Dodaj do ulubionych

Urodziny dziecka

29.07.18, 19:30
Podpowiedzcie proszę. Córka 10 lat chce urodziny w parku trampolin. Najbliższe oddalone 70 km od naszego miasteczka. Ok, wstępnie zamówiłam autokar, wypytałam o ubezpieczenie. Podobno kompleksowo jest. Ale szczerze boję się trochę tfu tfu w razie jakichś problemów. Dodatkowo chcę poprosić aby z każdym dzieckiem pojechał rodzic. Trampoliny - pewnie dość urazowe, w razie W lepiej żeby był rodzic. Urodziny chcę w sobotę, po wakacjach, w godzinach popołudniowych. Wiem ze pol soboty będzie "z głowy". Emamy - myśliwców ze to dobry pomysł? Przyjęlibyście takie zaproszenie? Czy stwierdziły ze kobieta ma nierówno pod sufitem...
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 19:35
      Moje dziecko pierwsze by lecialo big_grin
    • ala.maciejka Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 19:39
      Nie przyjęłabym zaproszenia, bo trampoliny to jedne z najbardziej urazowych zabawek dla dzieci, zwłaszcza, gdy bawi się więcej niż jedno dziecko.
      A Ty się zastanów i sprawdź czy wynajmując autokar nie stajesz się organizatorem jakiejś imprezy, żeby się nie okazało, że będziesz odpowiadać prawnie gdyby na przykład autokar miał wypadek.
      • 3-mamuska Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 19:46
        Współczuje twoim dzieciom histerycznej matki.

Poszlibyśmy ,chodzimy cała rodzina rodzice i dzieci i przez godzinę sobie skaczemy.
        • stara-a-naiwna Re: Urodziny dziecka 30.07.18, 08:41
          też o tym pomyślałam
          "wszędzie czai sie zło"

• kouda Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 19:56
      Idiotyczny pomysł - 3 godziny w podróży? Wynajęcie autokaru, s ike tej zabawy? Skakać będą po torcie? Nie zazdroszczę efektów
    • pani-noc Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 20:02
      A co jak będzie padać?

Ja bym pewnie odrzuciła zaproszenie, bo mówimy o sobocie i zajęciu połowy dnia dziecku i jednemu rodzicowi.
    • lucy-luka Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 20:08
      Kup córce bilet całodzienny do parku trampolin jak chce, ale urodziny rób na miejscu. Nie każdy ma czas i ochotę pół dnia marnować na dojazd/przyjazd i gapienie się na skaczące dzieci. Pomijam fakt, że coś może się stać i że to jednak bardzo daleko od domu.
      • milva24 Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 20:14
        Zgadzam się.
    • ona-26 Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 20:10
      No właśnie, ja wcale nie twierdzę ze to super pomysł. Chciałam posłuchać głosu innych matek. Ja pojechalabym z córka na takie urodziny, ale nie wiem jak inni.
      • stara-a-naiwna Re: Urodziny dziecka 30.07.18, 08:43
        to co napisał ktoś wczesniej
        zdrowo rozsądkowo
        urodziny zrobiła bym gdzieś indziej a do parku trampolin zabrała córkę z 2 koleżankami extra
        i miała święty spokój (i finansowo kupe taniej)
    • hopsi-daisy Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 20:18
      Pewnie bym pojechala bo mona corka by marudziła i do tego z zasady corka uczestniczy we wszystkich urodzinach ale bylabym bardzo nie zadowolona - ja osobiście. Bardzo.
    • piernicola Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 20:22
      Uważam, że to niedobry pomysł i nie przyjęłabym takiego zaproszenia. Zaproszeń na imprezy dla jednego z moich dzieci, na których ja mam być opiekunką, ale nie gościem nie przyjmuję z zasady. Bo takie postawienie sprawy oznacza, że organizator nie zapewnia bezpieczeństwa.
      Na 70 km w jedną stronę autokarem spuśćmy zasłonę miłosierdzia.
      • ona-26 Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 20:27
        sad chyba zaczynam wam wierzyćsad ech...
        • wioskowy_glupek Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 22:35
          Ty serio pytasz czy wynajmowanie autkoaru na urodziny kilkulatki to głupi pomysł ? Tak serio pomyślałabym, że masz nierówno pod sufitem albo próbujesz strugać nowobogacką dziunię big_grin LOL...
    • jematkajakichmalo Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 22:54
      Nie wiem jak to jest u Was, ale tutuaj taki park/sala trampolin jest urzadzone profesjonalnie. Jak sie organizuje urodziny to kazdy rodzic musi podpisac zgode (to dla ubezpieczalni) w razie czego. Tu akurat bym sie nie martwila, co drugi dzieciak u nas cos takiego organizuje. Jendka pomysl z autokarem, jazda iles tam i potem powrot... mocno slaby. Jak ktos wspomnial - zabierz tam corke na caly dzien, niech wezmie najlepsza kolezanke, a dla reszty niewielkie party w domu czy wyjscie na lody i tyle.
    • manala Re: Urodziny dziecka 29.07.18, 23:03
      Znajoma pojechała z klasą. Dziecię podskoczyło parę razy i straciło przytomność. Wesoło miała.

Nie wiem co bym zrobiła. Moja córka pewnie chciałaby jechać i pewnie bym się ugięła...

• aamarzena Re: Urodziny dziecka 30.07.18, 07:26
      Gdyby takie urodziny organizowała jedna z najbliższych kolezanek córki to bym z nią pojechała. Gdyby taka mniej bliska to nie. Za dużo zachodu.
      70 km to ile w autokarze? Z 1.5 h w jedna stronę. Ludzie raczej nie lubią siedzieć na imprezach dla kilkulatkow. Większość wrzuca dzieciaki i jedzie załatwiać swoje sprawy. Tyle, ze takie coś mozna praktykować jeśli impreza jest niedaleko domu.
      Pomyślałaś co w przypadku, gdy ktoś ma wiecej niż jedno dziecko, a współmałżonek np. pracuje w weekendy. Bedzie musial szukac jakiejs ekstra opieki dla pozostalych dzieci albo od razu odmowi udzialu w imprezie i nie będzie sobie komplikowac zycia.
      A co w przypadku gdy któryś z dzieciaków skreci nogę czy złamie rękę. Rodzic najpierw będzie szukał pogotowia w obcym mieście, a potem jak wróci? PKSem? Bo cała wycieczka przecież nie będzie czekać na nich godzinami.
    • feliz_madre Re: Urodziny dziecka 30.07.18, 07:34
      Przekombinowane.
      Zrób urodziny w domu czy okolicy, a córkę w ramach prezentu zabierz na cały dzień na wycieczkę do miasta z trampolinami - skakanie połącz z lodami, obiadem w restauracji i może jeszcze jakaś atrakcja. Zróbcie sobie babski dzień. A jak córce zależy bardzo na towarzystwie rówieśników, to zagadaj z mamą jej najlepszej koleżanki i wybierzcie się we czwórkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka