ewa_mama_jasia Re: Seriale wybitne 04.11.17, 22:51 Pogranicze w ogniu. Nie wiem, co pomyślałabymm teraz je oglądając, ale wtedy było dla mnie rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Seriale wybitne 04.11.17, 22:52 Twin Peaks - stare jak i nowe. Potem długo, dlugo nic. Potem Breaking Bad. Sex and the city. Orange is the new black. Jest jeszcze kilka, które mi się podobają, ale pytanie było o wybitne, a te za takie uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:01 A czemu nie ma polskich? A Jan Serce? Daleko od szosy? Albo Alternatywy 4? O "40-latku" juz nie wspominam. Z zagranicznych nie znam powaznych i wybitnych Uwielbialam "Alfa" i "Swiat wedlug Bundych" "Monka"znam na pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Seriale wybitne 05.11.17, 10:20 Z polskich wybitne jest Ranczo. Tam nie ma slabych punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Seriale wybitne 05.11.17, 11:49 konsta-is-me napisała: > A czemu nie ma polskich? Ja wrzuciłem jeden polski na moją (mini) listę! Xsioonc Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Seriale wybitne 05.11.17, 13:53 Jan Serce wybitnym serialem? Trochę cię poniosło Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:01 Cudowne lata GoT Hoży doktorzy Głowa rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:05 Miasteczko Twin Peaks- do dziś trwają duskusje o tym kto zabił Laure Palmer. Dynastia- Boże wszyscy to oglądaliśmy Potem Gotowe na Wszystko mnie wciągneły i nawet mąż ze mną oglądał Teraz nie mam czasu na seriale... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:07 House. House of cards (czytam właśnie książkę o nawiązaniach do Platona w serialu...), Sherlock, Miasteczko Twin Peaks, Teoria wielkiego podrywu, Glina, Głowa rodziny, Kompania Braci, Latający Cyrk Monthy Pythona , Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Seriale wybitne 05.11.17, 10:27 Co jest wybitnego w big bang theory? Powaznie. Jedyne co tam zobaczylam to stereotypy o nerdach i blondynkach, sztampowe dowcipy, i zarty z autyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:08 Miasteczko Twin Peaks, Tajemnice Laketop, Most nad Sundem, Czarne Lustro, Filary Ziemi, True Detective, Opowieść podręcznej, Wielkie kłamstewka Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Seriale wybitne 06.11.17, 23:45 Lżejszego kalibru, nie wybitne ale lubię .Roseanne, Gilmore girls,ER, House, TBBT , Seinfeld, Grace under fire, Kane and Able.Columbo ale on raczej z tych wyróżniających się Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Seriale wybitne 07.11.17, 22:17 Pisałem, żeby nie pisać o nie wybitnych. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:31 Battlestar Galactica najlepszy serial science fiction The Expanse drugi w kolejności serial science fiction Daredevil najlepsza ekranizacja komiksu Narcos najlepszy serial o mafi narkotykowej Duma i uprzedzenie z 1995 z Colinem Firthem nalepszy serial romanryczny Poldark też piękny serial romantyczny Z polskich Wojna domowa, Czterdziestolatek, Daleko od szosy.... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:34 Zapomniałam jescze z polskich o genialnych Noce i dnie Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Seriale wybitne 05.11.17, 00:03 "Twin peaks" - już myślałam, że nikt nie wymieni i byłam zdziwiona )) Na szczęście w końcu się pojawił. Dla mnie jest wręcz wybitny, piszę "wręcz" bo wiem, że jest to serial o tyle specyficzny, że nie każdemu się podoba i styl Lyncha trzeba po prostu lubić, a może nawet kochać - są tacy, których on odrzuca, dlatego chyba trudno będzie go zaliczyć do wybitnych "True detective" jest bardzo dobry, ale też do wybitności mu trochę brakuje. Myślę też, że z niektórymi filmami/serialami jest też tak, że wartości zaczynają nabierać z czasem. Może określenie, że "wyprzedzają swoja epokę" jest dzisiaj na wyrost, ale faktycznie zostają docenione tak jak powinny dopiero po czasie. O "True detective" już się mówi, że to serial kultowy, ale wg mnie jego perspektywa jest czasem drażniąca i w głowie mam, że "gdzieś to już widziałam".Ale pewnie nadal nie odkryłam wszystkich obecnych w nim zapożyczeń, metafor i ukrytych znaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Seriale wybitne 04.11.17, 23:51 House Gotowe na wszystko Forbrydelsen Black mirror Luther. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Seriale wybitne 05.11.17, 14:01 Ah No właśnie luther. Świetny serial, lepszy od książek Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka79k Re: Seriale wybitne 05.11.17, 00:15 Młody papież (jestem osobą niewierzącą i kocham ten serial za wszystko) Most nad Sundem wszystkie serie Forbrydelsen Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka79k Re: Seriale wybitne 05.11.17, 00:18 Ze starych: Daleko od szosy, Przystanek Alaska,Lalka, Siedem Życzeń, Cudowne lata, M.A.S.H. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Seriale wybitne 05.11.17, 14:03 U młodego papieża podoba mi się estetyka, wyraźny styl Sorrentino, ale kurczę...obejrzałam 7 odcinków i wciąż nie wiem jaki jest sens tego serialu oprócz bycia obrazoburczym Odpowiedz Link Zgłoś
szeera Re: Seriale wybitne 05.11.17, 01:46 Most nad Sundem The Wire True Detective 1 Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Seriale wybitne 05.11.17, 08:36 MASH Alf Ostry dyżur Skrzydła A teraz nie oglądam seriali więc tych wymienionych wyżej nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
martaesz Re: Seriale wybitne 05.11.17, 08:51 Czterdziestolatek Alternatywy4 Zmiennicy Walking dead 1-4 Ranczo Czas honoru Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Seriale wybitne 05.11.17, 09:48 Ze starszych to Keeping Up Appearances, Blackadder i Sopranos. Z nowszych Narcos, pierwszy sezon Homeland, pierwszy sezon House of Cards. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Seriale wybitne 05.11.17, 09:49 A ! I jeszcze pierwszy sezon Broadchurch, chociaż kolejne też wciągające Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Seriale wybitne 05.11.17, 10:18 1 sezon True Detective, tak, jak napisałaś. Jestem zdecydowanie "antyserialowa", ale to przykuło mnie na amen, do dziś mam ciarki, gdy przypominam sobie motyw muzyczny z czołówki. No i Stranger Things, ale to trochę inna kategoria. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Seriale wybitne 05.11.17, 11:48 Hotel Zacisze Mad Men House Fargo 1 i 2 Przyznam, że niektóre typy mnie zafrapowały: też lubię Mentalistę, Lie to Me czy Dextera, ale wybitnymi serialami bym ich nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Seriale wybitne 05.11.17, 14:04 Ja wymieniłam lie to Me i w sumie masz racje. To dość sztampowy serial i mimo ze jest fajny to chyba nie powinien być ma tej samej liście co soprano czy the wire, to inny poziom. True detective 1 tez był niesamowity Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Seriale wybitne 05.11.17, 12:24 Roseanne ! jak mogłam zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Seriale wybitne 05.11.17, 12:32 Fargo jest świetny, ale w żaden sposób nie jest przełomowy. True Detective - nie wiem, nie znam. HoC byłby wybitny, gdyby zakończył sie po 1 sezonie. Potem było coraz gorzej. Moje: Strefa mroku Star Trek (szczególnie Next Generation) Twin Peaks Z archiwum X Breaking Bad Przystanek Alaska (sama się dziwię, że on jako jeden z pierwszych przyszedł mi do glowy) Odpowiedz Link Zgłoś
bachir Re: Seriale wybitne 05.11.17, 13:31 A gdzie Malcolm??? Ten serial jest genialny, smutno-prze smieszna analiza zycia rodzinnego ale rowniez spoleczenstwa amerykanskiego, swietnie zrobiony i zagrany, nie ma pol minuty nudy, uwielbiam Malcolma Narcos jest rzeczywiscie wybitny Nikt nie wymienil Six Feet Under, swietna obyczajowka, zaliczylabym do wybitnych Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Seriale wybitne 05.11.17, 13:37 absolutny nr 1 dla mnie - Mad Men daleko później może jeszcze Homeland 2-3 pierwsze sezony i dalej nic, różne oglądałam z przyjemnością ale wybitnymi bym nie nazwała Odpowiedz Link Zgłoś