Dodaj do ulubionych

iPad - pytanie

25.02.18, 21:08
Czy na iPadzie można normalnie czytać książki czy bardzo męczy się wzrok? Czytnik dużo lepszy? Bo zastanawiam się co kupić...
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kotomama Re: iPad - pytanie 25.02.18, 21:13
      Można, ale to jednak ekran lcd.
      Odbija światło. Zapomnij o czytaniu w słoncu.
      Ogólnie od biedy można... Ja poczytałam odpowiedzi w moim wątku o kindlu i podjełam decyzje o zakupie modelu Paperwhite.
      Czekam teraz na promocję w Amazonie.
      • loola_kr Re: iPad - pytanie 26.02.18, 09:08
        też poczytałam i też taki kupię.
    • al_sahra Re: iPad - pytanie 25.02.18, 21:20
      Moim zdaniem Kindle jest do tego o wiele lepszy, chociaż to kolejny gadget do noszenia. Od biedy da się na tablecie, ale jakość bez porównania. Poza tym iPad, nawet najmniejszy, jest jednak cięższy i ręka się męczy.
    • mary_lu Re: iPad - pytanie 25.02.18, 21:27
      iPad jest rewelacyjny do wszystkiego, ale czytać można tylko w idealnych warunkach domowych. Do torebki, tramwajów, na plażę - nie nadaje się jako czytnik.

Dostałam na jedną gwiazdkę iPada i Kindle, kindle nigdy nawet nie rozpakowałam. iPad mi wystarcza.
    • ginger.ale Re: iPad - pytanie 25.02.18, 21:27
      Na ipadzie czyta się gorzej, światło się odbija. Ja mam kindla paperwhite, ipad to przy tym niegramotne bydle jak chodzi np.o zabranie w dłuższą podróż czy nawet do metra.
    • loola_kr Re: iPad - pytanie 25.02.18, 21:34
      dziękuję bardzo. Jeżeli jest problem z czytaniem w słońcu to odpada.
      A czy konwertowanie na Kindla jest kłopotliwe?
      • kotomama Re: iPad - pytanie 26.02.18, 06:37
        Ale co chcesz konwertować?
        Sciągasz plik i tyle.
        • kotomama Re: iPad - pytanie 26.02.18, 06:42
          Aaaa ok. No tak. EPUB trzeba
    • eliszka25 Re: iPad - pytanie 25.02.18, 21:48
      czytam na ipadzie i moim zdaniem nie czyta sie zle. porownania z czytnikiem nie mam, bo nie mam czytnika, wiec w tej kwestii sie nie wypowiem. mam ipad air, wiec jest cieniutki i lekki, w sam raz do torebki. na plazy wprawdzie nie czytalam, ale jesli czytam poza domem i jest jasne swiatlo, to zmieniam sobie tlo na ciemne, zeby mnie nie razilo w oczy.

choc tak calkiem szczerze mowiac, to i tak wole zwykle, papierowe ksiazki.
    • bei Re: iPad - pytanie 26.02.18, 09:13
      Można, ale do czytania najlepszy Kindle. W łóżku czytam na ipadzie, odkąd mam największy rozmiar czuje się jak z tomiszczem 😃
    • quelquechose Re: iPad - pytanie 26.02.18, 10:41
      iPad jest przede wszystkim tabletem, więc masz na nim całą masę innych funkcji - nie tylko czytanie książek. Masz dostęp do internetu, możesz instalować aplikacje, gry, oglądać filmy i OPRÓCZ TEGO czytać książki. Ja tak właśnie zrobiłam. Uznałam, że takie właśnie funkcje są mi potrzebne, a że nie chciałam nosić dwóch urządzeń (choć zapewne kindle jest lepszy jako czytnik), to poszłam w stronę iPada. I nie żałuję - to już mój trzeci smile Tak więc wszystko zależy, do czego ci potrzebny - jeśli tylko do książek, to bierz kindla, jeśli do wszystkich innych + czytanie, to raczej iPad.
      • loola_kr Re: iPad - pytanie 26.02.18, 11:10
        w zasadzie tylko do czytania, z tych innych aplikacji wolę korzystać na laptopie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka