Dodaj do ulubionych

szok stulecia

03.01.18, 23:01
po 20 latach dostałam zyczenia na fb od mamy mojej miłości z czasów nastoletnich.....zapytałam co u jej syna (wyjechał za granicę i kontakt się urwał) i powiedziała, że da do mnie kontakt i napisze......dzis się odezw....

.....seksowna blond laska....a ja zbieram szczękę z podłogi.....10 lat temu zmienił płeć.....właśnie przez godzine rozmawialismy na FB, zaskoczona jestem, jak szybko przeszłam na żeńską formę....chyba dziś nie zasnę smile
Obserwuj wątek
    • mapt Re: szok stulecia 03.01.18, 23:04
      to fajnie, nowe psiapsiółki są lepsze niż jacyś tam ex faceci wink
      • chocolatemonster Re: szok stulecia 03.01.18, 23:08
        Boskie!
    • taki-sobie-nick Re: szok stulecia 03.01.18, 23:13
      znaczy ta miłość zmieniła płeć? ja bym się załamała
      • bye-bye Re: szok stulecia 03.01.18, 23:15
        ale dlaczego?
      • livia.kalina Re: szok stulecia 03.01.18, 23:16
        >znaczy ta miłość zmieniła płeć? ja bym się załamała

Megalomańska reakcja.
      • domowapani Re: szok stulecia 04.01.18, 08:20
        Weź mój eks jest gejem. Oczywiście mocno to ukrywa.
        Mi ulzylo, kiedy to do mnie dorarlo, bo wiele wytłumaczyło wink
      • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 10:46
        Mój 'chlopak ' z lat bardzo młodzieńczych jest...ksiedzem😁
    • ms.piggy Re: szok stulecia 03.01.18, 23:37
      bylismy parą w wieku 16-17 lat....taka para - piekny on i piękna ja, para za którą oglądali sie ludzie: model z inna niz wszyscy fryzurą, inaczej ubrany, z nastoletnią, dlugowłosą lalunią w zagramanicznych ciuchach .....klul i klulowa katowicich dyskotek smile oblani Kenzo Elephant, z milionem srebrnych obrączek......seksu nie bylo, jakieś tam całowanie .....
      potem kontakt urwał się na 20 lat...do dziś
      • taki-sobie-nick Re: szok stulecia 03.01.18, 23:41
        ms.piggy napisała:

> bylismy parą w wieku 16-17 lat....taka para - piekny on i piękna ja, para za
        > którą oglądali sie ludzie: model z inna niz wszyscy fryzurą, inaczej ubrany, z
        > nastoletnią, dlugowłosą lalunią w zagramanicznych ciuchach ...

wychodzi mi na to, że wasz związek polegał na wyglądaniu
        • tanebo2.0 Re: szok stulecia 03.01.18, 23:46
          Już było widać że z nim coś nie tak? Może ona jest les?
          • danaide Re: szok stulecia 03.01.18, 23:50
            Jaka znowu les?! Pewnie normalna, heteroseksualna baba, która już wtedy wolała facetów.
        • lodomeria Re: szok stulecia 03.01.18, 23:46
          A tak się zastanawiałam, dlaczego pierwsze słowa opisu to "seksowna blond laska".

Teraz się już tylko zastanawiam dlaczego ten blond taki ważny.
          • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 00:19
            wydze jego FB....a tam długie, blond włosy rzucone na twarz, rozchylone usta, i CYCKIIIIII, których brodawki prawie że dziurawiua obcisłą koszulkę

to nie taka anna grodzka, czy ten chlopak z chyba pierwszej edycji top model, tylko taka raczej Taylor Swift.....po blizszym przyjrzeniu (zoom) dostrzegłam ogromne stopy, kanciaste, meskie dłonie, kiepska talia, męska szczęka
            • makinetka82 Re: szok stulecia 04.01.18, 01:01
              ma na imię na E ? teraz?
            • przystanek_tramwajowy Re: szok stulecia 04.01.18, 08:59
              długie, blond włosy rzucone na twarz, rozchylone usta, i CYCKIIIIII, których brodawki prawie że dziurawiua obcisłą koszulkę. Wypisz, wymaluj ona:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBaWlxS4ta413Fcpq-4eCP-q8q84-uGEtVsihw59AW0M41iyRPNw
      • tanebo2.0 Re: szok stulecia 03.01.18, 23:43
        Inną fryzurą?
        • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 00:10
          tak, inną - moi koledzy w latach 90 nie mieli utlenionych na biało włosów, a za parę dni kruczoczarne, ułożona na woskach, pudrach i innych mało popularnych w PL kosmetykach
          • tanebo2.0 Re: szok stulecia 04.01.18, 00:23
            Ewidentnie było z nim coś nie tak.
    • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 00:07
      haha....nie jestem lesbijką..brr...może wyjdę na nietolerancyjną, ale brzydzą mnie.....

ktos tam pytał, czy było po nim cos tam widac, koledzy widzieli w nim geja, ale ja to tłumaczyłam, że z zazdrości, bo taki pieknie zbudowany, milion razy bardziej zadbany od nich

a mnie dziwiło to, że tylko w tłumie mnie obejmował, całował, adorował, a sam na sam - to jak z koleżanką......
      • bombalska Re: szok stulecia 04.01.18, 00:10
        Czyli robiłas za przykrywke..
        • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 00:25
          ja myske, ze bardziej, byłam tym kim on chciał być - uwielbiał kupowac mi kosmetyki, perfumy - MALOWAĆ MNIE, CZESAC, WYBIERAC CIUCHY - niby dlatego, że to trendy ze swiatowych wybiegów a on - jaki model - miał do tego dostep.....hehe
          • kira02 Re: szok stulecia 04.01.18, 07:12
            Czyli bylas jego zywa lalka. I to jest bardzo smutne, ze uczucia tam nie bylo...
            A co do zmiany plci, to juz w wieku nastoletnim powiina Ci wyc syrena alarmowa, bo on nie zachowywal sie jak normalny chlopak.
            • memphis90 Re: szok stulecia 04.01.18, 08:38
              Dlaczego nie było- mogła być sympatia, przywiązanie, bliskość.
              • arwena_11 Re: szok stulecia 04.01.18, 08:52
                Ale ona nie mówi o przyjaźni tyko o nastoletniej miłości. I to tylko z jej strony. Chłopak miał lalkę i przykrywkę. Chociaż z tego co pisze autorka - nic mu to nie dało - bo na kilometr widać, że był inny.
                • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 10:50
                  O raju. Przecież mogła być (o założę się , że była ) sympatia. Ms Piggy tez pewnie była zadowolona, że chłopak jej tyle atencji okazuje. A, że się nie 'ujawnił ' wtedy? Może musiał dojrzeć, były 'inne czasy' itd.
                  • arwena_11 Re: szok stulecia 04.01.18, 11:30
                    Ale o jakiej atencji ty mówisz? O robieniu makijażu? Atencją to byłoby przepuszczenie przez drzwi, niesienie za nią plecaka czy dawanie kwiatów. Ale nie makijaż.
          • arwena_11 Re: szok stulecia 04.01.18, 08:50
            I ciebie to nie zastanowiło? Przecież na kilometr widać, że był "inny". Moja syrena alarmowa w głowie darłaby się - uciekaj, chociaż nie - nie miałaby okazji, bo dla mnie tacy faceci nie istnieli. Facet to miał być facet a nie panna na wydaniu.
            • viridiana73 Re: szok stulecia 04.01.18, 11:26
              Arweno, ona miała wtedy szesnaście lat! Szesnaście!! Chłopak, z którym chodziłam jako szesnastolatka był wobec mnie mocno nie fair, a ja zrozumiałam to po plus minus dwudziestu latach. Taki przykład.
              • arwena_11 Re: szok stulecia 04.01.18, 11:29
                Wiesz, ale tu nie chodzi o bycie nie fer. Ja też miałam 16 lat i byłam zakochana. I doskonale wiem, że jakby mój chłopak zaczął mnie czesać, malować czy mi wybierać ciuchy - to bym wiała gdzie pieprz rośnie. Bo takich rzecz normalny chłopak nie robi. Podobnie jakby będąc sam na sam nigdy nie próbował mnie przytulać całować itd. Tego można oczekiwać od przyjaciela - ale nie od chłopaka.
                • viridiana73 Re: szok stulecia 04.01.18, 23:25
                  To "nie fair", to nie to, że mnie zdradzał.
                  Po prostu: mając 16 lat nie zna się życia i ludzi; ja w tym wieku wszystkim przypisywałam dobre intencje. Wiele wody musiało upłynąć, zanim nauczyłam się żyć.
                  • arwena_11 Re: szok stulecia 05.01.18, 08:05
                    Ale dobre intencje to nadal co innego. Nie znałam chłopaka, który robiłby makijaż dziewczynom czy wybierał im ciuchy ( no może poza jakimiś seksowną bielizną - bo to był czas, kiedy pojawiły się pierwsze sexshopy ).
            • aaa-aaa-pl Re: szok stulecia 04.01.18, 20:45
              Ale ona wtedy miała 17 lat- inaczej się wtedy patrzy na świat ( ale mi się ładnie zrymowało ).
              • arwena_11 Re: szok stulecia 05.01.18, 08:08
                Ale jak inaczej? Chłopak robiący makijaż dziewczynom, wybierający im ciuchy itd był dziwny. 20 -30 lat temu jeszcze bardziej odstawał od innych niż obecnie w dobie facetów metroseksualnych. Zdecydowanie sam pomysł zrobienia mi makijażu przez chłopaka byłby powodem do ucieczki.
        • owmordke Re: szok stulecia 04.01.18, 10:27
          bombalska napisała:

> Czyli robiłas za przykrywke..
          >

Moze, a moze chlopak (a teraz dziewczyna) byl mlody i sam jeszcze nie rozumial kim jest i co sie z nim dzieje.
          • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 10:51
            Dokładnie.
      • tanebo2.0 Re: szok stulecia 04.01.18, 00:28
        Nie miał jakiegoś dobrego kolegi?
        • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 00:32
          miał duzo koleżanek, w zasadzie same...a ja byłam tą wybraną...hehehe
        • memphis90 Re: szok stulecia 04.01.18, 08:40
          Tanebo, operujesz takim stereotypem, że aż mi plomby brzęczą...
    • konwalka Re: szok stulecia 04.01.18, 06:28
      Skoro kontakt renawiazany, to może znowu będziecie razem?
      • cosmetic.wipes Re: szok stulecia 04.01.18, 08:27
        To by był interesujący związek, myślę, że nawet aktualny facet autorki miałby radość big_grin
        • tanebo2.0 Re: szok stulecia 04.01.18, 08:58
          Oj nie każdy lubi shemale...
          • konwalka Re: szok stulecia 04.01.18, 09:23
            Ale ile wątków z tego by mogło powstać!
    • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 09:24
      ...po nocy emocje trochę opadły....
      dziś w pracy to temat nr 1 - wszyscy oglądamy zdjęcia, hehe....kilku kolegów gdy zobaczyło zdjęcia (nie znając szczegółów) oceniło go jaką fajna laskę...ale gdy powiedziałam, to reakcja obrzydzenie, fuj...itd....

mnie we wczorajszej rozmowie wkurzało, że mówiąc o tych czasach nastoletnich, mówił o sobie "byłam" lubiłam" ...kuźwa, przeciez był facetem wtedy...stwierdził też : "pamiętasz, byŁYŚmy najlepsze laski w Katowicach"

jakos straciłam chęć na dalsze podtrzymywanie znajomosci, razi mnie jego podkreslanie non stop kobiecości: och, kocham torebki, który tusz lepszy, kupiłam fajny lakier, koronki, bluzeczki....bleee.....

• tanebo2.0 Re: szok stulecia 04.01.18, 09:28
        No nie da się ukryć - byłaś w związku z kobietą.
        • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 09:42
          chyba dam się prywatnie zastrzelić
          • sumire Re: szok stulecia 04.01.18, 10:55
            Ale co w tym sumie godnego zastrzelenia się?...
            • amb_hs_ob Re: szok stulecia 05.01.18, 07:08
              Ty być oczywiście była zachwycona tym, że ex odbiło i postanowił stać się kobietą? Dobrze, że rozstali się lata świetlne temu a on nie zmienił płci, gdy byłby jej mężem i miał z nią dzieci.
              • sumire Re: szok stulecia 05.01.18, 11:44
                1. Tożsamość płciowa to nie jest "odbiło" ani "postanowił. 2. Wielu ludzi zmienia płeć jako dojrzali ludzie, po tym, jak dorobili się rodziny. A autorka wątku musi pogodzić się ze swoją homofobią, bo osoba nie mająca z tym problemu raczej nie będzie darła szat z powodu faktu, że jako nastolatka całowała się z osobą tej samej płci.
                • taki-sobie-nick Re: szok stulecia 05.01.18, 21:40
                  sumire napisała:

> 1. Tożsamość płciowa to nie jest "odbiło" ani "postanowił. 2. Wielu ludzi zmien
                  > ia płeć jako dojrzali ludzie, po tym, jak dorobili się rodziny. A autorka wątku
                  > musi pogodzić się ze swoją homofobią

Po pierwsze transfobią, po drugie osoba była wtedy innej płci, po trzecie nie mogę się doczekać powstania pojęcia psychofobii, czyli lęku przed osobami chorymi/zaburzonymi psychicznie.

Ale chyba się nie doczekam i będzie jak z tą partią i Leninem.
      • arwena_11 Re: szok stulecia 04.01.18, 09:33
        Co do podkreślania kobiecości - kiedyś widziałam jakiś program na ten temat. To podobno bardzo częste - bo chcą przekonać świat, że są prawdziwymi facetami/kobietami. I przejaskrawiają cech, które im się wydają typowe dla danej płci. Podobno po jakimś czasie to mija - ale nie wszystkim.
      • lady-z-gaga Re: szok stulecia 04.01.18, 09:38
        >kilku kolegów gdy zobaczyło zdjęcia (nie znając szczegółów) oceniło go jaką fajna laskę...ale gdy powiedziałam, to reakcja obrzydzenie, fuj...itd..

jakich Ty masz mądrych kolegów... świetnie wpisują się w lansowaną tu przez niektore ematki teorię, jak to praca poszerza horyzonty, a w domach siedzą tylko tępe garkotłuki
      • aerra Re: szok stulecia 04.01.18, 09:43
        Mnie to nie dziwi, może i w papierach była wtedy facetem, ale skoro zmieniła płeć, to raczej nie dla kaprysu, prawda? Bo to jednak dość duża ingerencja i tak sobie odwracalna. Już wcześniej czuła się kobietą, tylko organy się nie zgadzały, to naturalne, że mówi o sobie jak o kobiecie.
      • mama.nygusa Re: szok stulecia 04.01.18, 10:08
        Czemu blee, zapewne w srodku dla niej byla to wowczas tragedia, tak myslala o sobie jako o dziewczynie, a musiala biedna udawac, a teraz chce sie wyzyc, za stracone lata.
      • konwalka Re: szok stulecia 04.01.18, 10:44
        Ze jak? Opowiedziałas swoim tępawym kolesiom, ze ta laska to facet? Pokazując profil na fb? Zdajesz sobie sprawę, co zrobiłaś? Nie, raczej nie...
      • gryzelda71 Re: szok stulecia 04.01.18, 11:03
        Pokazalaś zdjęcia kolegom w pracy?? Po co?
        • morgen_stern Re: szok stulecia 04.01.18, 11:08
          No wiesz, taki szok stulecia, trzeba się pochwalić ekstra niusem, pobyć chwile w centrum zainteresowania. No i jak dobrze sie wypada na tle takiego dziwadła, prawdziwa kobieta, nie?
          • gryzelda71 Re: szok stulecia 04.01.18, 14:51
            Jak ją czytam to mam wrażenie, że kolega teraz ładniejszy smile
      • makinetka82 Re: szok stulecia 04.01.18, 11:14
        ms.piggy napisała:

> ...po nocy emocje trochę opadły....
        > dziś w pracy to temat nr 1 - wszyscy oglądamy zdjęcia, hehe....kilku kolegów gd
        > y zobaczyło zdjęcia (nie znając szczegółów) oceniło go jaką fajna laskę...ale g
        > dy powiedziałam, to reakcja obrzydzenie, fuj...itd....
        >

Według mnie, to jeden z najbardziej obrzydliwych wątków na tym forum. I nie, nie dlatego , że twój znajomy zmienił płeć. To ty jesteś obrzydliwa, sposób, w jaki się zachowałaś wobec kogoś, kto ci zaufał i jeszcze to, że sie tym szczycisz.
        Brzydzisz się nią? Wow. Ja bym się brzydziła sobą na twoim miejscu, bo to co zrobiłaś, jest po prostu podłe. Ale ty tego nie zrozumiesz , prawda? Ze można być osobą transseksualną i pomimo to zachować więcej godności niż ty, która czyjąś tak intymną sprawę wywlokłaś przed obcymi ludźmi dla chorej frajdy.
        • iziula1 Re: szok stulecia 04.01.18, 12:23
          makinetka82 napisała:

> Według mnie, to jeden z najbardziej obrzydliwych wątków na tym forum. I nie, ni
          > e dlatego , że twój znajomy zmienił płeć. To ty jesteś obrzydliwa, sposób, w ja
          > ki się zachowałaś wobec kogoś, kto ci zaufał i jeszcze to, że sie tym szczycisz
          > .
          > Brzydzisz się nią? Wow. Ja bym się brzydziła sobą na twoim miejscu, bo to co z
          > robiłaś, jest po prostu podłe.
          >

Masz rację.
          Autorka postąpiła podle. Aż mnie mdli tongue_out
      • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 11:16
        Po jaką ....pokazywałas ludziom z pracy jej zdjęcia? Dziewczyna zaufała Tobie i nawiązała kontakt (ja bym sie ucieszyła, że kiedys bliska mi osoba jest szczęśliwa ). A wy sobie gremialnie pdsmiewajki robicie? Cieszy się kosmetykami itd bo pewnie teraz może /czuje ,ze może otwarcie. Okropne jest to,co piszesz.
      • cat4 Re: szok stulecia 04.01.18, 13:36
        Hmm... a nie sadzisz, ze pokazywanie go/jej publicznie w pracy jako ciekawotke przyrodnicza, zeby koledzy mogli pokomentowac i posmiac sie jest mocnym naruszeniem jego prywatnosci i jest niezbyt fajnym zagraniem?

Tez przezylabym szok po takiej wiadomosci na Twoim miejscu, ale ze wzgledu na to, ze cos Was kiedys laczylo, a rozmowa byla prywatna, mialabym opory przed pokazywaniem go kolegom jak niezwykle zwierze w zoo...
        • makinetka82 Re: szok stulecia 04.01.18, 14:39
          cat4 napisala
          >
          > Tez przezylabym szok po takiej wiadomosci na Twoim miejscu, ale ze wzgledu na t
          > o, ze cos Was kiedys laczylo, a rozmowa byla prywatna, mialabym opory przed pok
          > azywaniem go kolegom jak niezwykle zwierze w zoo...

nawet gdyby ich nie łączyła żadna zazyłość w przeszłości, takie zachowanie jest po prostu pod le i już
    • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 10:47
      No i fajnie. Możecie i powspominać i na zakupy pójść. Fajnie, on/ona żyje po swojemu.
      • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 11:04
        dzięki, ale mamy inny gust smile
    • morgen_stern Re: szok stulecia 04.01.18, 10:55
      Im dalej czytam, tym większy mam niesmak do tego, co wypisujesz. Daj dziewczynie spokój, widać, się cieszy przemianą i prawdziwym "ja", więc pewnie trochę przeszarżowuje, przejdzie jej. A to pokazywanie zdjęć kolegom z pracy i wchodzenie w szczegóły to już jest całkowita żenada. Daj jej spokój, bo ją skrzywdzisz zaraz jakimś głupim, nieprzemyślanym tekstem.
      • la_mujer75 Re: szok stulecia 04.01.18, 11:11
        Dokładnie. To nie ona mnie "brzydzi" tylko to, co wypisuje ms.piggy sad
        Wśród dalekich znajomych mam znajomą, która urodziła się jako facet. Miał za sobą 2 próby samobójcze. To wielka tragedia urodzić się nie z tym ciałem, co umysł.
        • morgen_stern Re: szok stulecia 04.01.18, 11:15
          Samo to jest tragedią, a potem trafiasz na taką koleżankę, która ciągnie bekę z ciebie z kumplami z pracy.
      • semihora Re: szok stulecia 04.01.18, 11:18
        Też jestem zażenowana. Laska chwali się swoją głupotą, nietolerancją i obrzydzeniem. Dno.
      • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 11:23
        to nie jest radość, tylko takie "och, ja super laska"....widział na moim fb zdjęcia naszych wspolnych kolezanek z tych czasów - i nie spodobała mi sie ich ocena: ta A nadal wyglada jak chłopka, a G. zawsze była brzydka, D jaka spasiona i nieumalowana (zdjecie dzień przed porodem) K nie wie co to moda, W to ubrana w Caritasie, .....

jego ideałem były modelki lat '90 Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, dziewczyny miały wyglądac jak z teledyski Georga Michaela Freedom, a która tak nie wyglądała, to była zerem, potrafił sprawiac tym 17-20 letnim dziewczynom ogromna przykrość. Nie jedna moja kolezanka przez niego płakała, a ja trzymałam jego stronę i też sie podśmiechiwałam sad

jest kobieta od 10 lat, więc po co udawac i mówic o sobie: byłyśmy najlepszymi laskami, koleżankami...jak zostaniesz milionerką po 30 to też nie powiesz, że wiodłas życie nastolatki-milionerki.
        • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 11:27
          Ale to jeszcze nie powód żeby wywlekac jej życie w pracy, obcym ludziom.
          • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 11:39
            pokazanie zdjęć i zapytanie co myslicie o tej osobie - to wywlekanie zycia?
            on ma miliony zdjęć na FB, na insta - ogólnie dostepne

zaczęslismy rozmowe fajnie i wesoło, pochwaliłam cycki, włosy, ale jak zaczełam czytać: "MY super laski, zawsze mamy rozmiar 36, o 23 wysłał mi zdjecie w pełnym makijazu (tak intensywnym jak sceniczny) i obśmiewał moje koleżanki to moja tolerancja zmalała
            • morgen_stern Re: szok stulecia 04.01.18, 11:42
              Więc postanowił przebić? Nigdy nie rozumiem takiego zachowania, ktoś robi coś niefajnego, to ja mu 100x bardziej, żeby "poczuł". Strasznie to niskie i pachnie leczeniem nikłego poczucia własnej wartości.
              • morgen_stern Re: szok stulecia 04.01.18, 11:42
                *postanowiłaś
            • lady-z-gaga Re: szok stulecia 04.01.18, 11:50
              (...) zaczełam czytać: "MY super laski, zawsze mamy rozmiar 36, o 23 wysłał mi zdjecie w pełnym makijazu (tak intensywnym jak sceniczny) i obśmiewał moje koleżanki to moja tolerancja zmalała

w trollowaniu trzeba znać umiar - jak się przegnie, to całą fabułę diabli biorą
              • makinetka82 Re: szok stulecia 04.01.18, 14:51
                niewiem, czy to trolling, ale mnie to wygląda na to, ze autorka nie spodziewała się krytyki swojego postępowania tu, na forum. I teraz próbuje się wybielić w jakiś sposób, pisząc że tamta taka, owaka, obgaduje znajomych autorki i - no patrzcie - właśnie dlatego ona potem zrobiła to , co zrobiła.. Tulejt. Ciekawe, że w pierwszym albo tym drugim poście nawet nic nie wspomniała o obgadywaniu znajomych , napisała tylko że wkurza ją że koleżanka podkreśla swoją kobiecość. I nagle, po fali krytyki , okazuje się , że koleżanka nie tylko podkreśla swoją kobiecość trajkocząc o tuszu do rzęs, ale i robi wstrętne uwagi na temat znajomych autorki. A tak w ogóle to był wstrętny za młodu, ( nieważne, że autorka robiła to samo ) . Za chwilę pojawi się więcej krytykujacych autorkę postów. Co wtedy wymyślisz,żeby usprawiedliwić przed forumkami to , co zrobiłas? Ze pił, ze bił , a w ogóle to złodziej, cham i prostak ? big_grin
                • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 14:56
                  Tez mi to tak wygląda.
        • woman_in_love Re: szok stulecia 04.01.18, 11:30
          oczywiście, cóż za emocjonujący zwrot w opowieści smile
    • janja11 Re: szok stulecia 04.01.18, 11:26
      No ja się podkochiwałam w takim typie Banderasa z długimi włosami. Ojciec mu przywiózł z Niemiec takie maga rolki, jakich nikt wtedy nie miał i zasuwał na nich po całym osiedlu. No rządził na tych rolkach na całym osiedlu.
      Ostatnio zobaczyłam go w sklepie jak sprzedawał armaturę. Nie poznałam z początku. Z burzy czarnych loków, które mnie kiedyś tak zachwycały niewiele zostało. Brzuchol zdecydowanie zdradza, że pociąg do chmielowego trunku. No tak mnie zaskoczył, że nie wiedziałam o czym gadać. Te rolki mu przypomniałam, to widać, że mu się dobrze czasy przypomniały, ale mówi, że już dawno nie jeździ (co sama powinnam zauważyć po tym brzucholu). Trochę znajomych sobie przypomnieliśmy.
      Eh, jak to się wszystko pozmieniało...
      A taki Banderas na rolkach był...
      • chocolatemonster Re: szok stulecia 04.01.18, 13:27
        Ech. ..no zdarza się. Podejrzewam, że moi 'adoratorzy ' z dawnych lat tez byliby zawiedzeni gdyby teraz mnie zobaczyli. Nie, że byłam kiedykolwiek boginia ale teraz pewnie już nie to samo😁
      • taki-sobie-nick Re: szok stulecia 04.01.18, 20:47
        janja11 napisał(a):

> No ja się podkochiwałam w takim typie Banderasa z długimi włosami. Ojciec mu pr
        > zywiózł z Niemiec takie maga rolki, jakich nikt wtedy nie miał i zasuwał na nic
        > h po całym osiedlu. No rządził na tych rolkach na całym osiedlu.
        > Ostatnio zobaczyłam go w sklepie jak sprzedawał armaturę. Nie poznałam z począt
        > ku. Z burzy czarnych loków, które mnie kiedyś tak zachwycały niewiele zostało.
        > Brzuchol zdecydowanie zdradza, że pociąg do chmielowego trunku.

Brzuchol zdecydowanie zdradza kogo? co? pociąg. Do chmielowego trunku niekoniecznie, może być zwyczajnie do jedzonka.
    • ms.piggy Re: szok stulecia 04.01.18, 11:48
      jak był 18-20 latkiem ( owszem, przystojny, dobrze ubrany, przyciągający spojrzenia), to chamsko obśmiewał każdy mini defekt u kobiet - brzyskie stopy, pryszcze, za gruba, za mały biust.....

teraz jest 3o kilkuletnia kobietą (z wieloma niedoskonałosciami jak wiele innych kobiet: brak talii, kanciaste dłonie, męskie ramiona) i nadal 95 % kobiet jest dla niej niezadbana, niemodna, brzydkie włosy, brzydka twarz...

nie oceniem jego przemiany, czuł się kobietą i nia został, pewnie po wielu bolesnych zabiegach, to OK...ale po co to wysmiewanie innych
      • morgen_stern Re: szok stulecia 04.01.18, 11:50
        Dziwne tylko, że wtedy jakoś ci to nie przeszkadzało i się z nim przyjaciółkowałaś, a teraz nagle zabrałaś się za moralizowanie. Serio?
      • makinetka82 Re: szok stulecia 04.01.18, 14:55
        ms.piggy napisała:

>
        > nie oceniem jego przemiany, czuł się kobietą i nia został, pewnie po wielu bol
        > esnych zabiegach, to OK...ale po co to wysmiewanie innych

serio? pytasz po tym jak weszlaś na forum i radośnie obwieściłaś nam, że pokazałaś go kumplom z pracy jako ciekawostkę przyrodniczą? ty się w głowę puknij

poza tym, sama byłaś tak samo chamska w przeszłości, co, zapomniał wół jak cielęciem byl?
      • gryzelda71 Re: szok stulecia 04.01.18, 15:06
        Sądze,ze razem z mim obśmiewałąś niedodkonałości innych dziewczyn. Teraz ci to przeszkadza? Boisz się, że i u ciebie znajdzie się jakiś feler?
      • taki-sobie-nick Re: szok stulecia 04.01.18, 20:34
        z wieloma niedoskonałosciami jak wiele innych kobiet: brak talii, kanciaste dłonie, męskie ramiona

Kanciaste dłonie i męskie ramiona to nie są typowe niedoskonałości kobiet. tongue_out

Zaniedbana, a nie "niezadbana", no i "trzydziestokilkuletnia".
      • mondovi Re: szok stulecia 04.01.18, 21:55
        Ale Ty ciągle "klulowa dyskoteki" jak z teledysku Georga Michaela? To luz, wszystko spoko. Nie pasuje Ci eks "klul" sprzed lat, zerwij kontakt, życie wróci na idealne tory.
        • bazia8 Re: szok stulecia 04.01.18, 22:56
          Jakże Twoja sygnaturka pasuje do tego wątkusmile
    • aj.riszka Re: szok stulecia 05.01.18, 03:25
      Dla mnie "szokiem" bylyby tu, te otrzymane zyczenia...bo po 20 latach...ni z tego, ni z owego...i gdyby to od znajomej - ale, ze od mamy dawnej milosci!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka