Dodaj do ulubionych

Stan podgorączkowy dłuugo, szpital

26.10.17, 14:21
Stan podgorączkowy długo prawie 2 mies. W międzyczasie punktowy ból biodra, Potem bolesny obrzęk. Lekarzy 8 badało córkę. Ostatni dał skierowanie do szpitala, usg, rm ob 144. Wczoraj operacja i czeka ją długie leczenie. Był ropień mięśnia, do momentu otwarcia były wątpliwości, co przeżyłam to moje...
I jak tu uchronić dziecko przed chorobą, do jakich lekarzy chodzić, z jakimi tytułami????
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Stan podgorączkowy dłuugo, szpital 26.10.17, 14:24
      Współczuję przezyć i strachu, ale cieszę się, że wszystko skończylo się dobrze.
    • mamma_2012 Re: Stan podgorączkowy dłuugo, szpital 26.10.17, 14:26
      Do takich, którym za błędy grożą jakieś konsekwencje, czyli gdzieś ma zachód od naszych granic.
      • skat_0 Re: Stan podgorączkowy dłuugo, szpital 26.10.17, 15:04
        Obecnie na tapecie w Danii, 11 osobowa rodzina uchodźców zatruta czyms, od poniedziałku w ubiegłym tygodniu kilkukrotnie szukali pomocy u rodzinnego, na pogotowiu ito. W czwartek wszyscy trafili do szpitala, 2 dzieci zmarla, a 2 ma przeszczepione wątroby. Niestety nieznajomość jezyka i na początku bledne leczenie 15latki, ktora zmarla
        • mamma_2012 Re: Stan podgorączkowy dłuugo, szpital 26.10.17, 15:11
          Mam nadzieję, że w Danii istnieje system, który pozwala ocenić czy lekarze popełnili błędy lub zaniedbali coś, a jeśli okaże się, że tak to wymierzy karę.
          Tego brakuje w Polsce.
          • skat_0 Re: Stan podgorączkowy dłuugo, szpital 26.10.17, 15:32
            Zobaczymy , na razie zwalaja na język, ale zachowanie lekarza z pogotowia nocnego tez mocno nie halo bylo - nie chcial zbadac drugiego dziecka, bo nie do tego byl wezwany chociaz juz wymiotowalo kilkoro.
    • aqua48 Re: Stan podgorączkowy dłuugo, szpital 26.10.17, 14:28
      Serdecznie współczuję, ale może teraz po dobrej diagnozie już idzie ku dobremu?
      Lekarze to nie cudotwórcy, tylko ludzie, medycyna to nie nauka ścisła ta sama dolegliwość u każdego pacjenta może dawać inne objawy.. A polskie szpitale to nie klinika doktora Housa. Ja przerobiłam 12 lekarzy (prywatnie i na NFZ) kiwających głowami że tak nie powinno być i 8 miesięcy bólu zanim ktoś skierował mnie na prostą (!) operację, a właściwie zabieg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka