Dodaj do ulubionych

sofa z poduchami

13.11.17, 15:29
Macie takie? Jak to u was wyglada? U mnie te poduchy ciagle sie gdzies walaja, sa skotlowane, ciagle trzeba ukladac albo olac i jest poduchowy balagan. Ogladam sofy i te bez poduch z samym oparciem jakos mi sie nie podobaja. Wymyslilam wiec, zeby poduchy jakos przyszyc (przykleic?) do oparcia. Myslicie, ze sie da? Czy bedzie sie wyrywac material w miejscu szycia? Albo moza jakos rzepy przykleic i poduchy na rzepy? Czy to jednak glupi pomysl?
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: sofa z poduchami 13.11.17, 16:12
      mialam taka sofe z poduchami, tylko mala 2-osobowa. sofa bardzo wygodna, ale najbardziej wkurzalo mnie, ze pod tylkiem tez byly poduchy, ktore trzeba bylo czesto poprawiac, bo wyjezdzaly z kanapy. przykleilam wiec do pokrowca poduch i do kanapy rzepy na klej do tkanin. trzymalo sie i poduchy tak predko sie nie rozwalaly. rzep byl na cala szerokosc poduchy i tak samo dlugi na kanapie.

jest to troche upierdliwe, bo trzeba dobrze dopasowac te szepy, ale potem poduchy tak nie lataja, wiec moim zdaniem warto bylo.
      • lewababa Re: sofa z poduchami 13.11.17, 17:02
        mam sofy EKTORP z Ikei -2 + fotel
        dla mnie bomba! ja sobie cenię, że mogę rozbebeszyć sofę ,czyli zdjąć poduchy i odkurzyć cały syf jaki tam się zalęga(okruchy z żarełka itp.) Dzięki temu mam poczucie, że sofa czysta (pomijam pokrowce, które trzeba wyprać ale zdecydowanie rzadko to robiętongue_out)
        nie widzę niedogodności
        • mikams75 Re: sofa z poduchami 13.11.17, 22:51
          ektorp nie ma takich typowych poduch, to jest oparcie wpasowane w sofe i to sie trzyma pionu i nie "lata" wokolo. Ja mam na mysli takie typowe poduchy. Przy rzepach nadal mozna sciagnac do odkurzenia.
          • lewababa Re: sofa z poduchami 14.11.17, 08:29
            ok, myslalam ze o tego typu sofy chodzi
      • mikams75 Re: sofa z poduchami 13.11.17, 22:49
        moja jest duza, poduchy tez duze, siedzisko na szczescie sie trzyma (hehe, nawet nie pomyslalam, ze jeszcze siedzisko mogloby zjezdzac wink) ale to od oparcia sa wszedzie tylko nie w pionie na oparciu. Mysle, ze faktycznie moze byc trudno te rzepy dopasowac.... moze na poczatek jedna przykleje i zobacze jak sie to spisuje. Troche mam obawy, ze jak nie wypali to klejem zniszcze obicie.
        • eliszka25 Re: sofa z poduchami 14.11.17, 08:43
          to ja mialam troche latwiej, bo sofa byla mala i byly na niej 4 glowne, duze poduchy + male. przyczepilam tylko te duze. zaczelam od tych, kore stanowily siedzenie, bo z tymi najlatwiej, one musza w zasadzie lezec w tej jednej konkretnej pozycji. z poduszkami z oparcia juz tak latwo nie jest. zwlaszcza jesli jest ich duzo. ten klej najpierw wyprobuj w jakims niewidocznym miejscu na kanapie, zeby sie np. nie okazalo, ze nic sie nie klei, za to obicie sie pieknie rozpuszcza albo cos w tym stylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka