danaide 15.07.18, 19:28 Radzicie sobie? Dziś poczułam się okrutnie znużona. Za tych, co nad morzem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ira_08 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:32 A daj spokoj... Od konca czerwca leje niemal codziennie i to ostro. Dzis u nas dwa razy pojawila sie doslownie sciana wody. Temperatury ok. 20 stopni, 2 tygodnie temu nawet blizej 16. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 16:02 ira_08 napisał(a): > A daj spokoj... Od konca czerwca leje niemal codziennie i to ostro. Dzis u nas > dwa razy pojawila sie doslownie sciana wody. Temperatury ok. 20 stopni, 2 tygod > nie temu nawet blizej 16. Gdzie tak? Ja w Warszawie nareszcie oddycham, mam po kokardę tępego upału, nareszcie cokolwiek popadało, choć to i tak za mało, żeby można było odtrąbić koniec suszy. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:32 U mnie piękne słońce i 30 stopni. Na pewnym portalu społecznościowym 😉widziałam dziś zdjęcia dwójki znajomych, oba zrobione na słonecznej plaży.... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:33 Ja się pytam, gdzie są qwa te obiecywane przez wszystkie możliwe prognozy pogody upały? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:39 U mnie były w kwietniu i w maju, czerwiec był ujowy i właśnie wszędzie zapowiadano (w moim regionie) upalny lipiec, jak zaczął się lipiec, to miały być już "od wtorku, od piątku, od soboty, od poniedziałku" i tak póki co już połowa lipca, a obiecanych upałów jak nie było, tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:42 Ja tam się specjalnie nie martwię, upałów nie lubię. Ale rozumiem, że ci co lubią mogą się czuć rozczarowani. Najbardziej współczuję tym miłośnikom wysokich temperatur, którzy skuszeni prognozą wybrali się nad Bałtyk Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:45 Ale nad Bałtykiem wczoraj i dziś cieplutko! Przynajmniej w Kątach Rybackich Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:48 Też pisałam, że widziałam fotki6z fajna pogodą. Z dwóch różnych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:17 W Warszawie też było wczoraj miło. Pada. Wysycha. Pada. Wysycha. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Ciągle pada... 16.07.18, 14:51 Żartujesz? Od piątku ściana deszczu co godzinę i 20 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 16:10 esperantza napisał(a): > Żartujesz? Od piątku ściana deszczu co godzinę i 20 stopni. Cuuudownie po tym skwarze wreszcie śpię jak dziecko. Nareszcie, bo już na widok słońca rano klęłam w żywy kamień. Odpowiedz Link Zgłoś
shalalu Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:30 W Gdyni też słonecznie.Rozmawiałam dziś telefonicznie z siostrą, własnie byczyła się na gdyńskiej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Ciągle pada... 15.07.18, 21:12 Alez nad Bałtykiem jest światna pogoda. Dzisiaj spiekłam się okrutnie. Jutro też zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ulau Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:43 We Wrocławiu dziś np. 27 stopni albo i ciepłej i niebo bezchmurne 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:49 kota_marcowa napisała: > Ja się pytam, gdzie są qwa te obiecywane przez wszystkie możliwe prognozy pogod > y upały? U mnie, cholerajasnapsiakrew Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:34 Masakra z tą pogodą Dlatego od dłuższego czasu urlop spędzamy nad morzem śródziemnym, nie mam ochoty na wtope pogodową. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_ze_hej Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:50 Nad morzem śródziemnym... to tak jak przy cmentarzu mniej więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:54 nick_ze_hej napisał: > Nad morzem śródziemnym... to tak jak przy cmentarzu mniej więcej.... Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_ze_hej Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:00 Biorąc pod uwagę te tysiące uchodźców, które utonęły w ciągu kilku ostatnich lat, to chyba największe cmentarzysko Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:28 A ile utonęło w czasie II w. św. w Bałtyku? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 21:09 heca7 napisała: > A ile utonęło w czasie II w. św. w Bałtyku? > Na poczatku 1945 roku co najmniej sto tysiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
nick_ze_hej Re: Ciągle pada... 15.07.18, 21:28 73 lata temu vs dzieje się TERAZ. Nie ma różnicy dla plażowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Ciągle pada... 16.07.18, 08:16 Tak, dokladnie tak samo. Znajdź miejscowke przy cmentarzu i sprzedawaj po cenie wczasów nad Adriatykiem - biznes życia zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:39 Od kwietnia do wakacji w centrum Polski był upał. Właśnie wróciłam do Polski i jest dramat. Czekam na wpisy, że Bałtyk i jego plaże są piękne, a reszta świata się nie zna😉 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:44 Ależ Bałtyk i jego plaże są piękne. A że upały nad nim to ewenement wiadomo od dawna 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:53 Są piękne między listopadem a marcem, kiedy nikt nie planuje wakacji i kąpieli w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:56 Nie, w lipcu też są piękne. Temperatura wody6a uroda plaż to dwie różne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:11 mamma_2012 napisała: > Są piękne między listopadem a marcem, kiedy nikt nie planuje wakacji i kąpieli > w morzu. Jesli pijesz do tłumów, to są i bezludne plaże w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:30 Oczywiście, czyściutkie, gdzie oprócz ciebie i to w dość dużej odległości rozbija się może z jedna, 2 rodziny. Ja na takie jeżdżę. Wystarczy jechać tam, gdzie nie ma żadnych punktów gastronomicznych i są zbyt daleko, żeby iść do nich pieszo Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:36 O to, to. A ponieważ uwielbiam łazić po plaży to najpierw idę idę idę (jak mówią moje dzieci " pięć km od ostatniego plażowicza), a potem leżę i cieszę się widokiem i szumem fal Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:53 Ma to tylko jedną wadę. Jak coś się stanie w trakcie kąpieli żaden ratownik nie ruszy z pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 16.07.18, 20:22 Ja się tam nie kąpię. Wypoczywam, napawam się spokojem i widokami. Ewentualnie brodzę. Moja ulubiona miejscówka ma fantastyczne mielizny wzdłuż brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Ciągle pada... 16.07.18, 08:29 Ale to prawda. Wczoraj cały dzień spędziliśmy nad morzem: ciepło, ani jednej chmury. Dziś za oknem też widzę słońce. Nad Bałtykiem praktycznie nie zdarzają się upały 30 stopni i więcej, to chyba oczywiste. Ale z drugiej strony nie ma też takich deszczów jak w innych częściach kraju. Obecna pogoda spokojnie nadaje się do plażowania. Nie wiem po co te kłamstwa, że nad polskim morzem tylko pada. Zaklinanie rzeczywistości, żeby te zagraniczne podróże lepiej smakowały? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ciągle pada... 16.07.18, 14:27 pani-noc napisał(a): > Nie wiem po co te kłamstwa, że nad polskim morzem tylko pada. Zaklinanie rzeczy > wistości, żeby te zagraniczne podróże lepiej smakowały? No oczywiście - wszystkie, które tu mieszkają kłamią a warszafska pańca co się raz na ruski rok wybierze mówi całą prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ciągle pada... 16.07.18, 16:14 Ja nie z Warszawy a w ciągu 20 lat JEDEN urlop nad Bałtykiem spędziłam w deszczu. Jeżdżę na 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Ciągle pada... 16.07.18, 16:50 Araceli, czemu nazywasz mnie pańcią? To brzydkie określenie. W 2 wątkach obok rozpaczasz, że Polacy to takie chamy. Postanowiłaś dostosować się do swojej teorii i dlatego zachowujesz się jak chamka? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ciągle pada... 16.07.18, 17:01 pani-noc napisał(a): > Araceli, czemu nazywasz mnie pańcią? pańcia lekcew. «o kobiecie pretensjonalnej i niezbyt inteligentnej» Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Ciągle pada... 16.07.18, 17:08 Sugerowanie, że rozmowca jest głupi, bo się z tobą nie zgadza to chamstwo. Dlaczego jesteś chamska? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ciągle pada... 16.07.18, 17:25 pani-noc napisał(a): > bo się z tobą nie zgadza A to już twoja fantazja Uważam cię za mało inteligentną bo na podstawie własnych, jednostkowych doświadczeń zarzucasz kłamstwo tym, którzy doświadczenia mają inne (w tym znacznie dłuższe niż Twoje). Zarzut okraszasz pretensjonalną uwagą w stronę zwolenników wakacji zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 15:21 Przez wiele lat jeździłam co rok nad nasze morze, bo mam tam rodzinę, która prowadzi pensjonat, z pogodą zawsze była ruletka. 20-22 stopnie to jest pogoda przy której da się siedzieć na plaży, ale przyjemność to, przynajmniej dla mnie, średnia. Sytuacja taka jak teraz, czyli nad morzem jest lepsza pogoda niż w dużej części kraju to jednak rzadkość. Do wody poniżej 20 stopni nikt mnie nie zagoni. Byłam w zeszłym roku, było zimno, dwa lata temu też kiepska pogoda. Fakt, że to były krótkie wyjazdy, siedząc dłużej może trafilabym na kilka dni ciepłych. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 16.07.18, 15:43 No widzisz, bo wszystko zależy od tego, co kto lubi. Dla mnie pogoda 20-22 stopnie jest idealna. Na plaży wolę spacerować niż leżeć. Kąpiel nie jest konieczna, choć w zeszłym roku kilka razy z przyjemnością się wykąpałam. Byłam nad morzem miesiąc. Jeden dzień padało cały. Kilka dni z przelotnymi opadami. W tym roku zamierzam to powtórzyć, ciekawe na jaką pogodę trafię. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:35 Ja mam w miarę blisko nad morze, zawsze trafiam w ładną pogodę, w zeszłym roku wręcz w upały. Nie wiem, może mam szczęście. Często robię wypady weekendowe. Na długi urlop wolę AI, ale to z wygody Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:48 U mnie już ulewy szczęśliwie przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:49 Marzę o porządnej ulewie i spadku temperatury do 17 stopni. Marzę, bo od kilku tygodni susza i okropny skwar z nieba się leje. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:25 U nas tak samo, od poczatku maja wlaciwie. Temperatury miedzy 25 a 33 i padalo moze ze 2 x i to tak marnie... Krajobraz jest zolty Prognozy nie przewiduja deszczu przez kolejne 2-3 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:54 Cudooooownie Kocham deszcz, uspokaja mnie jak co. Brak upałów i ten szum to coś wspaniałego A upały nadejdą, na 100 procent. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:55 liliawodna222 napisał(a): > > A upały nadejdą, na 100 procent. Niestety Nie kracz😝😝 Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:57 Wiem, wiem. Ale niektórzy faktycznie na nie czekają, ja jestem w mniejszości Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ciągle pada... 15.07.18, 19:58 Ja nie czekam, ja czekam na śnieg😀 Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Ciągle pada... 16.07.18, 12:47 Ja też! Kocham jesień i zimę! To moje ulubione pory roku, serio! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ciągle pada... 16.07.18, 16:55 schiraz napisała: > Ja też! Kocham jesień i zimę! To moje ulubione pory roku, serio! Wierzę, bo ja mam tak samo👍. Piękna jesień, a potem śnieg i mróz. Kocham to. Szkoda, że zimy coraz cieplejsze😞. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:06 Nie wyjechałam, więc z grubsza mi to rybka. Dobrze, że leje, bo sucho było potwornie. Jest szansa, że w końcu ruszą grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:41 w Gdyni 27 stopni, slonecznie jak cholera, zyc sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
pigulkaszczescia888 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 20:44 Typowe, czerwiec - przeplatanka, z upałami. Lipiec - DYSZCZ, jak to mówi moja babcia. Sierpień pewnie będzie ładny ( lub znów przeplatanka) Jest też szansa na upalny wrzesień. Ja już się przyzwyczaiłam. Najbardziej tego lata cierpi południe. Tu leje non stop, id końca czerwca. Cały kraj, potem tylko południe i tak w kółko. Szkoda, bo moje ostatnie tygodnie w Pl i lipa. Po moim lecie. Trochę jestem zła bo to strasznie wkurzające. Nie raz u mnie leje, jest zimno. Jadę 50 km dalej, przerwa w opadach. Słońce wychodzi s ja się kiszę bo się za grubo ubrałam. I na odwrót. Słoneczko, pojadę w kieccę. Wieczorem. Wieje, zimno...a idź z taką pogodą. Jak nie upały, to leje. Jakby nie mogło być stabilnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ciągle pada... 15.07.18, 21:15 W Sopocie byla piękna pogoda 😎😍😄 Odpowiedz Link Zgłoś
meursalut Re: Ciągle pada... 15.07.18, 21:20 W Poznaniu nie pada, bardzo ciepło. Lało w czwartek i piątek. Mogłoby jeszcze popadać, czekam na grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Ciągle pada... 16.07.18, 10:08 Właśnie, w Poznaniu pogoda wróciła - nawet wieczorem koło 22 było 23 stopnie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 08:19 yyy nie wiem gdzie nad morzem ale w zachodniopomorskim piękna pogoda była cały weekend Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 08:30 A ja jestem szczęśliwa jak pada, uwielbiam deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Ciągle pada... 19.07.18, 22:31 slonko1335 napisała: > yyy nie wiem gdzie nad morzem ale w zachodniopomorskim piękna pogoda była cały > weekend > I jest nadal Odpowiedz Link Zgłoś
karambola_karambola Re: Ciągle pada... 16.07.18, 14:43 No to jeszcze plaża we Władku dzisiaj: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ciągle pada... 16.07.18, 14:52 Kłamią te kamerki. Na pewno mają zapętlony obraz z czerwca, kiedy były upały 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
karambola_karambola Re: Ciągle pada... 16.07.18, 16:03 A w Krakowie leje i leje. Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Ciągle pada... 16.07.18, 14:18 Ile ja bym dała za choć jeden dzień deszczu... upał od 3 tygodni, sucho jak pieprz, trawniki żólte, spalone do ziemi.. niczym to nie przypomina pięknej, soczysto zielonej Holandii z zeszłego roku.. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ciągle pada... 16.07.18, 14:31 U nas deszcze przy temperaturze >20st powodują nieznośną wilgotność i duchotę. Od 2 tygodni zdycham. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:08 nad morzem to akurat najlepsza pogoda w polsce, moi zrezygnowali z wędrownego w bieszczadach w dniu wyjazdu i osiedli stacjonarnie na antałówce. widzę, że wczoraj byli na kościelcu, dziś jeszcze fotorelacji nie mam ale nie chciałabym tam być. no, chyba że ktoś lubi pustki, to obecnie na szlakach czyściutko, widocznie chmury odstraszają i wszyscy siedzą w termach. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:22 U mnie prawie w ogóle nie pada, na przestrzeni tygodnia zdarzały i zdarzają się jakieś przelotne opady, ale dla mnie to tyle co nic. Niemniej jednak słońca nie ma albo jest go bardzo mało, powietrze jest trochę bardziej chłodne. Mi taka pogoda bardzo odpowiada. Troszkę się już zmęczyłam skwarem Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:41 Gdzie tak pada? W Berlinie 4 miesiac letnia pogoda. Wczoraj bylam nad Baltykiem i piekne slonce, ludzie plazuja i plywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Ciągle pada... 16.07.18, 19:58 W jakiej części? U nas, pierwszy raz od wielu lat (minimum 5-6) jest piękne lato! I to od... kwietnia I upały i trochę tropikalnego deszczu, ale ogólnie ciagle cieplo. P.S. Rejony Zat.Gdanskiej Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Ciągle pada... 16.07.18, 20:47 To tak a propos tych wątków o cudownych wakacjach nad Bałtykiem i przecież co to za problem, że jest 15 stopni, leje i wieje, i tak nie lubię upałów? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Ciągle pada... 19.07.18, 22:34 chicarica napisała: > To tak a propos tych wątków o cudownych wakacjach nad Bałtykiem i przecież co t > o za problem, że jest 15 stopni, leje i wieje, i tak nie lubię upałów? > Od tygodnia co najmniej na zachodnim wybrzeżu jest dwadzieścia parę stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ciągle pada... 19.07.18, 22:34 Ale nad morzem akurat pogoda podobno całkiem miła. za to w górach - zrobiło się wręcz niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
peyka Re: Ciągle pada... 19.07.18, 16:02 Jak to mówią niektórzy, podobno wreszcie jest czym oddychać. No dla mnie nie do końca... Wolę już 30 stopni i SUCHE powietrze niż tą skisłotę. Przecież nadal jest dość ciepło, >20, co w połączeniu z tym zapyziałym i wilgotnym powietrzem tworzy miks, którego zwyczajnie nie toleruję. A jeśli w przerwie między opadami wyjdzie jeszcze słońce, to jest już nie do zniesienia. Wbrew pozorom to jest bardzo typowa dla lipca pogoda i jest to miesiąc, którego zdecydowanie nie lubię. Marzę o słonecznym polskim sierpniu i wrześniu, z przyjemnym ciepełkiem, a nawet lekkim, ale już nie dokuczliwym upałem. No i żeby wreszcie sucho było. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Ciągle pada... 19.07.18, 22:29 Nad morzem jest piękna pogoda. Jesteśmy od wtorku, a moja siostra od soboty. Jest super. W nocy pada deszcz a w dzień ciepło i słonecznie. Wczoraj było duszno, dziś na szczęście nie, bo ja nie lubię duchoty. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Ciągle pada... 19.07.18, 23:16 Pada jakby mniej... za to książki zaczęły się układać w fale. Jeszcze chwila i zaczną się procesy gnilne... Odpowiedz Link Zgłoś