Dodaj do ulubionych

kiedy przebić uszy dziewczynce?

19.06.05, 10:48

Obserwuj wątek
    • pauka_22 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 19.06.05, 10:50
      moja córka ma juz 8 miesięcy i zastanawiam się czy nie przebić jej uszu. kiedy
      jest najlepszy wiek dla dziecka na przebijanie uszu? i gdzie można to
      profesjonalnie zrobić we wrocku? czekam na podpowiedzi!
      • menadka Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 19.06.05, 10:58
        Kiedy sama będzie chciała.

Jestem przeciwniczką przebijania uszu niemowletom. Po co to robić ? Przeciez to
        boli, a kolczyki na wkrętki mają długie bolce i mogą dziecku przeszkadzać.
        Zresztą pewnie bedzie ciągle przy nich manipulować i jeszcze sobie ucho uszkodzi.
        Może poczekaj az dziecko bedzie świadome tego z czym wiąże sie przebicie uszu i
        samo sie zgodzi.
    • pauka_22 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 19.06.05, 14:43
      ok. dzięki za radę ! a może któraś z mam ma inne zdanie?
      • inga_iga Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 20.06.05, 23:55
        ten temat był walkowany już kilka razy. wrzuć na forum dziecko w wyszukiwarke.
        przykładowe topici
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=23727788&a=24941714
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=24334167&a=24676248
        A przy okazji wtrące moje zdanie- Jak najpózniej. Uważam że przekuwanie małym
        dziecią uszu świadczy tylko o próżnosci rodziców.Bo dla dziecka te świecidełka
        co najwyżej moga być niebezpieczne.
    • theday Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 27.06.05, 19:44
      zgadzam się z przedmówczyniami
      nie należy małym dzieciom przebijać uszu bo jest im to niepotrzebne, bo boli,
      moze się paprać i przeszkadzać, a jeszcze jak się jakieś zakazenie wda, albo
      uczulenie na metal, złoto itd.- po co dodatkowe kłopoty?
    • gosia0674 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 28.06.05, 10:10
      hej Pauka ja mojej Madzi przebiłam gdy miała 6 miesiecy,miałam obawy ale z
      perspektywy czasu ,widze ze to raczej w niczym nie przeszkadza,a jest z niej
      niezła modnisia tylko by zmieniała kolczyki (jak jej mama)
    • agad9 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 05.07.05, 11:19
      A po co przebijać uszy tak małemu dziecku?? Osiem miesięcy to zdecydowanie za
      wcześnie. Uszy będą ją bolały, podczas przebijania będzie drzeć się i wyrywać,
      potem może złapać te kolczyki i rozerwać sobie ucho... I na co to wszystko?
      Czy nie lepiej zaczekać, aż dziewczyna będzie starsza, podejdzie do ciebie i
      powie, że chce nosić kolczyki??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka