Dodaj do ulubionych

pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pasów

08.02.13, 17:09
Panowie i Panie, chcę poznac wasze zdanie.
Co prawda już z jednym z Was pisałam ale chciałabym poznać opinię innych i ewentualnie co z tym faktem zrobić.
Otóż chodzi mi po zapinianie dziecka w w/w foteliku. Instrukcja obsługi mówi, by część biodrowa pasa trzypunktowego w samochodzie szła pod rączką siedziska fotelika a część, która idzie od klamry do góry ponad rączką siedziska.
Sami zobaczcie w okienku nr 10 widać to dokładnie:
casualplay.pl/files/12/instrukcja/protector.pdf
Do momentu inspekcji z fotelik.info montowałam syna włsnie według tej instrukcji ale pan z w/w serwisu zalecił prowadzenie obu części pasów pod rączkami siedziska fotelika, co też czynie do tej pory. Oczywiście wytłumaczono mi sens takiego prowadzenia pasów i jest ono dla mnie sensowne.
Ale pytanie moje brzmi, dlaczego producent ma błąd w instrukcji? Dlaczego nikt nie zasugerował producentowi, ze taki montaż naraża pasażera na efekt nurkowania?
Zastanawiam się wieć ilu ludzi wozi dzieci w tym foteliku zapinając go w sposób jaki przedstawia producent ....
Ewentulanie może napisać choć do dystrybutora? Może do producenta?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 08.02.13, 20:49
      w większości fotelików 15-36 prowadzi się pas tak jak powiedzieli z fotelik.info dla grupy II, natomiast dla grupy III prowadzi się tak jak na obrazku z casuala
      fotelik Protector jest jednym z pierwszych na rynku nierozbieralnych do samego siedziska i może ich badania wykazały że właśnie tak trzeba prowadzić pas
      jak jest tutaj nie wiem i nie wiem skąd ta pewność fotelik.info
    • ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 08.02.13, 21:43
      zmieniłem wpis
      fotelik Protector jest jednym z pierwszych na rynku nierozbieralnych do samego siedziska i może ich badania wykazały że właśnie tak trzeba prowadzić pas
      jak jest tutaj nie wiem i nie wiem skąd ta pewność fotelik.info skoro crash testy robi się teoretycznie zgodnie z instrukcją i nawet sama instrukcja podlega ocenie
      kiedyś lansowana była teoria że II grupę zapinamy jak mówią z fotelik.info a III jak Casualplay
      • renowa Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 08.02.13, 23:50
        hmmm....
        nosz oś mnie zbił z tropu.
        Z tego co pamiętam to pan z fotelik info pokazał mi tylko jak zachowuje się pas jak się go poprowadzi zgodnie z instrukcją oraz jak są oba pod rączką w siedzisku - z moim synem zapiętym w tym foteliku. i w sumie mnie to przekonało gdyż przy pasie poprowadzonym zgodnie z instrukcją pas w klamrze bez problemu się luzował przy mocniejszym pociągnięciu i i wtedy część biodrowa była luźniejsza co sprzyjać by mogło efektowi nurkowania. Jak pasy oba szły pod rączką to rączka blokowała przesuwanie pasa w klamrze i biodrowy nie poluzował się przy mocniejszym pociągnięciu.
        Nie wiem , nie wiem co o tym myśleć.....
        Fotelik testowany w 2008 roku... to już 5 lat temu....

A, jeszcze staram się wyobrazić jak to wygląda w Be Safe izi up bo przecież on w ogóle nie ma rączek w siedzisku...... te są testowane w 2008, 2009 up2 i w 2012 up3.

Myślicie że uda mi się znaleźć film z crasha z 2008 roku Casuala? Może on coś wyjaśni?
        • renowa Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 08.02.13, 23:57
          Na razie filmu z crash testów nie znalazłam...
          Za to znalazłam filmik reklamowy tego fotelika i jestem zniesmaczona....
          Przyjrzyjcie się jak poprowadzony jest pas biodrowy w tym filmiku (około 0:23)....
          Na moje niefachowe oko dziewczynka jest po prostu źle zapięta.....

jakby ktoś znalazł filmik z crashtestów to chętnie obejrzę....
          • renowa Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 00:02
            ok, znalazłam na stronie polskiego dystrybutora ale boczne ujęcie na którym nie widać sposobu montażu....
            • bitabob Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 00:18
              Ciekawe spostrzeżenie. Według mojej wiedzy obie części pasa powinny przechodzić przez prowadnicę pod "podłokietnikiem. Dlaczego w instrukcji jest inaczej nie mam pojecia. Filmy z testów zderzeniowych masz tutaj www.autoliitto.fi

Oba odcinki pasa poprowadzone przez prowadnice. Test z 2008 roku ocena 4
            • bitabob Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 00:33
              Ciekawe spostrzeżenie. Według mojej wiedzy obie części pasa powinny przechodzić przez prowadnicę pod "podłokietnikiem. Dlaczego w instrukcji jest inaczej nie mam pojecia. Filmy z testów zderzeniowych masz tutaj Casualplay

Oba odcinki pasa poprowadzone przez prowadnice. Test z 2008 roku ocena 4
              • amtiredof Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 00:52
                bitabob napisał:

> Ciekawe spostrzeżenie. Według mojej wiedzy obie części pasa powinny przechodzić
                > przez prowadnicę pod "podłokietnikiem. Dlaczego w instrukcji jest inaczej nie
                > mam pojecia. Filmy z testów zderzeniowych masz tutaj Casualplay
                >
                > Oba odcinki pasa poprowadzone przez prowadnice. Test z 2008 roku ocena 4

Bitabob:
                1. Instrukcja obsługi Protector'a co najmniej od 2008 roku nakazuje stosować ten charakterystyczny przebieg pasa przekątnego (od strony zamka nad podłokietnikiem). Takie rozwiązanie jest od lat pochwalane przez część projektantów, między innymi tych BeSafe'a.
                2. Oczywiście ADAC testował Protector'a zgodnie z instrukcją obsługi, najlepiej widać to na 21 filmiku.

• bitabob Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 07:49
                  amtiredof masz dobre oko. Ja posiłkowałem się filmami z czerwonym fotelikiem i chyba pospieszyłem się z oceną. Teraz oglądając film widać jak pas przechodzi górą, tyle tylko że jest zsunięty w zagłębienie. Nie jestem sprzedawcą i nie znam fotelików tak jak ty. Tak przy okazji, doradzasz w na forum w sprawie bezpieczeństwa to nie rób tago anonimowo. To taki apel, prośba. Możesz wzorować się na mojej sygnaturce. Rozmawiałem na ten temat z ilhennym i powiedział że ok, ta sama prośba do reszty chłopaków i dziewczyn? wink
                  • amtiredof Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 09:43
                    bitabob napisał:

> doradzasz w na forum w sprawie bezpiec
                    > zeństwa to nie rób tago anonimowo. To taki apel, prośba.

Od roku nie pracuję w branży, bazuję na mega doświadczeniu zdobytym przez 4 lata pracy. Mój nr telefonu na forum jest znany od lat. Obecnie wolnego czasu mam tyle, co kot napłakał.
                    • renowa Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:15
                      Dzięki Panowie! Na Was zawsze można liczyć!

Czyli fotel dostał oceny właśnie z takim montażem jak zaleca producent.

A czy montaż obu części pasa przy klamrze pod podłokietnikami te ż można uznać za prawidłowy (tak zalecał Pan z fotelika)...?
                      Bo mam dylemat....
                      • kwap666 Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:28
                        Ja bym sie trzymal instrukcji. Fotel zostal zaprojektowany tak aby dac max bezpieczenstwa przy przebiegu pasow jaki oni zalecaja. W koncu to casual zrobil ten fotel a nie panowie z fotelikow i casual wie lepiej jak uzywac ich fotelika. Heh, bedzie temat posta na bloga o nazwie Po pierwsze: czytaj instrukcje wink
                        • bitabob Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:34
                          Wysłałem w tej sprawie zapytanie do fotelik.info.
                          • kwap666 Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:35
                            a ja do bs o brak prowadnic smile
                            • ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:44
                              w środę napisałem do Martina
                              Hi Martin,

In Poland, in some of internet forum, many people have doubt of the lap belt in Izi
                              Up, I talked to you (in Łódź and Kóln) and I talked to Jan in Brno and I understand
                              that. Could you send me official BeSafe position in this subject? I'll distribute
                              yours opinion in the internet to complete this disscusion.

Best regards,

Kris
                              • ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 23.02.13, 18:42
                                od Jana Brunes
                                Hi Krzysztof, sorry I did not see you message earlier. I will touch this subject during my presentation in Kielce. We can speak then and I can send you our opinion. I assume you will be there?
                                • renowa Ilhenny 25.02.13, 21:42
                                  A kiedy te targi są?
                                  Roumiem, że po targach podzielisz się z nami informacją?

Pytam, bo zamierzam kupić Be Safe Młodszemu za rok wink

Pozdrawiam
                                  • ilhenny Re: Ilhenny 25.02.13, 23:26
                                    jak nie ja to będzie na targach Andrzej i Jacek i na pewno się pochwalą
                                    • kwap666 Re: Ilhenny 26.02.13, 00:21
                                      raczej bedziesz tongue_out
                        • ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:43
                          kiedy robimy szkolenie dla fotelik.info ?
                          zrobimy im promocje po 1500 zł od osoby
                          • pawel-kurpiewski Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 14.02.13, 00:31
                            No to kiedy robicie to szkolenie? Przygotowałem już 1500.

Jutro zrobimy konkurs dla rodziców. Sprawdzimy ilu rodziców zgadnie przed Wami, o co chodzi z tym Protectorem.
                            • bitabob Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 16.02.13, 21:47
                              Czekam na konkurs i inni rodzice chyba też. No chyba że nie załapałem i chodziło o prztyczka w nos i efektowne wejście na forum wink

Mam nadzieje Panowie że coś z tego będzie oprócz słownych batalii. Ostatnie zdanie dotyczy tak samo Pana, Panie Pawle jaki i moderatorów oraz admina forum. Ja robię sobie wakacje wink
                      • amtiredof Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:44
                        Na Pani miejscu dzisiaj napisałbym po angielsku E-mail do CP:
                        http://www.casualplay.com/eng/contents/contact

Jeśli w ogóle odpisują, to myślę, że do wtorku będzie miała Pani odpowiedź.

Jeśli ma Pani zamki pasów na długich przedłużkach, to absolutnie należy zapinać Protector'a nad podłokietnikiem. Jeśli wpięcie jest równo z kanapą (zamek w kanapie, a nie na jej powierzchni) czyli nie widać zamka, widać tylko czerwony przycisk odpinający i wpięcie, to być może nie robiłoby różnicy, którędy pas przebiega. Zachęcam jednak do stosowania się do instrukcji obsługi. Wśród ludzi powiązanych z fotelik.info jest wiele niekompetentnych jednostek.
                        • renowa Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 10:57
                          O mamuśku alem narobiła tongue_out wink
                          Do Casuala spróbuję napisać tylko męża muszę zatrudnić do tłumaczenia na angielski wink

Co do zamków w moim samochodzie to one nie są na pewno na długich paskach ale takie całkiem w kanapie schowane też nie są... powiedziałabym , że są takie pośrednie - wystaje sam zamek. Zreszta już wklejam fotkę naszej tylnej kanapy w Mitsubishi Carisma 2001r :
                          https://lh5.googleusercontent.com/-6YWbewxOXi4/TYuPgjXLMgI/AAAAAAAAAU4/FGKLSQcVD6s/s640/SDC10997.JPG

• amtiredof Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 11:17
                            Skoro tak wyglądają zamki, to nie ma żadnych przesłanek, by próbować montować inaczej niż chce Casual. Gdy fotelik zamontowany jest tak, jak chce Casual, to czy klamra ma kontakt z oparciem fotelika lub podłokietnikiem? Zamek na pewno tak, ale czy klamra? Przydałoby się, żebyśmy wiedzieli. ( :
                            • renowa Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 11:44
                              No taką fotką nie dysponuję....
                              Dziś jedziemy do rodziny to porobię zdjęcia jak to wygląda z dzieciem zapiętym w tym foteliku (mam nadzieję, ze będzie dobrze widać bo obok zamontowany Mobi na mur beton wink ).

Co do osoby z foteilka, który tak mi zalecał mapinanie pasa to jest to osoba, któa uważana jest tam za kompetentną.
                              Będąc na inspekcji najpierw poproszono mnie bym to ja zapęła syna w foteiku więc zrobiłam jak zawsze , czyli zgodnie z instrukcją foteilka. No i wtedy pogadanka byłą i tłumaczenie, że powinno być pod podłokietnikiem. A ja na to, że ja stosowałam się do instrukcji producenta i że w instrukcji jest pokazane, ze pas ma być ponad podłokietnikiem. No przeciez z panem z fotelika nie będę się kłócić - przyjęłam że i wiedzę ma większą i doświadczenie a producent też może mieć byka w instrukjcji.... Więc zaczęłam zapinać syna zgodnie zaleceniam pana z foteika ale że jak dociekliwa jestem i upierdliwa (jak na księgową przystałowink ) to nie dawało mi to spokoju wink
                              No więc Was męczę wink

Nie mogę powiedzieć bo drugi foteik czyli Mobi miał trochę luzów i Pan z foteilka poprawił mi go tak, że teraz siedzi jak przymurowany i ani drgnie big_grin
                              • amtiredof Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 11:59
                                renowa napisała:

> No i wtedy pogadan
                                > ka byłą i tłumaczenie, że powinno być pod podłokietnikiem. A ja na to, że ja st
                                > osowałam się do instrukcji producenta i że w instrukcji jest pokazane, ze pas m
                                > a być ponad podłokietnikiem.

Ciekawi mnie, co powiedział, gdy usłyszał co zaleca instrukcja obsługi. Ciekawe, czy się w ogóle zawahał, czy od razu powiedział, że to błąd w instrukcji, bo on od lat sprzedaje, montuje inaczej, he, he. ( :
                                • ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 12:11
                                  też jestem bardzo ciekawy kto to był: Paweł Kurpiewski, Marek Plona, czy może ktoś mniej kompetentny, kilka lat temu były dwie błędne instrukcje montażu fotelików byłem dumny i butny, jednak czepiłem się błędu w montażu Jane 0-13 idąc stereotypem i dostałem po łapkach gdyż nie miałem racji, tak więc ostrożnie podchodzę do tego tematu nikt nie ma wyłączności na mądrość
                                • renowa Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 09.02.13, 12:18
                                  wiesz, nie pamiętam.. to we wrześniu było....
                                  wydaje mi się, że było zawahanie i nawet żałowałam, że tej instrukcji nie mam przy sobie.... Szukałam jej chyba gdzieś z boku fotelika były takie malutkie rysuneczki tyle, że nie pamietam czy sposób zapięcia pasa widać na nich tak dobrze, jak na instrukcji....
                                  Fakt taki, że faktycznie pas biodrowy mocno naciągnięty przy ułożeniu obu pasów pod łokietnikami nie przesuwał się w zapięciu pasa a przy zapięciu zgodnie z instrukcją mimo iż biodrowy był naciągnięty to zanim zadziałała blokada pasa na górze (przy mocniejszym pociągnięciu) to pas przesuwał się w zapięciu tak, że robił się luz na biodrowym. Nie wiem czy ja dobrze wyłumaczyłam słownie o co mi tu chodzi ale jak pan z fotelika i to pokazał to mnie to przekonało.
                                  W sume to nie jest chyba żadna tajemnica, że osobą któa przeprowadzała inspekcję w moim samochodzie był Pan Marek. Panowie z fotelika na prawdę odwalają kawał dobrej roboty przeprowadzjąc inspekcje oraz uświadamiając społeczeństwo w kwestii bezpiecznego przewozu dzieci w fotelikach. Za co jestem im też wdzięczna.... Ale tu po prostu jak się odnieść do sprzecznych ze sobą sposobów prowadzenia pasa w foteliku. Drążę bo od tego może zależeć życie i zdrowie mojego syna. Obym nie musiała tego sprawdzac na własnej skórze ale zostało nam jeszcze minimum 5 lat jazdy w tym foteliku i różnie może być.....
                        • pawel-kurpiewski Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 14.02.13, 00:38
                          Zachęcam jednak do stosowania się do instrukcji obsługi. Wśród ludzi powiązanych z fotelik.info jest wiele niekompetentnych jednostek.

???
                      • pawel-kurpiewski Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 14.02.13, 01:04
                        Pani Reniu,

dostała Pani na Inspekcji Fotelików (TM) prawidłowe wytyczne dotyczące maksymalizacji ochrony Pani dziecka. Z tego co pamiętam, nie chodziło Pani o uzyskanie maksa w ADAC przy użyciu manekina Q6 (bo nie jest Pani związana z producentem) lecz właśnie o maksymalną ochronę Pani dziecka przy użyciu posiadanego fotelika.

Każdy jednak ma prawo wybrać sobie "fachowca", jakiego chce. Np. Marka Plonę - kierownika szkoleń serwisu fotelik.info (z nim Pani rozmawiała, ja byłem obok i kojarzę sprawę) lub anonimowego sprzedawcę na forum. Wolność wyboru.

Proszę jednak postarać się o dane imienne "doradców". Przydadzą się w ewentualnym pozwie sądowym, jeśli coś by się stało dziecku.

PS: "Doradców" zapraszam zaś na nasze szkolenia. Zdecydowanie Wam się przydadzą.
                        PPS: "Doradco", rzeczywiście mas rację. Jeśli nie wiesz jak, dlaczego i po co stosuje się fotelik 15-36, i kiedy on pasuje lub nie pasuje do dziecka, to trzymaj się kurczowo instrukcji obsługi i nic nie kombinuj.
                        • kwap666 Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 15.02.13, 17:20
                          Drogi Pawle, po pierwsze proszę, zmień ton. Zły początek. To nie jest Twój fan page i nie wszyscy Cię tutaj kochają, bo większość z nas wie jak ta branża wygląda od kuchni. Bądź miły dla ludzi, to może coś z tego będzie. Jak będziesz niemiły, ludzie będą niemili dla Ciebie i zaczną gadać (zresztą już zaczęli, na razie po cichu). Kiepska perspektywa, bo niestety nikt nie jest idealny. Nawet Ty, a jako osoba niemal publiczna powinieneś dbać o wizerunek. Odpuść też sobie hasła typu pozew sądowy, bo niepotrzebnie wprowadzasz niezdrową atmosferę. Swoją drogą skoro o sądzie mowa, to chciałbym zobaczyć finał rozprawy, w której matka dziecka tłumaczy sądowi, że używała fotelika niezgodnie z instrukcją i żąda odszkodowania. Jak Ty to widzisz? Chcesz pomagać to pomagaj. Po prostu napisz dlaczego Marek zrobił inaczej niż w instrukcji, a nie ogłaszaj konkursów na swojej stronie. Jeśli zawitałeś tutaj tylko po to, żeby pochwalić się swoimi tytułami i znaczkiem trade mark - kiepsko wybrałeś. Zbytni przepych jak dla mnie, to jest forum, a nie Wersal. Nie obrażaj mnie ani nie zapraszaj po raz setny na szkolenie. Byłem, widziałem, wystarczy. Przemyślenia i spostrzeżenia zostawię dla siebie. Póki co przynajmniej. I na koniec bo chyba nie rozumiesz specyfiki tego miejsca: siedzimy tu sobie i za totalną darmoszkę pomagamy ludziom. Ciężko uwierzyć? A jednak. Chcesz robić to co my, to zapraszam. Ale jeśli zalogowałeś się tylko po to, żeby strzepać kurzyk z wizerunku fotelik.info, bo ktoś zapytał czy słuchać instrukcji czy gościa od was to wybrałeś złą formę. Miejsca na reklamę również tu nie ma, więc usuń link do swojego - bądź co bądź - komercyjnego bloga.

Byłbym zapomniał się przedstawić: Andrzej Kwapiński, absolwent politechniki wrocławskiej, wydział podstawowych problemów techniki, kierunek fizyka, specjalność inżynieria biomedyczna (mgr inż.)
                          Redaktor bloga osiemgwiazdek.blogspot.com dla rodziców, którym sprzedawcy i "specjaliści" wciskają ciemnotę i kit, że aż zęby bolą.
                          • pawel-kurpiewski Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 15.02.13, 18:03
                            smile

O cieszę się, że umiesz pisać i "kłócić się" w kulturalny sposób. Fajnie też, że się przedstawiłeś. To może być początek nowej jakości dyskusji. Na swoim blogu (ciekawie zaimplementowałeś mój porzucony projekt pawel-kurpiewski.blogspot.com/) przedstawisz się jako krawiec i rzucasz inwektywmi jak krawiec. Zupełnie nie jak mgr inz. więc byłem w stanie w to uwierzyć smile

Poczekam na werdykt Krzyśka, jego forum, jego zasady gry. Na moim komercyjnym blogu WSZYSCY rodzice mogą słuchać ZA DARMO moich wpisów, więc nie widzę powodów do tego byś zmieniał moją stopkę smile

Do napisania.

PS: Sprostowanie: Pan Adrzej Kwapiński był uczestnikiem naszego 4-godzinnego szkolenia realizowanego na zlecenie BeSafe. Thats all.
                            • bitabob Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 15.02.13, 18:54
                              Panowie wymienili uprzejmości z czego bardzo się cieszę. Wątek został dzisiaj rano usunięty, jednak wrócił na moją prośbę. Nie dlatego że pałam sympatią do któregokolwiek z Panów. Jednak z pewnością zmienię zdanie gdy zamiast merytorycznych wypowiedzi zaczną się pojawiać przepychanki słowne.
                            • bitabob Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 15.02.13, 19:13
                              Panowie wymienili uprzejmości z czego bardzo się cieszę. Wątek został dzisiaj rano usunięty, jednak wrócił na moją prośbę. Nie dlatego że pałam sympatią do któregokolwiek z Panów. Jednak z pewnością zmienię zdanie gdy zamiast merytorycznych wypowiedzi zaczną się pojawiać przepychanki słowne.
                              • ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 15.02.13, 19:58
                                jak miło, zasada forum była zawsze jasna i znana wszystkim, NIEKOMERCYJNE, nikt nie umieszcza w swoich wizytówkach linków do komercji, ja tego nie robiłem chociaż sam sprzedawałem foteliki, można to zrobić w swoim opisie ja nawet dałem swoje zdjęcie z komunii
                                ciężkie początki miał ze mną Jacek i Andrzej i dla tego piszą jako admini, tworzą tą stroną więc również mają prawo do wolnej oceny i nie mam zamiaru nikogo powstrzymywać lub blokować

co do sedna, mieliśmy błędy w instrukcjach i wyjaśnialiśmy je u producentów, na razie oni biorą odpowiedzialność za błędy i nie sądzę żeby stosownym było publiczne negowanie ich pracy w ten sposób, że jednoosobowo stajemy się autorytetem

coś o sobie: przeżyłem przeciążenie 8 G, szkoliłem się u Pawła (4 godziny) , w Niemczech kilka razy , w Holandii Czechach Rosji Hiszpanii i Włoszech, nigdzie więcej nie jadę, bo USA nie lubię, a Skandynawia przyjeżdża do nas, jednak żadne szkolenia nie dały mi tyle co praca w najlepszym sklepie dla dzieci www... smile

• ilhenny Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 15.02.13, 20:02
                                jak miło, zasada forum była zawsze jasna i znana wszystkim, NIEKOMERCYJNE, nikt nie umieszcza w swoich wizytówkach linków do komercji, ja tego nie robiłem chociaż sam sprzedawałem foteliki, można to zrobić w swoim opisie ja nawet dałem swoje zdjęcie z komunii
                                ciężkie początki miał ze mną Jacek i Andrzej i dla tego piszą jako admini, również Maciek tworzą tą stroną więc mają prawo do wolnej oceny i nie mam zamiaru nikogo powstrzymywać lub blokować

co do sedna, mieliśmy błędy w instrukcjach i wyjaśnialiśmy je u producentów, na razie oni biorą odpowiedzialność za błędy i nie sądzę żeby stosownym było publiczne negowanie ich pracy w ten sposób, że jednoosobowo stajemy się autorytetem

coś o sobie: przeżyłem przeciążenie 8 G, szkoliłem się u Pawła (4 godziny) , w Niemczech kilka razy , w Holandii Czechach Rosji Hiszpanii i Włoszech, nigdzie więcej nie jadę, bo USA nie lubię, a Skandynawia przyjeżdża do nas, jednak żadne szkolenia nie dały mi tyle co praca w najlepszym sklepie dla dzieci www...
                            • kwap666 Re: pty. do fachowców- CP Protector zapinanie pas 15.02.13, 21:15
                              Cieszę się, że się cieszysz. Umiem jeszcze tysiąc innych rzeczy, o których nie masz pojęcia, bo niby skąd? Jakkolwiek martwi mnie fakt, że uważasz ludzi za idiotów nie będących w stanie wymyślić niczego, czego Ty nie wymyśliłeś wcześniej. Dasz wiarę, że nigdy nie słyszałem o pawel-kurpiewski.blogspot.com ? Niesamowite po prostu... Pawełku, po raz drugi i zarazem ostatni, proszę Cię żebyś tutaj nie zachowywał się w ten sposób. Spuść troszkę powietrza ze swojego ego, bo jest rozbuchane jak balon i w momencie uniesienia wetknę szpilkę która zrobi wielkie bum. Pomimo tony przykrych zarzutów w Twoją stronę jeszcze chcę rozmawiać, ale jeśli to ma wyglądać na zasadzie: Pan Andrzej jest głupi a ja nie, to nie pogadamy za dużo.
                              PS skończ już z tymi szkoleniami, również proszę Cię po raz drugi i ostatni. Zajmij się tymi, których naprawdę powinieneś szkolić. A jak już szkolisz to bądź konsekwentny w tym co mówisz.
    • renowa fotki fotelika z wpieta klamrą 10.02.13, 18:09
      Wygląda to tak
      https://picasaweb.google.com/m/viewer#photo/116371578191977671911/5581400125612846097/5843344421485668946
      https://picasaweb.google.com/m/viewer#photo/116371578191977671911/5581400125612846097/5843360354184950898
      https://lh3.googleusercontent.com/-DbvRQ-uAEVs/URfJSF3LdHI/AAAAAAAACmQ/PYq6sCXHOSs/s400/2013-02-10_16-23-48_436.jpg

Zamontowalam go tu jak nakazuje producent. Iu jak to waszym okiem wygląda?
      • renowa Re: fotki fotelika z wpieta klamrą 10.02.13, 23:16
        Coś się 2 pierwsze fotki źle wkleiły więc zamieszczam raz jeszcze:
        https://lh4.googleusercontent.com/-Z9cP8hHzZn8/URe3sW5_zdI/AAAAAAAACl0/Z3FVwnlaQp8/s640/2013-02-10_16-24-04_297.jpg
        https://lh3.googleusercontent.com/-9glJ8yf4FJc/URe6yr7p6lI/AAAAAAAACmA/nERJ5jfjvPE/s640/2013-02-10_16-23-57_54.jpg
        • renowa Re: fotki fotelika z wpieta klamrą 12.02.13, 08:07
          I jak Panowie?
          Zerkniecie na tą klamrę?
          Jakieś zastrzeżenia?
          • amtiredof Re: fotki fotelika z wpieta klamrą 12.02.13, 20:58
            Fajnie by było, gdyby były jeszcze 2 fotki:
            1. Widok od frontu na zamek i klamrę z dzieckiem przypiętym w foteliku i napiętym pasem,
            2. Widok z boku - tak jak Pani zamieszczała - na zamek i klamrę z dzieckiem przypiętym w foteliku i napiętym pasem.
            • renowa Re: fotki fotelika z wpieta klamrą 12.02.13, 21:04
              Jaka tam ze mnie pani wink Mów mi Renia smile

Ok, porobię fotki - może uda się jutro, pojutrze to wkleję. Miej mnie na uwadze, ok?
              Wolałabym nie musieć zmieniać fotelika ale jak mus to mus. To wtedy BeSafe bym pewnei wzięła wink
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka