Dodaj do ulubionych

Odwołany marsz w Wawie

• mamablue Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 17:50
      Warszawa miała już przemarsze faszystów, jakieś 70 lat temu. Widać za dużo czasu upłynęło, że zapomnieliśmy jako naród i znów jest przyzwolenie na brunatnych. Więc moim zdaniem dobra decyzja.
      • wanda_co_nie_chciala_niemca2 Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 17:53
        Jezu. Straszny z Ciebie nieuk.
        • mamablue Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:03
          Ale czemu tak religijnie?
      • iwoniaw Przeklejone: autor - kolibeer2 07.11.18, 23:01
        brejkin nius - marsz jednak będzie smile)

kolibeer2
        07.11.18, 18:07

prezydencki
        no jaja jak berety

Re: brejkin nius - marsz jednak będzie smile)
        myfaith
        07.11.18, 18:10
        I o to chodziło , zeby rządzący wzięli odpowiedzialność -no i wzięli

danaide
        07.11.18, 18:16
        I co, będą lewitować?

edycja_kopiuj_wklej
        07.11.18, 18:18
        Oj, chyba się Duda nieźle wkopał. Ciekawe czy weźmie odpowiedzialność za zniszczenia i demolkę?

gris_gris
        07.11.18, 18:51
        Boze, jak obciach, ten pis to dno obciachu i tandety...

Przez trzy lata g...o zorganizowali, zmarnowali zawlaszczona wczesniej rocznice, i teraz w 4 dni sobie marsz machna. Ciekawe, kto sie stawi.

gyubal_wahazar
        07.11.18, 18:53
        Marsz Niepodległości również

mdro
        07.11.18, 18:56
        Bóg ich chyba całkiem opuścił...

sumire
        07.11.18, 19:00
        To wszystko jest tak żenujące, że ja się w sumie cieszę, iż 11.11 będę w drodze na wakacje, bez dostępu do newsów. Banda kretynów wycierających sobie gęby miłością do ojczyzny.

srubokretka
        07.11.18, 19:09
        Odwazny
        jewish.pl/pl/2018/11/03/nie-chce-neofaszystow-i-nacjonalistow-w-przestrzeni-publicznej/
    • sortfort Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 17:51
      Myślimy, że jest średnia, odwołanie marszu 4 dni przed długo planowaną imprezą to jak wypowiedzenia wojny na ulicy. I tak ci ludzie przyjadą bo się do tego przygotowali i zrobią dużą zadymę (chyba, że o to chodzi?), trzeba było zakazać marszu ze 2 miesiące temu żeby lud przetrawił ten fakt. Chyba, że to gra "ja zakażą, ale wiem że ten drugi moją decyzję uwali i będzie ok, a ja punkty zyskam żem gierojka".
      Naprawdę w tym kraju wszystkie decyzje ważne dla dużej części obywateli muszą być podejmowane dzień przed? Nie znam dnia ani godziny czy jutro dzień wolny czy pracujący, ani czy jutro jadę na planowaną imprezę czy może o północy ją unieważnią? Nie chce mi się już z tym Państwem męczyć.
      • wanda_co_nie_chciala_niemca2 Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 17:54
        ta decyzja była wycyrklowana praktycznie co do minuty. Nie, to nie przypadek.
        • anilka Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 22:53
          Oczywiście , że była. Co więcej decyzja o odwołaniu jest baaaardzo na rękę Dudzie i reszcie. Teraz mogą sobie zrobić swój marsz, a od tamtego całkiem się odciąć.
          • triss_merigold6 Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 22:57
            Wykorzystując fakt, że organizatorzy MN już wyłożyli kasę i zadbali wcześniej o organizację, transport, reklamę, gadżety etc. Marsz jest gotowy, wystarczy się pod nim podpisać.
          • droch Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 23:49
            Być może nawet po cichu Ratusz dogadał się Pałacem. Bo Święto Niepodległości bez państwowego marszu to jakiś straszny obciach.
      • tanebo2.0 Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 17:57
        Porządna władza faszystów powinna rozjechać czołgami.
        • gyubal_wahazar Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:02
          Skąd u ciebie takie ciągoty samobójcze ? Tyle jeszcze peanów mógłbyś wyśpiewać swemu ziutkowi słoneczko wink
      • impala Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 20:35
        >Myślimy, że jest średnia, odwołanie marszu 4 dni przed długo planowaną imprezą to jak wypowiedzenia wojny na ulicy

ale przecież same "uroczystosci' sa organizowane, odwoływane, przywoływane i akceptowane, z godziny a godzine. Przez władze rządowe, czy też nierządowe...
        Sam du.pa zapraszał na marsz, dzień później powiedział, że jego samego nie bedzie a dzień później ogłoszono masowe śpiewanie hymnu, ze przypomne także całą otoczkę w sprawie wolnego 12-go.
        Pani HGW prosila Brudzinskiego (brrr...)o rozmowy w sprawie zabezpieczenia marszu. Niejaki Brudziński (brrr...) zlał ją dokładnie. No to pani HGW zlała marsz. Jasne juz?
    • sasha_m Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:19
      I bardzo dobrze.
      Te marsze już od kilku lat stały się narzędziem neonazizmu, a zwykli obywatele, którzy chcieliby wyrazić swoją radość z odzyskania niepodległości, są tylko tłem.
      Ani, ja, ani moja rodzina ani nikt ze znajomych od kilku lat w tym nie uczestniczy. Nie identyfikujemy się z ludźmi, którzy głoszą faszystowskie i nazistowskie hasła i nie chcemy z nimi iść w jednym szeregu.
      Btw, widzę piękny rozłam, partia i rząd od tego wydarzenia umywa ręce, a suweren dlaczego jest niezadowolony?
      Z ostatnich informacji: odbędzie się marsz biało-czerwony pod patronatem PAD. Ci, którzy chcą manifestować radość, powinni być zadowoleni.
    • martaesz Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:21
      To niemożliwe że odwołała.
      Marsz i tak się odbędzie, będziemy z rodziną. W zeszłym roku było pięknie.
      • mdro Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:25
        Dzieciątka też skandowały "je..ać TVN" i 'bij lewaka i pedała"?
        • martaesz Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:31
          Pewnie u ciebie w domu tak krzyczą.

• mdro Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:45
            A skąd to przypuszczenie? Moje dzieci nie są kibolami i nie chodzą na "narodowe" marsze. Ty twierdzisz, że swoje ciągasz na imprezy, na których skandowane są takie hasła.
            • martaesz Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:58
              mdro napisała:

> A skąd to przypuszczenie? Moje dzieci nie są kibolami i nie chodzą na "narodowe
              > " marsze. Ty twierdzisz, że swoje ciągasz na imprezy, na których skandowane są
              > takie hasła.
              Ja nie słyszałam takich haseł. My idziemy z flagami biało czerwonymi , podziwiamy ilu ludzi jest na marszu , robi to wrażenie.
              A ty jesteś chamska i tyle.
              • mdro Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 19:05
                Najwygodniej "nie słyszeć", prawda? I np. nazwisko Roberta Fiori tobie także zapewne nic nie powie?

A chamskie to są takie hasła, nie uważasz?
                • martaesz Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 19:14
                  Po chamsku mnie zaczepiłaś.
                  Ale ja to już dawno zauważyłam że kodowcy i spółka są bardzo agresywni.
                  I tylko ich racja jest najichniejsza i basta , reszta to naziole, faszyści itd itp.
                  • lauren6 Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 19:21
                    Jaki był marsz w zeszłym roku każdy widział na filmach i zdjęciach. Ba, cały świat obeszly zdjęcia transparentne "biała Europa braterskich narodów", "czysta krew", "Europa będzie biała albo bezludna".

Dla mnie to wiocha maszerować ramię w ramię z nazistami, którzy niczym się nie różnią od tych faszystów, którzy mordowali Warszawiaków w 1944 roku. Tamci również uwierzyli w ideologię czystej krwi i rasy panów. Smutne, że takie wartości przekazujesz swoim dzieciom.
                  • mdro Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 19:26
                    Aha, to tego rodzaju hasła nie są chamskie, agresywni są "kodowcy". Nie sądzę, by był sens kontynuowania tej wymiany zdań, ale sprawdź podane przeze mnie nazwisko i zastanów się, czy chcesz robić za poparcie dla tego pana.
                    • martaesz Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 19:49
                      Co ty mi tu wyjeżdzasz z jakimś panem, nie słyszałam o nim bo niby z jakiej racji.
                      Czy ja jestem faszystką i moja rodzina wg ciebie?
                      Jakim prawem w ogóle możesz sugerować coś takiego, no ale jak mówiłam jest to typowe
                      • aerra Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 20:02
                        Skoro bierzesz udział w marszu, to powinnaś wiedzieć kto to jest, bo był to gość honorowy, który przybył na zaproszenie organizatorów. Włoski faszysta, skazany zresztą również w procesie NAR (dostał 5 lat, ale zwiał do WB).
                      • mdro Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 20:10
                        Ty mi powiedz, kim jesteś, jeśli chodzisz na imprezy, na które jest przez organizatorów zapraszany i na których przemawia ten pan.
                        • martaesz Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 20:29
                          Może najpierw ty się przedstaw, kim ty jesteś?
                          • lauren6 Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 20:56
                            Kimś, kto nie maszeruje ramię w ramię z faszystami. W przeciwieństwie do Ciebie.
                      • droch Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 23:53
                        Generalnie jeśli wypierasz ze świadomości, że szłaś w marszu z aktywnymi faszystami, to jak to można nazwać?
                        • taki-sobie-nick Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 23:54
                          droch napisał:

> Generalnie jeśli wypierasz ze świadomości, że szłaś w marszu z aktywnymi faszys
                          > tami, to jak to można nazwać?

Wyparciem. tongue_out Ja nie pójdę, ja tylko odpowiadam.
                  • natalia.nat Re: Odwołany marsz w Wawie 08.11.18, 10:51
                    Odezwała się ta, która nie zaczepia chamsko i nie jest agresywna i której racja nie jest "najichniejsza i basta".
                    Nikt nie pisał, że "reszta to naziole, faszyści". Pytanie było o paskudne hasła organizatorów marszów, w których uczestniczysz z rodziną. To, że ich nie słyszałaś i nie widziałaś, to nie znaczy, że ich nie było.
      • kolibeer2 Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 18:50
        Adrian z Mateuszem odwolali smile) - ich marsz państwowy stoi wyżej i marsz narodowców może im skoczyć (albo się przyłączyć )
      • sasha_m Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 19:27
        Bo na marszach jest fajnie, też lubię i bywam.
        I wierzę, że ci z tyłu nie wiedzą, co dzieje się z przodu i jakie hasła tam głoszą. Ale od tego są media, żeby sobie potem obejrzeć całość. I po takim obejrzeniu moja noga więcej bym tam nie postała. Bo skoro straż i policja nie pacyfikują ludzi głoszących takie hasła, to znaczy, że akceptują to. A to nie moja bajka, ja z bandytami ramię w ramię szła nie będę.
        • sasha_m Re: Odwołany marsz w Wawie 07.11.18, 19:42
          Jeszcze coś. Nacjonaliści, neonaziści i faszyści z całej Europy zapowiedzieli się i w tym roku. Czyli wszyscy ci, którzy chcą świętować odzyskanie niepodległości, powinni być świadomi, że będą razem z nimi maszerować. Nadal to takie piękne?
    • taniarada Wbijcie sobie w głowy 07.11.18, 21:43
      W Polsce nie ma rasizmu i faszyzmu.Marsz się odbędzie.Brawo prezydent Duda i premier Morawiecki.Na pochybel Gronkowiec.Amen.
      • anilka Re: Wbijcie sobie w głowy 07.11.18, 22:55
        Ale dziubek, teraz odbędą się DWA MARSZE big_grin
        Z którego się cieszysz?
        • zona_glusia Re: Wbijcie sobie w głowy 07.11.18, 23:13
          anilka napisała:

> Ale dziubek, teraz odbędą się DWA MARSZE big_grin
          I tak rękami Gronkiewicz-Waltz PiS przejął imprezę narodowców. Nie czekając na wyrok sądu wpadł Duda i urządza na tej samej trasie i o tej samej godzinie marsz państwowy. Dopiero jak sąd ogłosi że HGW nie miała prawa wydać zakazu będą dwa marsze.
          Sytuacja jest dynamiczna i rozwojowa. Czekają nas niezapomniane obchody 100-lecie niepodległości. sad
          • morekac Re: Wbijcie sobie w głowy 08.11.18, 10:04
            100 marszy na 100 lecie!
            na jednym skrzyżowaniu w tym samym czasie. I wielka napie...nka z okazji odzyskania niepodległości.
            Ciekawe, co zrobią organizatorzy tego marszu prezydencko-rządowego, jeśli jednak będą tam transparenty faszystowskie.
      • taki-sobie-nick Re: Wbijcie sobie w głowy 07.11.18, 23:09
        taniarada napisał(a):

> W Polsce nie ma rasizmu i faszyzmu.Marsz się odbędzie.Brawo prezydent Duda i pr
        > emier Morawiecki.Na pochybel Gronkowiec.

Czy ty wiesz, co to znaczy "na pohybel"?
    • iwoniaw No proszę, dzięki niej wreszcie Duda i Morawiecki 07.11.18, 21:48
      zaczęli cokolwiek ogarniać i organizować uroczystości państwowe na tę okoliczność. Lepiej późno niż później.
      • anilka Re: No proszę, dzięki niej wreszcie Duda i Morawi 07.11.18, 22:36
        To będzie najlepiej przygotowany marsz wszechczasów

https://www.wprost.pl/_thumb/f2/b0/bf8cffb864d5dfa4ea0f1a4a73bf.jpeg
        • martaesz Re: No proszę, dzięki niej wreszcie Duda i Morawi 10.11.18, 19:56
          Ale czerstwe i naciągane.
          • grazbed Re: No proszę, dzięki niej wreszcie Duda i Morawi 10.11.18, 21:18
            Szczerze chciałabym, żeby było inaczej. Ale właśnie wróciłam z Teatru Wielkiego, niedaleko którego odsłaniano pomnik L.K. Policji, wojska, barierek jakby był stan wyjątkowy. A miało być święto radosne, wyjątkowe, jedyne raz na 100 lat. W sumie to smutne.
      • gris_gris Re: No proszę, dzięki niej wreszcie Duda i Morawi 07.11.18, 23:14
        Jakie to sa cienkie miernoty:

"Z naszych informacji ze źródeł rządowych wynika, że zorganizowanie marszu pod patronatem prezydenta to pomysł ministra spraw wewnętrznych i administracji Joachima Brudzińskiego. To on wskazał na fakt, że imprezy państwowe mają pierwszeństwo nad wydarzeniami cyklicznymi. Trasa żadnego innego marszu nie może przebiegać w tym miejscu.

Według informacji „Wyborczej” organizacja prezydenckiego marszu była rozważana już kilka dni temu. Brano pod uwagę przejęcie inicjatywy, nadanie Marszowi rangi uroczystości państwowych. Sugestie, że Andrzej Duda może się zdecydować na takie rozwiązanie, przekazywano organizatorom Marszu Niepodległości. Szukano rozwiązania i środowa decyzja Hanny Gronkiewicz-Waltz, by marszu zakazać, była odebrana jako prezent."

Tegie mozgi pisowskie szukaly rozwiazania, bo ich 100 lecie niepodleglosci wzielo z zaskoczenia, no i taki traf!
    • taki-sobie-nick Oni pójdą i tak 07.11.18, 23:04
      i będą jeszcze większe rozróby.
    • agnes_topesto Re: Odwołany marsz w Wawie 08.11.18, 13:07
      no tak. marsze bedą odwoływać, za to marsze kolorowych dziwolągów, będa miały się dobrze i beda sobie tak maszerowac kilka razy do roku...
      • triss_merigold6 Re: Odwołany marsz w Wawie 08.11.18, 13:10
        Niech rozkwita sto kwiatów etc.
        Nie widzę problemu w dopuszczalności różnych marszów.
        • katja.katja Re: Odwołany marsz w Wawie 10.11.18, 21:27
          W Krakowie jest marsz jamników. Czy jako osoba niechętna jamnikom (uważam je za złośliwe i agresywne psy) powinnam zablokować marsz?
          • morekac Re: Odwołany marsz w Wawie 10.11.18, 21:38
            katja.katja napisała:

> W Krakowie jest marsz jamników. Czy jako osoba niechętna jamnikom (uważam je za
            > złośliwe i agresywne psy) powinnam zablokować marsz?
            >

A jak cię ugryzą?
            • katja.katja Re: Odwołany marsz w Wawie 10.11.18, 21:55
              To będę męczennicą Walki z Krótkonogimi Jaszczurami. I założę Komitet Ochrony Pogryzionych Przez Jamniki.
    • conena Re: Odwołany marsz w Wawie 09.11.18, 08:49
      moim zdaniem powinni puścić tych wszystkich nazioli na jakiś poligon ćwiczebny i naprzeciwko postawić wojsko. naziole mogliby bez żadnych ograniczeń manifestować miłość do ojczyzny, a wojsko miałoby darmowe mięso armatnie do przećwiczenia umiejętności, które przydadzą się podczas wojny, której tak wypatruje nasz troskliwy premier.
      • lauren6 Re: Odwołany marsz w Wawie 09.11.18, 09:06
        Ci naziole to dzisiaj nasze wojsko, Obrona Terytorialna.
    • hansgrubber Re: Odwołany marsz w Wawie 09.11.18, 11:14
      Ciekawe, że politycy PO tak łatwo zabraniają demonstrowania - Żuk, Dutkiewicz, Gronkiewicz. Demokraci. smile
      • maadzik3 Re: Odwołany marsz w Wawie 09.11.18, 14:03
        akurat Żuk pod naciskami mocnymi wojewody PIS-owskiego Czarnka o czym ten radośnie i otwarcie mówił
    • niktnaprawdewazny0 Re: Odwołany marsz w Wawie 10.11.18, 14:21
      Ja nie jestem z Warszawy, ale naprawdę tam na marszu niepodległości sami faszyści? Nie ma zwykłych obywateli, rodzin? Gdy Żuk chciał odwołać marsz równości w Lublinie to wszyscy krzyczeli że to niedemokratyczne, choć wiadomo było, że będzie zadyma. I była. Teraz jest inaczej?
      • ewa_mama_jasia Re: Odwołany marsz w Wawie 10.11.18, 14:27
        Sami to pewnie nie. Ale najbardziej widoczni. Ze dwa razy byliśmy z synem w Muzeum Wojska Polskiego, obok przechodził marsz. Kominiarki, race, petardy, rasistowskie hasła. Strach było wyjść na ulicę w tym momencie. Może gdzies dalej idą te rodziny z dziećmi i radośnie wymachuja choragiewkami.
      • grazbed Re: Odwołany marsz w Wawie 10.11.18, 17:11
        Niestety są i rodziny. A język jakim zwracają się do siebie te rodziny... także w obecności dzieci czy wręcz do dzieci. Porażające. I nie wiem tego z TVN czy TVP.
        Już od wczoraj atmosfera w Warszawie gęstnieje. Dziś o 19.00 odsłaniają pomnik Pana L. Kaczyńskiego. Będzie pierwsza okazja by trochę podymić. Potem jakiś koncert?,o którym mówią między sobą grupy szwendajacych się po centrum młodzieńców.
        Co roku jest intrygująco ale w tym roku dodatkowy dzień wolny chyba spowodował napływ mnóstwa łudzi do miasta. Nie dziwię się HGW, że się obawia. Może nie będzie tragicznie ale atmosfera jest naprawdę bitewna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka