bywalec.hoteli 24.01.19, 23:23 Macie taką listwę LED w domu? Gdzie macie naklejoną? Jakieś ciekawe zastosowania ? Zakupiłem 5 metrową listwę LED z pilotem, zmienia kolory świecenia - chyba 15 do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Listwa LED w domu 24.01.19, 23:27 Mam niekolorową wbudowaną w szafki wiszące- pod nimi, doświetlają blat. Nie jestem fanką węży led Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 24.01.19, 23:31 No właśnie kupilem takiego węża na kołowrotku Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 05:13 "... kupiłem takiego węża na kołowrotku." Chyba raczej kupiłeś WĄŻ na kołowrotku. Gdybyś kupil WĘŻA, to... nie chciałabym być w Twojej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 09:06 Serio nie odmienia się jak jest to przedmiot ? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 10:15 > Serio nie odmienia się jak jest to przedmiot ? Odmienia się, oczywiście - biernik rzeczowników nieżywotnych jest po prostu inny niż rzeczowników żywotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Listwa LED w domu 24.01.19, 23:38 To ma sens, jak projektował fachowiec razem z meblami w kuchni, czy na etapie remontu łazienki. Mam listwy led wokół luster w łazienkach, jako podświetlenia szafek kuchennych itp. Wielokolorowe paski LED z pilotem mam tylko w kabinie prysznicowej jako boczną poświatę oraz pod matową szybą , która na ścianie dzieli szafki stojące od wiszących w kuchni. Żeby to fajnie wyglądało i nie było rażącym wieśniactwem , musi być naprawdę dobrze zrobione. Wielokolorowa listwa led przyczepiona ni z gruchy ni z pietruchy pod stare meble kuchenne czy łazienkowe to jest taki kwas, że aż zęby bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 24.01.19, 23:47 A montowałes to w jakiejś obudowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Listwa LED w domu 24.01.19, 23:51 Tak, samych taśm w ogóle nie widać, są obudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 00:01 Ale juz kupiłeś w obudowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 24.01.19, 23:47 Na choinkę to się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
grru Re: Listwa LED w domu 24.01.19, 23:54 Kiedyś było w pokoju nastolatki. Potem stwierdziła, że woli cotton balls i inne takie gadżety i odkleiła. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 00:06 Cotton balls mamy w pokoju dzieci. Może bym im zamontował listwę ? Odpowiedz Link Zgłoś
grru Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 00:20 A chcą? Moim zdaniem to trochę kicz, do pokoju dziecięco - młodzieżowego może być ok, bo ich to bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 00:15 Jestes tak gupi ze zqczyna mi byc ciebie zal Popatrz sobie gamoniu jak to mniejwiecej moze wygladac m.youtube.com/watch?v=7FpBC68_J_g Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 00:27 Dzięki za film bucu. Czyli rekompensujesz wsadzenie tego w profilu w ścianę ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 00:36 zrob sobie taka sciezke od sypialni do kibelka, zebys sie w nocy nie zgubil Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 00:57 Pod wiszacymi szafkami w kuchni. Mam rozne kolory jednak uzywam tylko biaglego. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 08:51 mrs.solis napisała: > Pod wiszacymi szafkami w kuchni. Mam rozne kolory jednak uzywam tylko biaglego > . A masz je w jakiejś listwie, maskownicy, profilu czy też goła taśma LED przyklejona pod szafkami? Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 10:08 Listwy czy maskownice można kupić, nawet na metry. Ja mam taśmę led w kuchni (niekolorową oczywiście) zamontowaną pod szafkami wiszącymi, w celu lepszego doświetlenia blatu, schowaną właśnie w maskownicy. Coś takiego jak niżej: Kupisz w necie i hurtowniach z żarówkami, pewnie i w marketach budowlanych. Do wyboru różne rodzaje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 11:02 A w Castoramie powinno być ? To może kupię taką maskownicę i zamontuję żonie w kuchni pod szafkami Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 12:12 listwa powinna byc wpuszczona w szafki Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 12:28 Thea19, ale to bym musiał w szafkach wycinać rowki na te profile? To może lepiej zamontuję zewnętrzne profile? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 12:33 trzeba wyciac, zewnetrznych nie mam, wszystkie w meblach byly uwzglednione i przyjechaly gotowe bo ja nie lubie odstajacych rzeczy na meblach nie macie oswietlenia podszafkowego w kuchni? to przeciez wynalazek sprzed dziesiecioleci Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 14:22 thea19 napisała: > trzeba wyciac, zewnetrznych nie mam, wszystkie w meblach byly uwzglednione i pr > zyjechaly gotowe bo ja nie lubie odstajacych rzeczy na meblach > nie macie oswietlenia podszafkowego w kuchni? to przeciez wynalazek sprzed dzie > siecioleci Mamy tylko 1 lampkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 12:57 Możesz kupić profil katowy, nie bedzie odstawał aż tak, a strumień światła bedzie skierowany na te cześć blatu, gdzie sie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 14:25 Dzięki, poszukam profilu kątowego, ematka chroni, ematka radzi, ematka nigdy Cię nie zdradzi Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 18:12 bywalec.hoteli napisał: > Dzięki, poszukam profilu kątowego, ematka chroni, ematka radzi, ematka nigdy Ci > ę nie zdradzi > Poszukaj nowego oswietlenia dopasowanego rozmiarem do Twoich szafek. Podchodzisz do sprawy "mam cenna szafe, antyk i musze dla niej znalezc miejsce oraz dopasowac do niej pozostale meble", a masz swiecidelko. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 20:46 A to inne oświetlenie dopasowane do szafek może być na baterie czy na prąd z sieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 03:13 Kiedyś- RAZ- byłam w mieszkaniu gdzie WC miało oświetlenie led, wewnątrz muszli. Nie wbudowane, ale doklejone. No wiecie o co chodzi. Hmm, no ładnie. Ale jak na to zrobić potrzebę? A potem czyścić? Nie wnikałam choć przyznam wrażenie było Tyłek z podświetleniem Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 10:09 aaa bałabym się, że podczas sikania prąd mnie kopnie O_O Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 12:33 to jest tylko taka mala lampeczka i ja sie na brzegu muszli wiesza pewnie mozna myc w zmywarce razem ze szczotka do kibla Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 05:40 Nasz syn ma taką pod biurkiem z komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 08:37 Ja nie mam, ale zastanawiam sie, czy przypadkiem mi by pod łóżkiem nie pasowała. Łóżko mam na wysokich nogach, gdyby listwa biegła z trzech stron świecac w dół, to miałabym z głowy oświetlenie na nocne wyjścia do łazienki. Wychodzacy by miał światło, a śpiacemu by po oczach nie świeciło. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 08:42 No nie wiem. Ledy zmieniające kolor akceptuję co najwyżej na choince. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 08:50 m_incubo napisała: > No nie wiem. Ledy zmieniające kolor akceptuję co najwyżej na choince. Ale ten led nie musi zmieniać koloru. Albo wybierasz sobie kolor z palety i on świeci, możesz go też rozjaśnić albo ściemnić, albo wybierasz miganie, zmiany kolorów, przejścia typu ambient itp. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 08:55 mam w wiszacych szafkach w kuchni i w rtv. wbudowane w szafki, nic nie wystaje, wlaczniki malenkie, schowane. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 09:11 Planujesz otworzyć burdel w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
sineado Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 11:53 Led w listwie mam pod szafkami w kuchni i w łazience wsunięte za plytki. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 12:36 Mam biale, pod szafkami w kuchni, w takich maskownicach. Nie widac listw jak nie swieca bo moje szafki nie maja uchwytow tylko drzwiczki sa teoche dluzsze od korpusow wiec wyglada to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 15:11 Takie rzeczy tak działają mi na nerwy, że chyba bym zwariowała, gdybym musiała z tym czymś mieszkać. Kojarzą mi się z hotelowymi barami wyłącznie. Nawet na choince jestem w stanie zdzierżyć tylko żółty kolor i bez migotania. Ale co kto lubi, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 17:42 Tez chcialam powiedziec, ze nie mieszkam w kinie ani w jakims klubie, ale w tym video zalinkowanym przez zaganiacza calkiem fajnie to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 17:50 Bo Wy obie o innych ledach myślicie niż reszta. I macie racje, bo autor ma możliwość zrobić "dyskoteke", ale w wiekszości domów ludzie zakładaja lub używaja tylko jeden kolor. Ja też pod łóżkiem bym nie instalowała migajacych Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 18:01 Ale ja mogę mieć 1 kolor który nie miga Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 18:31 Ja to rozumiem, ale jak w poście startowym jest o 15 kolorach, to sie ludzie sugeruja Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 18:45 bywalec.hoteli napisał: > Ale ja mogę mieć 1 kolor który nie miga > Znaczy, zaplaciles za inne kolory i miganie ... bo ladnie mrugalo? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Listwa LED w domu 25.01.19, 20:45 Nie? Od dawna chciałem sobie kupić taśmę LED i akurat była w pobliskim markecie, nawet się nie zastanawiałem czy są kolory. Ale w czym problem ? Kolor sobie mogę wybrać jak juz zamontuje. Jaki bedzie pasował najbardziej. I jasność mogę dopasować. To jest przecież kwestia zasilacza i sterownika. Odpowiedz Link Zgłoś