Dodaj do ulubionych

któraś ma fiata 500?

03.08.17, 20:10
Chcę kupić jakiś mały samochód i przeglądając internet najbardziej podoba mi się fiat 500. Czy jest tani w utrzymaniu? Warto kupić, czy lepiej co innego szukać?
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: któraś ma fiata 500? 03.08.17, 21:25
      Moja znajoma miała, i dość szybko sprzedała. Kupiła w salonie nowy i okazał się awaryjny, coz tego, ze na gwarancji, skoro raz po raz był w serwisie. Pza tym ona w którymś momencie zaczęła się bać nim jeździć: inni kieowcy nie zdawali sobie sprawy, że ten malutki samochodzik to ma całkiem niezłe osiągi, i ją totalnie ignorowali. Miała całą serię niebezpiecznych sytuacji, ze ktoś wymusił pierwszeństwo, że spychali ją z pasa, i takie tam. Sprzedała. Kupiła inne, ciut większe autko, ale też miejskie, z którego jest póki co bardzo zadowolona.
    • berdebul Re: któraś ma fiata 500? 03.08.17, 21:33
      Nie, to po mini i smarcie najdroższe miejskie autko.
    • klamkas Re: któraś ma fiata 500? 03.08.17, 21:48
      Małe, ekonomiczne do miasta to np. Skoda Citygo, albo Toyota Yaris, która ma swoje wady, ale wysokich kosztów eksploatacji nie można jej zarzucić wink.

Fiat 500 jest śliczny i słodziutki, wyobrażam sobie siebie w czerwonej sukience w wielkie białe grochy, w czerwonych szpilkach, z wielkimi okularami słonecznymi i obok kremowego (a może szampańskiego?) lekko metalicznego Fiata 500, gdzieś na odpowiednim wybrzeżu - wiatr rozwiewa mi włosy i podwiewa sukienkę, fiacik skrzy się w słońcu, z klifu widzę połyskujące morze... itp. itd. Ale do kupna skutecznie zniechęca cena wink.

Dodatkowo - to co napisała solejrolia: to samochód, w którym próbowano upchnąć z jednej strony słodycz, z drugiej strony zaskakującą zrywność i moc jak na takie chucherko. Sprawdziło się słabo, bo ja patrząc na drodze na 500-kę mam skojarzenie z jorkiem (takim pieskiem wink).

• berdebul Re: któraś ma fiata 500? 03.08.17, 22:05
        Yaris już nie jest małym autkiem, prędzej aygo jeżeli segment taki jak citygo.
        • klamkas Re: któraś ma fiata 500? 03.08.17, 22:12
          A no może, nie wiem jak wygląda Yaris w najnowszej wersji, myślałam o takiej sprzed kilku lat. Co nie zmienia faktu, że pińcet, stoi bardzo daleko od kategorii "mały i ekonomiczny" wink.
      • cauliflowerpl Re: któraś ma fiata 500? 04.08.17, 13:17
        Seat Mii jest calkiem przyjemny, tyl prawie identyczny jak Citigo, przod jednak podoba mi sie duzo bardziej.
        Bardzo ekonomiczny i zaskakujaco pojemny (pakuje w niego rower (drugi na stelazu), dwie osoby i toboly rajdowe czyli po dwa plecaki na lebka).
    • suchawloszkana3 Re: któraś ma fiata 500? 03.08.17, 21:58
      Nie mam, gdyz niestety nie mogę ze względów ilosciowych wink
      Ale jest to jedyne mini auto, które bym chciała. Nie znoszę serdecznie mini, ka, astr, new bettle itp. A 500 mi sie bardzo podobają, zwlaszcza w wersji Gucci wink
      Moj maz twierdzi ze psyche zryla mi dżejloł z teledyskiem w ktorym to pincetka byla glownym product placement.
      Ale co on tam wie wink
    • chicarica Re: któraś ma fiata 500? 03.08.17, 22:17
      Jeździłam takim wynajętym słodkim bialutkim z kremowym skórzanym wnętrzem w Katalonii. Doskonale komponuje się z widokami Morza Śródziemnego z dróg wijących się po klifach, fajnie jeździ po pagórkowatym terenie i serpentynach, pięknie wygląda, ma nawet nie najgorsze osiągi i spory bagażnik jak na takiego piździka.

Nie wiem czy bym sobie kupiła, podobno są awaryjne, ja tego nie odczułam ale to był nowiutki z 3 tys. km na liczniku. Prowadził się super.
      • dzidzia_ch Re: któraś ma fiata 500? 04.08.17, 12:10
        Mam i uwielbiam 😀.
        Jeżdżę od prawie 4 lat i tfu tfu narazie bezawaryjnie.
        Autko jest bardzo zwrotne,wszędzie da się zaparkować.
        Bagażnik całkiem spory,mieszczą się zakupy na cały tydzien 😀.
        Co do zajeżdżania drogi czy spychania z pasa nie miałam takich sytuacji ,ale tez nie jeżdzę jakoś mega szybko
        Mam czerwony metalik z kremowym wnętrzem.
        Uwielbiam moją "biedronkę" 😀
    • biala_adelajda Re: któraś ma fiata 500? 04.08.17, 13:38
      Mam od dwóch lat, póki co bez awarii. W kolorze miętowym. Obcy ludzie mnie zaczepiają i komplementują auto. Potwierdzam, że jest niesamowicie zwrotny, więc nie mam żadnych problemów z parkowaniem, zmieści się wszędzie. Potwierdzam też, że generuje niebezpieczne sytuacje, bo ja jeżdżę dość dynamicznie, a inni użytkownicy dróg chyba nie tego się spodziewają. No i na niektórych działa jak płachta na byka. Pali dość dużo, często trzeba bo tankować, bo ma mały bak. Bardzo go lubię i zmieniać nie zamierzam.
    • valtho Re: któraś ma fiata 500? 04.08.17, 13:56
      Super elegancki, z klasą, ale jeździłam kiedyś na wakacjach i naprawdę nie polubiłam. Moze miał zbyt mały silnik i dlatego. Kiedyś miałam alfę mito quadrofoglio i była cudowna. Teraz jeżdżę ogromnym, ale marzę o powrocie do małego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka