pauka_22 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 19.06.05, 10:50 moja córka ma juz 8 miesięcy i zastanawiam się czy nie przebić jej uszu. kiedy jest najlepszy wiek dla dziecka na przebijanie uszu? i gdzie można to profesjonalnie zrobić we wrocku? czekam na podpowiedzi! Odpowiedz Link
menadka Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 19.06.05, 10:58 Kiedy sama będzie chciała. Jestem przeciwniczką przebijania uszu niemowletom. Po co to robić ? Przeciez to boli, a kolczyki na wkrętki mają długie bolce i mogą dziecku przeszkadzać. Zresztą pewnie bedzie ciągle przy nich manipulować i jeszcze sobie ucho uszkodzi. Może poczekaj az dziecko bedzie świadome tego z czym wiąże sie przebicie uszu i samo sie zgodzi. Odpowiedz Link
pauka_22 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 19.06.05, 14:43 ok. dzięki za radę ! a może któraś z mam ma inne zdanie? Odpowiedz Link
inga_iga Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 20.06.05, 23:55 ten temat był walkowany już kilka razy. wrzuć na forum dziecko w wyszukiwarke. przykładowe topici forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=23727788&a=24941714 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=24334167&a=24676248 A przy okazji wtrące moje zdanie- Jak najpózniej. Uważam że przekuwanie małym dziecią uszu świadczy tylko o próżnosci rodziców.Bo dla dziecka te świecidełka co najwyżej moga być niebezpieczne. Odpowiedz Link
theday Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 27.06.05, 19:44 zgadzam się z przedmówczyniami nie należy małym dzieciom przebijać uszu bo jest im to niepotrzebne, bo boli, moze się paprać i przeszkadzać, a jeszcze jak się jakieś zakazenie wda, albo uczulenie na metal, złoto itd.- po co dodatkowe kłopoty? Odpowiedz Link
gosia0674 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 28.06.05, 10:10 hej Pauka ja mojej Madzi przebiłam gdy miała 6 miesiecy,miałam obawy ale z perspektywy czasu ,widze ze to raczej w niczym nie przeszkadza,a jest z niej niezła modnisia tylko by zmieniała kolczyki (jak jej mama) Odpowiedz Link
agad9 Re: kiedy przebić uszy dziewczynce? 05.07.05, 11:19 A po co przebijać uszy tak małemu dziecku?? Osiem miesięcy to zdecydowanie za wcześnie. Uszy będą ją bolały, podczas przebijania będzie drzeć się i wyrywać, potem może złapać te kolczyki i rozerwać sobie ucho... I na co to wszystko? Czy nie lepiej zaczekać, aż dziewczyna będzie starsza, podejdzie do ciebie i powie, że chce nosić kolczyki?? Odpowiedz Link