Dodaj do ulubionych

Durna trypofobia :-(

24.01.18, 19:04
Meczy jak cholera. Wczoraj jakis pajac wrzucił
Na fb zdjęcie podniebienia chłopaka, który miał 200 zębów czy coś tam. Fejk nie fejk, zdjęcie wzięło mnie z partyzanta i nie odpuszcza . Łapie co chwile z cała, malownicza Gama symptomów fobii. Nienawidzę tego stanu.
Obserwuj wątek
    • lalkaika Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:08
      wez cos na sen ,umyj zeby smile i lulu
      • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:14
        Boje się iść spac sad
    • ingaki Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:13
      Też mam, dziwne uczucie ciary od stóp do głów i raz mi nawet się coś z tym sniło, obudzilam sie zlana potem.
    • kanna Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:25
      Każdego dnia chwale siebie sama za to, że nie mam fb smile
      • rosapulchra-0 Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 22:44
        Bo takie zdjęcia tylko na FB big_grin big_grin big_grin
    • aaa-aaa-pl Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:27
      Ja ma w drugą stronę- uwielbiam takie zdjęcia.Poważnie.Ciekawe czy to ma jakąs nazwę smile
      • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:37
        Ty Nie chcesz wiedzieć, mamo (jak
        Kiedyś powiedziało mi
        Młodsze dziecko big_grin)
    • cosmetic.wipes Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:41
      Ponoć propranolol blokuje ścieżki lękowe w mózgu.
      W każdym razie na National Geographic był program o pani psychiatrze, która w ten sposób uwalniała ludzi z objęć arachnofobii.
      • memphis90 Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 20:06
        Wydaje mi się, że brałam to w czasie nadczynności tarczycy... W każdym razie pająkowa fobia ma się świetnie. Propranolol może blokować fizyczne objawy strachu i stresu np. przyspieszone tętno, pocące się ręce itd (dlatego używa się go czasem do leczenia tremy/paraliżującego stresu przed egzaminami), ale raczej nie wpływa na przewodnictwo mózgowe.
      • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 20:30
        Biorę propranolol od 10 lat ze względu na migreny. Doszłam już do najwyższej dopuszczalnej dawki
        Dziennej. Zarówno migrena jak i
        Trypofobia maja się wręcz doskonale sad
        • cosmetic.wipes Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 21:51
          Ale to nie działa na zasadzie " biorę na coś tam", tylko najpierw trzeba wywołać objaw lękowy - w twoim wypadku ogladając hardkorowe zdjęcia dziur i w tym momencie łyknąć tabletkę. Ponoć blokuje pobudzone neuroreceptory na amen. Z tym, że nie próbuj tego w domu, bo to tylko informacje z programu popularnonaukowego 😜
          • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 22:01
            Kyrie elejson! Wywołać stan lekowy
            I łyknąć, powiadacie...
            • cosmetic.wipes Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 22:48
              Kulson, po cóż ja ci pisałam instrukcje..😣
          • 1matka-polka Re: Durna trypofobia :-( 25.01.18, 07:58
            Ale to troche trwa zanim ta tabletka sie rozpusci hdzies w zoladku a potem wchlonie. Lepsze bylyby czopki z tego propranololu.
            • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 25.01.18, 08:35
              I co, ku..., jeszcze suspicious
    • bye-bye Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:47
      też to mam😕 przy czym dopiero niedawno sie dowiedzialam, ze nie jestem w tym odosobniona.
      sam twój post sprawił, że mi nieswojo i przypominają mi się wszystkie moje "widoki".
      czy z tym da się jakoś walczyć?
    • beataj1 Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 19:51
      Wiesz co, o tym że mam objawy tej fobii dowiedziałam się stąd. Założyłam wątek o jakimś zdjęciu które zrobiło na mnie takie mocne wrażenie. Jak już się dowiedziałam jak to się nazywa to przez trzy dni siedziałam i oglądałam te wszystkie zdjęcia z netu. I chyba przegrzalam system bo od tego czasu te zdjęcia mnie aż tak nie ruszają. Owszem, przez chwilę telepnie ale szybko wychodzi z głowy.
      Nie wiem czy polecam taką metodę ale u mnie zadziałało.
      • sanrio Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 21:10
        u mnie nie działa. Jest tylko gorzej big_grin
      • bye-bye Re: Durna trypofobia :-( 25.01.18, 09:32
        ta metoda jest gorsza od wykrywania paznokci😉
    • forumologin Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 20:06
      Jezu, tez to mam. I sadze ze przebilo to moja arachnofobie nawet.
    • cauliflowerpl Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 20:40
      Eee widzialam to w TV i wiesz co Ci powiem?
      Nie trzeba miec zadnej fobii, zeby na samo wspomnienie tego obrazu chciec zwymiotowac kolacje.
      • mid.week Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 21:11
        W pierwszej chwili myślałam, że to jakaś kostka brukowa czy coś big_grin
    • sanrio Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 21:09
      oh, how I feel you konwalko...
      kiedyś chciałam pokazać mamie, o co chodzi o trypofobią, poszukałam wiele zdjęć / obrazków tych cholernych dziurek...do tej pory kręci mnie w brzuchu jak o tym pomyślę. Nienawidzę brrrr
      • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 22:06
        Nie idź ta droga! Nie pokazuj nikomu na obrazkach, co to jest trypofobia
    • adriana.la.cerva Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 21:40
      Konwalka a jak ogladasz plastry miodu to tez masz trypofobie ? Bo w sumie to takie przyjemn dla oka i ciala ( ja uwielbiam miod i wszystko co z nim zwiazane)
      • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 22:02
        Od plastrów miodu się zaczęło sad. Obchodzę wielkim łukiem te regały w sklepach, gdzie wiem, ze stoją.
        • adriana.la.cerva Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 22:06
          Oj przepraszam
          • konwalka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 22:07
            Nieno, nie masz za co smile. Ale plastrom miodu już dziękujemy
    • ichi51e Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 23:11
      Az wygooglalam! Zdjecie rownych rzadkow zebow raczej bylo fejkiem on miel raczej takie cos co wygladalo jak okruszki chleba zebami to trudno nazwac jakies kostki takie dziwne. Mnie pomoglo zobaczenie jego wymuszonego usmiechu - biedny chlopak dzieki bogu ma to za soba (widzialam tez zdjecie zaraz po operacji powiedziec ze byl wymeczony to malo “z krzyza zdjety” oddaje stan najlepiej)
      • ichi51e Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 23:16
        Faktycznie tak to wygladalo www.telegraphindia.com/1140725/images/25tooth.jpg (niespecjalnie traumatycxny x-ray)
        • aandzia43 Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 23:33
          O matko! Dało się to wyłuskać bez pozbawienia pacjenta kawałka żuchwy? I jeszcze ta zatrzymana ósemka jak dowcip jakiś wink
    • biala_ladecka Re: Durna trypofobia :-( 24.01.18, 23:15
      He he moja corka to ma. Dzisiaj kupilysmy duzy, okragly chleb wypiekany w formie i cala krawedz jest w dziurkach po pecherzykach powietrza, no nie mogla zjesc. Jak wchodzi do kuchni to zakrywa go z piskiem workami wink Mnie takie widoki niezdrowo fascynuja tongue_out
      • aaa-aaa-pl Re: Durna trypofobia :-( 25.01.18, 00:43
        Mnie też.A pokazałam fotki synowi ( lat prawie 16)- był przerażony.
    • jakasik0 Re: Durna trypofobia :-( 25.01.18, 10:06
      też to mam! Myślałam, że jestem nienormalna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka