją z tej islamskiej Francji i będą inwestować w Polsce. A tak w ogóle. Francja to kaszana, a do tego zdrajcy nie dotrzymujący traktów Polsce, jak na przykład w 1939 :C Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:31 Oto, co najbardziej obchodzi polską konserwę - nieważne, jakie człowiek ma poglądy, ważne, że ma starszą żonę. Zgroza i moralna zgnilizna! Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:47 faktem jest, że tę różnicę wieku widać, bardzo widać odstęp pokolenia w małżeństwie jest dziwactwem gdyby Macron wziął sobie 15latke (dozwolone w emiracie francuskim) na tym forum wszystkie zgodnie by wyly o starym dziadu-pedofilu A tak za 10 lat on będzie 50latkim w średnim wieku z babcią robiacą za żonę no ale oczywiście ja jestem konserwa, bo nie zachwycam się każdą udziwnioną konfiguracją Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:56 Ale nie musisz się zachwycać absolutnie, wszak to wyłącznie interes bezpośrednio zainteresowanych. Melania Trump ma dla odmiany męża starszego o ponad 20 lat i jakoś nie zauważyłam świętego oburzenia. To tylko facet mający żonę "babcię" (wtf) jest udziwnioną konfiguracją. Ot, seksizm naszego dnia powszedniego Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:38 Macron chce także pogonić Węgry.Jak siè niszczy demokrację to trzeba ponieść konsekwencje, Norwegia teź przykręca kurek i o ile wiem niczyja żona nie jest w to zamieszana. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:14 kolpik124 napisała: > no ale oczywiście ja jestem konserwa, bo nie zachwycam się każdą udziwnioną kon > figuracją a ktos Ci każe sie zachwycać? tylko ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:32 Cała ta wypowiedź mówi BARDZO wiele a autorze, pewnie więcej niż by sobie życzył. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:37 Nie dowiedzieliśmy się z niej, dodajmy, nic czego byśmy już wcześniej nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:52 "Cała ta wypowiedź mówi BARDZO wiele a autorze, pewnie więcej niż by sobie życzył. " Świadczy o PATRIOTYZMIE Autorki i trosce o interesy POLSKI, MOJEJ OJCZYZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:14 Co ma wiek zony kandydata na prezydenta Francji wspólnego z patriotyzmem? Świadczy to tylko o Twoim ograniczeniu i chamstwie (chamstwo czesto jest wynikiem ograniczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:14 Ja już wiem, kim jest jesienna dama vel nuta. Pamiętacie w-i-k-i? Kto nie pamięta, niech wyszuka, piękne posty produkowała. I też wielbicielka Kaczyńskiego, ciekawe, jak to się wiąże z byciem chamską mitomanką... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Nie "wieją z tej islamskiej Francji" 29.04.17, 22:43 tylko "polska siła robocza jest tańsza". Odpowiedz Link Zgłoś
mama.nygusa Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:48 No tak, bo po zgodzilaby sie przyjac uchodzcow i byloby cacy, pis nie chce i jest be. Oni maja syf na ulicach, u nas spokoj i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 12:59 Macron prowadzi kampanię wyborcza w fabryce której produkcja ma zostać przeniesiona do wstrętnej pisowskiej Polski, postympowe mamuśki przyklaskuja Macronowi w jego poglądach, że w Polsce nie powinno się inwestować dalszy komentarz zbędny.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:19 kolpik124 napisała: > postympowe mamuśki przyklaskuja Macronowi > w jego poglądach, że w Polsce nie powinno się inwestować jeżeli Polska sama daje argumenty do rozgrywek....to do kogo pretensja? Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:24 "postympowe mamuśki przyklaskuja Macronowi w jego poglądach, że w Polsce nie powinno się inwestować " 100/100 MNIE interesuje, żeby w MOJEJ Polsce nie było biedy, głodnych dzieci i starców. Żeby POLSKIE matki nie musiały się martwic, czy kupić bułkę dziecku, czy może jabłko? Chcę, by polska matka mogła zostać w domu i wychowywać dzieci jeśli chce, a jej mąż - zarabiał GODZIWIE. Jeśli pani nie ma męża - niech państwo da jej na godziwe utrzymanie zamiast zajmować się tuszowaniem przestępstw grup kolesi. Wolę, żeby Anita Gargas nie miała o czym kręcić dalszych programów, bo wszyscy (zachodnie firmy też) płacili UCZCIWIE podatki i chcę, żeby złodziej i bandyci znajdowali się tam, gdzie ich miejsce - w więzieniu. GUZIK mnie obchodzi jakiś tak francuski pederasta jak o nim mówi Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:12 Akurat takiej Polski PiS nie tworzy. Rozdawnictwo oraz rozpasanie władzy powoduje, że kraj ubożeje i jego mieszkańcom będzie się żyło gorzej. Pieniędzy już teraz brakuje, nie mówiąc o kolejnych latach. Z pustego i Salomon nie naleje. Prosty i nieumiejący myśleć samodzielnie wyborca PiS-u tego niestety nie pojmie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:14 GUZIK mnie obchodzi jakiś tak francuski pederasta jak o nim mówi Putin Najwyraźniej bardzo Ciebie obchodzi skoro nie potrafisz przestać myśleć o tym kim on żyje i dlaczego. Wygląda to wręcz na obsesję. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:11 jesienna.nuta napisała: > MNIE interesuje, żeby w MOJEJ Polsce nie było biedy, głodnych dzieci i starców. czyli utopia Cie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:57 Spokój i cisza? Ostatnio w poczekalni do lekarza z dzieckiem czekałam, wpadła grupa kibiców wyklętych, bo odkąd zlikwidowano w mojej dziurze pogotowie, akurat pediatra przyjmuje przypadki nie tak pilne, by je do pobliskiego szpitala odsyłać. Zanim nadeszła nasza kolej, przez poczekalnię przewinęło się kilkunastu przeklinających, pijanych, palących w poczekalni papierosy Polaków pierwszego sortu, i ustalali wersję, co kto i komu mówi. Mamy z maleńkimi dziećmi, biegające kilkulatki, kibole i ich skopany, z rozwalonym ryjem kolega, który ledwo przytomny żłopał colę na wyścigi, bo czegoś się naćpał i nie chciał, żeby wyszło w badaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:18 Naprawdę Was to cieszy? Oberwie zwykły człowiek, a PiS będzie miał wodę na młyn. Każdą porażkę wytłumaczy złą unią. A ich zwolenników nic nie przekona, ze biale jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:25 Ja mam w glowie dysonans. Z jednej strony chcialabym sankcji, chcialabym po to, aby zwolennicy PiSu wkoncu na wlasnej skorze poczuili finansowe skutki polityki ukochanej partii. Z drugiej strony zal mi mojej rodziny w Polsce oraz wszystkich porzadnych ematek z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 18:18 Dla nich to nie będą skutki polityki partii. Dla nich to będzie winatuska, UE, i zdrada jak w 39. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:32 to może pis niech nie łamie prawa, hę? Wtedy nie będzie żadnych sankcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:35 "to może pis niech nie łamie prawa, hę? Wtedy nie będzie żadnych sankcji." No przecież NIE ŁAMIE. Niszczy tylko INTERESY dotąd uprzywilejowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:29 Tak, cały świat błądzi, tylko grupa posłów jednej partii ma rację. Od zawsze wiadomo, że im ktoś bardzie ograniczony, tym ma większe mniemanie o sobie i swojej nieomylności. Odpowiedz Link Zgłoś
bubba_13 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:35 a to jak się drukowanymi pisze, to argument ma jakąś większą wartość? bo jeśli chodzi o fakty, to ŁAMIE, ŁAMIE (PiS prawo). Tak w dużym skrócie i uproszczeniu: narusza (czyli: łamie) zasady demokratycznego państwa prawa, opartego na zasadzie trójpodziału władz. W związku z czym EU (która jest związkiem państw opartych o zasadę demokratycznego państwa prawa) ma podstawę do rozpoczęcia (formalnych i nieformalnych) działań, mających na celu przypomnienie Polsce do zachowania jakich standardów zobowiązuje członkostwo. To dość proste. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:14 jesienna.nuta napisała: > No przecież NIE ŁAMIE. > Niszczy tylko INTERESY dotąd uprzywilejowanych. i tworzy nową grupke uprzywilejowanych....tylko dosc nieudolnie Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 29.04.17, 22:47 > No przecież NIE ŁAMIE. > Niszczy tylko INTERESY dotąd uprzywilejowanych. O cholera, klasyczna pisówa. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 18:21 Ale sądzisz, że przestanie łamać? Ja za to zapłacę, Ty zapłacisz. Oni będą się mieć dobrze, spokojna Twoja głowa. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 13:39 Popieram. Dziwię się, że UE jeszcze tych sankcji nie nałożyła na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:33 To niby zasługa PIS, że Whirpool przenosi produkcję z Francji do Łodzi? Owszem PIS się podkłada UE, ale przez tego populistę nie przemawia żadna troska o demokrację w Polsce, tylko zwykły rachunek ekonomiczny. Coraz więcej firm zamyka produkcję na zachodzie i przenosi do nas. To musi bardzo boleć. Wszystkie ematki, które w tym wątku napisały komentarze w stylu "i bardzo dobrze" tym samym wystawiły niezbyt pochlebną opinię własnej inteligencji i orientacji w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:47 Owszem PIS się podkłada UE, ale przez tego populistę nie przemawia żadna troska o demokrację w Polsce, tylko zwykły rachunek ekonomiczny. Coraz więcej firm zamyka produkcję na zachodzie i przenosi do nas. To musi bardzo boleć. " No dokładnie, kolejny populista żerujący na niechęci Francuzów do Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:14 Boleć to musi wiadmość, że kończy się sielanka dla pisowskiej Polski, bo kto by tych wyborów w Francji nie wygrał, Europa nie będzie już taka pobłażliwa dla "mieć ciastko i zjeść ciastko" dzieciaków z peryferii Europy, jak była jeszcze przed Brexitem. Tak czy siak, wiele się zmieni i Macron będzie jeszcze lajcikiem w porównaniu do tego, jaki sajgon może narobić Polsce Le Pen. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:29 Hehe, jeszcze Ci przypomnę, jak macron będzie robił buzi-buzi z szyszko Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:38 A niech robią nawet wspólne salto na linie, czy co tam przewiduje dyplomatyczny savoir-vivre w sytuacji włączonych kamer. Tylko co to ma wspólnego z realną polityką? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:47 No, dokładnie - co wspólnego z realną polityką mają wypowiedzi jakichś polityków, zwłaszcza gdy ci politycy ubiegają się o jakieś urzędy? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:50 Może to, że w innych krajach politycy są jednak ze swoich obietnic rozliczani? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:01 Może to, że w innych krajach politycy są jednak ze swoich obietnic rozliczani?" hehe, już widzę, jak macron nakłada sankcje na Polskę - trzymam cię za słowo Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:09 menodo napisała: > hehe, już widzę, jak macron nakłada sankcje na Polskę - trzymam cię za słowo Macron nie może nałożyć "sankcji" na Polskę. Ale może odpowiedniem wpływem na decydentów w Unii domagać się surowszego traktowania krajów takich jak Polska. Nie jest bowiem żadną tejemnicą, że Niemcy są bardzo cierpliwi i nie mają żadnych interesów w tym, by pisowską Polskę dyscyplinować. Ale to może się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:20 Hehe, ale rozumiem, że cieszy cię, jak macron rozgrywa sprawę polską we Francji Bo mnie akurat cieszy inwestycja whirlpool w Polsce, ale widocznie nam nie po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:30 Oczywiście, że cię to cieszy, bo jesteś cyniczką, która w odpowiedniem momencie wytknie Unii, że wykorzystuje polskich niewolników w fabrykach należących do obcych. I gdyby cieszyła mnie polska przegrana we Francji, to życzłybym sobie, a raczej tobie, Le Pen, a nie Macrona. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 23:07 menodo napisała: > Bo mnie akurat cieszy inwestycja whirlpool w Polsce, ale widocznie nam nie po d > rodze ale Lidl i Biedronka Cie pewnie nie cieszy?.... Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 14:58 Żadna nie napisała - i bardzo dobrze. Bo to będzie bardzo niedobrze. Wszyscy drogo zapłacimy za geniusz rządzacych. Wszyscy. Jeszcze trochę a nikt z nami gadać nie będzie. A Polska zostawiona sama sobie, cóż...krainą mlekiem i miodem płynąca nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:30 Żadna? Oł rili? "lusitania2 28.04.17, 09:43 bardzo dobrze i daj mu boże prezydenturę!" Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:35 ja napisałam "i bardzo dobrze" i podtrzymuję. Sorraski, nie ma we mnie pozwolenia na łamanie prawa i niszczenie Polski przez aktualnie rządzących "ludzkich panów", ani nikogo innego. Jak ktoś nie rozumie, że winnym tego jest pis i nieudolnie próbuje (pewnie bardziej przez głupotę, niż intencjonalnie) rozwodnić odpowiedzialność za sytuację Polaków i Polski - i wewnętrzną i na arenie międzynarodowej na kogoś innego niż pis, to to ma zwyczajnie duży problem z rozsądkiem i wnioskowaniem przynowo-skutkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 18:24 We mnie też nie ma. Ale wiem, że za to łamanie prawa nie oberwie PiS, przeciwne. Może go to wzmocnić, bo znajdzie kozła ofiarnego. Wyborca PiS nie uwierzy, że stracił robotę, bo gospodarka się chwieje, uwierzy, że to wina UE. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 18:54 Oczywiście. Taki ruch ze strony UE pchnąłby Polskę prosto w ramiona Putina. Tylko otwarcie wschodniego rynku ocaliłoby wiele firm przed upadkiem, a wiele osób przed bezrobociem i głodem. Skończyło by się to wyjściem Polski z UE i osłabieniem polskiej demokracji. Trzeba być zaślepionym nienawiścią do pis by nie przewidzieć oczywistych skutków takich sankcji. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 23:31 ira_08 napisał(a): > Może go to wzmocnić, może albo nie może. Biorąc pod uwagę, że piss żyje z rozdawnictwa dla mnie bardziej prawdopodobne jest, że koniec kasy = koniec poparcia "suwerena". >Wyborca PiS nie uwierzy, że stracił robotę, bo gospodarka się chwieje, uwierzy, że to wina UE. do wyborców piss może i nic nie dotrze, choć jak pisałam wyżej - w to jednak wątpię. Twardy elektorat się im pewnie uchowa, ale głosowało na nich też mnóstwo nie-twardogłowych, a po prostu znudzonych poprzednią partią rządzącą, zmamionych dudą, schowaniem prezesa i antka etc. A po drugie i ważniejsze - elektorat pis to mniejszość elektoratu in total. Mam przypomnieć wyniki ostatnich wyborów? Nawet wśród tych, którzy wzięli w nich udział większość stanowiły osoby, które nie głosowały na pis, niestety dzięki rozbiciu się lewicy i ordynacji wyborczej wyszło, co wyszło. Ergo: wg mnie jest jednak w Polsce dość ludzi na tyle przytomnych, by widzieć, że rządy pis im się nie opłacają. A jak się pissowi pieniądze na rozdawnictwo skończą, to tych ludzi jeszcze przybędzie. A im szybciej to nastąpi tym, jezcze raz powtórzę, naprawdę dla Polaków i Polski lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:16 lauren6 napisała: > To niby zasługa PIS, że Whirpool przenosi produkcję z Francji do Łodzi? nie, to zasługa PIS że daje innym taki argument. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:23 no ale jak to... przecież... no, on powiedział... No bo że trybunał, ze Szyszko i Misiewicz! od 6 min. www.youtube.com/watch?v=dqqplTLzDJM Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 15:55 purchawkapuknieta napisała: > od 6 min. www.youtube.com/watch?v=dqqplTLzDJM Ziemkiewicz jak zwykle rżnie głupa. On to potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:10 no, ba! Wiadomo, że cała UE siedz jak na szpilkach, bo Rzepliński, Misiewicz i Jarosława vendetta na Tusku. Za to uwielbiam fora Agory Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 22:12 Fascynujące, jak doszłaś do wniosku, że opinia fantasty "Kto nie wykorzystał nietrzeźwej" Ziemkiewicza, wybitnego specjalisty od wszystkiego, ma jakiekolwiek znaczenie dla osób z "forum Agory" . Ja rozumiem, że w twoich ulubionych "niezależnych" mediach trudno z kimkolwiek porozmawiać, bo w tym szambie nurzają się same trolle i boty, a ty rozpaczliwie szukasz okazji do porozmawiania z normalnymi ludźmi, ale może spróbuj wysilić się na jakieś argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 22:47 purchawkapuknieta napisała: > no, ba! Wiadomo, że cała UE siedz jak na szpilkach, bo Rzepliński, Misiewicz i > Jarosława vendetta na Tusku. a kto tak twierdzi? Ziemkiewicz sobie ze sobą polemizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 17:15 Jako Polka czuję się bezsilna, jeżeli nie będzie nacisków z zewnątrz, nawet nastawionych na doraźne cele polityczne innego kraju, to już nie wiem co robić. Masz jakis inny bezkrwawy pomysł jak ratować kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 17:43 > Jako Polka czuję się bezsilna, jeżeli nie będzie nacisków z zewnątrz, nawet nas > tawionych na doraźne cele polityczne innego kraju, to już nie wiem co robić. To obosieczna broń. Nie zauważyłaś, z jaką łatwością PiS-owska propaganda przedstawia unijne próby obrony cywilizowanego porządku w Polsce jako obcy dyktat, wręcz ciemiężenie Polski? I że ta narracja działa, wywołuje sprzeciw wobec "obcych"? Zdecydowane naciski z zewnątrz mogą prowadzić do wzmocnienia nastrojów antyunijnych w Polsce. > Masz jakis inny bezkrwawy pomysł jak ratować kraj? Kraju nie da się uratować, dopóki "seweryn" nie zmądrzeje. Czy jest na to szansa bez jakiegoś krachu? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 22:49 rorzrzutny napisał(a): > Nie zauważyłaś, z jaką łatwością PiS-owska propaganda przedstawia unijne próby > obrony cywilizowanego porządku w Polsce jako obcy dyktat, wręcz ciemiężenie Pol > ski? I że ta narracja działa, wywołuje sprzeciw wobec "obcych"? na niektórych zawsze będzie działać propaganda, w zamach smoleński tez ludziska wierzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 15:29 purchawkapuknieta napisała: > Politolozki wy moje No coż, niektórzy w chwilach, gdy dochodzi do nich, że sytuacja robi się mocno niewesoła szczerzą zęby w udawanej beztrosce, a inni tak jak ty, ironizują i naśmiewają się z tych, którzy nie bez racji obawiają się o swoją przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 15:34 To są te chwile, że serio zastanawiam się kto jest durniejszy w tym kraju: ci, którzy głosują na PIS, czy te głosujące na opozycję, które wolałyby między Bugiem a Odrą kupę kamieni niż PIS u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 15:48 Hm, a mnie zarzuca się niechęć do Polaków i podobne bzdety. Wygląda jednak na to, że nawet największe patriotki nie mają najlepszego zdania o własnych rodakach. Jeżeli chodzi o mnie, to wolę biedną Polskę w silnej Europie, niż "silną" Francję w słabej Europie. Słaba Europa oznacza bowiem, że liczyć się będą w niej tylko ci, którzy mają coś do zaproponownia Chinom, Ameryce i Putnowi. Dla Polski nie widzę przy takim scenariuszu najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 20:27 snakelilith napisała: > Hm, a mnie zarzuca się niechęć do Polaków i podobne bzdety. Wygląda jednak na t > o, że nawet największe patriotki nie mają najlepszego zdania o własnych rodakac > h. Jeżeli chodzi o mnie, to wolę biedną Polskę w silnej Europie, niż "silną" Fr > ancję w słabej Europie. Słaba Europa oznacza bowiem, że liczyć się będą w niej > tylko ci, którzy mają coś do zaproponownia Chinom, Ameryce i Putnowi. Dla Polsk > i nie widzę przy takim scenariuszu najlepiej. Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 15:51 Powiem szczerze, że ja coraz częściej też. Mamy wolny rynek, Whirlpool przenosi zakłady z Francji do Łodzi, rozumiem nastroje wśród pracowników francuskich i odgrażanie się Macrona, który walczy o głosy wyborcze, ale pustej satysfakcji z naszej polskiej strony nie rozumiem. Co niektórym z was się wydaje, że Macron to rycerz na białym koniu, który mówi to, bo mu chodzi o Polskę? On ma tu w dupie, chce zdobyć głosy swoich wyborców, to się będzie przypierniczał, że to niby Polska stosuje nieuczciwą konkurencję i że on to ukróci. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 16:06 ale pustej satysfakcji z naszej polskiej strony nie rozumiem" Ja też - dla mnie to przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 16:21 Przerażające może być dla wielu to, że nie mają żadnej możliwiości powstrzymania tego, co dzieje się w Polsce, dlatego mogą uważać, że lepszy makabryczny koniec niż makabra bez końca. Jeżeli wybór francuskiego prezydenta miałby to pierwsze przyśpieszyć, to można zminimalizować w ten sposób straty. Ale wiem, że dla miłośników narodowej martyrologii lepiej by byłoby przedłużać tą agonię w nieskończoność, albo przynajmnej tysiąc dodatkowych aktów, w których można grać ofiarę wrażych mocy, bo to przecież podręcznikowa afirmacja polskiego patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 16:24 Najgorzej ze starymi kobietami od lat na emigracji, które nie ogarniają współczesnej polityki Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 16:37 No to dobrze, że Macron jest młodszy od Le Pen i jeszcze starszej Szydło, nie ogarniających już pewnie współczesnej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 16:58 Gorzej z tobą - bo najwyraźniej już słabo u ciebie z ogaranięciem skomplikowanych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 17:10 Skomplikowane to są te sprawy tylko dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 16:43 Nie stać cię na więcej inwencji, płyta się zacięła? Strasznie powtarzalne to co piszesz i jakby to rzecz...trochę trąci myszką, jakbyś się zatrzymała na podręczniku do polskiego z liceum sprzed 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 16:53 To czas jej młodości - sankcje dla Polski w czasach stanu wojennego i te sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 17:07 Arogacja pokolenia pamiętającego PRL tylko z perspektywy pieluchy byłaby nawet zabawna, gdyby to pokolenie mogło się czymkolwiek konstruktywnym pochwalić. Albo przynajmniej zadziwić jakimś świeżym pomysłem. Ale niestety, potrafi tylko bajdurzyć o nowej Polsce i dobrych zmianach, podczas gdy każdego ranka budzi się coraz bardziej w PRL bis. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 17:20 Nie ma to jak arogancja polskich nieudaczników na uchodźstwie, którzy próbują gwiazdorzyć na polskojęzycznych forach Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 17:28 menodo napisała: > Nie ma to jak arogancja polskich nieudaczników na uchodźstwie, którzy próbują > gwiazdorzyć na polskojęzycznych forach Ha, ha, ha, napisz jeszcze o mnie "zapluty karzeł reakcji". Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 21:42 Ta, chciałabyś Tacy jak ty plują na Polskę niezależnie od tego, kto w niej rządzi i ślinią się do każdego, kto im więcej zapłaci, więc nie rób tu z siebie więźnia sumienia. Pospolite zaprzaństwo z ciebie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 17:34 Może z Twojej Polski trzeba uchodzić, z naszej od kilkudziesięciu już lat można sobie po prostu wyjechać, wrócić, buć trochę tu, trochę tam. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 18:02 No to może ty zadziw czymś świeżym, czymś konstruktywnym, może jakże oryginalnym pomysłem emigracji ze Slunska do Reichu, by przesiadywać potem na polskim forum i narzekać, cóż za nowatorstwo i niespotykana oryginalność Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze snake- frustratka 28.04.17, 18:45 snakelilith napisała: Nic mądrego w sumie. Obywatelom Węgier, Czech czy USA też plujesz po forach? Nie mieszkasz snake w PL więc skąd ta niesamowita troska o sprawy, które Cię nie dotyczą- ba, od których dawno temu- jak sama pisałaś- w czasach komuny zwiałaś gdy inni nadstawiali własne głowy budując ciężko demokrację- uciekłaś grzać tyłek w zachodnim luksusie! I masz czelność kogokolwiek krytykowac? W tej sytuacji? Nie wstyd Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: snake- frustratka 28.04.17, 23:03 chyba.ze napisała: > Nie mieszkasz snake w PL więc skąd ta niesamowita troska o sprawy, które Cię ni > e dotyczą- ba, od których dawno temu- jak sama pisałaś- w czasach komuny zwiała > ś gdy inni nadstawiali własne głowy budując ciężko demokrację- uciekłaś grzać t > yłek w zachodnim luksusie! a Ty nadstawiałaś głowę? ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 18:28 To nie jest żadna satysfakcja. Nie mam najmniejszej satysfakcji z tego, co mówi o Polsce Macron, Timmermans czy premier Luksemburga, raczej mnie takie rzeczy smucą, bo jeszcze 2 lata temu nikomu się to nie śniło. Ale im dłużej patrzę na arogancję naszej wierchuszki, tym bardziej się z tymi wypowiedziami zgadzam. Nawet jeśli nie mam złudzeń, że to gra polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 18:49 Tak, tak, ja wiem, to wszystko z troski, siedzicie poza granicami Polski i lejecie krokodyle łzy. A może najwyższy czas zakasać rękawy i zamiast pierdzieć w krzesło ze wstydu i smutku przed kompem przyjechać tu i wcielić w życie swoje idee? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 18:54 ? Ja akurat w Polsce mieszkam. Często wyjeżdżam, to fakt, taka praca, ale mieszkam. O generalnie dobro mojego kraju leży mi na sercu, owszem, można to nazwać troską. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 19:11 Można troską, można dołowaniem, skoro wierzysz, że to pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 20:32 Wiesz, wszystkie zmiany zaczynają się od tego, że ktoś jest niezadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 20:55 Gorzej jak ktoś jest cały życie niezadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Przecudny wątek! 28.04.17, 22:55 larrisa napisała: > Gorzej jak ktoś jest cały życie niezadowolony. Jarek? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Przecudny wątek! 29.04.17, 22:49 larrisa napisała: > Gorzej jak ktoś jest cały życie niezadowolony. To może napisz, co konkretnie sumire ma zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Przecudny wątek! 30.04.17, 07:23 Moja droga! Ja w Polsce mieszkam, prowadzę działalność, zatrudniam ludzi. Dbam, w miarę możliwości, o czystość języka, którym się posługuję. Płacę podatki. I coraz bardziej mi się nie chce. A z panem Macronem zetknęłam się "osobiście" z racji wykonywanej pracy już w lipcu zeszłego roku, kiedy to we Francji zostało wprowadzone "loi Macron" - każdy, kto ma coś wspólnego z transportem wie, o czym piszę. To, co się w tej chwili z Polską dzieje budzi we mnie przerażenie. Nie mogę uwierzyć, że "suweren" nie widzi, do czego prowadzą działania rządu, ani jak to się odbije na ich własnych portfelach i życiu codziennym. PO mnie nie zachwycało, ale przez osiem lat ich rządu żyło mi się coraz lepiej. Nigdy nie oczekiwałam od rządu niczego, poza możliwością zarobienia na siebie, przez tworzenie dobrego prawa i dbanie o nasze, ogólnie pojęte, bezpieczeństwo. Było mnóstwo niedoróbek, prawo nie było idealne, a nawet bardzo nieidealne, ale jeśli ktoś chce pracować, to pracę zawsze znajdzie. Nie rozumiem tłumów popierających PiS, nie rozumiem, czego oni tak naprawdę chcą. Nikt nie musi niczego "dostawać" - można sobie zarobić. Tak, wiem, że niskie zarobki są problemem, ale droga do ich wyeliminowania żadną miarą nie wiedzie przez rozwalanie budżetu na rozdawnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Przecudny wątek! 30.04.17, 11:12 Moja droga! Zważ drzewko. Ani wcześniej nie brałaś udziału w tym wątku, ani nie jestem dopięta do ciebie, ani nie piszę o tobie bo jak z opisu wynika mój post nie dotyczy ciebie. Pytanie więc dlaczego bierzesz personalnie coś co z tobą nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 16:51 Jeden z dziennikarzy Onetu skomentował to tak: on jest kandydatem, a oni mają to do siebie, że przed wyborami dużo obiecują, a po wyborach jakoś o tych obietnicach zapominają. Warto jeszcze dodać, że te groźby pod adresem Polski zostały wypowiedziane w pewnej fabryce, która ma być zamknięta i przeniesiona do Polski, gdzie w okolicach Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 17:36 W Anglii podobnie, Brexit i tak sie dokona wiec niektorzy, zwlaszcza ci ktorzy byli przeciwko, mowia, ze Europa z Polska i Wegrami to wstyd i dobrze sie z tego wypisac. Wstyd mi, ze bedac obywatelka kraju ktory walczyl z komunizmem, wygral, skorzystal na Unii, nie mam co odpowiedziec na takie argumenty. Bo mi tez wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 18:07 Nie popłacz się Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 21:50 Wstyd mi, ze bedac obywatelka kraju ktory walczyl z komunizmem, wygral, skorzystal na Unii, nie mam co odpowiedziec na takie argumenty" Przeproś tych Prawdziwych Europejczyków, może ci wybaczą, a najlepiej w ogóle nie przyznawaj się, ze jesteś obywatelką "tego kraju" Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 18:34 Ale dlaczego Tobie wstyd? Czy Brytyjczykom jest wstyd za ich decyzję, za to, że dali się zwieść populistom, tak jak Polacy i Węgrzy? Bo pan co Brexit sławił, coś się do premierowania nie palił, nie? A Francuzom wstyd zatyle głosów za Le Pen, Amerykanom za Trumpa? Na głupie argumenty się nie odpowiada. Chociaż nie popieram PiSu, ani nie chcę żadnego Budapesztu w Warszawie, to raczej bawiłby mnie taki "argument". Polityka międzynarodowa to nie piaskownica, że się grabki zabiera, bo dziś Jasio język wystawia. Możesz też odbić piłeczkę, że lepiej będzie poza Europą, z Rosją, Albanią i Białorusią - ten sam bezsensowny poziom argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 18:42 Hm, gwoli ścisłości tak - znam Brytyjczyków, którym jest wstyd za Brexit. Znam też Francuza, który jest ogromnie zażenowany wynikiem Le Pen. Jest muzułmaninem, więc dla niego 21 procent oddanych na nią głosów to jak policzek. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 22:03 Hm, gwoli ścisłości tak - znam Brytyjczyków, którym jest wstyd za Brexit. Znam też Francuza, który jest ogromnie zażenowany wynikiem Le Pen. Znam Rosjan, którzy nie głosowali na Putina i Amerykanów, którzy nie głosowali na Trumpa i Serbów, którzy czują się opozycją w swoim kraju - ale oni nie wstydzą się tego, że są Rosjanami, Amerykanami czy Serbami. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 22:05 A niektórzy się czują. Odmawiasz im prawa do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 22:12 Nie rozumiem tego, boję się takich ludzi, nie ufam im i spodziewam się po nich wszystkiego najgorszego. Na szczęście nie mam ich w swoim otoczeniu, znam ich głównie z internetu, choć wiem, że byli, są i będą. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 23:01 menodo napisała: > Nie rozumiem tego, boję się takich ludzi, nie ufam im i spodziewam się po ni > ch wszystkiego najgorszego. boisz sie ludzi którym jest wstyd za innych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 23:10 trolluj dalej, ale ode mnie nie spodziewaj się już wyjaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 29.04.17, 13:47 menodo napisała: > trolluj dalej, ale ode mnie nie spodziewaj się już wyjaśnień. i skrzydełka opadły Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 22:58 menodo napisała: > Znam Rosjan, którzy nie głosowali na Putina i Amerykanów, którzy nie głosowali > na Trumpa i Serbów, którzy czują się opozycją w swoim kraju - ale oni nie wst > ydzą się tego, że są Rosjanami, Amerykanami czy Serbami. wszystkich znasz Rosjan, Amerykanów czy Serbów? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 23:06 tak, wszyscy byli u mnie wczoraj na kolacji i prosili, aby cię pozdrowić. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 28.04.17, 23:09 menodo napisała: > tak, wszyscy byli u mnie wczoraj na kolacji i prosili, aby cię pozdrowić. no i widzisz sama sie śmiejesz z siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 30.04.17, 10:56 "Bo mi tez wstyd " Wstydź się za siebie. A masz za co. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 30.04.17, 10:55 Jak może być normalny ktoś zgwałcony w wieku 14 lat przez mocno podstarzałą, dzieciatą nauczycielkę? Jegomość wymaga terapii i mocnej farmakologii. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 30.04.17, 15:28 wolnosc24.pl/2017/04/29/uwiodla-macrona-kiedy-byl-jeszcze-dzieckiem-francja-bedzie-miec-pierwsza-dame-pedofila/ Pedofilka i jej ofiara Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Francja rozgrywa swoja politykę Polską 30.04.17, 15:40 Wspaniałe źródło informacji. Wolność faktycznie - oz rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś