Dodaj do ulubionych

Piękne kobiety

30.12.18, 03:09
Mam w otoczeniu tyle ładnych albo nawet bardzo pięknych dziewczyn/ kobiet 18-30 i facetów płaczących, że są sami. Dlaczego nie mogą się dogadaćuncertain pytanie retoryczne w sumie, ale strasznie to smutne. Na swatkę się nie nadaję, ale smutno się tego słucha i na to patrzy.
Obserwuj wątek
    • mrs.solis Re: Piękne kobiety 30.12.18, 03:45
      Moze te placzace jeczydupy to maminsyki dlatego nikt ich nie chce. Ja bym nie chciala faceta w pakiecie z mamusia.
    • miss_fahrenheit Re: Piękne kobiety 30.12.18, 04:36
      Dlatego, że uroda to nie wszystko.
      • betty_bum Re: Piękne kobiety 30.12.18, 05:05
        Ale one nie są ani głupie ani dziwne.
        Jeden narzekający facet to mężczyzna jak z katalogu, wykształcony, pracujący, mieszka sam, ma 30 lat, bez wad ukrytych, chciałby mieć rodzinę dzieci, a dziewczyny przed 30 chcą czekac. Niby jest w jakimś związku na ćwierć gwizdka, ale nic z tego nie będzie raczej. Dziwne to i smutne. To nie są single z wyboru
        • tanebo2.0 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:08
          Znam taki model który z czekaniem dociągnął do czterdziestki a teraz kwik że kandydatów brak. Z obserwacji powiem że powód jest jeden - za wysokie wymagania.
          • gryzelda71 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:54
            O sobie piszesz?
        • aguar Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:42
          "ma 30 lat, bez wad ukrytych, chciałby mieć rodzinę dzieci, a dziewczyny przed 30 chcą czekac"
          No to niech szuka w przedziale 35-40, co za problem, kobiety i tak dłużej żyją więc taka różnica spokojnie się wyrówna, w wyglądzie też nie musi być widoczna!
          • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:45
            Po co mu o tyle starsza kobieta i bez cienia gwarancji płodności.
            Ogarnięty 30-latek niech szuka wśród przyjezdnych do Warszawy/innego dużego miasta i wśród dziewczyn na prowincji.
            • aguar Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:53
              "Po co mu o tyle starsza kobieta i bez cienia gwarancji płodności."
              Jakie "o tyle"??? To poniżej 10 lat. I po to, że taka może też chcieć dzieci i do tego być na te dzieci naprawdę gotowa mentalnie i finansowo. A z płodnością w tym przedziale jeszcze nie jest źle.
              • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:59
                10 czy prawie 10 lat różnicy wieku na niekorzyść kobiety to dużo, a po 40-tce zwykle zaczyna być widać bardzo. Z płodnościa jest różnie, za to zostaje mało czasu na diagnostykę, o wiele mniej niż w wypadku młodszej kobiety.
                • aguar Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:10
                  Ale może w ogóle nie mieć problemów z płodnością, tego się raczej nie wie, póki się nie spróbuje.
                  Poza tym dziwię się, że społecznie bardziej akceptowane są te różnice, że facet jest starszy, podczas, gdy to kobiety dłużej żyją i zazwyczaj lepiej się trzymają, bardziej o siebie dbają. Wg mnie różnica około 10 lat jest ok w każdą stronę, a "problem" mam dopiero z takimi parami jak np. Pazura z młodą żoną czy Kondrat z Turnau...
                  • tanebo2.0 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:14
                    Kobiety szybciej się sypią. Zadbany 50-latek natomiast może wyglądać na 30-latka.
                    • aguar Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:21
                      A ja właśnie obserwuję, że to faceci szybciej "dziadzieją" - pojawia się brzuch, łysieją albo siwieją. Kobiety bardziej dbają o sylwetkę, farbują włosy.
                      • tanebo2.0 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:25
                        Zmarszczek nie oszukasz...
                        • princesswhitewolf Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:14
                          U facetow te nie. Przychodnie sa pelne axhorowanych 50 letbich facetow
                    • bistian Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:31
                      tanebo2.0 napisał:

> Kobiety szybciej się sypią. Zadbany 50-latek natomiast może wyglądać na 30-latka.

Nie przesadzaj z optymizmem. smile
                    • annajustyna Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:33
                      Jest dokładnie odwrotnie. Ja z moją ponad 40 wyglądam jak córka panów 5-10 lat starszych...
                      • tanebo2.0 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:34
                        A świstak zawija cię w te sreberka....
                        • annajustyna Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:37
                          Nie, dlaczego? Napisałam prawdę.
                      • no_easy_way_out Re: Piękne kobiety 30.12.18, 16:08
                        Robilem kiedys taka ankiete tu.
                        Tak cyzsto informacyjnie - Twoja nieprzecietnosc jest mocno przecietna wink Wyszlo, ze prawie kazda przecietna kobieta wyglada nieprzecietnie mlodo wink serio
                        musialbym poszperac, zeby to znalezc, ale gdzies jest
                        • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 16:26
                          Pamiętam tylko, że my dwie - Lipcowa i ja przyznałyśmy się, że wyglądamy mniej więcej na swoje lata (plus/minus ewentualnie 2 lata) i jedna e-mama przyznała, że wygląda sporo starzej.
                          Cała reszta wyglądała ponad przeciętnie młodo jak na swój wiek.
                          • no_easy_way_out Re: Piękne kobiety 30.12.18, 19:28
                            >Cała reszta wyglądała ponad przeciętnie młodo jak na swój wiek.

Nie wiem kto jak zaznaczal, bo nie o wytykanie palcami konkretnych mam mi chodzilo (z reszta jak to zwrryfikowac?)
                            Ale dokladnie taki byl moral smile
                            • black_halo Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:07
                              no_easy_way_out napisał:

> >Cała reszta wyglądała ponad przeciętnie młodo jak na swój wiek.
                              >
                              > Nie wiem kto jak zaznaczal, bo nie o wytykanie palcami konkretnych mam mi chodz
                              > ilo (z reszta jak to zwrryfikowac?)
                              > Ale dokladnie taki byl moral smile

Hah, a jednak zyjesz big_grin
                              • no_easy_way_out Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:13
                                A co,przegapilem moj pogrzeb tu? smile
                                • black_halo Re: Piękne kobiety 30.12.18, 21:27
                                  no_easy_way_out napisał:

> A co,przegapilem moj pogrzeb tu? smile

Niektorzy mysleli, ze sie przeniosles na tamten swiat.
                          • solejrolia Re: Piękne kobiety 30.12.18, 21:48
                            katja.katja napisała:

> Pamiętam tylko, że my dwie - Lipcowa i ja przyznałyśmy się, że wyglądamy mniej
                            > więcej na swoje lata (plus/minus ewentualnie 2 lata) i jedna e-mama przyznała,
                            > że wygląda sporo starzej.
                            > Cała reszta wyglądała ponad przeciętnie młodo jak na swój wiek.
                            >
                            Nie tylko. Ja również pisałam, że wyglądam na swój wiek.
                            I to wielokrotnie pisałam o tym.

I też za każdym razem dodawałam, że jestem z tego zadowolona,
                            bo był czas , ponad dekadę temu, że wyglądałam duzo starzej niż w rzeczywistości, bo problemy, stresy, byłam zbyt szczupła, itd, więc mój wygląd wskazujący na mój wiek jest właśnie OK.
                    • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:45
                      Nie, nie może. Pan w dojrzałym wieku nie będzie wyglądał na o 2 dekady młodszego.
                      A 30+ latek bez stałej baby szybko ewuluuje w stronę zdziczałego przegrywa.
                    • alpepe Re: Piękne kobiety 30.12.18, 10:00
                      Bajkopisarz... W sumie możesz mieć rację, bo w Polsce się męscy trzydziestolatkowie już sypią i wyglądają na własnych ojców, ale zapewne miałeś na myśli coś innego.
                      No, chyba, że Lenny Kravitz, trzy razy sprawdzałam, ile ma lat i czy na pewno, jak miał 50 i jego zdjęcie obiegło portale plotkarskie.
                      • annajustyna Re: Piękne kobiety 30.12.18, 10:07
                        Lenny przy aktualnym byłej żony wygląda jak rownolatek. Obaj boscy 😍
                      • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 10:12
                        Sypali się trzydziestolatkowie z pokoleń obecnych 40++, bo szybko dostawali brzucha, łysiny i czerwonej gęby od chlania. Współczesnych 30-latków i 30+ latkow widuję w dużym wyborze w pracy, w szkołach dzieci, na treningach etc. i wielu wygląda bardzo ok.
                        • annajustyna Re: Piękne kobiety 30.12.18, 10:20
                          Ale wielu na 40-40 +
                          • piekna_remedios4 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:20
                            30-latków? Na pewno nie. Wielu facetów po 30. ze specyficznych środowisk wyglada i na 50, typu budowlańcy, pracownicy fabryk itd. Wykształceni 30-latkowie trzymają się bardzo dobrze. Tak przez około 5 lat. Potem zaczyna być słabo.
                            • noemi29 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 23:46
                              piekna_remedios4 napisał(a):

> 30-latków? Na pewno nie. Wielu facetów po 30. ze specyficznych środowisk wyglad
                              > a i na 50, typu budowlańcy, pracownicy fabryk itd. Wykształceni 30-latkowie trz
                              > ymają się bardzo dobrze. Tak przez około 5 lat. Potem zaczyna być słabo.

Pracuje ze mną 31-latek, wykształcony informatyk. Uwierzcie mi, że wygląda jak chłopaczek 20-letni. Serio.
                              • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 23:50
                                Wierzymy. Ale jak mu stuknie 51, to nie będzie wyglądał na 31.
                                • bywalec.hoteli Re: Piękne kobiety 06.01.19, 23:56
                                  smile
                        • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:59
                          Może w Warszawie. U nas albo spasieni, albo chudzi, albo brzydcy albo Ukraińcy.
                          Rzygać się chce szczerze mówiąc. Siedzę w knajpie. Obok 30-latek (nawet niezły z samego ryja) z rodziną. Bęben jak w 5 miesiącu ciąży. Zero mięśni. Mówię Ci u nas słabo. Na szczęście mam budowę osiedla niedaleko gdzie większa część obsady to Ukraińcy, idzie popatrzeć na prawdziwych mężczyzn (chodzę na dłuższego do sklepu by se popatrzeć, choć teraz gorzej bo zima, ale latem Kochana... big_grin, oj było na co popatrzeć na stare lata...
                          • bistian Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:22
                            katja.katja napisała:

> Na szczęście mam budowę osiedla niedaleko gdzie większa część obsad
                            > y to Ukraińcy, idzie popatrzeć na prawdziwych mężczyzn (chodzę na dłuższego do
                            > sklepu by se popatrzeć, choć teraz gorzej bo zima, ale latem Kochana... big_grin, oj
                            > było na co popatrzeć na stare lata...

Trolling, wersja lux. Uczcie się inne trolle! big_grin big_grin big_grin
                        • grrru Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:39
                          A co to za sztuka wyglądać ok, jak się ma 30 lat?
                          • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:20
                            Słuszna uwaga. Problem dla mężczyzn zaczyna się w wieku 45 plus, w przypadku kobiet 30 plus.
                      • mokka39 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:47
                        albo Jared Leto
                    • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 10:19
                      tanebo2.0 napisał:

> Zadbany 50-latek natomiast może wyglądać na 30-latk
                      > a.

Bez przesady. Wieku nie oszukasz. Poza tym osoby, które nienaturalnie długo się "trzymają", potrafią później posunąć się o dekady w pół roku.
                      • wheels.of.fire Re: Piękne kobiety 30.12.18, 11:40
                        Np. Japonki.
                      • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:54
                        Smutne.
                    • konsta-is-me Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:08
                      Przenigdy, ale to nigdy nie weidzialam 50-latka wygladajacego na 30.
                      Znow sie pograzasz w fantazjach
                      • wheels.of.fire Re: Piękne kobiety 30.12.18, 21:34
                        A Brad Pitt?
                        • black_halo Re: Piękne kobiety 30.12.18, 21:39
                          Wyglada przystojnie jak na swoj wiek ale na pewno nie na 30 lat.
                      • jolie Re: Piękne kobiety 30.12.18, 22:09
                        50-latka wyglądającego na 30-latka raczej nie kojarzę, ale Til Schweiger długo bardzo dobrze się trzymał - mając 40 z okładem, wyglądał na 30 z hakiem. Niestety wieku 50 lat znacznie posunął się w latach, obecnie wygląda już staro.
                    • fuzja-jadrowa Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:20
                      > Zadbany 50-latek natomiast może wyglądać na 30-latka.

Moze nie przesadzajmy.
                    • agnes_topesto Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:57
                      tanebo2.0 napisał:

. Zadbany 50-latek natomiast może wyglądać na 30-latk
                      > a.
                      >

bzdury piszesz.
                      takich cudow to nie ma.
                    • black_halo Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:29
                      tanebo2.0 napisał:

> Kobiety szybciej się sypią. Zadbany 50-latek natomiast może wyglądać na 30-latk
                      > a.
                      >

hahahahahaha

Nie, to jest ekwiwalent ematki, ktora w wieku 40 lat pytaja o dowod.
                    • drinkit Re: Piękne kobiety 30.12.18, 22:03
                      ach ci mityczni zadbani 50-latkowie wyglądający na 30-latków i gorzej wypadające w porównaniu z nimi kobiety. Gdzie oni są, ja się pytam (Polska)?
                • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:55
                  Też się zgadzam. Niestety kobiety wizualnie starzeją się dużo szybciej niż mężczyźni (tak, są wyjątki, bo zawsze ktoś wypomni).
                  Niedawno oglądałam film gdzie bohaterką była starsza kobieta rozwiedziona. Pomyślałam, że scenarzyści "zgłupieli" obsadzając (na moje oko) w roli co prawda eks-małżonków kobietę dobre 10 lat starszą od faceta. Zerknęłam na wiem aktorów - myliłam się. Różnica była tylko 2 lata, a aktorka wyglądała dobre 10 lat starzej od ekranowego eks-męża.
                  • tanebo2.0 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:02
                    hłe hłe hłe
                    https://i.ytimg.com/vi/ZgQw0ilhW3A/maxresdefault.jpg
                    • tanebo2.0 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:05
                      Gwoli ścisłości - ona jest o 5 lat starsza. Ale różnica wizualne jest większa. O wieeeeeeeeeeeeele większa. Ona to stara baba. On...
                      • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:43
                        On ma twarz nieruchomą od botoksu. Poczytaj portale plotkarskie. Wygląda nieźle, ale Costa Cordalis miał 65 i też wyglądał super, a jak teraz wygląda (74) to możesz sobie albo wygooglowac albo sięgnąć do wątku na ematce gdzie pisałem o tym niemiecko-greckim chalturniku. Faceci mogą długo wyglądać w miarę dobrze (dużo dłużej od kobiet), to fakt, jednak cudów nie ma.
                    • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:12
                      Nie, to akurat nie ten przykład.
                      Główna bohaterka "Trzech billboardów...". Ona wg filmwebu 61, eks mąż - 59. A wizualnie różnica dobrych 10 lat. A mówimy o środowisku aktorów, których stać na najdroższe kosmetyki i zabiegi medycyny estetycznej.
                      Z własnego podwórka - choćby prezydent i Pierwsza Dama. Oboje równolatkowie, a Dudowa wygląda dobre 5 lat starzej od męża (chociaż szykowna ogólnie(.
                    • chatgris01 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:04
                      Taaa...
                      Jaka jest różnica wieku pomiędzy panią a panem, i w którą stronę? tongue_out (fotka w tle na górze po lewej to też oni)
                      https://pmcdn.priceminister.com/photo/1007496471.jpg
            • czarniejszaalineczka Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:34
              to niech szuka dzieciatej, gwarancja bedzie
              ps moja babcia majac juz jedno dziecko znalazla sobie faceta 9 lat młodszego
            • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:52
              I jeszcze ewentualnie wśród Ukrainek.
              Triss dobrze gada.
          • betty_bum Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:52
            Mamy w bliskiej rodzinie parę z różnicą 10 lat i teraz kiedy on ma 30+, a ona 40+ bardzo mocno widać różnicę i w wyglądzie i podejściu do życia, a są ze sobą już z 10 lat, mają dziecko. Nie polecam.
            • aguar Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:59
              Ja mam w otoczeniu 2 pary: jedna z różnicą 10, jedna 12, po jednym dziecku (z tym, że w przypadku nr 1 jest to tylko jej dziecko z poprzedniego związku) i jest zupełnie ok.
              • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:00
                Ale pana może nie satysfakcjonowac brak biologicznie własnego dziecka.
                • aguar Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:05
                  Tamci ponoć nie chcieli (związali się, kiedy ona była w wieku, że jeszcze mogła). Oni teraz mają to dziecko duże i robią kariery, podróżują, imprezują.
                  • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:01
                    Kochana, uwierz mi każdy normalny facet w pewnym momencie chce własny zestaw genów (choćby cudze dziecko było naprawdę ze złota).
                    • grrru Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:30
                      Znawca męskiej psychiki i genitaliów Riki twierdzi, że faceci nie chcą dzieci w ogóle, tylko im się dzieci trafiają.
                      • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:21
                        Właściwie każde z nas ma rację. Ci faceci którym do pewnego wieku dzieci się nie przytrafiły prędzej czy później chcą mieć własny zestaw genów.
                      • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 16:48
                        grrru napisała:

> Znawca męskiej psychiki i genitaliów Riki twierdzi, że faceci nie chcą dzieci w
                        > ogóle, tylko im się dzieci trafiają.

Owszem, młody facet ma z reguły inne priorytety niż pieluchy. Starszy raczej też, gdyby pozostawić rozród wyłącznie męskiej decyzji, to dzieci panowie mieliby pewnie koło 40stki. BTW mój kolega lat 52 właśnie został ojcem, jak najbardziej świadomie. Pani młodsza od niego o lat 20, na początku znajomości postawiła warunek, że po rozwodzie z jego żoną ma być bobo i on się skwapliwie zgodził. Bo akurat bardzo chce mieć ową trophy wife. Wiec ma już teraz w sumie 4 dzieci (jedno dorosłe) i będzie na to wszystko dalej zasuwał. Całe życie biznesmen, więc pewnie da radę.
                        • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:21
                          A kto strzelał z boku w przypadku tego 52-latka?
                          • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:44
                            On strzelał. Długo. Chyba 3 lata mu to zajęło.
                            • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:47
                              Długo. Pewnie jakieś wspomaganie było.
                          • grrru Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:09
                            Bez przesady, facet może być długo płodny jak o siebie dba. Fatalnie to jest ze spermą znacznie młodszych, efekt używek, kiepskiego żarcia i spędzania czasu na siedząco przed kompem.
                        • grrru Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:07
                          Mój mówi, że jeszcze maksymalnie jedno i koniec big_grin
        • miss_fahrenheit Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:06
          Nie twierdzę, że głupie, czy dziwne. Po prostu nawet w kwestii urody nie ma jednoznacznego podziału "ładna" - "nieładna", bo dochodzi jeszcze dopasowanie do gustu itd. Tym bardziej, jeśli dochodzą kolejne zmienne.
          • princesswhitewolf Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:15
            Dokladnie
        • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:52
          A czy ten "narzekający" mężczyzna jest w stanie rozważyć do poważnego związku przeciętną z wyglądu kluseczkę - inteligetną (żeby nie było), ciepłą i rodzinną, dla której nie byłoby problemem rozmnożenie się przed 30 rokiem życia? Czy celuje wyłącznie jak napisałaś w bardzo ładne i piękne? Kobiety bardzo atrakcyjne fizycznie rzadko decydują się na szybki rozród i wczesne małżeństwa (są oczywiście wyjątki).
          • betty_bum Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:01
            Ale ja nie pisałam, że musi być piękność. Napisałam, że znam ładne, a akurat ten chłopak był w dłuższym związku z ładną, ale zdecydowanie nie szczupłą dziewczyną, bardzo sympatyczną. I bardzo im kibicowaliśmy, ale nic z tego nie wyszło, ona chciała jeszcze poszaleć on zaczął myśleć o stabilizacji.
            • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:34
              betty_bum napisał(a):

> Ale ja nie pisałam, że musi być piękność. Napisałam, że znam ładne,

Jak kobiety chcą "sprzedać" facetom inny żeński towar (w danej chwili niekonkurencyjny dla nich) to jest on zawsze 'ładny' - co akurat ma się średnio do reala. Za młodu byłem nęcony do rozmaitych takich "ładnych" (w ocenie ciotek, znajomych mojej matki oraz innych swatek) i za każdym razem była to tragedia. W takich przypadkach jest jak z używanym samochodem z ogłoszenia - jedynie stan idealny czyli "piękność" daje nadzieję na cokolwiek. 'Stan bardzo dobry', 'stan dobry', czy nie daj Boże 'sprawny' zwiastują owszem piękną - katastrofę! wink

• katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:50
                Powiedzmy sobie szczerze - naprawdę atrakcyjni ludzie płci obojga bez ukrytych felerów nie potrzebują swatów.
                • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:06
                  katja.katja napisała:

> Powiedzmy sobie szczerze - naprawdę atrakcyjni ludzie płci obojga bez ukrytych
                  > felerów nie potrzebują swatów.

Ja nie potrzebowałem nigdy, ale mi usilnie rajono dziwne osobniki. Bardzo źle to wspominam, były potem kwasy, zwłaszcza jak taka pani "zapałała"
                  • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 22:30
                    Ha ha... Biedaku big_grin Moją siostrę kiedyś też swatała sama zdziwaczała stara panna, z jakimś swoim sąsiadem. Argument - "Przy nim zawsze będziesz miała pełną lodówkę" big_grin
              • sumire Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:52
                Rikuś, cytując klasyka, "bóg seksu na złym kontynencie", znowu fantazjuje 😂
                • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:54
                  Dobralibyście się, Ty też lubisz jednorazowe numerki smile
                  • sumire Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:04
                    Spadaj, gazeciarz, idź pomóż mamie kolację przygotować.
    • bistian Re: Piękne kobiety 30.12.18, 08:55
      Teraz jest dobry czas dla singli, w zasadzie całkiem wygodnie żyje się samemu. Może to tak u młodych teraz jest, że związek jest fajny, ale lepiej, gdy ta druga osoba mogłaby pójść do siebie po kolacji i wrócić za dwa dni?
      • cauliflowerpl Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:00
        W punkt, bistianie.
        Trzydziestoletni człowiek często bywa w dobrej sytuacji finansowej przy umiarkowanym stresie. Nie ma sesji, nie ma egzaminów, jest praca, są wolne weekendy i masa możliwości na ich spędzanie. Stan ten również często trwa od niedawna, bo studia, bo pierwsze prace, bo brak pewności siebie, bo brak towarzystwa.

Gupi by sobie to natychmiast psuł wspólnym mieszkaniem, a nie daj buk - dzieckiem.
        • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:07
          Chcesz powiedzieć, że ludzie 30+ nie powinni razem sobą mieszkać tylko chodzić ze sobą jak w liceum? Przecież to żenujące.
          • cauliflowerpl Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:14
            Ludzie powyżej trzydziestki zazwyczaj sami wiedzą, co powinni robić i zdanie jakiejś triss średnio ich odchodzi.
          • bistian Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:15
            triss_merigold6 napisała:

> Chcesz powiedzieć, że ludzie 30+ nie powinni razem sobą mieszkać tylko chodzić
            > ze sobą jak w liceum? Przecież to żenujące.

Nie powinni, bo oni nic nie muszą i to jest w tym momencie życia bardzo atrakcyjne. Nie ma w tym nic żenującego, jest wybór i potem tego konsekwencje, o których się nie myśli.
          • azja001 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 10:30
            Współcześni 30 karkówkę są bardziej niechętni wobec wpisywania się w społeczny schemat wymyślamy przez twoje (moje też) i wcześniejsze pokolenia. A to co żenujące jest często bardzo względne.
            • azja001 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 10:38
              30 latkowie 😁 miało być
    • pani_tau Re: Piękne kobiety 30.12.18, 09:29
      Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
      • damartyn Re: Piękne kobiety 30.12.18, 11:06
        pani_tau napisał(a):

> Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.

O to, to , to. Całe szczęście, ze ludzie biorą jeszcze pod uwagę , co innego niż sam wygląd.
        • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:47
          Niestety, ze wszystkich badań (nie mówię już o zwykłych obserwacjach) wynika niezbicie, że wygląd jest bardzo istotnym czynnikiem, niezależnie od szerokości geograficznej. Są liczne badania na ten temat.
          Każdy pragnie atrakcyjnego partnera.
    • 35wcieniu Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:25
      Y... Nie rozumiem. Uwazasz ze te piekne powinny zwiazac sie z samotnymi tylko dlatego ze samotni sa akurat w potrzebie? Ladny pomysl, nie powiem. Moze by je po prostu przydzielac? Ladne i samotne, szkoda zeby sie marnowaly, moga przeciez przysluzyc sie facetom, tak?
      • betty_bum Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:35
        Co ty piszesz? Kilka fajnych dziewczyn żaliło mi się, że są same i wiem o kilku fajnych facetach, którym też nie jest dobrze bez partnerki, chcą jakiegoś poważnego związku. Szkoda, że jakoś nie mogą na siebie wpaść w życiu, a ja się w swatkę nie będę bawiła.
        • 35wcieniu Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:04
          No ale co to za pomysł? Myślisz ze te samotne są samotne bo nigdy na oczy żadnego samotnego nie widziały? Myslisz ze to jest jedyne kryterium? On samotny, ona samotna, niech się zwiążą? No ludzie.
    • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 12:46
      Pracujesz w agencji modelek? Bo ze wszystkich statystyk wynika, że pięknych ludzi (płci obojga) jest około 3%?
    • princesswhitewolf Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:04
      Nie jestes pensjonarka i juz dawno powinnas zaobserwowac ze piekno niekoniecznie jest recepta na szczesliwe zycie w zwiazku. Wręcz przeciwnie, piekne osoby czesto przyciagaja bardzo proznych adoratorow
      • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:14
        Bzdura. Oczywiście piękne osoby (jak każde inne) też popełniają błędy, jednak generalnie pod każdym możliwym względem mają lepiej w życiu.
        Sama powinnaś wiedzieć.
        • princesswhitewolf Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:19
          Niestety nie zgodze sie bo w mlodosci poznalam wiele pieknych modelek. Przyciagalyly podstarzalych sliniacych sie dziadow, a te bardziej lecace na pieniadze wchodzily z nimi zwiazki. Zaden nie przetrwal proby czasu. Nigdy nie zauwazylam bym cokolwiek osiagnela z powodu mojego wygladu i by on w czymkolwiek decydowal. Nie uwazam sie za pieknosc, a raczej za dosc atrakcyjna kobiete ale bez wiwatow.
          • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:51
            Ha ha, bez jaj. Krótka piłka- niezależnie od IQ znasz/znałaś chociaż jedną ubogą piekność? big_grin Zazwyczaj nawet jeśli pochodzą z biedniejszych domów to w życiu dorosłym przestają być biedne, zwykle są dość dobrze ustawione życiowo, nie muszą wiązać się z dziadami (materialnymi).
            • princesswhitewolf Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:14
              Nie znam w ogole jakichs ubogich ludzi. Znam przecietnych ludzi. Mam kolezanke ktora jwst pielęgniarka i jest naprawde piekna pomoze juz 40 latka. Nie ma dzieci ani meza. Wlasnie po rozstaniu z pojebem.
              Najpiekniesza dziewczyna z agencji modelek ma 4 ro dzieci a maz jest kafelkarzem. Ona nie pracuje. Nie sa bardzo zamozni
              • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:22
                Kafelkarz nawet w Polsce zarabia całkiem nieźle, nie mówiąc już o warunkach zagranicznych.
            • dwanascie_kopiejek Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:26
              Katja, pomijasz fakt, że istnieją zawody, w których uroda nieco utrudnia. Wciąż istnieją ludzie, którym wydaje się, że piękna i zadbana kobieta obowiązkowo musi być durna i podważanie jej kompetencji jest standardem.
              • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:41
                Myślisz, że w danym zawodzie (np. typowo męskim lub takim w których większość stanowią mężczyźni) kompetencje brzydkiej kobiety nie są podważane?
                Zdradź branżę w której sama uroda (uroda - nie płeć) jest taką przeszkodą?
                • dwanascie_kopiejek Re: Piękne kobiety 30.12.18, 16:00
                  Kiedy właśnie ja się zgadzam - w przypadku kobiet zawsze uroda lub jej brak są poddawane ocenie. Natomiast miałam wrażenie, że stawiasz zero-jedynkową tezę, że pięknym kobietom jest łatwiej w każdej sytuacji.
                  • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 16:27
                    W każdej nie, tylko w większości.
        • grrru Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:35
          Dlatego szeroko tu ostatnio omawiane historie życiowe atrakcyjnych pań wręcz ociekają szczęściem i spełnieniem. Rosati, Wendzikowska - prawdziwe życiowe szczęściary epatujące w wywiadach radością. Symbol seksu MM z nadmiaru szczęścia w życiu postanowiła sobie to życie skrócić.
          • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:43
            Bo jak Józek bije brzydką/przecietną konkubinę Grażynę, bezrobotną lub kasjerkę w Tesco nie napiszą tego ola Boga na Pudelku ani nawet w ... Fakcie. Takie rzeczy, Pani!
            Już kiedyś pisałam, że w pewnym markecie widziałam kasjerkę, która regularnie miała podbite oko. Jak myślisz, czy choćby w miejscowych mediach pojawiła się krótka notatka?
            Też znam zwykłą kobietę, która popełniła samobójstwo. Myślisz, że ktoś oprócz rodziny i znajomych wiedział o tym lub pisał?
            • grrru Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:48
              To tylko dowodzie jednego - że bycie ofiarą przemocy czy zaburzenia nie są skorelowane z urodą.
              • princesswhitewolf Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:15
                Dokladnie gruu...
              • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:22
                Nadal jednak lepiej być pięknym niż brzydkim.
                • princesswhitewolf Re: Piękne kobiety 30.12.18, 16:06
                  Pewno tak,ale nie ma gwarancji na szczescie z yego powodu
          • chatgris01 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 14:43
            Nieszczęsna MM akurat była borderką... (co najmniej).
            Ciekawe BTW, czy bez zaburzeń osobowości też zostałaby mitycznym symbolem seksu.
            • bazia8 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:20
              Nie sądzę
            • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 15:24
              Inaczej - ciekawe czy z urodą Pani Steni z mięsnego też by została aktorką i symbolem seksu (nawet jeśli miałaby dobre zdolności aktorskie).
              Albo (z naszego podwórka) czy przeciętna z wyglądu dziewczyna bez zdolności aktorskich i grająca jak drewno dostałaby się do filmów i popularnych seriali jak Anna Przybylska, którą już piąty rok opłakują "fani".
              • bistian Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:17
                katja.katja napisała:

> Albo (z naszego podwórka) czy przeciętna z wyglądu dziewczyna bez zdolności akt
                > orskich i grająca jak drewno dostałaby się do filmów i popularnych seriali jak
                > Anna Przybylska, którą już piąty rok opłakują "fani".

Tu muszę zaprotestować. Jako nieprzebojowa policjantka była wiarygodna.
              • rosapulchra-0 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:20
                Uważasz, że Przybylska nie miała talentu aktorskiego?
                • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:31
                  Tak. Sama to zresztą widziała. W jednym z wywiadów wspominała, że gdy trzeba było kręcić kolejny dubel zrezygnowana reżyserka powiedziała w końcu: "No dobra, to spróbuj to zagrać tak jakbyś była brzydka".
                  • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:47
                    Pewien talent miała. W ostatniej roli zniszczonej striptizerki ("Lot na księżyc" Bromskiego) wypadła bardzo wiarygodnie. Również w scenie erotycznej big_grin
                    • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:52
                      Tego nie oglądałam, ale wierzę na słowo.
                      Oglądałam ją w jednym z jej ostatnich filmów (więc nie była młodziutka i miała czas nadrobić niedostatki talentu) i cóż.... Drewno.
                      • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 17:53
                        "Sęp".
            • wheels.of.fire Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:01
              Kobiety zaburzone psychicznie są często bardzo pociągające seksualnie i przyciągają facetów jak magnes. Z czego to wynika?
              • grrru Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:11
                Z tego, że lecicie na wariatki big_grin
              • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:13
                Z tego, że dobrze się pieprzą.
                • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:29
                  Bad boye świetnie się pieprzą, bo zaczynają wcześnie i nie mają oporów i kompleksów.
                  • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 22:31
                    Bez przesady, bad boy też może być kiepski w łóżku bądź mieć bardzo marne oprzyżądowanie.
                    • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 23:01
                      Rzadko. Kochanka mego kumpla, która przewaliła pół Polski , opowiadała mu, że tylko raz trafił jej się taki egzemplarz. Właściciel składu celnego z pewnej podwarszawskiej mafijnej miejscowości. Ale za to fundował weekendy w Paryżu. Poza tym ścigała go policja, wierzyciele i specsłużby, więc poniekąd miał prawo być zestresowany wink
                      • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 23:10
                        Zależy też od kobiety. Ja to mam generalnie niezbyt silne libido (z małym wyjątkiem ze 2 lata temu gdy chodziłam kilka miesięcy jak kotka w nieustającej rui, jak nie ma się stałego partnera do seksu pod ręką to wcale nie jest takie fajne), więc mam duże wymagania. I ciężko mnie zaspokoić. Facet musi mieć odpowiednie gabaryty - nie za mały, nie za szeroki, no i w ogóle.
                        Stosunek nie super szybki (choć taki w pewnych okolicznościach przyrody może być), ale też nie za długi bo się nudzę. I facet nie za gruby, ale i nie chudy. Najlepiej z charakteru kawał b..ca (choć ostatnio dla odmiany zastanawiam się nad romantykiem), chętnie posiadający władzę, tacy mnie kręcą też umysłowo.
                        A generalnie coraz mniej mi się chce, pewnie niedługo całkiem pożegnam się z tymi sprawami.
              • black_halo Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:16
                wheels.of.fire napisał:

> Kobiety zaburzone psychicznie są często bardzo pociągające seksualnie i przycią
                > gają facetów jak magnes. Z czego to wynika?

Jak to z czego? Z faktu, ze mnostwo dookola osob z zaburzonym poczuciem wlasnej wartosci. Dlatego sporo kobiet ale i facetow z takimi zaburzeniami latwo i szybko wchodzi w zwiazki ale z niewlasciwych powodow. Ludzie nie znaja sie prawie ale ida do lozka a potem mysla, ze to zwiazek. Nie, przewaznie dla jednej osoby to przygoda na jedna noc, dla drugiej miesiaca sklejania zlamanego serca.

Ludzie z niskim poczuciem wlasnej wartosci godza sie na byle co, na towar z przeceny (partner z zaburzeniami psychicznymi, alkoholik, narkoman, len patentowany, przemocowiec itd) bo uwazaja, ze nic lepszego im sie nie trafi.

Niektorzy uwazaja, ze to ostatni dzwonek, trzeba brac co jest i nie wyobrzydzac.

Kobieta, ktora latwo i szybko idzie do lozka, faktycznie przyciaga facetow. Mnostwo kobiet zdaje sobie z tego sprawe ale nie sa to ani dobre ani satysfakcjonujace zwiazki.
                • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 22:48
                  Przyciąga facetów, ale nie takich którzy myślą o poważnym związku. I jest uważana za szmatę (oczywiście facet chcący ją zaliczyć nie powie tego prosto w oczy, ale wśród kolegów i owszem).
                  • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 22:58
                    A to zależy od tego jak bardzo jest atrakcyjna. Jeśli to absolutna piękność, to nikt nie powie złego słowa (wszyscy panowie się cieszą, że było im dane - choćby ten jeden raz).
                    • katja.katja Re: Piękne kobiety 30.12.18, 23:15
                      Być może. A ile jest takich (w stosunku do całości populacji)? Około 2%?
                      • riki_i Re: Piękne kobiety 30.12.18, 23:30
                        Pewnie tak. Aczkolwiek niektórzy panowie mają fory obcować głównie z takimi (w sensie bardzo pięknych, niekoniecznie od razu puszczalskich) np. fotografowie studiów mody, producenci filmowi, sponsorzy konkursów miss, dyrektorzy programowi stacji telewizyjnych, liderzy i członkowie zespołów rockowych oraz boysbandów, prezenterzy tv chałturzący w terenie, instruktorzy zumby, kite-surfingu... Wbrew pozorom lista jest dość długa.
    • agnes_topesto Re: Piękne kobiety 30.12.18, 13:42
      akurat wiekszsc facetow sama jest sobie winna.
      szukaja nie wiadomo czego, wymagania maja bóg wie jakie a potem wielce zdziwieni.
      normalny facet znajdzie sobie normalna kobiete. walniety bedzie sam.
    • black_halo Re: Piękne kobiety 30.12.18, 18:38
      betty_bum napisał(a):

> Mam w otoczeniu tyle ładnych albo nawet bardzo pięknych dziewczyn/ kobiet 18-30
      > i facetów płaczących, że są sami. Dlaczego nie mogą się dogadaćuncertain pytanie reto
      > ryczne w sumie, ale strasznie to smutne. Na swatkę się nie nadaję, ale smutno s
      > ię tego słucha i na to patrzy.

Na dluzsza mete do zwiazku bierze sie nie tego, kto dobrze wyglada a tego z kim czlowiek dobrze sie czuje, co rzadko jest skorelowane z wygladem. To raz.

A dwa, czesto ludzie wchodza w zwiazek w zupelnie z niewlasciwych powodow albo z niewlasciwymi osobami. Z roznych powodow.
      • triss_merigold6 Re: Piękne kobiety 30.12.18, 20:31
        Na dluzsza mete do zwiazku bierze sie nie tego, kto dobrze wyglada a tego z kim czlowiek dobrze sie czuje, co rzadko jest skorelowane z wygladem.

Zależy na co możesz sobie pozwolić. Nigdy nie leciałam na nieatrakcyjnych wizualnie chłopaków czy facetów, na spokojnych i niepewnych siebie intelektualistów, pyzatych grubasków czy krasnalki.
        • black_halo Re: Piękne kobiety 30.12.18, 21:22
          triss_merigold6 napisała:

> Na dluzsza mete do zwiazku bierze sie nie tego, kto dobrze wyglada a tego z
          > kim czlowiek dobrze sie czuje, co rzadko jest skorelowane z wygladem.

>
          > Zależy na co możesz sobie pozwolić. Nigdy nie leciałam na nieatrakcyjnych wizua
          > lnie chłopaków czy facetów, na spokojnych i niepewnych siebie intelektualistów,
          > pyzatych grubasków czy krasnalki.

Trudno powiedziec, lubie wysokich facetow z dlugi wlosami i takiego posiadam. Wizualnie rzadko kiedy podoba mi sie jakis innych facet. Ale znowu, kiedys w liceum bylam beznadziejnie zakochana w chudym okularniku z krotkimi wlosami, ktory i tak mnie nie chcial bo uwazal, ze moj intelekt jest taki sobie (mialam dwa punkty mniej w finale olimpiady matematycznej).

Ogolnie rzecz biorac jednak, gdyby moj aktualny zwiazek szlag trafil to znalezienie dlugowlosego faceta w odpowiednim wieku i odpowiedajacego innym wymaganiom (pracujacy, niepalacy, nienauzywajacy alkoholu, sluchajacy metalu, z wesolym usposobieniem, niedramatyzujacy, lubiacy kotki i pare innych ...) to pewnie musialabym isc na rozne kompromisy. I generalnie o ile w kwestii wygladu moge isc na kompromis to w kwestii charakteru juz bym nie poszla. I tak facet, ktory by musial sobie poprwiac samopoczucie moim kosztem nie mialby najmniejszej szansy, chocby mi nawet gacie same spadaly na jego widok.
        • wheels.of.fire Re: Piękne kobiety 30.12.18, 21:39
          Ty to chyba masz bardzo wyśrubowane preferencje co do sylwetki faceta, bo pisałaś że musi być wysoki, szczupły i silny, atletyczny, ale przy tym masywny paker z siłki odpada, zwłaszcza nalany ABS.
          • wheels.of.fire Re: Piękne kobiety 30.12.18, 21:41
            Hahaha, przyłapałem się na tym że użyłem słowa któreyo się nie używa od kilkunastu lat. Jak byłem w liceum, to na karków czasem się mówiło ABSy (absolutny brak szyi). Od tego czasu jakoś to określenie w mowie potocznej się zdewaluowało i zniknęło w otchłani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka