Dodaj do ulubionych

Która godzina ? Odsłona 6.0

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.05.18, 13:50
      Mam dziś prawdziwą ucztę!
      W piecu siedzą szaszłyki, do nich jest fasolka i ryż z groszkiem a w szklance cydr.
      A na potem mam jeszcze lody smietankowe i różniste owoce do czekoladowego founde.

13:50
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.05.18, 22:29
      Przypadkiem wpadłam na bardzo fajnego larpa i, podwójnym przypadkiem, wzbogaciłam się o samouczek do języka szwedzkiego big_grin

22:29
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 07:06
      dziwne jets dzisiejsze zestawienie swiąt:

Światowy Dzień Raka Krwi
      Światowy Dzień Hamburgera
      Dzień Higieny Podczas Miesiączki
      Dzień Amnesty International
      Dzień Bez Prezerwatywy

Z całą pewnością będę miała dzień bez prezerwatywy.

Czwartek wolny. W piątek muszę być w robocie. No chyba że dogadam się na domowe pracowanie... hmmm..
      Od kiedy moja robota kumuluje się na początku miesiąca zaczynam dostrzegać, że dokladnie wtedy wypada większośc świąt, długich weekendów, z których wszyscy z radością korzystają - oprócz mnie sad

Marusiu włókniaki można traktować jak inne pypcie na skórze - kwasem. Moja babcia miała tego masę i smarowała sobie octem. Teraz w aptekach są specjalne preparaty, jak do kurzajek. Na NFZ nie ma co liczyć.

7:06
      • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 07:46
        Faktycznie, jakieś dziwne te święta, można je jakoś pogrupować, ale niekoniecznie wyjdzie zabawnie.

Za to imieninują dziś: Augustyn, Jaromir, Just, Balladyna, Bogurad, Emil, German, Heladia, Heladiusz, Herkulan, Ignacy, Justyna, Lucjusz, Łucjusz, Wiktor, Wilhelm, Wolrad

tylko Wolanda brakuje smile Ciekawe, czy jest jakaś osoba, która ma na imię Balladyna. Pozdrówcie znajome Heladie i Herkulanów.

Tymczasem ja obchodziłam 3 dni Dzień Matki - obchody rozpoczęły się występem "psedsolaków dla lodziców", a zakończyły lodami słony karmel, więc jestem usatysfakcjonowana. Moja waga mniej wink

Muszę ponadrabiać e-matkę, bo widzę jakieś epickie wątki, ale jakoś nie mam do tego serca. Ani czasu.

07:46
    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 07:59
      Nie dość, że poniedziałek, że upał, to jeszcze musiałam wstać o 6.00 celem wyprawienia księżniczki w świat (pojechała na wycieczkę szkolną).

Udanego tygodnia

8.04
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 10:09
      Chwalę się - własnoręcznie zrobiłam sobie dwie nowe półeczki!

Wybrałam deskę w Castoramie, (prawie*) sama ją przycięłam i sama tak wbiłam gwoździe (kamieniem, co go trzymam na parapecie - bo nie mam młotka tongue_out). Trzymają się. Miała być jedna, ale deska była długa... big_grin
      Nawet fajnie wyglądają, zwłaszcza, że świeżo ustawione książki zasłaniają te gwoździe, które wbiłam krzywo wink

*prawie - prawie przecięłam deskę sama. Raz. Ale podszedł miły pan, widząc, jak się męczę i zaoferował pomoc. Nie wiem, co robił inaczej, ale ja mordowałam to drewno dobre parę minut i nawet jednej części nie odcięłam, a on to zrobił ekspresem. Tłumaczę sobie, że na 99% to był pracownik, więc doświadczony - ja piłę w ręku miałam, na dobrą sprawę, drugi, albo i pierwszy raz w życiu tongue_out

10:09
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 10:25
        Jak ja lubie takie momenty, serio. Taka czysta energia z nich wychodzi (zaznaczam, ze nie jestem fanka ezoteryki, ale naukowo wierze w emocje smile

Wrzuccie jeszcze cos fajnego!

Koncze druga kawe w pizamie, ptaki pogwizduja zza okna. Daje sobie jeszcze pol godzinki i lece do roboty.

10.25
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 10:42
        Gratulacje smile
        Tacy panowie powinny być na wyposażeniu każdego sklepu. Z możliwością wypożyczenia do domu!
        Ja postanowiłam zainwestować w szlifierkę oscylacyjną, bo ilość mebli ze śmietnika zaczyna rosnąć. Kupię sobie taką po wypłacie i będę ryziała moje znaleziska.

10:42
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 10:46
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qb/gj/obq9/Lvwrt5jViT66WDfQ3X.jpg

O proszę - nowy mieszkaniec.
          Pomysły na tapicerkę mile widziane

10:46
          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 16:27
            Nie za dużo masz już tych krzeseł? wink

16.33
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 19:02
              Za dużo, ale co ja poradzę - same mi się pchają do domu!
              Już pisałam, że otworzę płatną poczekalnię.

19:02
              Uf jak gorąco.
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 19:08
                Chciałam dodać jeszcze, że mam awarię wody. Z tego co wyczytałam w netach to jakaś grubsza usterka, bo sucho w kranach na dwóch okolicznych osiedlach. Problem odkryłam w momencie kiedy wstałam żeby zrobić leniwe z truskawkami. To znak, że nie jestem stworzona do gotowania.
                Na ND dziś jakaś kobieta dostała w twarz butelką od dwóch pijanych gości- uciekli. Teraz krążą patrole, łaziłam z psem między blokami- mijały mnie 3 różne wozy. Obecnie mieszkam w najbezpieczniejszej okolicy w mieście. Z cała pewnością się nie utopię....

19:08
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 20:45
                  Włączyli wodę!
                  Pomyślałam sobie - Mid, no dajże spokój, nie bądź leniem. Co to takie leniwe? Rach-ciach i gotowe. Namieszałam, ugniotłam, zrolowałam, pokroiłam. Nalałam wodę do garnuszka (bo MAM wodę! Jupi!), odpalam gaz.... cisza. Awaria gazu. Równie duża jak wody.

20:45
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 21:06
                    Los dba o Twoją linię tongue_out

21:06
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 10:29
                Płatna poczekalnia, dobre! big_grin

A może zorganizujesz jakąś posiadówkę? Ile się tam księżniczek zmieści?

10.30
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 20:36
      W końcu chwila oddechu. Maj mnie zajechał smile
      Ale za to - ostatnie zebranie w szkole zaliczone. Teraz tylko odebrać świadectwo (właściwie cały czerwiec to już ostatnie podrygi, bo wycieczki, dni sportu itp. itd.) i wioo do nowej szkoły. Szczerze wierzę, że czeka nas spory oddech od czwartej klasy. Przynajmniej psychiczny.
      Młodszy coraz pewniej chodzi sam po domu, na dworze się jeszcze boi ale idziemy ku dobremu mam nadzieję. Mowa się też rozwija - może uda mi się nagrać jak wymawia słowo "dyscyplina" big_grin mega śmiesznie - a to z piosenek z Akademii Pana Kleksa. Księżniczka Milva dorośleje, ale jeszcze nad jeziorem wskakuje w nią szczenior - na szczęście, bo uwielbiam w niej tę dziecięcą psią radość.

Czytam Was regularnie, ale najczęściej o takiej porze, że już nie mam mocy na klikanie na klawiaturze.

20:36
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 20:52
        Zuleyka zawsze mi się gęba cieszy jak czytam o postępach małego! Tak mi serducho wali jakby mój ci on był! Trzymam cały czas za jego kolejne mounteveresty!
        Nie chcę być wścibska, ale jak cię książę zajechał? Jeśli to nie tajemnica alkowy oczywiście...
        20:52
        • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 21:05
          Hym? Maj mnie zajechał - miesiąc maj smile tyle się działo i był to tak intensywny miesiąc, że poczułam się z lekka zmęczona big_grin

Uśmiałam się big_grin big_grin

21:05
          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 21:21
            Brawo zuleyek najmniejszy smile.

A w związku z dorośleniem futrzaków. Jest sezon na kociaki, tak z premedytacją żadnego nie przygarnę, ale jakby sam mnie wybrał, to mąż (główny przeciwnik brania kolejnych kotów) by przyjął jak swojego. To może potrzymajcie kciuki w intencji tego, żeby mnie któryś wybrał? wink (przyzwyczaiłam się do trójstada, a myślę, że młodszemu, który osiągnął wiek średni, dobrze zrobiłaby jakaś młodzież, a może i zmieniłoby to układ sił w stadzie i wszyscy by na tym skorzystali (ja na pewno!)).

21.27
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 07:09
            No pacz! A ja bym dała się pociąć, że tam było "mój". A "mój" wytłumaczyłam sobie jako "mąż" i miałam pełno romantycznych wizji w głowie 😁😅😂
            7: 08
      • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 05:22
        Super wieści! Ucaluj ode mnie młodszego w dziielny nosek 😊
      • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 05:22
        Super wieści! Ucaluj ode mnie młodszego w dziielny nosek 😊
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 07:52
        Przytulasy dla wszystkich i brawa dla mlodego!!!
        7:52
    • wlazkotnaplot Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 21:22
      Moja mama starzeje się depresyjnie, na smutno. Zmiany w jej zyciu. W weekend byłam u niej, była uśmiechnięta i chyba szczęśliwa. Dobrze patrzeć jak się uśmiecha.
      21.22
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.05.18, 21:46
        Więcej uśmiechu dla mamy przesyłam!

21:46
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 08:41
      Dziasiaj mamy:

Europejski Dzień Sąsiada
      Dzień Działacza Kultury
      Międzynarodowy Dzień Uczestników Misji Pokojowych ONZ
      Dzień Weterana Działań poza Granicami Państwa
      Światowy Dzień Zdrowia Układu Pokarmowego

Mój przewód pokarmowy będzie pusty, bo przez wczorajszy brak gazu nie zrobiłam obiadku na dziś. Ale to zdrowo!

Imieninują się : Maria, Magdalena, Urszula oraz Aleksander, Andrzej, Bogusław, Ermentruda, Izbylut, Maksymin, Maksymina, Rajmund, Rajmunda, Stefan, Syzyniusz, Wilhelm

Syzyniusza widzę w roli stajennego, Ermentruda to kucharka a Izbylut pokojowy.

Na zamczysku dziś swiętujemy Magdalenki!

https://pl.memgenerator.pl/mem-image/madzia-to-nie-imie-madzia-to-ksiezniczka-pl-ffffff

8:41
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 10:43
        Magdalenom wszystkiego najlepszego!

Poza tym, mój dzień!
        Jestem europejską sąsiadką jak mało kto. Kulturalnie działam i pokojowo, a jakże.
        100% we mnie Weterana Działań poza Granicami Państwa big_grin
        O układ pokarmowy dbam, trochę też z powodu bycia "weteranem". Miałam ostatnio fazę na książki o odżywianiu, przedłużaniu życia, dodawaniu energii... i żywnościowo już nie mamy czego poprawiać. Stosujemy się do wszystkich zaleceń wink

Teraz powinnam się zabrać za literaturę psychologiczną, bo mam wrażenie, że nam się wizje wychowania nieco rozjeżdżają (moja jest lepsza, wiadomo). Tu nie będzie łatwo...

10.44
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.05.18, 11:49
        O, akurat szwagierka szuka imienia dla chłopca. Syzyniusz by pasował jak ulał do tej familii big_grin
    • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.05.18, 20:34
      Dzień się chyli, a tu nic...
      więc dzisiaj jeszcze szybciutko, bo na kwiatki czekają
      Andronik, Anastazy, Andrzej, Bazyli, Bolemysł, Brodzisław, Eksuperancjusz, Feliks, Ferdynand, Gawin, Jan, Joanna, Mirogniew, Suligniewa, Sulimir, Sulirad, Zyndram i Żanna.

Zacny zestaw, nie wiem co w tym towarzystwie robią trywialni Andrzej, Jan i Joanna wink Brodzisław wymiata!

Dziś jest też Dzień Rodzicielstwa Zastępczego - szacun dla tych państwa!

I na wszelki wypadek - jutro.
      Świętują: Feliks, Kamila, Kancjan, Kancjanela, Kancjusz, Marietta, Noe, Paschazy, Petronela, Sylwiusz i Witalis. Oraz Bociana Biały (w Polsce)

A międzynarodowo będzie Dzień bez Papierosa. Jest co świętować smile

20:34
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.05.18, 22:04
        ja nadal świętuję Dzień Bez Gazu. Zaczyna mi się podobać stołowanie w knajpach. Bardzo wygodne. Czy PGNIG nie powinno mi tego finansować?

22:04
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.05.18, 17:44
        O, Dzień Bociana, podoba mi się, lubię bociany.

Miałam pozytywny dzień świra, szkoda, że jutro trzeba iść do roboty, bo powtórzyłabym go jutro sad

17.49
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.05.18, 11:03
      Dzis jest dzien, w ktorym Madryt jest najzimniejsza stolica Europy a w dodatku nie ma dnia wolnego od pracy z okazji Bozego Ciala. Zwazywszy, ze zimno jest od zimy a pracujemy od poniedzialku, mozna te sytuacje okreslic jako "chu**wo ale stabilnie".
      11:03
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 06:59
      Upałów ciąg dalszy, a ja nie mam się w co ubrać. Weekendowy przegląd sukienki piwnicznej wypadł bardzo słabo...( miałam weekend teraz, zamiast jutro i pojutrze). Wyprawa do sklepu zakończyła się zakupem 2 par okularów słonecznych. Mam ochotę wyjść w nich i piżamie.

Dziś świętujemy:
      Święto Bułki
      Święto Służby Ruchu Lotniczego
      Dzień bez Alkoholu

Mamy też urodzaj ciekawych solenizantów:
      Jakub, Konrad, Pamela oraz Alfons, Bernard, Eunika, Felin, Felina, Firmus, Fortunat, Ischyrion, Julian, Justyn, Juwencja, Juwencjusz, Konrada, Magdalena, Nikodem, Pamfil, Paweł, Porfiriusz, Prokul, Seleukos, Świętopełk, Teodul, Tespezjusz, Tespezy

- Mój ty Ischyrionie, gdzie jesteś?
      - U Pamfila Juwencjo droga.
      - Cóż tam robicie?
      - ratujemy Porfiriusza, dostał wysypki od słońca.
      - Prokula zawołajcie, wsadzi mu coś w tyłek to od razu przejdzie.

Kawa.

6:59
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 07:07
        No i Dzień Dziecka!
        A ja przeczytałam "Święto BUKI". Buka też powinna mieć święto.
        7:07
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 18:27
        Znalam kiedys super fajnego Konrada. Jak sie jeszcze bardziej zestarzeje, zaloze sobie konto na FB i bede wyszukiwac moich ex super znajomych. Jak byscie zareagowaly na cos takiego po 20 latach?

U nas upaly przeszly w burze, potem sie uspokoilo i po obejsciu Dnia Dziecka z dziecmi podaruje sobie 2h tylko dla mnie, wypilam kawe, wsiadam na rower i znikam.

18.28
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 20:44
          Mi było bardzo miło, jak napisał do mnie kolega, którego poznałam jako nastolatka (czyli minęło ze 30 lat ;p) na obozie - kolega przez kilka miesięcy po tym pamiętnym obozie pisał do mnie romantyczne listy, na które ja nie odpisywałam, bo na tym obozie zamieniliśmy ze sobą może ze trzy zdania i nie miałam pojęcia skąd ma mój adres (ale nadal mam je w pudełku z pamiątkami na rodzinnym strychu, bo były urocze wink). Znalazł mnie kilka miesięcy temu, okazało się, że mieszkamy teraz w tym samym mieście, trochę sobie popisaliśmy na fb ogólnikami, umówiliśmy się na kawę (na której się okazało, że ten obóz z trzema zdaniami to nie był nasz pierwszy wspólny i on się we mnie "kochał" już dwa obozy wcześniej, ale nie miał odwagi), teraz od czasu do czasu coś sobie skrobniemy - jak dla mnie miła historia.

Nawet spytałam go dlaczego napisał - powiedział, że spontanicznie znalazł mnie na fb będąc na wakacjach w tym miejscu, gdzie pierwszy raz byliśmy razem na obozie, bo mu się przypomniało wink.

20.49

• klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 20:31
        Piszą o was w gazetach i straszą, że gazu nie będzie do 4 czerwca...

20.36
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 22:22
          Już zapomniałam co to gaz. Klimat sprzyja - parówki grzałam dziś na parapecie. Kawę mam z ekspresu. Piwo musi byc zimne. Jest ok wink

22:22
        • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 09:32
          U mnie spółdzielnia straszy, że gazu nie będzie do 15 czerwca...
          • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 12:42
            Super wiadomość Zuleyko!!!
            12.42
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 23:15
        Dziecko me - młodsze. Przeszło dziś 50m po dworze. W kałużach. Samo. Na dwóch nogach. Tkwię w szoku.

23:15
        • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 23:36
          Kciuk w górę.
          Kalosze czy boso?
          • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 23:45
            Zwykłe najkacze + orteza big_grin

23:45
            • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.06.18, 23:49
              Życzę, żeby i kalosze się przydały smile

23.49
              • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 18:41
                He he, gdyby Zuleyek był dziewczynką, to napisałabym, żeby w przyszłości i szpilki się przydały wink
                A tak, to się tylko cieszę razem z Wami smile

18;41
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 18:18
          Zuleyko!
          No aż nie wiem co napisać.

big_grin big_grin big_grin
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 22:11
      Księżniczki, jest ze mną już strasznie źle. Muszę naprawdę pomyśleć o terapii, ale nie mam na nią ani pieniędzy, ani w nią wiary.
      Przytulcie.

22:11
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 22:45
        Po pierwsze przytulam.
        Po drugie dlaczego nie wierzysz w terapię?
        Po trzecie można na NFZ. Długo się czeka, ale można....
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 22:50
          Bo już przerabiałam dwie terapie, obie długo, żadna mi nic nie dała, poza stratami w finansach. To takie gadanie dla gadania. Rad żadnych nie dostawałam, równie dobrze mogłabym gadać do siebie albo pisać pamiętnik.

22:50
          • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 22:52
            Próbowałaś terapii behawioralnej?
            22.52
            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.06.18, 23:24
              Nie wien, czym się różni od innych?

23:24
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 09:13
                Nie jest gadaniem dla gadania. Terapeuta skupia się na uswiadomieniu ci skąd w tobie pewne zachowania się biorą, jak sobie radzić, co robić aby oduczyć się wzorców reakcji które stosujesz. Ja np gadam tez o tym jak sobie w pracy pewne rzeczy, zadania ułożyć żebym się z moim charakterem lepiej czuła. I co robić jak zaczynam się dołować... Tak naprawdę terapia to nie gadanie, to ciężka orka która robisz sama i zaczyna się PO wyjściu z gabinetu w którym tylko dostajesz wskazówki.

9: 13
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 11:26
        Marusia, przytulam.
        Jakkolwiek to zabrzmi, napisze; pierwsza rzecza, o ktorej pomyslalam jest "w pewnym sensie Ci zazdroszcze". Bo rozumiem, ze problem masz w sobie (z soba, od Ciebie przede wszystkim zalezny)
        Za mna kreci sie kilka niefajnych emocji i problemow, ktore mnie gniota od srodka, a niczego z nimi zrobic nie moge, sa totalnie zalezne od innych osob.
        Zatem...
        Duzo sily zycze.

11.26
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 10:00
      Padlam wczoraj o 20 wiec dzis od 7 jestem na nogach. Obecnie na spacerze na starym miescie, jem tortille, zapijam kawa i patrze jak sie miasto budzi.
      10:00
      • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 11:15
        Marusia,a jakie miałaś terapie do tej pory?Dobranie odpowiedniej terapii,właściwa diagnoza,dobranie leków ,znalezienie pasujących Ci terapeutów,psychologa,psychiatrów to trudna sprawa i trwa latami.Znam osobę która miała psychoterapię cztery lata ,trzy dni w tygodniu ,pomogło nieco ,tak twierdzi ta osoba.Ja patrząc z boku uważam ża zmiany są spore.Dopiero trzeci terapeuta okazał się tym właściwym.Potem jeszcze rok terapii behawioralnej ,bardzo dobre efekty.Ważna jest postawa pacjenta ,trzeba współpracować ,szukać i dać sobie pomóc.
        11.15
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 17:48
          Okej, żyję, trochę mi lepiej.

Terapię miałam taką, że ja siedziałam i starałam się mówić na różne tematy, a pani psycholog numer 1 i 2 siedziała obok i cicho notowała, od czasu do czasu zadając pytanie. Czułam się jak na przesłuchaniu i jak tylko leki ustawiły mnie na tyle, że uznałam, że sobie radzę (jakieś półtora roku), to wiałam ile sił. Efektu zero, dziura w kieszeni - ogromna.

A wczoraj to kłótnia z mamą tak mnie rozłożyła. Jechałyśmy do rodziny do Warszawy, ja pilotowałam, ale przegapiłyśmy zjazd z Alei Jerozolimskich i jechałyśmy do Centrum. Dostała szajby, jakbym co najmniej wprowadziła ją z premedytacją w środek powstania. Bo ona nie wie, gdzie jechać. Ja się rozryczałam, jak zawsze, gdy na mnie krzyczy, więc wkurzyła się bardziej, bo "przecież przeprosiła" (zwykle płaczę już potem, jak zejdzie mi pierwsze napięcie). Ale spoko, poszłyśmy, rodzina odwiedzona - niby koniec tematu. A tu figa z makiem, bo muszę nawigować, jak wyjechać na ekspresówkę z powrotem. Stres, że znowu znawiguję źle i znowu nawrzeszczy + złość na siebie, że płakałam w ogóle = płacz znowu. Mama stwierdziła, że "ma czasem, k****, tak dosyć tego życia". Foch do wieczora. Wieczorem przyszła, z zarzutem, że jej nie kocham, bo "zawsze to ona musi po kłótni przychodzić, bo ja się foszę"*. Ale dobrze, już spoko - pokazała zdjęcia ze spotkania, ładnie wyszłam, okej. Tyle że w środku tak się trzęsłam, że uznałam, że bez "pigułki na kryzysy" jednak nie dam rady (od listopada wzięłam jakieś trzy chyba, bo się boję, że się uzależnię). Oczywiście, akura, jak miałam pojemnik w dłoni, to weszła mi do pokoju. I teraz już wie, że oprócz zwykłych leków mam jeszcze te. Wyszła z płaczem. A ja dostałam potężnego ataku histerii. Serio, od lat chyba takiego nie miałam. Płakałam, aż mi poduszka przesiąkła i chyba udało mi się odwodnić.

Rano przyszła i przeprosiła za wszystko, ale... no cóż. Taki ma charakter. Powinnam już dawno przywyknąć, że krzyczy, jak ciś nie idzie po jej myśli. Często to dobrze, bo ustawia wszystkich po swojemu, a po swojemu mojej mamy - najczęściej oznacza dobrze. Jako jedyna w naszej rodzinie nie ma problemów z głową (ja i ciocia mamy), mimo, że najwięcej przeszła (mój dziadowski ojciec choćby). Funkcjonujemy dlatego, że ona funkcjonuje.

Mówię, powinnam przywyknąć i nauczyć się stawiać granice. Chociaż wrzeszczeć, kiedy ona wrzeszczy. Ale ja umiem tylko płakać, jak ostatnia niezguła.

Także tego. Mam wyrzuty sumienia, bo mama się martwi, cioci też zepsułam wyjazd (jechała z nami) i jestem obrzydliwie słaba. Brzydzę się sobą.

Ale przynajmniej pogoda ładna, nam dwie nowe gry, jadę do domu i dzieciak kuzynki jest słodki.

*jeśli ja przyjdę do niej, to ona ostentacyjnie udaje, że mnie nie widzi. Szczegół.

17:48
          • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 23:03
            Marusiu, cho wiesz gdzie. I uszy do góry kochana.
    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 17:56
      Ej, czy ja mogę ?
      Bo tyle już tych wątków było, że trochę nachalnie i natrętnie się czuję teraz włażąc tutaj
      Ale jestem po mega ostrej anginie, z lekoopornym paciorkowcem , antybiotyk którego mam jeszcze 4 dni tak mnie przeorał że po raz kolejny w zyciu mam półpasiec. I mnie boli. I jak mnie nie chciecie to sobie po prostu pójdę i wmówię, że mi się sniło to niechcenie i to jakaś maligna czy cóś.. uncertain
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 19:55
        Koronę załóż i zostań smile pamietaj zeby na koncu posta dodawac aktualną godzinę smile

19:56
        • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 20:12
          Zuleyka, ale fajnie, że Młodziak leci do przodu. A całkiem niedawno się stresowałaś tak bardzo. Ucałuj go od cioci.

U mnie niestety dzień świra.

20:11
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 20:52
        Zostań, usiądź sobie w gronostajach i kuruj się. Dziwne te mody teraz są, dawniej to dobrze urodzona dama miała konie, pawie, charty a teraz paciorkowce... Mam nadzieję, że skoro już to twoje zwierzątko wdarło się do wyższych sfer to jest wystarczająco dobrze ułożone...?

20:52
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 20:56
          Dzięki bardzo. Koronę mam stale, ino ostatnio trochę mi się zmniejszyła. Cieszę się bardzo, że się dziecko puściło .
          Mid.week. pff nie tylko paciorkowiec. nie zapominaj o półpaścu, ten to dopiero ma rozmach skurczybyk.

20:56
          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 22:59
            "Półpasiec" brzmi trochę jak "szalony rumak".

22.59
            • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.06.18, 23:06
              Albo pas na wąską kibić, brylantami wysadzany.
              A gronkowiec niech się zmieni w takie te z pereł do okalania twarzy.

Księżniczek im więcej tym lepiej.
              Ja pomału wracam do siebie, czyli bycia księżniczką.
              23.06 weekend był tradycyjnie za krótki
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 08:57
                Dziewczyny, macie rację. Mam wspaniałe rącze konie i rumaki : Półpasiec, Bólgłowy, KlaczAnginę. Dzisiaj do stajni przybył nowy wspaniały ogier Bolesny-ale on w sumie bywa co miesiąc. Bywa bywa i nic z tego nie wynika tongue_out
                Od piątku mam plan żeby przez cały dzień jeść truskawki. Dzisiaj wracając od lekarza sobie kupię. I będę jeść. o!

8:57
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 14:34
        Rozsiadz sie na tronie wygodnie i pisz co Ci lezy na sercu.
        14:34
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 09:38
      Mam kilogram czereśni i nie zawaham się ich zjeść smile

9:38
      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 09:58
        A będziesz zaglądać im do środka wink?

9;57
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 12:45
          a ja mam l4 na kolejny tydzień ( więc będę nawiedzającą was białą księżniczką)
          i mam truskawki- 2kg. już są po 5zł
          mniam

12:44
        • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 13:35
          Nie smile

13:35
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 15:32
        Mam cwierc kilo truskawek, bezalkoholowego radlera/ clarę i dwa niedzwiedzie polarne, ktore opiekuja sie moimi dziecmi. Jednym slowem, fajnie.

15.32
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 21:27
        O, czereśni jeszcze nie jadłam. Póki co opycham się codziennie truskawkami i fasolką.
        Bób już widziałam tongue_out

21:27
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 09:36
          mid.week

fasolka po ile stoi ?-ja dziś nabyłam po 19,99 zł uncertain
          bobu nie widziałam ale lubię, nawet bardzo. A jak smakował jak zrywałam go u babci na wsi , obierałam a potem gotowałyśmy. czy są jeszcze gdzieś babcie z taką wsia z bobem ?

9:36
          • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 10:10
            Ja mam bób w ogrodzie warzywnym. smile-liczy się?

10:10
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 11:14
              jej....zazdro...i jaka fajna godzina ci wyszła

11:14
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 14:36
      A ja chcialam powiedziec, ze mam dzis 37 urodziny i nijak mi sie ta liczba nie podoba. Nie to, ze duza. Nie lubie liczb pierwszych z jakiegos powodu!!
      Leje i pojde se do SPA masowac pod strumieniami obolale miesnie.
      Wytaplalam sie w sobote na rajdzie w blocie i czuje sie szczesliwa z tego powodu.
      14:36
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 15:35
        Twoje zdrowie, chin chin!
        Piekny wiek. Chyba najlepszy.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 17:29
        Wszystkiego dobrego! smile

17:29
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 17:51
        O, najlepszego ! Chciałam napisać, że fajne są dziewczyny urodzone w maju ale przecież już czerwiec. Czerwcowe też są fajne, zwłaszcza te kalafiorowate wink
        Rozumiem co do liczba- bo ja też wielu z nich nie lubię. Miałam 18 dni temu 39-te urodziny ! No weź, jak to w ogóle wygląda i brzmi ? To samo mam gdy robię luźne wybieganie- niecierpię 6go kilometra jest okropny. 10 ty jest w porządku, 12 też ale 13-ty coś okropnego i potem tak samo 16-ty uncertain Pływając - nie pływam poniżej 1km. A jeśli powyżej to albo 1,2 albo 1,5 nie do przyjęcia są liczby pomiędzy . Potem tak samo akceptuję dopiero 1,8 -2-2,2-2,5 i o dziwo 2,6km. Powyżej 3km to już bardziej 3.1 niż 3.2. Bezsensu.

17:51
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 21:24
        To bardzo ładna liczba! 3 i 7 daje 10, okrągluśko i podzielnie!
        100lat i jeszcze 37, nież zyje nam Księżna Cauli!
        Cheers.

21:24

• wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 21:28
          wciągnął mnie temat cipkowy

21:28
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 20:53
            ke...?

20:53
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 09:43
              a taki wątasek o goleniu miejsc intymnych. Jakby kogoś miało obchodzić co księżniczka ma między nogami

9:43
              • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 10:13
                No jak to, co ma - pas cnoty!

10;13
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 11:42
                  i mogłam tam odpisać zamiast wdawać się w jałową dyskusję wink

11:42
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 12:23
                przegapiłam watek o pipkach sad
                12:23
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 12:25
                  ale z ciebie pipa! wink

12:25
      • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.06.18, 21:33
        Zdrówka i szczęścia.
        I żebyś kiedyś jako ponadstuletnia statuszka nadal pedałowała między owcami, z rogalem na ustach.
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 08:56
          Dziekuje Wam wszystkim bardzo.
          Wypilam z tej okazji zimne piwo i dzis szczypie mnie w gardle.
          8:56
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 09:34
            dzień dobry
            9-ty dzień bez fb

9:34
            • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 10:11
              Odwyk?

10:11
            • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 10:20
              Dzień dobry, księżniczki.
              Urodzinowym szczęścia życzę, chorym zdrowia. KlaczAnginę do boksu zagnać i niech śpi smile Młodym Zuleykom gratuluję smile

Marusiu, może to dobrze, że mama wie o chorobie twojej - może uda jej się inaczej cię traktować...

Melduję, że fasolka po 13,90 (z jajeczkiem sadzonym na obiad... i kefirek... mniam!), truskawski 7,50, a czereśnie około 20 niestety. A szparagi różnie, ale też są mniam. Będą dziś na obiadek.

10:19
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 11:17
                Najpierw byłam tak chora i gorączkowałam , że chyba o niczym nie myślałam poza KlacząAnginą ( odeszła, Antybiotyk został, ale jakoś żalu nie mam) a potem..jakoś tak zostało. I nie chce mi się. Hm. Może to jakaś inna postać w mojej stajni ?

Marzę o dniach, gdy fasolka będzie po 7 zł...
                A jak już przy jedzeniu jesteśmy-mam plan w tym roku zamrozić dużo dyni. No rozkochałam się w zupie dyniowej.

11:17
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 12:29
                  Z okazji Święta Centralnego Węzła Łączności Ministerstwa Obrony Narodowej im. płk. prof. Kazimierza Drewnowskiego, UWAGA Łączę!
                  proszę czekać będzie rozmowa,
                  proszę czekać będzie rozmowa...

12:29
    • nena20 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 15:03
      Władywostok 23.02
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 16:14
        Księżniczka władywostocka! tongue_out
        Opowiadaj co Cię tam zagnało!
        16:14, kot na mnie leży.
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 17:02
          Ja leżę na kanapie. Ale zaraz muszę iść. Niestety nie na wladywostocka plażę: (

17: 02
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 17:10
          Nie miał być język!! Miało być zdziwienie ale przez kota klawiatury nie widziałam i wcisnęłam P zamiast O. Przepraszam.
          17:10
          • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.06.18, 17:53
            Witam nowa księżniczkę i składam spóźnione życzenia oraz aktualne Kalafiorowej.Zaganiana jestem bo po zimowym lenistwie najpierw pochodziłam trochę na konsultacje i zajęcia ,dwa razy w tygodniu przez miesiąc i zostałam od zeszłego tygodnia zagoniona na kurs ,codziennie 9-15,trzy miesiące kurs a potem trzymiesięczna praktyka.
            17.53
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 09:41
              Janie.Kranie, ty zaganiana a ja wręcz przeciwnie- slooooooowlyyyyyyyyyy do piątku wink
              Witam Księżniczki Środowo- dziś Międzynarodowy Dzień Pocałunku -to dla KsiężniczekRomantycznych i DzieńSlayera- to dla KsiężniczekMetalowych

9:41
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 12:25
                Proponuję świętować te pocałunki, bo jutro Dzień Seksu, to gładko wejdziecie w klimat.

12:25
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 12:26
                  jeszcze zarażam aczkolwiek mąż upiera się, że nie wink przy czym- przecież przez seks nie zarażę co nie ? paciorkowca miałam w gardle a nie ....tam wink
                  A Slayera słuchałam...

12:26
              • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 13:51
                Absolutyści świąteczni dziś całują się z grupą Slayer. Ja sobie odpuszczę. Nie lubię brodatych.

13:51
                • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 14:38
                  Zla.m, az sie glosno zasmialam czytajac Twoja sygnaturke!
                  Dzis jest taki dzien, kiedy nawet przerwe szumnie zwana obiadowa spedzam na przygotowaniach okolopracowych. A jutro prezentacja wyniku, pewnie schudne kilka kilo od latania do toalety...

14.38
              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 19:20
                Nie mogę się całować, bo boli mnie gardło i gluty atakują. Slayera słuchać nie lubię. Całować Slayer'ów - brrrrr... Czyli Dzień Zmarnowanych Świąt.

19.25
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 14:53
      Zaszalałam dziś. Kupiłam sobie crocsy.

https://www.butsklep.pl/files/sc_images/product/full_img_123017.jpg

Po założeniu na stopy zaczęłam się zastanawiać dlaczego dopiero teraz tongue_out

14:53
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 15:22
        o kurcze ! one są takie księżniczkowe ! bo z jednej strony mi się w ogóle nie poodbają, z drugiej są urocze

15:22
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.06.18, 19:14
        Ooo, miałam podobne, tylko w niebieskich odcieniach, kochałam je przeogromnie. Zupełnie o nich zapomniałam, dzięki za przypomnienie, może nabędę na lato.

19.19
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 06:37
      Mamy wśród nas chemiczki? Jeśli tak to świętujcie Międzynarodowy Dzień Chemika. Księżniczki bez zacięcia do cząsteczek mogą obchodzić Dzień Seksu. Mnie najbardziej ciesze Dzień Czwartek, który to jest małym Piątkiem a Piątek to wiadomo... W poniedziałek chyba sobie wezmę wolne.
      Jestem okropnie niewyspana. Jedyne co mnie trzyma przy życiu to fakt, że pójdę sobie po pracy na szmaty. Wypatrzyłam wczoraj sklep, w którym są przewiewne, luźne i niedrogie sukienusie i mam zamiar sobie jedną do domu zabrać.
      Zrobiło mi się jakieś paskudztwo na brodzie.

Co kupujecie/robicie swoim tatkom na dzień ojca?
      Co może zrobić nastolatka bez kasy? Laurka to już lipa, nie..?

Kawusia.
      6:37
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 09:54
        Kawusia , a jakże.
        U mnie samopoczucie lepsze więc niedługo wrócę do życia zawodowego i wypatrywania środy, bo to środa jest MałymWeekendem

Córka może zrobić coś takiego ( sorry za rozmiar )

https://zloteplakaty.pl/wp-content/uploads/2017/06/po_co_komu_superbohaterowie_tata_gold_foil_pl-800x800.png

9:54

• zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 10:12
        Dzięki za przypomnienie o kawie. Jestem tak nieprzytomna, że zapomniałam sobie zrobić.

Ledwo się dziś zwlekłam z młodym na fizjoterapię. No ale doczłapaliśmy się, zasnęłam na sofie. Wróciłam do domu a nasz fizjo przysłał mi filmik z zajęć. Otóż - młode poczyniło pierwsze próby na rowerku biegowym (trzykołowym). Ależ jestem szczęśliwa, na urodziny wjedzie sprzęcior. Pogodziłam się z tym, że sprzęty po starszym bracie na razie się nie przydadzą. Idzie młodszy ostatnio jak burza z umiejętnościami. Wakacje będą zabawne w tym roku smile

10:12
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 12:13
          Spóżniłam się dziś do pracy. Jechałyśmy z moją rowerową przyjaciółką i w samym centrum trafiłyśmy na starszą panią leżącą na ulicy, na przejściu. Przed nią stały auta na czerwonym. Taksówka - kierowca, dwoje pasażerów... Nikt nie wyszedł. Gdybyśmy jej nie ściągnęły z ulicy to nie wiem - pewnie by ją ominęli, strąbili i pojechali dalej.
          Pani chyba z jakimiś zaburzeniami, demencją, aizheimerem - płakała, mówiła że nie ma dokąd wracać, żeby ją zostawić bo ona chce sie zabić.... Na pytanie o rodzinę powiedziała ze mieszka z matką i jej kochankiem i oni ją wyrzucaja z domu. Pani na oko lat 70+ więc helloł - jaka matka? jaki kochanek?
          Wezwałyśmy pogotowie. Przyjechali, zapytali pani czy wyraża zgodę na badanie, ona że nie, wiec zawineli sie i pojechali. Zadzwoniłyśmy na policję, przyszło 3 przystojniaków, powiedzieli ze zawiozą ją do szpitala na obserwację i poszukają rodziny. Mam nadzieję, że znajdą jej bliskich...

12:13
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 12:21
            mid.week- co za znieczulica sad straszne..
            no to ranek miałaś ciężki uncertain myślisz o niej i chyba nic nie można zrobić

ja kiedyś "znalazłam" taką panią u siebie przed blokiem- strasza, splątana, nie wiedziała co robić. dowiedziałam się mniej więcej gdzie mieszka, chciałam ją zaprowadzić ale po drugiej storny ulicy spotkałam moją sąsiadkę a jej koleżankę, która ją rozpoznała ( z trudem, chyba pani była w złej formie fizycznej i wyglądała inaczej ) i powiedziała że ją zaprowadzi do domu bo wie gdzie mieszka i przypilnuje by wzięła leki ( alzheimer )
            smutne to było

nie wyszła panu bogu starość sad
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 12:21
              aż godziny zapomniałam..

12:21
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 12:18
          Cieszę się z waszych sukcesów- ale dbaj też o siebie i swoje radości i odpoczynek. Przypomnę co kiedyś napisałam i się tego trzymam : mama nie może być rehabilitantem ( lekarzem/nauczycielem/etc ). Masz być mamą, wypoczętą i chętną.
          Widzę, że teraz macie wiatr w żaglach. Super smile Tak dalej smile
          p.s. myślałaś o basenie dla zuleyka ?

12:18
          • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 13:02
            Chodzimy na basen. I na konie, w wakacje kolejna akcja z komorą hiperbaryczną. W podstawie programowej wink terapia ręki, logopeda, masaże, fizjoterapia. Od września przedszkole i zobaczymy czy uda nam się to wszystko utrzymać. W przedszkolu będzie miał też zajęcia terapeutyczne, ale szczegółów jeszcze nie znam. Z naszego rehabilitanta na pewno nie zrezygnujemy. Jest tego dużo, wszystko właściwie sama ogarniam bo mąż pracuje i odciąża mnie od 17, a to już czas na zabawę a nie ćwiczenia wink (choć mąż ogarnia jak ja nie mogę). Liczę na to, że odsapnę po wakacjach.

13:02
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 13:24
              A młody współpracuje, chętny jest czy ciężko i się wkurza ?
              Bo jeśli podchodzi do tego jak do czegoś oczywistego, zabawy, rozrywki to super
              Jak masz chęć to możesz głupeczkować -np. co któryś masaż poprosić żeby zrobiono czekoladą, co którąś fizjoterapię niech poprowadzi ją sam dla ciebie , w terapii ręki wykorzystać rzeczy niedozwolone suspicious - zgniatanie dłonią truskawek wbijanie gwoździ , suspicious boks suspicious - i nietypowe na basenie zajęcia w rękawiczkach do połowy a potem ich ściąganie ( czucie wody), żonglowanie lodem, robienie kulek i innych przedmiotów ze styropianu poprzez wbijanie szpileczek/pinezek itp
              sory jeśli wchodze w kompetencję ale fajnie czytać jak są takie postępy wink

13:24
              • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 17:08
                Z ludźmi współpracuje, czasem marudzi ale i tak robi co każą. Gorzej w domu ze mną. Ale ostatnio trochę odpuściłam i w sumie nie widzę, żeby to miało negatywny wpływ, wręcz przeciwnie. Jego fizjoterapeuta ma takie pomysły, że ja czasem odpadam smile dużo z tego co piszesz robią. Jakiś czas temu furorę zrobił hydrożel, mrożone kostki lodu z pepco są na porządku dziennym. Albo malowanie lodem, pierdylion mas plastycznych, farbowane ryże, makarony, piasek, sensoplastyka, szyszki, kamienie, mech, klamerki, ćwiczenia w ciemności, w kolorowym świetle itp.
                Albo kąpiel w kisielu - tj to był basenik z krochmalem ale mega gęsto big_grin itp. zapomniałam jeszcze wyżej dopisać, że chodzimy też do osteopaty. Tego jest tyle, że nie jestem w stanie zapamiętać.
                Pisz śmiało smile im więcej pomysłów tym lepiej.

17:08
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 17:33
                  Wszystkie dzieci mają to samo - współpracują lepiej z obcymi. Ja kiedyś sama się łajałam, że moje dziecko ze mną nie chce się uczyć, fatalnie mi z tym było. Aż kiedyś porozmawiałam z panią, która młodą potem do Braina trenowała i się dowiedziałam, że to normalka.

Super się czyta kolejne wiadomości o postępach Zuleyka Młodego smile

17:33
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 19:15
                  Ale fajna zabawa smile Taka rehabilitacja jest najbardziej skuteczna-i fizycznie bo nie skupia się na jednym ruchu, nie jest nudna i psychicznie-bo jest ciekawa i budzi dobre skojarzenia a co za tym idzie- przyszłe wspomnienia smile

Brakuje wam już chyba tylko psa ( czy masz suspicious ) ?

19:15
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 06:26
                    Oto księżniczka Milva smile (airedale terrier) To jest psi absolut ;P

https://s33.postimg.cc/52co1ap0v/26231968_1589598851076124_2203803417038423648_o_1.jpg

06:26
                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 10:01
                      rozpływam się smile kiss

10:01
    • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 16:41
      Rozpoczynam akcję "ta dzisiejsza muodziez". Właśnie zwróciłam uwagę synowi sasiadki, żeby nie mówił do kolegi "mam ci przy...ebac?". Młodzieniec ma lat 6. Kto przebije?

16:40
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 17:30
        ooooo
        inna kategoria ale...
        Środek mojego osiedla. Chłopiec lat na oko 7-8. jedzie na hulajnodze, mama z nosem w telefonie. Ja wyprowadzam psa, pies wącha trawnik i sika. Chłopiec zatrzymuje się tuż przy psie - myślę sobie, dzieciak pewnie chce sierściucha pogłaskać, ale nie - mały wyciąga armatkę i też sika. Mama unosząc wzrok znad telefonu "nie olej psa". Zero kręmpacji. Ot normalka - wychodzę na osiedle i leję na trawnik.

17:30
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 18:18
        Hahahaha ja big_grin

Scenka rodzinna. Chłopiec lat 4 bawi się z dziadkami i ciociobabciami. Sielana. Jest wyimaginowane królestwo (o, pasowałby tu), są konie, karoce... i nagle chłopiec oświadcza: "ja jestem królem a Wy jesteście moimi poddanymi. Macie mnie słuchać. A teraz siedźcie tu i czekajcie na mnie, a jak się gdzieś ruszycie to wam spuszczę wpier**l".

Poddani zachowali się niewychowawczo i ze śmiechu pospadali z krzeseł.
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 18:19
          18:19 i do mojego kaszlu doszedł katar. Jestem chora po całości.
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 19:19
            Kalafiorze-jako ta, która w odruchu wymiotnym wzięła dziś ostatni antybiotyk ( brrrrr, na samą myśl mam gęsią skórkę ) i jeszcze jutro musi brać 5x800mg heviranu - szczerze współczuję sad

19:19
          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 19:20
            Ja też, chociaż bez kaszlu. Łączę się w bólu sad

19.26
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 12:38
              Dziekuje ksiezniczki.
              Zeszlysmy po poludniu z sasiadka do baru, walnely po 3 wina i prawie ozdrowialam smile
              12:38
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 14:48
                Genialna terapia !

14:48
                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 16:26
                  Miałam to już w średniej szkole wypróbowane, aczkolwiek wiem, że nie zawsze jest skuteczne. Ale w większości przypadków urżnięcie się przy pierwszych objawach przeziębienia, skutecznie to przeziębienie leczyło.
                  Dając w zamian kaca.
                  A kaca nienawidzę.
                  16:26, weekend!
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 21:39
                    Nigdy po winie nie miałam kaca. Zawsze podczas.
                    p.s. mówisz że zamiast tego cholernego antybiotyku mogłam się urżnąć ?wrrrr. następną razą
                    21:38

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 22:12
                    Ja jestem zdrowa, ale stosuje dziś kurację odpornościową z pomocą białego wytrawnego.
                    Nie wiem jak przeżyłam ten tydzień. Nie miałam weekendu, ciągłe bieganie, wyjaśnianie,odbieranie telefonów z fochami, korekty...
                    Liczenie wynagrodzeń dla armii ludzi mnie wykańcza sad

22:12
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 19:18
          Ja też spróbuję. Chłopiec obecnie 5,5 r ale od zawsze na dużo mu się pozwala. Do wszystkich mówi na "Ty". Jak miał 4 lata podniósł rękę i powiedział : no, bo zaraz ci walnę. Złapałam jego rękę, powiedziałam żeby uważał i że nie jestem jego koleżanką. Przedwczoraj ten sam tekst, bo małolat zobaczył jak wychodzę z klatki : ej, a ty gdzie idziesz ?

oczywiście wszystko przy rodzicach

19:18
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.06.18, 19:19
        Na oko 7-8 latek prujący po ścieżce rowerowej na hulajnodze (pod opieką truchtającej na chodniku obok mamusi) nazwał mnie suką, bo śmiałam zadzwonić na niego dzwonkiem (jechał po tej ścieżce slalomem, pomijam kwestię tego, że nielegalnie, ale nie chciałam dzieciaka zahaczyć przy wyprzedzaniu, stąd dzwonek).

19.24
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 06:59
          wygrałaś! big_grin

6:59
        • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 07:19
          zdecydowanie wygrałaś big_grin

swoją drogą to jest niby zabawne, ale z drugiej strony - te dzieci posługujące się naturalnie przekleństwami a mające lat kilka, trudno mi uwierzyć, że to wyłącznie wpływ kolegów...

07:18
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 09:46
            po 2 dniach chłodku znowu upały
            siadłam wczoraj na trawie
            ukłuła mnie w tyłek-sucha, żółta, ziemia przesuszona
            zmienia nam się klimat ..co to będzie..

9:46
    • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 09:56
      A niech to motyla noga. Znalazlam kalendarz z 2002, z ktorego dowiedzialam sie, ze 8.06 przed 16 laty umowilam sie w nalesnikarni z B.
      big_grin

Ale druga wiadomosc, drogie ksiezniczki jest lepsza: dzis obchodzimy Światowy Dzień Robienia na Drutach w Miejscach Publicznych!
      Niestety nie moge sie przylaczyc, ale wszystkie celebrujace pozdrawiam.

9.56
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 10:02
        no i co z tymi naleśnikami i z tym B ?

ja się ściegiem oczkowym wydrutowuję i wolę świętować Światowy Dzień Oceanów
        o taka dziś ze mnie zbuntowana księżniczka

10:02
        • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 10:11
          Z "tą" B., to kolezanka byla big_grin dobrze jej sie wiedzie, ale o tym z internetu moge sie dowiedziec, bo nasze drogi sie rozeszly. Naturalnie i bez zalu.
          Natomiast pamietam te nalesniki! Ze szpinakiem i serami, z orzechami i miodem, mmmm.

Dziewczyny, bije sie w piersi, te druty to jutro, poczekajcie! Dolaczam sie do oceanow i Dnia Informatyka.
          Moge wiec poinformowac ze w mojej pracy za duzo rzeczy do d..., zatem zostalam dzis spokojnie w domu, otworzylam szeroko okno i upajam sie zapachem wilgotnych drzew i krzakow...

Ale mi dzisiaj Sensual World wychodzi.

10.11
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 10:41
            Najlepsze naleśniki są w Manekinie ( jadłam ostatnio w Toruniu , koleżanka poleciła i to był strzał w 10) Teraz jak tylko będę w rejonach Manekina-to zawsze naleśnior. Ja akurat nie jadłam na słoko ( chociaż takie tez były) ale naleśnika z kurczakiem, pesto, mozarellą i pomidorem. Do tego surówki. Szok dla podbiebienia , niespodzianka dla porfela ( 17 zł)paczaj

https://1.bp.blogspot.com/-HfIopA_rHZI/UoKPoZP6ewI/AAAAAAAAObg/zfv9-O3Mn9M/s1600/manekin_restauracja_4.jpg

chyba jestem głodna...

zazdroszczę stanu w którym można zostać w domu i przeżywać sensualworld

10:41
            • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 11:11
              Czasem mozna, a czasem nie...

Dzis na kolacje zrobie nalesniki!

11.11
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 11:48
                ha, a ja się wczoraj - nic nie wiedząc o dzisiejszej okoliczności - umówiłam na naleśniki do mamy. Z truskawkami będą tongue_out

11:48
                • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 14:33
                  Zgapiam na jutro, może i ze śmietaną?
                  Dziś zdobyczna od rodzicielki zalewajka - nie pamiętałam, że istnieje taka zupa a tu proszę, mniam.
                  I odstraszacz Italian - makaron z truskawkami.
                  Jest mi gorąco, przedburzowo i pmsowo. Sytuację uratowałaby duża czekolada z orzechami, ale może nie powinnam?

14.33 mózg mi obsycha w tych temperaturach a chwilowo go potrzebuję
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 14:47
                    No to widzę pewną kompatybilność w myśleniu między księżniczkami- ja dzisiaj zjem makaron z truskawkami własnie..

Czekolada z orzechami to jeden z grzechów głównych ale są trzy argumenty za tym, by ją zjeść : pms, prawie burza i gorąco. to usprawiedliwia wszystko
                    czyń swoją powinność

14:47
                  • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 15:25
                    Orzechy są zdrowe. Czekolada to produkt roślinny, rośliny są zdrowe. Wychodzi na to, że można ją jeść bez przeszkód.

15.30
                    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 15:27
                      Ja na obiad ugotowałam sobie miskę bobu. Reszta dworu nie lubi (i dobrze, bo drogi wink), więc niech sobie radzi sama.

15.32

• wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 21:36
                        Dziwny ten dwór, ale i dobrze, więcej dla ciebie

ja jutro już planuje , bo oprzec na ryneczku sie nie mogłam- cukinia, fasolka szparagowa i pomidory. może słonecznikiem posypię

21:35
                        • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 21:41
                          Zuleyko,jaki tymczas?A poza tym jesteś wspaniała a ta bieda Ci się odwdzięczy! Co do kulinariów to u mnie była postna i najważniejszy był zakwas ,nie mam pojęcia jak się robi.Agrest raz wysysam raz w całoścismile
                          21.41
            • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 11:32
              Ślina mi ciekniebig_grin

11:32
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 11:44
                Zrobię nalesniki w niedzielę i będą też na poniedziałek.

11:44
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 17:08
                  Odwiedziłam królowa Matkę i co? Naleśniki 😄☺😅😂
                  17: 08
                  • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 17:19
                    Czyzby Krolowa matka byla ematka?!

Moje beda w starym rosyjskim stylu, z kwasna smietana, wedzonym lososiem i kolendra.

17.19
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 17:34
                      Oooooa ja bym bliny zjadła ale coś mi się widzi, że to skomplikowane.
                      Czy istnieją bliny dla leniwych? Pyzy za mną chodzą, muszę się przejść kiedyś do Ukraińców, to może i mrożone bliny by mieli, albo w proszku, albo w płynie... naleśniki w płynie u mnie sprzedają (serio, prosto z butelki na patelnię big_grin ) to może i bliny tak się da.
                      Póki co obejrzę przepis.
                      17:34
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 17:52
                        Nie bardziej skomplikowane od ciasta na pizzę...
                        Hmmm...
                        Hmmm, hmmm.
                        17:52
                        • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 19:29
                          Nie irytujcie mnie.Zalewajka i bób,przysmaki o jakich mogę pomarzyć.Zalewajka to smaki dzieciństwa i młodości ale nie nauczyłam się nigdy gotować większości polskich dań.Jeżeli pojawi się u jakiegoś Turka czy Pakistańczyka świeży bób ,z rzadka,to od razu wszyscy na fejsbukowych forach polsko -norweskich się informują.Jeszcze agrest bym zjadła i czarne i czerwone porzeczki tutaj nie do kupienia.
                          19.29
                          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 19:40
                            W życiu nie jadłam zalewajki, aż poszukam przepisu.

Ja dla odmiany porzeczek nie lubię. A agrest jesz w całości, czy wysysasz środek?

19.45
                            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 19:51
                              Ja też nie!
                              19:51
                              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 20:07
                                Wiki mówi coś o żurku z ziemniakami...

Powiedzcie co to ta zalewajka smile.

20.12
                                • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 20:41
                                  Się nie do końca znam, ale gotowało się mamie to na jakiejś dobrej kiełbasie, z ziemniakami w drobna kostkę, marchewką i białą pietruchą. Na koniec żurek wlała i dużo świeżego zielonego zielska, koperku i pietruszki. . Nie wiem jak toto przyprawiała, ale dobre było, mniam.
                                  Niby gorunc a jakoś wszyscy pożerali z zapałem.
                                  Choć może to mieć jakiś związek, że ostatnio robiłam obiady nijak nieprzypominające ciepła domowego ogniska. Biegusiem i bez serca znaczy.
                                  Bobu bym zjadła, nie mogę się doczekać, aż stanieje i będę go pochłaniać non stop.
                                  20.41 beznadziejne bezczekoladzie
                                • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 21:24
                                  Zalewajka mniam!
                                  Z tym ze u nas babcia robila najczesciej "postna", nazywana byla polewka, taka kartoflanka ze smietana, z dodatkiem zurku...
                                  Musze sprobowac zrobic, to byla moja ulubiona zupa.
                                  • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 21:33
                                    Zalewajkę robi moja teściowa. Dla mnie niejadalne tongue_out

Zrobiłam dziś dobry uczynek. Odratowałam ze schroniska psią bidę. Skrajnie wychudzona. Piesek. Pół roku ma.
                                    Księżniczka trochę oburzona, zazdrosna trochę, odpędza młode od członków rodziny i sofy. Ale myślę, że będzie lepiej - młode musi nabrać sił. Bo serio - skóra i kości i mięśni brak, nie mówiąc o tłuszczyku. Generalnie wzięłam go na tymczas, wydobrzeje i poszukamy mu domu. Chyba tongue_out

21:33
                                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 21:37
                                      Zalewajka-pierwsze słyszę, z jakich rejonów wy jesteście ?

Tymczas. Ta suspicious

21:37
                                      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 23:11
                                        Ja z Wielkoplski. A zalewajka z łódzkiego.

23:11
                                      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 23:31
                                        Zagłębie, zalewajka popularna. Choć nie przepadam.

23;31
                                    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 22:09
                                      Zuleyka dawaj fotkę młodego!
                                      Może już z wami zostanie?
                                      Księżniczce Milvie powiesz, że to jej służba.

22:09

• klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 08:50
                                      Brawo ty. Dawaj fotkę psiaka.

8.56
                            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 22:06
                              Ja nawet pojęcia nie miałam o zalewajce! Zaraz poszukam cóż to jest.

Moja babcia robiła zupę zwaną w rodzinie "czeską". Była kwaśna, miała w sobie ziemniaki i chyba ziele angielskie pływało. Do środka, w trakcie gotowania, wydmuchiwało sie jajko przez dziurkę w skorupce, zupa była pełna takich strzepków jajkowych. Boże jakie to było dobre.... Nigdzie nie mogę znaleźć przepisu sad

Jutro kupuję bób.
                              Królowa matka (z całą pewnością ematka- rozmiar 34, zawsze wymalowana, uczesana, wszystko myje, nawet jak tego nie je) ma zamiar robić knedle z morelami, chyba ją znowu odwiedzę... tongue_out

Polska- Chile 2:2

22:06
                              • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 22:23
                                Zalewajka w moim wydaniu powstaje wówczas, gdy zostanie mi żurek. Taki "pusty", znaczy "czysty". Gotuję wówczas coś w rodzaju kartoflanki, zalewam tymże żurkiem, wkładam nieco chrzanu, śmietanę i marjanek.
                                U mnie to się nazywa zalewajka. Nic dziwnego, że u Gamy jedli mimo gorąca - jest kwaskowa i bardzo dobrze robi człowiekom w upał.

22:23
                                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 22:44
                                  lubię kwaskowate zupy, smakowałby mi wink

22:44 <- ha!
                                  • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 23:43
                                    Też lubię kwaskowate, na granicy wykręcania człowieka na lewą stronę. Nie cierpię niewyraźnych. Najgorszy jest krupniczek. Szary smutny i depresyjny.
                                    A to jajko to jak się dmucha? jak na wydmuszkę, tylko do zupy? Bo brzmi fajnie, tylko ja pewnie bym ujajcyła pół kuchni.
                                    23.43 ponoć weekend?
                              • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 23:34
                                Z jajkiem dmuchanym przez dziurkę to moja mama robiła szczawiową.

23;34
                                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 09:47
                                  a moja babcia robiła ale..zacierki. znacie ?

9:47
                                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 12:19
                                    kupiłam ten bób..mniam

12:19
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.06.18, 22:27
      Zaczęłam czytać nowa książkę
      lubimyczytac.pl/ksiazka/203740/nomen-omen
      i już w pierwszym rozdziale miłe zaskoczenie. Ona się dzieje w najfajniejszym mieście tego kraju! Jest Odra i krasnal który pierze gacie, jest Aleja Wiśniowa i Wieża Ciśnień, a główna bohaterka zamieszkuje przy Lipowej! Ja jestem "made in Lipowa street" , mam sentyment do tego adresu. Klamkasie to chyba też twoje okolice..?

22:27
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 00:31
        Ja tez z Lipowej. Nie w nazwie, ale ponad 1000 lip, jeszcze sprzed wojny, ciagnie sie przez kilka kilometrow.

Ksiazek mam do przeczytania kilka, ale dopoki nie uporam sie z pracowym projektem nie pozwalam sobie (tak za kare, a potem w nagrode wink

0.31
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 07:54
        Super się czyta takie książki, gdy znasz okolice. Jak skończę Włoszczowską, wezmę się w końcu za Niewidzialnego Strażnika smile
        7:54
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 08:46
        Nie całkiem, ja trochę bardziej na zachód. Ale uwielbiam tą okolicę smile.

Fajna książka? Właśnie szukam czegoś, co osłodziłoby mi chorobowe leżakowanie.

8.52
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 11:18
          Lekka, śmieszna z wątkiem kryminalnym i romansowym. Sama się czyta.
          11: 18
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 09:48
        od 3 lat piszę książkę i nie mogę skonczyć jakoś
        ale tez jest Odra
        i inna wieża
        a bohater mieszka na akacjowej

może komuś się spodoba wink

9:48
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 11:19
          No to kończ ją i wydawaj!
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 12:18
            jedną napisałam, wysłałam nikt nie chciał chociaż osoby znajome które czytały mówiły że b. dobra ( w tym dwie polonistki ). Namawiały do wydania, wysłałam do 3 wydawnictw. Jedno odpowiedziało pozytywnie ale na zasadzie współpłacenia. Może i dobrze bo to książka trudna, ciężka, mroczna - nic fajnego na te czasy
            Druga jest inna, z wątkiem lekko sensacyjno-kryminalnym i momentami komediowym. Nie mam kasy ani chęci wydawać ją całkiem samodzielnie więc będzie kolejna do szuflady i dla znajomych tongue_out

12:18

Drug
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 20:39
              Jakbyś chciała powiększyć grono odbiorców to ja chętnie dołączę do tej elitarnej grupy czytelników wink

20:39
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 09:48
                Wiesz co, zasadniczo nie mam problemu ale nie każdy się do tego nadaje. Serio. Ta książka nie jest ani trochę fajna uncertain
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 11:21
          Pisz szybko, chcę zobaczyć! big_grin

11:21
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 10:11
      Drogie Księżniczki,

Przedstawiam odratowanego stwora. Robocze imię - Regis smile Tak, żeby mi do Milvy pasowało.

https://s33.postimg.cc/wpr98a5jz/REGIS.jpg

Księżniczka jest zazdrosna. Miałam ciężką noc, bo cały czas chciała iść do pokoju, gdzie spał Regis i go trącać łapą.

Skóra i kości. Głodzony był na pewno, sposób jedzenia jednoznacznie na to wskazuje.

Dziś wraca mąż z delegacji - jestem ciekawa jak zareaguje tongue_out po obejrzeniu fotek stwierdził, że będzie ciężko się z nim rozstać, a koledzy z pracy pogratulowali mu drugiego psa tongue_out
      Na razie nie nastawiam sie optymistycznie, bo brakować mi będzie trzeciej ręki. Choć sąsiadka mi powiedziała, że są takie specjalne rozdzielniki, że dwa psy idą na jednej smyczy.

Potrzebuję wiadra kawy - dożylnio.

10:11
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 10:25
        Ale jajca. Pasuje do Milvy jak druga połówka kości ! smile

10:25
        • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 10:44
          Jak dojdzie do siebie to pójdzie do fryzjera i zobaczymy co tam z niego się uda wyrzeźbić wink

10:44
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 10:49
            Jaki naburmuszony! Fajniutki!
            10:49
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 11:16
              Słodziak 😍🤓
            • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 13:27
              Fajny jest. Ale moja mama powiedziała cyt: "Chyba Cię popie...ło" jak jej powiedziałam, że mógłby u nas zostać. Sama już nie wiem co myśleć.

Serio życie z dwoma psami jest tak bardzo uciążliwe? Czy ktoś ma dwa psy i może się wypowiedzieć? ;P

13:26
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 15:49
                Z doswiadczenia w przeszlosci moge odpowiedziec: jest ogromna roznica miedzy tym, ze w rodzinie jest pies a jesli go nie ma. Ale czy to jest jeden pies czy dwa, to juz roznicy nie stanowi. Na plus moze ewentualnie, jesli psy sie lubia, wtedy lepiej dwa smile

15.49
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 17:02
                  zulejka-a jak było z dziećmi ? no jedno to jedno, dwa to już różnica ale o ile miłości więcej! wink

17:02
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 21:05
                    Mam dzieci z dużą różnicą wieku ;P

Jestem tak zmęczona po dzisiejszym dniu, że mam dość. Przekonuję się coraz bardziej do tego, ze jednak tymczas.

21:05
              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 18:19
                Ale cudak!

Jak dla mnie życie księżniczek samo w sobie jest tak upierdliwe, że osładzanie go sobie kolejnymi futrzakami powinno się nam należeć jak psu buda.

A swoją drogą - mam masę znajomych (i u mnie też tak było), którzy wzięli zwierza na tymczas i to był pierwszy i ostatni raz, bo zostały w rodzinie wink.

18.24
      • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 11:23
        Biedna psiunia sad dbaj o piesiulka, tak aympatycznie wygląda, kudłatek smile

11:23
      • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 17:15
        Cudny.
        Taaaaa, oddacie.....
        Prędzej uwierzę w poszukiwania zwierza numer trzy.
        Zresztą - dorosłych w domu macie dwoje? dzieci też?
        to co, psy gorsze mają być? i to takie psy?

17.14 przedawkowałam truskawki i nie mogę się ruszyć z kanapy
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 20:06
          >Taaaaa, oddacie.....

Mnie też tak pisałaś kiedy znalazłam sierściucha i zabrałam tymczasowo do domu wink

20:05
          • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 20:42
            No bo sie nie da oddać, no jak?
            Przecież on, ten Zulejkowy nowy stworek teraz minę ma biedny niepewną, ale za chwilę pomyśli, że Zulejki są jego. No i co dalej?
            A Twój od razu podjął męską decyzję. No i co?
            A nie mówiłam? 😉

20.42
            • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 21:07
              Właśnie nie wiem. Moja księżniczka jest niedobra, złości się, ciągle paca łapą. Jak jej to nie minie to niestety będzie znaczyło, że nie udygam z dwójką na stałe. Ale małość jak się podtuczy, ufryzuje to domek nowy znajdzie w 2 dni smile

21:06

Teraz siedzę z Księżniczką na smyczy, w drugim pokoju śpi małe. Nie mogę jej puścić, bo będzie kwiczeć i jęczeć i próbować pacać a małe chude i trzeba, żeby dużo spał.
              • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 11.06.18, 09:37
                Śliczna małość smile Jesteście świetni, że go zabraliście <3

09:37
    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 18:14
      Czaiła się na nas burza, ale przeszła bokiem - gorąco, parno, duszno, fuj.

Robale zżerają mi uprawę ziół sad. Na liściach pietruszki mieszkają małe kremowe paskudztwa, na bazylii to samo. I chciej tu sobie wyhodować coś ekologicznie, własnymi ręcyma.

Gamunia, fajnie Cię widzieć wśród księżniczek smile.

18.19
      • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 20:50
        No księżniczkom 😉 nie przestałam być.
        A nawet mi się w tym temacie pogorszyło.
        Dostałam w prezencie totalnie księżniczkową spódnicę, tiulowąz haftami, prawie biały pudrowy róż, za kolanka. Sterczy na boki bo ma haleczkę usztywnianą.
        I chadzam w niej między ludźmi.
        I mam w nosie czy mi kuku na muniu pokazują za placami.
        20.50
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.06.18, 21:34
        Pryskam to dziadostwo sprayem na mszyce. Najpierw ładnie prosiłam, żeby sobie poszły ale nie chciały... no coż.
        Niby nie jest już gorąco ale jakoś tak zadusznie sad
        Białe, półsłodkie z kostkami lodu* - to moja kolacja wink

21:33
        *a dokładnie to kostki lodu zalane białym, połsłodkim
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 08:29
      Cauli dziś Światowy Dzień Jazdy Nago na Rowerze!
      Dla mniej odważnych - Międzynarodowy Dzień Elektryka (proponuję herbatkę z prądem, przesyłanie elektryzujących wiadomości i/lub piorunujących spojrzeń)

Imieniny obchodzą: Bogumił, Małgorzata oraz Amancjusz, Amata, Apollo, Asteriusz, Aureliusz, Bogumiła, Cecylia, Diana, Edgar, Henryk, Ingolf, Jan, Maksym, Mauryn, Onufry, Tymoteusz, Wiktorian, Wiktoriana, Wiktorianna

Weźmy pięknego Apolla, postawimy do w zamkowym parku na cokole.
      Kilku Ingolfów też się przyda
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103250/

Pies się odgrywa weekendowymi porankami za to, że w tygodniu nie miałam dla niego czasu. I wczoraj i dziś obudził mnie przed 7 i kazał wychodzić na spacer. Ale dzięki temu korzystamy z przyjemnej temperatury, jest 24 i tyle mogłoby zostać do wieczora. Mój barometr chemiczny ciągle nastroszony, gdzieś w pobliżu krążą burze.

8:28
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 08:51
        Piękne święta dziś big_grin

Włączyłam piekarnik (elektryczny) i wrzuciłam do środka mrożone croissanty.

8.52
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 09:45
          Księżniczki, czy to księżniczkowe, że wczoraj poszłam na wieczorny spacer w krótkich spodenkach ( półtyłki przykryte) i w koszulce na ramiączkach bez stanika ??? Hm.

9:45
          • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 09:58
            Bez korony, czy choćby marnego diademu?
            Reszta by mogła ujść, upały to upały.

09.58
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 13:19
              ja spacerowałam z psem w piżamie (nawet majtek nie miałam) ale spineczka z cyrkoniami na głowie była!

13:19
              • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 14:33
                Ma się te nawyki!
                Wapaho, musisz potrenować!

W gorunc choć małe coś błyszczące niczym diament musi być. Ale duże lepiej!

14.32 za gorąco na myślenie, czyli jest jakiś plus
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 15:45
        Ooo, niedobry pomysł.
        Jeździłam dziś na rowerze. Właściwie to wczoraj. Na nocnym rajdzie byłam.
        Tyle błota to nie widziałam w całym moim życiu.
        Do błoto ewidentnie miałam w majtkach, sądząc po doznaniach. A wazeliny nie zabrałam.
        Nago to by dopiero było...

A potem nastolaty oglądają romantyczne filmy z seksem na plaż i myślą, że to fajne. Przecież tam wszędzie piasek! Jak tak chłopak pytonga zamoczy to jakby się masturbować pilnikiem!!!

Ale na rower pójdę. Odespałam. Nocne rajdy nie są dla mnie - start był o 22 - przecież to jest pora, kiedy ja gaszę światło!
        Ach, i strzeliłam amante pierwszego w życiu foszka z powodu zimna.
        Jego kumple pomyślą, że jego baba to wredna suka.
        Ale jak jemu to dobrze na uczucia do mnie zrobiło big_grin big_grin

15:45. Kawa!
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 15:46
          Kuwa, kask (ze światełkami, a jakże!) jest w samochodzie, ależ mi się nie chce po niego iść... chyba pojadę w starym.
          15:46
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 16:54
            Dziewczyny- miałam ażurową czarną plastikową opaskę na głowie. Liczy się choć trochę ?

cauli- super sprawa, młodzi romantyczni to wszystko im się wydaje , że unoszą partnerkę i wnikają w jej biodra, że po stosunku płyny z otworów znikają i nic nie wycieka, że jest zawsze długo i namiętnie tongue_out

p.s. ja to nazywam podnoszeniem temperatury w związku

16:54
              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.06.18, 20:51
                U mnie padało jakieś 3 minuty, nie przywiązuj się wink

20.56
              • nisar Mid! 10.06.18, 21:28
                Odbierz pocztę, plis.

Po drugie - musi ostro lać u Ciebie, skoro godzina się zrobiła 20:94 smile Uśmiałam się.

21:28
                • mid.week Re: Mid! 11.06.18, 06:35
                  Ha, widać że poziom wilgoci wpływa na natężenie minut w godzinie!

6:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka