Dodaj do ulubionych

jestem za pis

30.05.18, 17:36
i co?
mam sie nie przyznwac bo jest propaganda antypisowska
nie

500 plus jest czyms co dobrze MI robi i popieram polityke socjalna

Pis tez partia
Obserwuj wątek
    • marynica Re: jestem za pis 30.05.18, 17:45
      No, jeśli tobie robi dobrze...
      A że robi gorzej innym i ogólnie polskiej racji stanu to co tam.
      L
      • karme-lowa Re: jestem za pis 30.05.18, 17:48
        Idę po popcorn😂
        • mamma_2012 Re: jestem za pis 30.05.18, 18:03
          Nie rób tego błędu. Dziecko dziś miałam w domu, I SE dziecko zażyczyło na deser popcorn (uprzedzam może jeść, bo byliśmy na szczepieniu i przy okazji bilansie i poza wagą poniżej 3 centyla, to okaz zdrowia) i jakiejś wstrętny okruch wbił mi się między zęby.
          • huexido Re: jestem za pis 30.05.18, 18:42
            Ja złamałam 4-kę na popcornie, popcorrn to samo ZUO big_grin
        • rosapulchra-0 Re: jestem za pis 31.05.18, 06:12
          Kurde, nie mam czasu uncertain
    • mdro Re: jestem za pis 30.05.18, 17:50
      A jaką konkretnie politykę socjalną PiS-u popierasz? Deweloper+ czy nagrody+?
    • pani-noc Re: jestem za pis 30.05.18, 17:52
      Ktoś ty?
      • princesswhitewolf Re: jestem za pis 31.05.18, 20:48
        no troll przecie to...
    • bellatri.x.lestrange Re: jestem za pis 30.05.18, 17:54
      Po pierwsze to "mnie dobrze robi" a nie "mi". Zawsze jak masz wątpliwość jak odmienić "ja" w celowniku to porównaj do form " ci i tobie". W tym przypadku "ci dobrze robi" dziwnie brzmi, wiec "mi" to nie ta forma. "Tobie dobrze robi" jest poprawnie, więc poprawnie będzie też "mnie dobrze robi".
      • demodee "Mnie" i "mi" 30.05.18, 21:29
        Dziwne jest to co piszesz.

Wg Ciebie poprawne jest zdanie: "Zjadłam rosół i teraz jest mnie niedobrze"?
        • miniulowa Re: "Mnie" i "mi" 30.05.18, 21:40
          Zaimka w formie akcentowanej (mnie, tobie) używa się na początku zdania.
          • demodee Re: "Mnie" i "mi" 30.05.18, 21:43
            > Zaimka w formie akcentowanej (mnie, tobie) używa się na początku zdania.

Lub na końcu.
            • miniulowa Re: "Mnie" i "mi" 30.05.18, 22:08
              Lub na końcu.
              • dyzurny_troll_forum_2 Re: "Mnie" i "mi" 31.05.18, 10:20
                miniulowa napisała:

> Lub na końcu.

znaczy:

"Zjadłam rosół i teraz jest niedobrze mnie"?
                • iwles Re: "Mnie" i "mi" 31.05.18, 10:58
                  Zjadlam rosół i teraz jest mi niedobrze.

Mi- w tym zdaniu nie jest ani na poczatku, ani na koncu.
                  • szorstkawelna Re: "Mnie" i "mi" 01.06.18, 10:16
                    Niedobrze mnie wink
        • bellatri.x.lestrange Re: "Mnie" i "mi" 30.05.18, 21:44
          Według mnie poprawne są zdania "zjadlam rosół i jest mi niedobrze" i "zjadles rosół i jest ci niedobrze".
          • demodee Re: "Mnie" i "mi" 30.05.18, 21:52
            > Według mnie poprawne są zdania "zjadlam rosół i jest mi niedobrze" i "zjadles rosół i jest ci niedobrze".

Więc dlaczego zdanie "500 plus jest czyms co dobrze MI robi" jest niepoprawne?
            • bellatri.x.lestrange Re: "Mnie" i "mi" 30.05.18, 22:04
              Bo poprawne jest "500 plus jest czymś co dobrze tobie robi". Dobra, widzę że coś namotałam wink
              • szarsz Re: "Mnie" i "mi" 31.05.18, 19:28
                dobrze robię, dobrze robię tobie
                tak
                dobrze robię, czy dobrze robię tobie
                ja
    • mamma_2012 Re: jestem za pis 30.05.18, 17:56
      I nic, jest was całkiem sporo, chociaż w necie każdy z was zaczyna od „nie głosowałam na PiS” Odezwij się pod tym nickiem za kilka lat.
      Ale chętnie dowiem się co najbardziej w ich polityce cenisz.
      Jak obchodzą się z niepełnosprawnymi? Przyrodą? Obywatelami gorszego sortu? Konstytucją? Niewygodnymi osobami?
      A jak wstrętna UE zabierze te 15 miliardów rocznie i zabraknie na 500+ to też będziesz za PiS?
      • claudel6 Re: jestem za pis 30.05.18, 19:03
        no przecież napisała co ceni - 500+.
      • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 21:11
        > A jak wstrętna UE zabierze te 15 miliardów rocznie i zabraknie na 500+ to też b
        > ędziesz za PiS?

Że następna perspektywa budżetowa będzie skromniejsza, było jasne na długo przed zwycięstwem pis. Po drugie nie wiadomo, czy Unia odważy się wywierać na Polskę nacisk finansowy, bo ludzie ostatnio w przyspieszonym tempie dorośli i opowiadanie im, że Angela nie da im sto euro (którego zwykły człowiek i tak nigdy nie zobaczy) może wywrzeć skutek odwrotny do zamierzonego. Serio oczekujecie głosów w wyborach, strasząc niemieckim paternalizmem?

PiS kupuje ludzi pięćsetplusem? To co powiedzieć o opozycji, która od lat stara się przekupić "pieniędzmi z unii", które tylko tym różnią się od pięćsetplusa, że normalny obywatel ich nigdy nie dostanie, z różnych powodów.

Nikt Wam nie broni odwoływać się do ludzi, którzy uważają, że ich bilans finansowy w Unii jest dodatni i że dla nich osobiście ma to jakiekolwiek znaczenie. Ale jak ostatnio widzieliśmy, ta grupa już nie wystarczy do wygrania wyborów. A może ta grupa jest całkiem duża, a tylko z innych powodów częściowo nie głosuje na opozycję?

Jednak najlepsze jest straszenie polskim hitleryzmem, to jednoznacznie określa dyspozycję mentalną części opozycji. Plus zdumiewająca wiara, że akurat Niemcy bardzo chcą nam dawać pieniądze oraz ratować przed hitleryzmem.
        • mamma_2012 Re: jestem za pis 30.05.18, 21:39
          No było wiadomo, więc tylko kretyn nie zabezpieczył się, a wszyscy przecież ostrzegali, że jest dobrze wyłącznie dzięki koniunkturze.
          Nadciąga moment, że propaganda nic nie da.
      • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 21:14
        > A jak wstrętna UE zabierze te 15 miliardów rocznie i zabraknie na 500+ to też b
        > ędziesz za PiS?

Za rządów Platformy na samych karuzelach vatowskich budżet rocznie tracił więcej i jakoś nikogo to nie obchodziło. Przypomnę, że PiS mocno ograniczył wyłudzenia vatu.
        • mdro Re: jestem za pis 30.05.18, 21:20
          Przypomnę, że jak zwykle kłamiesz.
        • araceli Re: jestem za pis 30.05.18, 21:36
          Kłamiesz.
        • mamma_2012 Re: jestem za pis 31.05.18, 10:19
          A dlaczego nie zabezpieczył tymi pieniędzmi deficytu, wiadomo było, że powstanie po cięciach w nowej perspektywie? Zachowali się jak kretyni, rozwalając kasę na prawo i lewo. 15 miliardów na minusie, oznacza, że trzeba będzie wypłacać zamiast 500+, 250+ już widzę zachwyt suwerena jak mu z portfela pieniądze znikną.
    • aerra Re: jestem za pis 30.05.18, 17:56
      Ależ przyznawaj się, ja tam osobiście wolę wiedzieć. W sensie - kogo mam w bliskim otoczeniu, bo na forum to mi to wisi i powiewa.

Ale swoją drogą, coś o tej polityce socjalnej wiesz, czy tylko 500+ wystarczy, żeby cię kupić?
      • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 21:25
        > Ale swoją drogą, coś o tej polityce socjalnej wiesz, czy tylko 500+ wystarczy,
        > żeby cię kupić?

Zapytuje opozycja, która sama twierdzi, że powinniśmy się sprzedawać za hipotetyczną kasę z Unii (która i tak wraca do Niemiec). Pięćset zł przynajmniej jest czymś realnym i beneficjenci mogą je wydać z korzyścią dla siebie. I jeśli ludzie "wolą 500 zł niż miliardy z Unii" (fałszywe postawienie sprawy, ale przyjmijmy), to warto się zastanowić dlaczego. Opozycja w tym wątku beztrosko wyjaśnia to głupotą społeczeństwa, tymczasem jest sporo innych wyjaśnień. Ale jeśli ktoś jest bardzo przywiązany do tezy o głupocie społeczeństwa, to inne wyjaśnienia go nie interesują.

Niemcy właśnie próbują tresować Włochów, a cała Europa patrzy. Do tresowania środkowoeuropejskich neokolonii już wszyscy przywykli, a nawet część białych Murzynów przyjmuje to z entuzjazmem, jednak Włochy to zupełnie inna sprawa.
        • aerra Re: jestem za pis 30.05.18, 21:41
          Zapytuje opozycja? Przeceniasz mnie zdecydowanie.
          A nie, przecież ty tylko odwalasz wierszówkę... czy jak to tam sobie nazywacie.
        • bistian Re: jestem za pis 30.05.18, 21:56
          tiszantul napisała:

> Zapytuje opozycja, która sama twierdzi, że powinniśmy się sprzedawać za hipotet
          > yczną kasę z Unii (która i tak wraca do Niemiec). Pięćset zł przynajmniej jest
          > czymś realnym i beneficjenci mogą je wydać z korzyścią dla siebie.

500 plus jest kredytem, nie ma pokrycia we wzroście produkcji ani innych dodatkowych dochodach, dodatkowo zniechęca do pracy. Za to odpowiemy wszyscy.

Pieniądze z Unii były realnymi pieniędzmi. Bardzo wielu Polaków stanęło na nogi, dzięki funduszom, założyli działalność, zbudowali firmy. Choćby rolnicy i małe firmy. Dzięki otwarciu rynków, szybko dorobiły się firmy transportowe. itd.
          • demodee Re: jestem za pis 30.05.18, 22:59
            > 500 plus jest kredytem, nie ma pokrycia we wzroście produkcji ani innych dodatkowych dochodach,
            Wg wersji oficjalnej 500+ jest finansowane z VATu, który był wyprowadzany za granicę a teraz nie jest. To tak, jakby ematka kupowała dziecku buty za pieniądze, które jej mąż do tej pory wydawał na kochankę.

> Pieniądze z Unii były realnymi pieniędzmi. Bardzo wielu Polaków stanęło na nogi, dzięki funduszom, założyli działalność, zbudowali firmy. Choćby rolnicy i małe firmy.
            Pieniądze z Unii to jakby pożyczka od teściowej ematki. Teściowa mówi: dam wam 3/4 kwoty potrzebnej na mieszkanie, resztę sami dołożycie, doradzę wam, jak mieszkanie umeblować, bo jestem starsza i mądrzejsza, a jak ja będę w potrzebie, to się odwdzięczycie.
            • ras.szamra Re: jestem za pis 30.05.18, 23:08
              Poproszę o oficjalne, prawdziwe i pochodzące z rzetelnych źródeł informacje, że Unia oczekuje wdzięczności za dotychczasowe wsparcie
              • demodee Re: jestem za pis 31.05.18, 08:40
                > Poproszę o oficjalne, prawdziwe i pochodzące z rzetelnych źródeł informacje, że Unia oczekuje wdzięczności za dotychczasowe wsparcie

To by tu trzeba chyba zacytować wszystkie traktaty unijne. Bistian poniżej odpisał Ci ładniej, niż ja bym potrafiła:

"A że trzeba będzie wspierać innych za jakiś czas, tak było mówione od początku, dla mnie nie jest to zaskoczeniem."
            • bistian Re: jestem za pis 31.05.18, 05:31
              demodee napisała:

> Wg wersji oficjalnej 500+ jest finansowane z VATu, który był wyprowadzany za gr
              > anicę a teraz nie jest. To tak, jakby ematka kupowała dziecku buty za pieniądze
              > , które jej mąż do tej pory wydawał na kochankę.

Ale to się nie bilansuje. Jaki był płacz ostatnio, gdy Unia poprosiła o dokładny bilans kraju, uwzględniający zaległości związane z systemem emerytalnym i ochrony zdrowia. Już tak dobrze nie wyglądają statystyki, więc tanich kredytów zagranicznych nie będzie.

> Pieniądze z Unii to jakby pożyczka od teściowej ematki. Teściowa mówi: dam wam
              > 3/4 kwoty potrzebnej na mieszkanie, resztę sami dołożycie, doradzę wam, jak mie
              > szkanie umeblować, bo jestem starsza i mądrzejsza, a jak ja będę w potrzebie, t
              > o się odwdzięczycie.

O ile mi wiadomo, nikt nie wpływał na zakupy sprzętu, nie zmuszano do szkoleń zagranicznych, jak to bodajże było po 1989, więc nietrafiony argument.
              A że trzeba będzie wspierać innych za jakiś czas, tak było mówione od początku, dla mnie nie jest to zaskoczeniem. Do tej pory wzięliśmy dużo więcej, niż oddaliśmy. Można rozmawiać na temat wysyłania zysków za granicę czy zmonopolizowania części gospodarki przez obce podmioty, ale na takie tematy się dyskutuje przy negocjacjach, a w ostateczności, nie musieliśmy wchodzić do Unii, byłoby biednie, ale po swojemu.
              • demodee Re: jestem za pis 31.05.18, 08:10
                > > Ale to się nie bilansuje.
                I to jest właśnie dobry moment, żeby pogadać o matematyce.

Podaj dwie kwoty:
                X=suma odzyskanego VATu w 2017 r
                Y= koszt 500+ w 2017

Zobaczymy, która kwota jest większa i będziemy mieli jasność.
                • mdro Re: jestem za pis 31.05.18, 08:23
                  A nienie, rybeńko. To Ty postawiłaś tezę, więc Ty ją udowadniaj.
                  • demodee Re: jestem za pis 31.05.18, 08:44
                    > A nienie, rybeńko. To Ty postawiłaś tezę, więc Ty ją udowadniaj.

Bistian napisał, że odzysk z VATu vs. 500+ się nie bilansuje, więc proszę go o podanie liczb. Ale możesz to Ty zrobić, zamiast Bistiana, jeśli je znasz.
                    • mdro Re: jestem za pis 31.05.18, 08:47
                      Ty pierwsza napisałaś "500+ jest finansowane z VATu, który był wyprowadzany za granicę a teraz nie jest". Więc szukaj dowodów.
                      • demodee Re: jestem za pis 31.05.18, 09:00
                        > Ty pierwsza napisałaś "500+ jest finansowane z VATu, który był wyprowadzany za granicę a teraz nie jest". Więc szukaj dowodów.

Mdro, wyjdźmy z piaskownicy!

Napisałam, że według oficjalnej wersji 500+ finansowane jest odzyskanym VATem. Taka jest oficjalna narracja. Czy mam szukać dowodów na oficjalną narrację? Przecież wystarczy otworzyć dowolne rządowe źródła! Jeśli wiesz, że to nieprawda, że 500+ kosztuje więcej niż odzyskany VAT, to podaj dowody (najlepiej te dwie liczby, bez żadnych skomplikowanych ekonomicznych danych). Jak nie podasz, to znaczy, że ich nie masz i tak sobie tylko klepiesz w klawiaturę.
                        • ras.szamra Re: jestem za pis 31.05.18, 10:01
                          Na razie to ty bezmyślnie klepiesz w klawiature. Ja też wyżej prosiłam o podanie rzetelnych i oficjalnych źródeł twoich teorii, to się wykpilas ogolnikami typu ,,to w każdym unijnym dokumencie jest" i odeslalas mnie do kolegi Bistiana, u którego jest jeszcze weselej, bo są wrzutki typu: ,,przecież to wiadomo od dawna". Masz mnie za głupią?

Skoro więc wszystko znane od dawna i nie jest tajemnica, a nas, maluczkich to ominęło to proszę jeszcze raz - wskazcie oficjalne źródło mówiące o tym, że UE oczekuje wdzięczności za dotychczasowe wsparcie i jest to jej oficjalne stanowisko
                        • mdro Re: jestem za pis 31.05.18, 10:11
                          Zagrzebujesz się w tej piaskownicy po szyję big_grin. Dzielnie wsparłaś i rozwinęłaś to rządowe stwierdzenie, więc szukaj dowodów, zwłaszcza na to, ile wyniósł ten "odzyskany" VAT.
                    • bistian Re: jestem za pis 31.05.18, 21:54
                      demodee napisała:

> Bistian napisał, że odzysk z VATu vs. 500+ się nie bilansuje, więc proszę go o
                      > podanie liczb. Ale możesz to Ty zrobić, zamiast Bistiana, jeśli je znasz.

Ha ha ha. Liczby od PiS? wink Przecież oszukują we wszystkim.
                      Jeśli się zapytać o VAT, ile wypływało, to były rozmówki w stylu dziadka Macieja: ho ho ho, albo i więcej, ta karuzela vatowska rosła i rosła. Jest sporo osób, które uważają, że ten rzekomy odzysk to jest świetny pretekst do brania kredytów i wydawania. "To jest Miś na skalę naszych możliwości" - chciałoby się napisać.
                      Szacunki ekspertów europejskich lukę ustalają na coś ponad 30 mld złotych. Ja już widziałem kwotę 114 mld zł. Kiedyś szacowałem nowe wydatki rządowe i wyszło mi, że trzeba jednak komuś ukraść, żeby wystarczyło. To był wariant optymistyczny, gdyby cały wypływający VAT dało się zablokować. Za stary jestem, żeby być takim naiwnym. Nie da się tego zablokować na 100%, osobiście uważałbym za duży sukces, gdybyśmy ucięli 50-60%. Złodzieje też się uczą.

Co do zwalczania oszust vatowskich, jestem za i cieszy mnie, że w końcu Unia się za to zabrała, przy okazji Polska również.
                      • claudel6 Re: jestem za pis 31.05.18, 23:49
                        Marek Borowski, w którego kompetencje w 100% ufam, zrobił wyliczenia i jemu wyszło, ze z tego odzyskanego VATu jest ok 8-10 mld, ale nie 30 mld, jak rząd twierdzi.
                        • iwles Re: jestem za pis 01.06.18, 08:29

dodam, że w tych 8-10 mld jest dodatkowo sporo tych uczciwych, którym obecne przepisy mocno utrudniają zwrot VATu.
        • dyzurny_troll_forum_2 Re: jestem za pis 31.05.18, 10:25
          Tisz,

ja tak chciałem zmienić temat i zapytać, bo kto jak kto, ale Ty powinieneś wiedzieć. Za chwilę będzie miesięcznica pobytu naszczelnika w szpitalu, naczelnik nie wychodzi, bo chodzić nie może. I jak wytłumaczycie suwerenowi, że prezesowi się zmarło na kolano?

że znowu zamach będzie?

że nie zweryfikowani lekarze (lekarze?! agenci!) z WSI (w końcu wojskowa lecznica)?
    • cosmetic.wipes Re: jestem za pis 30.05.18, 17:57
      Bierzesz pincetplusa to kup dziatkom słownik i skorzystaj przy okazji.
    • bigzaganiacz Re: jestem za pis 30.05.18, 17:57
      To se badz, ale akurat ci ktorym pincet robi duza roznice najbardziej dostana po dupie, no ale tancz i pij szampana puki tytyanik plynie
    • woman_in_love ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adofla bo 30.05.18, 18:03
      im robił dobrze. Naprawdę dobrze. Ale zapłacili w końcu za to okrutnie.

I tego ci życzę: żebyś uczciwie i w trójnasób mogła zapłacić za to 500+. A przede wszystkim żeby mogły zapłacić twoje dzieci. Tak będzie uczciwie.
      • tiszantul Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 30.05.18, 20:51
        > im robił dobrze. Naprawdę dobrze. Ale zapłacili w końcu za to okrutnie.

Porównania do hitleryzmu świadczą o strojącej się w szatki "znawcy historii" dramatycznej ignorancji i emocjonalnym niezrównoważeniu. Nawet co rozsądniejsza opozycjonistka Ci to powie. W żartobliwym skrócie ujmuje to prawo Goodwina.

pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
        W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, przegrała dyskusję. Obecnie reguła ta rozciąga się na wszelkie inne sposoby komunikacji internetowej. W 2007 „The Economist” stwierdził, że „w większości dyskusji dobrą zasadą jest, że pierwsza osoba, która wyzwie drugą od nazistów, automatycznie przegrywa dyskusję”.
        • woman_in_love Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 30.05.18, 21:20
          Straszne, bardzo mnie interesuje głos wariata piszącego za ruble big_grin.
          • alaveda Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 30.05.18, 22:36
            Trochę ma racji, na tym forum jedynie słuszna jest opcja liberalno-lewicowa w różnych konfiguracjach.

Ktokolwike ma inne zdanie jest wyzywany od antysemitów, faszystów, nazistów i plebsu.

No i oczywiście od PiSowskiej jaczejki, bo śledam słynnego cytatu z filmu Bareji, kto się nie zgadza z jedynie słusszną opcją ten pijak i złodziej, w tym wypadku wyborca PiS-u.

Tak to wygląda demokracja i wolność słowa w oczach ematek - pkt 1 my zawsze mamy rację, pkt 2 jak nie mamy racji, patrz pkt 1 big_grin

big_grin
            • anorektycznazdzira Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 31.05.18, 06:24
              Jest dość histerycznie pro-pisowskich portali gdzie każdy skrzywdzony na ematce może sobie wstać z kolan i napluć na Tuska, peło, liberałów zwanych lewakami i wszelki gorszy sort a będzie mu przyklaśnięte. Zapraszam.
              • alaveda Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 31.05.18, 10:13
                Aha, ematka równa do propisowskich portali czyli takie dwie trony jednego medalu tylko z przeciwnym znakiem big_grin
                • iwles Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 31.05.18, 11:05
                  Tak. Z ta malutką różnicą, że tutaj mogą pisać pisstrolle, a tam każdy krytykujący glos jest usuwany. Czyli: tam sie tylko wyżywają na tych, ktorych do glosu dyskysji nie dopuszczaja, a na emamie wypowiadac sie moze kazdy z kazdej strony politycznej.
            • szarsz Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 31.05.18, 19:34
              > Trochę ma racji, na tym forum jedynie słuszna jest opcja liberalno-lewicowa w różnych konfiguracjach.

Podaj jedną rzecz, którą pis zrobił dobrze, to możemy pogadać. Czemu nie.
              • aerra Re: ależ ja cię rozumiem, Niemcy też poparli Adof 31.05.18, 20:31
                Ograniczył (w końcu) prawo łowieckie. Nic innego nie kojarzę, ale za to z mojej strony ma plusa wink
    • jola-kotka Re: jestem za pis 30.05.18, 18:31
      Super ciesze sie twoim szczesciem. Szkoda tylko ze widzisz tylko to co tobie robi dobrze a masz zerowe pojecie jak to wplywa na kraj ale podobno to partia dla takich jak ty ciemnych oni na takich stawiaja bo inteligentny za duzo widzi umie przewidywac i nie da sie kupic . 500 zl jak to niewiele potrzeba zeby zamydlic oczy.
      • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 20:44
        > Super ciesze sie twoim szczesciem. Szkoda tylko ze widzisz tylko to co tobie ro
        > bi dobrze a masz zerowe pojecie jak to wplywa na kraj ale podobno to partia dla
        > takich jak ty ciemnych oni na takich stawiaja bo inteligentny za duzo widzi um
        > ie przewidywac i nie da sie kupic . 500 zl jak to niewiele potrzeba zeby zamydl
        > ic oczy

Jola kotka przemawia w imieniu oświeconych. Opozycja w pigułce.
        • jola-kotka Re: jestem za pis 30.05.18, 21:54
          Ja jezeli przemawiam to zawsze tylko w swoim imieniu
    • martaesz Re: jestem za pis 30.05.18, 18:58
      Ale kurz się unosi , aj waj krzyczą , jedna przez drugą ,opłacane przez gw troliszcza.
      • livia.kalina Re: jestem za pis 30.05.18, 19:52
        Nie trzymasz się wytycznych. Teraz partia każe wam udawać, że nie jesteście antysemitami.
        • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 20:41
          > Nie trzymasz się wytycznych. Teraz partia każe wam udawać, że nie jesteście ant
          > ysemitami

Po ostatnich numerach w wykonaniu szanownych Eskimosów pałka antyeskimosizmu prawie przestała działać. Bardzo dużo ludzi w końcu zobaczyło, że z tym całym zarzucaniem "antyeskimosizmu" chodzi wyłącznie o Wasz interes, interes i jeszcze raz interes.
          • livia.kalina Re: jestem za pis 30.05.18, 21:22
            Piszesz tak nieskładnie, że trudno zrozumieć. Upewnię się więc: aktualnie pisdzielstwo znowu przyznaje się do antysemityzmu? Pewnie celem zaciśnienia więzów militarnych z naszym partnerem strategicznym USA?
      • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 20:58
        > Ale kurz się unosi , aj waj krzyczą , jedna przez drugą ,opłacane przez gw tro
        > liszcza

W Wyborczej po ostatnich falach zwolnień grupowych pewnie już nawet nie trzeba płacić - ludzie pracują za samą możliwość zachowania posady.
    • alicia033 Re: jestem za pis 30.05.18, 20:08
      głupich mi nie żal.
    • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 20:37
      > i co?
      > mam sie nie przyznwac bo jest propaganda antypisowska

Na ematce bardzo wiele osób popiera pis, tylko boją się odezwać, bo zostaną zadziobane przez opozycyjne trolle. Pisz częściej, a nie tak raz se wpadłaś z huczną deklaracją smile
      • mdro Re: jestem za pis 30.05.18, 21:22
        A skąd wiesz, że popierają, skoro tego nie deklarują? To raz. Dwa, zastanów się, czy aby nie bardziej wstydzą się być w towarzystwie takich jak ty...

A poza tym wytyczne w sprawie posła Pięty już przyszły? Bo bardzo starannie omijacie temat.
      • nangaparbat3 Re: jestem za pis 30.05.18, 21:59
        tiszantul napisała:
        > Na ematce bardzo wiele osób popiera pis, tylko boją się odezwać, bo zostaną zad
        > ziobane przez opozycyjne trolle.

Figlarz z ciebie big_grin
        • pani_tau Re: jestem za pis 31.05.18, 07:31
          Facecjonista.
    • madami Re: jestem za pis 30.05.18, 20:50
      A gdyby PO dała ci 500 zł albo SLD byłabyś? byłbyś ZA PO albo za SLD?
      • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 20:56
        > A gdyby PO dała ci 500 zł albo SLD byłabyś? byłbyś ZA PO albo za SLD?

Na pierwszy rzut oka dobre pytanie, jednak jednocześnie absurdalne, bo wiadomo, że PO nigdy nic nie dała, i nie przypadkiem, tylko z zasady. Nawet gdyby chcieli dać, to przecież wielokrotnie twierdzili, że absolutnie nie ma pieniędzy. W wersji dla zwolenników opozycji - "nigdy nic nie dała w trosce o dyscyplinę budżetową". Dlatego Twoje pytanie należy do grupy "gdyby babcia miała wąsy".
        • mdro Re: jestem za pis 30.05.18, 21:23
          PO nic nie "dawała", bo PO wiedziała, że rząd nic nie daje. Za to wprowadziła sporo ulg i ułatwień. No ale tituszki kłamczuszki nic o tym nie wiedzą...
          • madami Re: jestem za pis 30.05.18, 23:06
            Pamietam ulgę podatkową na dziecko, na początku było na każde, potem tylko z kryterium dochodowym, to była fajna ulga, po pierwsze dla tych co pracują czyli nie dla darmozjadów, no i zwrot był przed wakacjami - idealnie aby opłacić dziecku jakiś wyjazd.
            • mdro Re: jestem za pis 31.05.18, 10:30
              Praktycznie darmowe przedszkola. Długie urlopy macierzyńskie (i "kosiniakowe"). Darmowe podręczniki.
            • szarsz Re: jestem za pis 31.05.18, 19:39
              > na początku było na każde, potem tylko z kryterium dochodowym,

Kryterium dochodowe było i jest tylko na pierwsze dziecko, od dwójki limit przestaje obowiązywać.
              • arwena_11 Re: jestem za pis 31.05.18, 20:03
                Nie przy uldze najpierw było na każde dziecko-potem PO zmieniło.
                Wprowadzona w 2007roku na każde dziecko-ograniczona w 2013. Jak masz1 dziecko i przekraczasz pierwszy próg-nie przysługuje.
                • szarsz Re: jestem za pis 31.05.18, 22:54
                  PO zmieniła to, co sama wprowadziła.
                  • arwena_11 Re: jestem za pis 01.06.18, 11:39
                    Ulgę wprowadził Pis.
                    • szarsz Re: jestem za pis 01.06.18, 12:51
                      Słonko, na 151 posłów pisu 1 był za, przeciw - 135, nie głosowało 15. Tak samo cały pis głosował przeciw becikowemu.
        • alin9 Re: jestem za pis 30.05.18, 21:34
          Umotywuj tiszantul taki fakt,że za PO(które nie dało pieniędzy do ręki)łatwiej się żyło.Tobie podobni krzyczą,że dali ale już milczy ile zabrali.
      • gulcia77 Re: jestem za pis 01.06.18, 10:54
        To za PO zbudowałam niewielką, acz dość sprawnie działającą firmę. Miałam fajne przedszole i szkołę dla dziecka, które wymyśliło sobie, co dalej, ale "dobra zmiana" tak koncertowo rozwaliła szkolnictwo, że na razie mamy czeski film. Wielokrotnie korzystałam z fundzuszy UE. Powstały drogi, które bardzo zmieniły czasy dojazdu. Ogólnie to było osiem bardzo dobrych dla mnie i mojej rodziny lat. Nie pptrzebuję, żeby mi ktoś coś "dawał", wolę sobie sama na siebie zarobić. To akurat jest jedyne sensowne rozwiązanie.
    • bistian Lubię Wikingów 30.05.18, 20:51
      Rozumiem, że to wątek wyjścia z szafy?
      Lubię Wikingów, bo to fajne chłopaki. Dobrze się bawią, często wyjeżdżają za granicę i zawsze z wyjazdów przywożą prezenty. Myślę, że to bardzo dobrzy ludzie.
    • asia-loi Re: jestem za pis 30.05.18, 20:57
      Na e-matce trzeba umieć trollować. A Ty to kiepsko robisz. 😝
      • taniarada Re: jestem za pis 31.05.18, 20:52
        asia-loi napisała:

> Na e-matce trzeba umieć trollować. A Ty to kiepsko robisz. 😝
        >
        Trollami na forach GW są tylko wyznawcy PIS .Reszta to aniołki Michnika.Tylko nie krzycz na mnie.😍
    • bei Re: jestem za pis 30.05.18, 20:58
      Szanuję Twój wybór, mam nadzieję, ze też nie będziesz napastliwa 😊
    • tiszantul Re: jestem za pis 30.05.18, 21:38
      PiS to po prostu normalna partia, mogłaby być lepsza, mogłaby być gorsza. Mamy to, co mamy, i to jedyna obrona przed dramatem, jaki by nas czekał, gdyby władzę przejęła opozycja.
      • mamma_2012 Re: jestem za pis 30.05.18, 21:47
        O matko, to cudne. PiS przechodzi do straszenia peło wiedząc, że peło poległo po latach straszeniem pisem, ale po latach, a nie po połowie kadencji😂😂😂
      • kub-ma Re: jestem za pis 30.05.18, 22:45
        To przez osiem lat był dramat? A w jakiej kwestii?
        • aerra Re: jestem za pis 30.05.18, 23:18
          Ośmiorniczki jedli. A to myślące stworzenia, podobno, dla nich był to prawdziwy dramat. Taka matka na grillu, babka w marynacie, a stryjek w panierce i na gorącym oleju.
        • kropka_kom Re: jestem za pis 31.05.18, 10:02
          Przez 8 kat rzadów peło nie dostalam podwyzki...dla mnie dramat
          • kropka_kom Re: jestem za pis 31.05.18, 10:02
            8 lat
          • iwles Re: jestem za pis 31.05.18, 11:06
            A gdzie pracujesz?
          • cosmetic.wipes Re: jestem za pis 31.05.18, 11:07
            Gdzie pracujesz i ile dostałaś podwyżki przez dwa lata z pisiętami?
    • heca7 Re: Jakie ty masz 500+ ?! 30.05.18, 21:46
      Jakie 500+ skoro ty masz jedno dziecko (podobno), konkubent kopnął cię w zadek i jesteś strasznie zmęczona opieką nad nastolatkiem. Którego to nastolatka zrobiłaś sobie chyba w liceum skoro poznaliście się tamże a to było 15 lat temu tongue_out suspicious
      A forumowiczki łykają te głodne kawałki jak młody pelikan ryby.
      • arwena_11 Re: Jakie ty masz 500+ ?! 30.05.18, 22:24
        Może zarabia 1600 netto?
        • heca7 Re: Jakie ty masz 500+ ?! 31.05.18, 00:32
          To zwykły troll i tyle.
        • lotne102 Re: Jakie ty masz 500+ ?! 31.05.18, 17:39
          yhysmile
    • nangaparbat3 Re: jestem za pis 30.05.18, 22:02
      I gut gremplina, jak mawiali marynarze w latach 70.
    • kub-ma Re: jestem za pis 30.05.18, 22:44
      Ależ możesz być zwolenniczką PiS.
      Trzeba mieć tylko świadomość, że polityka PiS to nie tylko 500+ i dobrze byłoby umieć się do tego ustosunkować.
    • mama303 Re: jestem za pis 30.05.18, 23:00
      i jak daleko to 500 plus zasłania Ci rozum?. To jest cos co mnie ciekawi bardzo.
    • monia.i Re: jestem za pis 31.05.18, 00:06
      lotne102 napisała:

> i co?
      jajco smile
      Za reklamą, przed chwilą w tivi leciała i idealnie pasuje smile
      ..taki wątek prowokololo, rzucony tekst niczym granat a dalej tiszantul odpowiada na wszystko, co podejdzie. No, ciekawe, czemu.
      • lotne102 Re: jestem za pis 31.05.18, 00:52
        ale ze krajowi 500 plus szkodzi czy jak?
        bo jak na razie to nie szkodzi nikomu

• monia.i Re: jestem za pis 31.05.18, 00:56
          Serio? Przecież ktoś musi zarobić na to 500.
          • tiszantul Re: jestem za pis 31.05.18, 01:15
            > Serio? Przecież ktoś musi zarobić na to 500.

Za Platformy ludzie musieli zarabiać na wyłudzenia zwrotów vatu i jakoś na ematce nikt nie narzekał. Ale jak pieniądze idą do mafii, to dobrze, oczy nie widzą, sercu nie żal. Co innego jak dostaną zwykli ludzie wychowujący dzieci, w celu poprawienia bytu rodziny. To jest skandal.
            • claudel6 Re: jestem za pis 31.05.18, 02:18
              jezu, ale ty pierd..lisz. nie jest ci głupio? sad kazdy ma chyba jakies granice żenady, nawet jak mu płacą. tzn. rozumiem, że jest taka cena, za którą wszystko można zrobić, ale to nie jest ten case przecież, aż tyle wam nie płacą.
    • rosapulchra-0 Re: jestem za pis 31.05.18, 06:12
      No i?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka