Dodaj do ulubionych

Drogie emamy!

14.08.18, 05:25
Na którą hiszpańską wyspę warto wyjechać pod koniec września lub na początku października, żeby mieć jeszcze pogodę i słońce?

Osobiście nie mam pod tym względem doświadczenia, choćby dlatego, że kiedyś było mi to obojętne. Teraz sytuacja się zmieniła i stąd moje pytanie.

Z góry i z dołu dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • zasiedziala Re: Drogie emamy! 14.08.18, 07:43
      Pewniejsze pewnie będą Kanaryjskie. Na Balearach o tej porze może być różnie.
      • arwena_11 Re: Drogie emamy! 14.08.18, 10:55
        Wyspy to dobry pomysł - ale którą wybrać, zależy czego oczekujesz. A i na Fuercie teraz duża część dostępu do plaż jest zamknięta - bo kręcą jakiś film. Podobno do połowy września - tak mówili przewodnicy.
        Lanzarotte - jest piękna, ale jedna część wietrzna - ale dzięki temu da się wytrzymać. Tylko - ponieważ jest to wyspa chyba najbliżej Afryki - bywają deszcze z piaskiem z Sahary - wszystko wtedy jest czerwone. A i zazwyczaj gdzieś do 11-12 na niebie są chmury, więc z opalania nici i bywają dni, gdzie jest max 21 stopni - czyli chłodno.
        Dla mnie najpiękniejsza jest Gran Canaria. Ale i Teneryfa jest śliczna - tylko bardzo zatłoczona. Wolę jak jest mniej turystów.
    • lady-z-gaga Re: Drogie emamy! 14.08.18, 11:03
      Teneryfa w październiku jest idealna. Wieczorami czasem przydaje się cienki sweterek, w dzień można spokojnie plażować.
    • dyzurny_troll_forum Re: Drogie emamy! 14.08.18, 11:08
      rosapulchra-0 napisała:

> Na którą hiszpańską wyspę warto wyjechać pod koniec września lub na początku pa
      > ździernika, żeby mieć jeszcze pogodę i słońce?

Na Wolin!
      • leyre2 Re: Drogie emamy! 14.08.18, 11:15
        🤣
    • rosapulchra-0 Re: Drogie emamy! 14.08.18, 18:02
      Dziękuję pięknie za podpowiedzi. Myślałam właśnie o Teneryfie, ale i tak wolałam się upewnić co do wyboru.
    • asmarabis Re: Drogie emamy! 14.08.18, 18:30
      Co kolejny watek ze rosa radzi sie gdzie wyjechać a i tak jak zwykkie nigdzie nie pojedzie
      • 18lipcowa3 Re: Drogie emamy! 14.08.18, 18:32
        dokladnie, siedzi w domu i płodzi wątki
      • ewa_mama_jasia Re: Drogie emamy! 14.08.18, 20:00
        A to zakazane? Ja też często jeżdżę palcem po mapie, sprawdzam połączenia lotnicze, hotele. Lubię.
        • rosapulchra-0 Re: Drogie emamy! 14.08.18, 20:35
          Jak widać, trollom to przeszkadza. asma - troll z poziomu gazeciarza i jego przyd.pasica licpowa. Paradne towarzystwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka