Dodaj do ulubionych

wakacje włochy

14.01.19, 22:39
Poszukuję ciekawego miejsca na urlop - Włochy północne lub środkowe. Zależy mi na piaszczystej plaży z płaskim zejściem do morza. Nie musi być blisko dużego miasta - będziemy poruszać się samochodem.

Możecie coś podpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: wakacje włochy 14.01.19, 22:42
      Rimini
      • same-old_mona Re: wakacje włochy 14.01.19, 23:13
        Tylko lepiej z ochroną :p
        • qwirkle Re: wakacje włochy 14.01.19, 23:36
          W sumie tak...
          Przypomniał mi się uroczy wyjazd na piątym roku. Do Rimini między innymi... Pięknie było, to se ne vrati....
          sad
    • zasiedziala Re: wakacje włochy 15.01.19, 08:39
      Skoro centrum też wchodzi w grę, to może Abruzja? Jeszcze nie byłam, ale mam w najbliższych planach. Plaże wyglądają dobrze, a sam region chyba jeszcze nie jest rozjechany przez turystów. A przynajmniej przez turystów zagranicznych.
    • aguar Re: wakacje włochy 15.01.19, 08:45
      Byliśmy w Cesenatico w 2016-tym i nam się podobało (mniejsza miejscowość w okolicach Rimini).
    • bywalec.hoteli Re: wakacje włochy 15.01.19, 09:19
      Taka plaża jest w miejscowości Vada w Toskanii. Plaża sztucznie usypana z piasku z kopalni.
      • lucky80 Re: wakacje włochy 15.01.19, 09:38
        W Toskanii jest trochę piaszczystych plaż. Byłam m.in. w Piombinio.
    • kubek290713 Re: wakacje włochy 15.01.19, 09:51
      Bibione ale dzielnica Lido Del Sole jest przyjemna bo nie ma za dużo tłumów. My byliśmy w apartamentach Le Altane z klimą i garażem podziemnym co było super bo auto się nie nagrzewało. Fajna okolica , dzieciaki miło wspominają choć pomimo, że to północ Włoch to trasa długa. Musieliśmy po drodze mieć postój na 1 noc w okolicy Gratz.
    • default Re: wakacje włochy 15.01.19, 09:51
      Caorle. Ma urok, w przeciwieństwie do okolicznych ohydnych kapielisk w tej okolicy (Zatoka Wenecka) typu Bibione, Lido di Jesolio itp.
      • naturella Re: wakacje włochy 15.01.19, 09:55
        Toskania, Viareggio. Piękne, szerokie plaże. Bardzo ładny, typowo włoski kurort. Blisko do Pizy, Florencji, Lukki i innych miejscowości, które można zwiedzić, jakby znudziło się opalanie i pływanie.
    • kanna Re: wakacje włochy 15.01.19, 12:03
      Byłam w Pineto, bardzo ładna plaża, wynajęłam miejsce w hotelu, do którego przypisane były leżaki i parasole.
      Dziś chwale sobie takie rozwiązanie, odpadło mi noszenie całego majdanu do wody; zostawał na "moim" leżaku.

Do hotelu było niedaleko, z 500 - 700 m, na tyle blisko, ze dzieci same mogły sobie kursować na trasie plaża - hotel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka