Dodaj do ulubionych

Słowiańska piękność

• ichi51e Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 10:28
      Nigdy w zyciu nie okreslilabym pania ani mianem pieknosci ani „slowianska”
    • tanebo2.0 Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 11:35
      Daję jej 5/10
    • karen_ann Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 12:01
      Czy ja wiem czy słowianska taka lekko ryżawa..równie dobrze możesz taką spotkać w Izraelu. Takich pięknosci bardziej blond z malymi niskami jest multum na polskich wsiach.Nie umywa się do urody Polek. Jakaś propaganda rosyjskich pieśni czy co?
      • alpepe Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 12:51
        Mówisz, że okrągłe kartoflane twarze, po których tu w Berlinie bez pudła poznaję Polkę, to takie piękne?
        • zasiedziala Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 13:03
          Jakie to są te kartoflane twarze? Czytam o nich po raz kolejny i zupełnie nie wiem o co chodzi. Może jakiś przykład wśród słynnych Polek?
        • karen_ann Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 13:15
          Kartofle to ty chyba w Berlinie spozywasz. Polki maja bardzo zroznicowaną urodę i owszem mają okrągłe twarze tez. A ty nie Polka ze we własne gniazd zr..sz? Za to w Berlinie masz pełno arabskiej urody to się delektuj jak ci Polki nie podchodzą.
          • alpepe Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 18:41
            Nie podobają mi się Arabowie ani Turcy per default.
            • ashleigh41 Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 21:19
              alpepe napisała:

> Nie podobają mi się Arabowie ani Turcy per default.
              >
              ?
              Urodziwi ludzie sa w kazdej nacji czy raczej rasie. Narodowosc czy grupa etniczna nie ma z tym nic wspolnego.
              • alpepe Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 22:43
                Tak, ale lubię skąpo owłosione fenotypy. I o jaśniejszej skórze i o najlepiej o niebieskich oczach.
        • potworia116 Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 15:32
          Przygnębiająca jest taka samopogarda, musi ci być niełatwo z tym żyć
          • yuka12 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 05:23
            Ale ona ma sporo racji. Jak mieszkałam w Polsce w dużych miastach byłam przekonana, że Polki są zróżnicowane urodowo, ładne i zadbane. Ale tu w UK większość Polek ma właśnie takie kartoflane nieciekawe rysy (okrągławe twarze, duże lub perkate nosy) i ogólnie nie powalają. Oczywiście ładne Polki też znam. Może po prostu sporo zależy od pochodzenia czyli rejonu Polski, odżywiania i zadbania?
            • miss_fahrenheit Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 08:23
              Czyli to kwestia tego, że większość Polek w UK jest z określonego (którego?) rejonu Polski? Czy niekorzystnego wpływu otoczenia/klimatu/jedzenia?
              • yuka12 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 10:02
                Myślę, że otoczenie i praca. Jedzenie?- może też. Generalnie styl życia. Poza tym wiele razy na tym forum czytałam, że sporo Polek ma urodę nijaką i potrzebuje makijażu dla podkreślenia tego i owego i ogólnie- wyrazistości. A w UK na codzień ta wyrazistość nie jest wymagana, przynajmniej nie w takim zakresie jak w Polsce.
        • wtop.ek Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 12:43
          Na czym kartoflowatość twojej twarzy, dzięki której tak łatwo zientyfikować cię w Berlinie?

alpepe napisała:

> Mówisz, że okrągłe kartoflane twarze, po których tu w Berlinie bez pudła poznaj
          > ę Polkę, to takie piękne?
          >
          • aandzia43 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 13:06
            Przednio-tylne spłaszczenie głowy, płaska twarz (nawet jeśli nos duzy i wystający) i stosunkowo szeroka - dziedzictwo pokałmuckie w puli genetycznej wschodnich Słowian. Do tego albo dieta, albo znaczne tendencje do szybkiego łapania kilogramów, nie wnikam co. Wystarczy szybko przemieścić się z plaży np. na południu Hiszpanii na plażę na Helu i ogarnąć wzrokiem plażowiczów.
            • wtop.ek Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 13:11
              Aha, wschodni Słowianie na Helu.
              • aandzia43 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 13:20
                A co cię tak dziwi? Zachodnimi Słowianami jesteśmy z języka, genetycznie niekoniecznie.
                • wtop.ek Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 13:29
                  A jakimi jesteśmy genetycznie?
            • zasiedziala Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 13:16
              Byłam na plaży w Sopocie w tym roku i nie powiedziałabym, że dominował ten typ kobiet. Jak dla mnie Polki (nawet te o głównie słowiańskich genach) mają bardzo zróżnicowaną urodę. Ale rozumiem już o co chodzi z tą "kartoflaną" twarzą.
              • aandzia43 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 13:23
                Nie miałam na myśli tylko kobiet. Oczywiście ze jest znaczne zróżnicowanie, ale paszcze polskie, białoruskie, rosyjskie, itd. są dość łatwo rozpoznawalne na tle tłumu w miastach Europy Zachodniej. Tak tak, nie wszystkie, wiem smile
                • wtop.ek Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 13:30
                  Jesteś łatwo rozpoznawalna?
            • snakelilith Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 14:00
              aandzia43 napisała:

> Przednio-tylne spłaszczenie głowy, płaska twarz (nawet jeśli nos duzy i wystają
              > cy) i stosunkowo szeroka - dziedzictwo pokałmuckie w puli genetycznej wschodnic
              > h Słowian. Do tego albo dieta, albo znaczne tendencje do szybkiego łapania kilo
              > gramów, nie wnikam co. Wystarczy szybko przemieścić się z plaży np. na południu
              > Hiszpanii na plażę na Helu i ogarnąć wzrokiem plażowiczów.
              >

Bosze, co za brednie. Jak przejdziesz się na plaży w Hiszpani i na plaży w duńskim Skagen, to też zauważysz różnicę. Głównie taką, że na północy żyją ludzie z jaśniejszą skórą niż na południu i generalnie nieco innym fenotypie, ale czystego Słowianinia nie spotkasz w naszej szerokości geograficznej od wielu setek lat. Nie wiesz o tym, że tereny Polski zanim Germanie i Słowianie przybyli do Europy, zamieszkiwali już Keltowie? O Wędrówce Ludów w późnoantycznych/wczesnośredniowiecznych czasach też nie słyszałaś? O przemieszaniach, migracjach plemion z północy na wschód i południe? O przeróżnych późniejszych intruzach z Azji i "wzbogaceniach" genetycznych? Więc owszem, jakieś tam poodbieństwa i różnice można zauważyć, ale teoria, że Polacy genetycznie należą do jakiś tam pokałmuckich wschodnich Słowian to bzdura na resorach. Tak samo zresztą jak Niemcy. Twoje stwierdzenie, jakoby opalali się głównie na różowo, bo są genetycznie jakąś tam jednością jest śmieszne, biorąc pod uwagę, że genetyczne badania pokazują, że mieszkańcom północych Niemiec bliżej jest do Skandynawów niż do mieszkańców Niemiec południowych, a we wschodniej części ludzie nie różnią się specjalnie genetycznie od Polaków.
            • potworia116 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 15:19
              Próbuję sobie wyobrazić głowę spłaszczoną przednio- tylnie i twarz płaską, choć z wystającym nosem. No, nie idzie. Tzn idzie, ale w kierunku kubizmusmile

Na jakich uniwersytetach uczą takiej antropologii? big_grin
              • 45rtg Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 16:18
                potworia116 napisała:

> Próbuję sobie wyobrazić głowę spłaszczoną przednio- tylnie i twarz płaską, choć
                > z wystającym nosem. No, nie idzie. Tzn idzie, ale w kierunku kubizmusmile

Nie, nie idzie. Ja nawet znam dziewczynę z taką twarzą. Po prostu nos to nie jest jedyne, co nadaje "wypukłość" twarzy. Czoło, osadzenie oczu, policzki, szczęki - to wszystko się składa i to może być właśnie zbliżone do jednej płaszczyzny. I może z tego wystawać nos, czemu nie.

Osobną sprawą jest, co takie analizy są warte, bo jak widzę coś o "kałmukach", "chazarach", czy innych "turanach" to najczęściej jest to dzieło jakichś popaprańców starających się dowieść naukowo, że Rosjanie to dzicz suspicious
              • chatgris01 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 16:30
                potworia116 napisała:

> Próbuję sobie wyobrazić głowę spłaszczoną przednio- tylnie i twarz płaską, choć
                > z wystającym nosem. No, nie idzie. Tzn idzie, ale w kierunku kubizmusmile
                >

Płaczę rzęsiście! big_grinbig_grinbig_grin

https://es.wahooart.com/Art.nsf/O/9H5RQW/$File/PabloPicasso-Bustedefemme-S.JPG
              • 1matka-polka Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 22:38
                "Próbuję sobie wyobrazić głowę spłaszczoną przednio- tylnie i twarz płaską"
                To wlasnie glowa przecietnego Polaka ma taki ksztalt, czyli okrąg, jesli patrzec z przodu lub z tylu. A patrzac z boku, to zarowno potylica, jak i twarz splaszczone.
    • ewiedzma Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 12:08
      Nie jest to typ urody, który kojarzę z kobiecym pięknem. Niemniej jednak miło się na nią patrzy. Widać że jest w swoim żywiole i generalnie dobrze się czuje we własnej skórze. Dzięki temu robi większe wrażenie niż jakakolwiek klasyczna piękność.
    • jeziorowa Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 12:30
      Po pierwsze nie da się ocenić urody pani, ponieważ nie widać jej figury ani sposobu poruszania - można natomiast ocenić twarz plus włosy. Twarz ma naprawdę ładną i bardzo ujmujący uśmiech, ale pięknością nie jest. Oczywiście wygrywa z wszelkimi plastik-fantastik-tona tapety a także z większością naturalnych kobiet. Jej główne atuty to młodość, naturalność, żywiołowość i regularne rysy.
    • obrus_w_paski Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 12:42
      Która niby taka piękna?
      • alpepe Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 12:52
        ta z brodą po lewej.
    • chatgris01 Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 13:30
      Na hasło "słowiańska piękność" nieodmiennie przypomina mi się ten teledysk big_grinbig_grinbig_grin
      No i jeszcze Natalia Vodianova, Sasha Luss, Mila Jovovich i Adriana Sklenaříková.
    • olena.s Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 16:06
      Klip-sryp.
      To co podnosi włos na głowie, to ten słodki uśmiech i radosne pląsy otoczenia w połączeniu z tekstem o wydłubywaniu oczu, oficerze sprzedającym buty i wykańczaniu kułaków. Ciekawe, czy napisano to zanim z głodu wymarły miliony Ukraińców, czy już potem? Józio powinien to śpiewać i podobne mu byty. Rozumiem, że nie ma obowiązku znać rosyjskiego, więc załączam i oryginał - i tłumaczenie. Jak to mówią - enjoy.

Эх, яблочко (Ekh, yablochko)
      Эх, яблочко,
      Куда ж ты котишься,
      Ко мне в рот попадешь,
      Не воротишься.
      Ко мне в рот попадешь,
      Не воротишься.

Эх, яблочко,
      Да на завалинке
      Продает офицер
      Стары валенки.
      Продает офицер
      Стары валенки.

Эх, яблочко,
      Катись по бережку,
      Раз купил товар,
      Давай денежку.
      Раз купил товар,
      Давай денежку.

Спекулянт, спекулянт
      Спекулирует,
      А народная власть
      Реквизирует.
      А народная власть
      Реквизирует.

Эх, яблочко,
      Да на тарелочке,
      Кому водку пить,
      А кому девочек.
      Кому водку пить,
      Кому девочек.

Эх, яблочко,
      Соку спелого,
      Полюбила я
      Парня смелого.

Эх, яблочко,
      Да цвета красного,
      Пойду за сокола,
      Пойду за ясного!
      Пойду за сокола,
      Пойду за ясного!

Не за Ленина,
      Да не за Троцкого,
      А за матросика
      Краснофлотского.
      За матросика
      Краснофлотского.

Эх, яблочко,
      Да с голубикою,
      Подходи, буржуй,
      Глазик выколю.
      Подходи, буржуй,
      Глазик выколю.

Эх, яблочко,
      Да не докотится,
      А буржуйская власть
      Не воротится.
      А буржуйская власть
      Не воротится.

Эх, яблочко,
      Да огородное,
      Прижимай кулаков,
      Все народное.
      Прижимай кулаков,
      Все народное.

Эх, яблочко,
      Да ты хрустальное,
      А квартира у нас
      Коммунальная.
      А квартира у нас
      Коммунальная.

Oh, little apple,
      Where are you rolling?
      You will be caught by my mouth -
      And you couldn't get back.
      You will be caught by my mouth -
      And you couldn't get back.

Oh, little apple,
      On the bench
      The officer sells
      Old felt boots.
      The officer sells
      Old felt boots.

Oh, little apple,
      Rolls down by a coast,
      If you bought my goods,
      Then give me a money.
      If you bought my goods,
      Then give me a money.

Speculator, speculator
      Speculates,
      But the people's power
      Will confiscate.
      But the people's power
      Will confiscate.

Oh, little apple,
      On the plate,
      Someone drinks vodka,
      Someone want a girl.
      Someone drinks vodka,
      Someone want a girl.

Oh, little apple,
      Ripe juice
      I fell in love
      With courage guy.

Oh, little apple,
      Red colored
      I'll marry with brave man,
      I'll marry with bright man!
      I'll marry with brave man,
      I'll marry with bright man!

Not with Lenin,
      Not with Trotsky,
      But with a sailor
      of the Red Fleet.
      But with a sailor
      of the Red Fleet.

Oh, little apple,
      With blueberries,
      Come closer, bourgeois,
      I'll prick out your eyes.
      Come closer, bourgeois,
      I'll prick out your eyes.

Oh, little apple,
      But will not come,
      And the bourgeois control
      Will not come back.
      And the bourgeois control
      Will not come back.

Oh, little apple,
      From a garden,
      Strike down all kulaks,
      Everything for people.
      Strike down all kulaks,
      Everything for people.

Oh, little apple,
      You are from crystal,
      And a room, that we have
      Is communal.
      And a room, that we have
      Is communal.

• aandzia43 Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 16:37
        Ups...
        • olena.s Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 16:40
          No właśnie.
          • yuka12 Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 05:33
            Tekst jest świetny, opowiada o pewnych - nie tak odległych u naszego sąsiada- czasach, a ostatnia zwrotka (polecam przeczytać jeszcze raz) świetnie je podsumowuje tak jak i treść wsześniejszych wierszy.
            • olena.s Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 19:21
              Tekst jest czerwoną wersją pieśni politycznej - bo jako taka była ona stosowana. Są jeszcze wersje czarna i biała - żadnej nie znam, z wyjątkiem fragmentu białej "popdiosh v GPU i ne vorotishsia".
              No i nie. Sorry, razi mnie ta wesoła taneczna śpiewka w której podmiot liryczny zapowiada wydłubywanie gałek ocznych nielubianej klasie społecznej. Razi mnie jej wykonanie, rażą mnie reakcje otoczenia. I tyle.
              • 45rtg Re: Słowiańska piękność 08.10.19, 09:51
                olena.s napisała:

> No i nie. Sorry, razi mnie ta wesoła taneczna śpiewka w której podmiot liryczny
                > zapowiada wydłubywanie gałek ocznych nielubianej klasie społecznej. Razi mnie
                > jej wykonanie, rażą mnie reakcje otoczenia. I tyle.

To nie słuchaj. Proste.
      • 45rtg Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 12:28
        olena.s napisała:

> To co podnosi włos na głowie, to ten słodki uśmiech i radosne pląsy otoczenia w
        > połączeniu z tekstem o wydłubywaniu oczu, oficerze sprzedającym buty i wykańcz
        > aniu kułaków. Ciekawe, czy napisano to zanim z głodu wymarły miliony Ukraińców,

E fajny ten tekst smile Nie chciało mi się słuchać, a okazuje się, że warto smile
    • delauras Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 16:56
      Jest bardzo ładna
      Ale lewactwo dużo jej odejmuje urody tz. Zaniedbana jest.
    • livia.kalina Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 21:46
      Myślałam, że to będzie post o erotycznych fotografiach Dawida Dubnickiego smile
      • livia.kalina Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 21:49
        500px.com/david-foto
        Jak ktoś nie zna.
    • agab51 Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 21:48
      Ładna, ale nie piękność.
      Podobna do mojej szwagierki (ulubionej szwagierki- wspaniałej i mądrej dziewczyny), która też, jest ładna, też taka naturalna, ale żadna z niej pięknośćsmile
      No i obie są młode, a młodość to młodośćsmile
    • znowu.to.samo Re: Słowiańska piękność 06.10.19, 22:44
      Jak na kogoś nie "zrobionego" i bez makijażu to wygląda rzeczywiście nieźle
    • anorektycznazdzira Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 08:05
      Zdrowa i uśmiechniętasmile
      Niewątpliwie ładna,
      ale czy na pewno słowiańska, to bym się nie zakładała smile
      Czy piękność- kwestia gustu.
    • bo_ob Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 10:52
      To skrzypaczka Julia Usowa, rzeczywiście piękna kobieta.
      www.youtube.com/watch?v=y_Vv7L0oyGo
    • chlodne_dlonie Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 12:08
      Sprawia wrażenie sympatycznej i jest miła dla oka, przyjemna w swojej naturalności smile, ale pięknością bym jej nie nazwała.
      To jednak inna liga mz.
    • 45rtg Re: Słowiańska piękność 07.10.19, 12:21
      tifa_lockhart napisał(a):

> Zobaczcie ten klip, ta dziewczyna z zespołu jest dla mnie jedną z najpiękniejsz
      > ych kobiet jakie widziałam. A i muzyki też warto posłuchać. Prawdziwa muzyka a
      > nie produkt.

Autorytatywnie (i nie pierwszy raz ją widząc) stwierdzam, że dla dorosłego mężczyzny to jest bardzo interesujaca kobieta. Co innego młodociane walikonie, które kobiety znają wyłącznie z obrazków i boją się każdej, która nie wygląda na zahukanego plastika o standardowo namalowanych rysach. Takie dzieciaki oczywiście coś tam będą bulgotać "fachowymi" uwagami o cyckach, ewentualnie o gustach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka