kreate 28.10.09, 10:53 Czy Wasze dzieci mają swoją stronkę internetową? Chciałabym ,żeby moja niepełnosprawna córeczka miała taką stronę, gdzie miałaby opis choroby i apel o 1% ,ale nie wiem jak się do tego zabrać?Czy ktoś może mi pomóc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aplich8 Re: Strona internetowa dziecka 28.10.09, 12:36 kreate napisz ogłoszenie na grafika komputerowa. mi też ktoś tak poradził, i rano napisałam a wieczorem już zgłosił sie pan który mi zrobił bardzo fajną stronke i to całkiem za darmo.i następnego dnia chyba ze 4 osoby napisały. są dobrzy ludzie i pomagają..ze darmo. Moja znajoma zapłaciła za zrobienie strony 300 zł. to moim zdaniem dużo , zawsze można w to miejsce przeznaczyc pieniążki na rehabilitacje. przesyłam link do grafiki, tam jest tez mój post co do strony i przesyłam link do naszej stronki , zobacz czy o coś takiego Ci chodzi forum.gazeta.pl/forum/f,31236,grafika_komputerowa.html www.martynkaplich.pl/ pozdrawiam i powodzenia, jak już bedziesz miała stronke to wklej nam tu link Odpowiedz Link
dokaweja Re: Strona internetowa dziecka 28.10.09, 15:49 Ja trochę inaczej podeszłam do sprawy, niż Agnieszka. Chciałam mieć wkład w dość częste redagowanie stronki, a że nie znam się na htmlu, założyłam blog na smyki.pl (oczywiście jest też mnóstwo innych takich portali, Ty decydujesz który wybierasz). Pisze się tam, jak w Wordzie, no i też nie ma żadnych kosztów. Minus taki, że masz niestety reklamy, których usunąć nie można, ale są mało inwazyjne. Plus taki, że w każdej chwili możesz coś tam napisać, opisać etap rehabilitacji, apel. na bieżąco podziękowania itd. Powodzenia w wyborze. Odpowiedz Link
kreate Re: Strona internetowa dziecka 31.10.09, 14:55 Założyliśmy Kamilce blog .Właściwie to wszystko robił mój 10 letni synek(nawet nie wiedziałam,że tyle potrafi).Na razie taki skromny,ale może pózniej, w miarę rozwoju umiejętności ,coś jeszcze dodamy.Dziękuję wam za podpowiedzi. www.naszakamilka.smyki.pl// Odpowiedz Link
dokaweja Re: Strona internetowa dziecka 31.10.09, 16:05 Byłam, widziałam, wpisałam się do Księgi Gratulacje i pozdrowienia dla synka Odpowiedz Link
jola23061978 Re: Strona internetowa dziecka 08.11.09, 15:25 ja najpierw pytałam po znajomych i znalazł sie kuzyn koleżanki co założył Oliwii stronkę ale program był dla mnie za trudny i jakoś mi nie szło choć nie czuje się dętka z komputera Założyłąm blog na smykach i jest super prosto czytelnie -polecam smyki.pl/domeny/smyki.pl/oliwiasiemieniec/index.php? tylko czasu brak na nowe notki Jola Odpowiedz Link
piesfafik Re: Strona internetowa dziecka 09.11.09, 20:38 Dziewczyny, nie obradzie sie ale jak zajrzalam na strone jednej z fundacji tu wymienionych zobaczylam mozna z niej wyczytac dokladne dane dotyczace dziecka i jego choroby. To sa informacje ktore beda w necie juz zawsze i kazdy ma do nich dostep. Czy fundacje nie mogly by sie poslugiwac kodem zamiast pelnym imieniem i nazwiskiem dziecka? W koncu istotna jest historia dziecka a nie jego dane personalne. Odpowiedz Link
madziulec Re: Strona internetowa dziecka 29.11.09, 21:27 Ostatnio jestem w trakcie zakladania strony dla Miska. I powiem wam, ze przelecialam wiele stron. Wiekszosc neistety z przerazeniem. Dlaczego?? Otoz staralam sie na tych stronach znalezc informacje co jest dziecku, jak mozna pomoc i nie znajdywalam tego lub znajdywalam po wielu trudnach. Strony byly mieszanka kolorow, strylow. Jedna (powiem szczerzez, ze nei pamietam adresu, bo wywalilam czympredzej z pamieci) byla "genialna": wszystkie kolory teczy jesli chodzi o tlo, do tego migajace gwiazdki.. Masakra!! Dzis zaczelam sie zastanawiac, ze taka strona jest w pewnym sensie nasza dzialnoscia "gospodarcza" i rowniez tu nal;ezy przygotowac pewien biznesplan, czyli zastanowic sie nad czyms co sie nazywa grupa docelowa. nie wiem do kogo i do czyich oczu trafia takie "slodziutkie blogaski", ktore obawiam sie, ze bardziej przestrasza potencjalnych darczyncow, niz wzrusza swoja historia... To tylko takie przemyslenia. PS Adresy podane w Waszych postach mnie nie przerazily )) Odpowiedz Link
guderianka Re: Strona internetowa dziecka 01.12.09, 18:47 ja prowadziłam córce/z córką bloga pamietnikpszczolki.blog.onet.pl/ trochę razi kolorami ale taki miał właśnie być Odpowiedz Link
kreate Re: Strona internetowa dziecka 08.12.09, 10:26 Nie wiem,jak to jest ze stroną internetową,ale kiedyś wysyłałam apele do potencjalnych darczyńców.Dostałam wzór z apelem,który dopasowałam do choroby mojego dziecka.Prosty,zwięzły,same konkrety i fakty.Wysłałam ich 200 i miałam jedną wpłatę na 20 zł.Teraz już wiem,że to do nikogo nie przemawia.Od razu do kosza.Tak samo strona internetowa,na której będzie opis choroby dziecka i nr konta tez nie odniesie skutku.Bo takich stron jest setki.Co w tym złego,że każda z mam chce sprawić,żeby strona jej dziecka przyciągnęła wzrok,,wyrózniła się czymś,no chociażby jakimiś gwiazdkami? poza tym,nie każda z nas jest specem komputerowym i robi taki blog czy stronę na miarę swoich możliwości. Odpowiedz Link
kreate Re: Strona internetowa dziecka 08.12.09, 13:02 A jak już stworzysz stronę swojego dziecka,to pokażesz? Ja też jeszcze chciałabym coś w naszej pozmieniać,ale na razie brak czasu i pomysłów Odpowiedz Link
madziulec Re: Strona internetowa dziecka 23.12.09, 00:07 Stworzylam swiatmiska.pl Przykro mi, ze gwiazdek nie ma. Z wyksztalcenia nie jestem tez informatykiem, zarwalam okolo 14 nocy, by poznac program do zrobienia tej strony. Wczesniej zarwalam okolo miesiaca by poznac inny, to procentuje, bo nei tworzy sie natloku informacji, ktore czlowiek odrzuca (to podstawowa wiedza, taka prawda - zarzuc czlowieka informacjami a przestanie przyjmowac jakiekolwiek). Mysle, ze stworzenie strony nei zalezy od umietnosci w wielu przypadkach. Sama to dosc dobrze ujelas. Wszystkie strony sa takie same, wiec ludziom wydaje sie, ze MUSZA (czuja sie zobligowani) do tego, by tworzyc kolejne stronki - koszmarki, ktore przypominaja bardziej przerazajaca kakofonie barw i czcionek. Nie dziwie sie, ze ludzie (powazni i dorosli) wchodzac tam zwiewaja zanim dobrze zapoznali sie z problemem i nawet nie dochodza do miejsca w jaki sposob wplacic pieniadze. Ale to moje zdanie. Przeciez nikt nikomu nie zabrania nosic rozowego sweterka, zielonych spodeneczkow, do tego zolciutkiej czapeczki, brazowej kurteczki. Coz ze oczka bola Odpowiedz Link
lanusia78 Re: Strona internetowa dziecka 01.06.10, 17:55 WITAM JA TEZ MAM DZIEWCZYNKĘ NIEPEŁNOSPRAWNĄ JA TAM NAPISAŁAM pomagamy-dzieciom.net/szukasz-pomocy LUB DO FUNDACJI ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ.POZDRAWIAM Odpowiedz Link