Dodaj do ulubionych

suknia mamy pani mlodej

24.01.20, 16:15
wesele w maju. Mama niewysoka i w rozmiarze 46/48, typ sylwetki jabłko. Spory biust i niezłe nogi. Nosi zwykle sukienki typu worek, ale teraz namawiam ją na coś bardziej przy ciele. Lubi ciemne kolory i zadnych perełek/cekinów/haftów. Suknia max do 300 zl. Mozecie cos zapodac lub zaproponowac skad moze fajne sukienki nabyć (raczej droga internetowa bo pani nie jest mobilna).
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:18
      przepraszam, ale sukienka dla mamy panny młodej - to mi się kojarzy z sukienką dla łyżwiarki big_grin, big_grin
      • chatgris01 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:20
        Mnie też big_grin
        • black_magic_women Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:25
          Poza klasyczną łyżwiarką może być i tak, choć liczę, że to fejk. kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,25619605,tesciowa-chciala-dopiec-pannie-mlodej-i-zaliczyla-na-slubie.html
          • kura17 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 21:21
            > Poza klasyczną łyżwiarką może być i tak, choć liczę, że to fejk.

na slub mojej siostry jej matka chrzestna (nasza ciotka) ubrala sie jak panna mloda - z suknie ekru z trenem i kapeluszem ... ubaw mielismy wszyscy wink
            • black_magic_women Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:45
              Ojej. Ja nie miałam "klasycznego" ślubu i sukni, ale gdybym miała, to chyba... nie wiem, jakieś pomieszanie złości i żalu?! A wiadomo dlaczego ciotka tak zrobiła? Specjalnie, na złość czy "przypadkiem nieogrania"?
      • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:26
        haha, no wiem wiem, ale moze jednak.....
        wybralam dla niej 2 modele, ale nie umiem ich załaczyc, ciagle wychodzi mi ze spam wysylam.
        Generalnie suknie z kopertową góra , odcinane pod biustem i plisowany dół-materiał lekki/zwiewny w kolorze chaber albo szmaragd.
        • memphis90 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:27
          Otwórz obraz w nowym oknie, skopiuj adres i wklej.
          • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:33
            tak robie, tylko cos widocznie ze sklepem z ktorego link kopiuje jest nie tak, musi byc na jakiejs czarnej liscie smile
        • black_magic_women Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:28
          Chaber to kolor 2020 więc może być wybór. Poszukaj na Mango Violetta czy Zalando.
        • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:37
          cos w tym stylu:
          ohso.pl/rcgate.php?r=s&pid=108506&rname=sukienka-kopertowa-l255&gclid=Cj0KCQiAyKrxBRDHARIsAKCzn8yO8A4_OeZirMoteBO7-Eh4hqCqgK8Aplwk80jZs88goz1n7MaTFGAaAtmIEALw_wcB
          • arwena_11 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:45
            Jak ma niezłe nogi, to raczej coś takiego
            www.zalando.pl/tfnc-curve-vivica-dress-sukienka-koktajlowa-burgundy-tfb21c01i-g11.html

w ogóle popatrz na Zalando - kolekcje plus size

www.zalando.pl/tfnc-curve-veryan-dress-sukienka-koktajlowa-jade-green-tfb21c01g-m11.html

www.zalando.pl/chi-chi-london-curvy-carmella-dress-sukienka-koktajlowa-navy-cv721c04d-k11.html
            www.zalando.pl/lauren-ralph-lauren-woman-cassie-sleeve-day-dress-sukienka-koktajlowa-lighthouse-navy-l0s21c03s-k11.html
          • kyrelime Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:35
            Sukienka fajna, ale z doświadczenia szukania sukienek dla mojej mamy- jeśli sa spore piersi i zaznaczony brzuszek to taki krój to bardzo uwydatnia (odcięcie zaraz pod biustem)
          • mrs.solis Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:44
            Jakos nie widze tej sukienki w rozmiarze 48. Lepiej od razu szukaj sukienek na stronach dla puszystych.
          • effka454 Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 16:22
            to nie jest dobry krój dla niskiej, okrągłej kobitki z dużym biustem (z własnego doświadczenia)
            popatrz raczej na ołówkowe, karko ma według mnie niezłe modele
            a jeśli już odcięcie to na wysokości talii, a nie pod biustem, no i kopertowa góra bywa problematyczna przy dużym biuście, bo często się rozchodzi
            1 , 2
            a może długa ?
            a jeśli mama lubi "workowe" to może taka rękawy z rozcięciami

no i jeszcze a propos koloru, dobierzcie taki, żeby pasowała do mamy, a nie był modny, bo ja np. w obu zaproponowanych wyglądałabym jak nieboszczka z kostnicy ;P
            • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 18:10
              czerwona jest fajna smile i taka w jej stylu.
      • anika772 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:27
        I mnie🤩
      • xantostrephomonas Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:07
        Moje pierwsze skojarzenie. ŁYŻWIARKA smile
        • claudel6 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:23
          noo. kiedyś to były wątki big_grin
          • arwena_11 Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 10:27
            no dokładnie, a to łyżwiarka, a to pan co się ocknął w łazience jak mu obca laska robiła loda itd. A teraz nuda panie, nuda.
            Czyżby się ematka starzała?
      • jak_matrioszka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:09
        arwena_11 napisała:

> przepraszam, ale sukienka dla mamy panny młodej - to mi się kojarzy z sukienką
        > dla łyżwiarki big_grin, big_grin

A komu sie tak nie kojarzy? 😂
        • anorektycznazdzira Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 18:45
          Mi nie. Jaka łyżwiarka?
          • arwena_11 Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 19:00
            Nie pamiętasz wątku o sukience dla matki panny młodej? Autorka wkleiła to co kupiła/zamierzała kupić. No idealna na lodowisko.
            Nie pamiętam nicka, ale może ktoś podrzuci wątek
      • mrs.solis Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:38
        Mi tez hahahahhaha.
    • snakelilith Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:42
      BonPrix
      www.bonprix.pl/style/sukienka-shirtowa-z-siatkowymi-rekawami-657300529/?catalogueNumber=949544&type=image&category=3123&return=ref
      • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 16:53
        w BonPrix nie umie sobie dobrac rozmiaru, kupila kilka sukienek i poodsyłała.
    • ms.piggy Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:03
      minuta szukania, wszystkie do 300 zł
      • ms.piggy Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:04
        jeszcze
        • evolventa Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:22
          no właśnie miałam podpowiedzieć, żeby sobie poszukała w sklepach dla rozmiarów plus size, one są prezentowane na większych modelkach więc realistycznej pokażą jak będzie w tych kreacjach wyglądała
      • zetkaad Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 13:09
        Minuta szukania. Są straszne 😉
        • evolventa Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 17:47
          No co zrobisz. Jest jak jest, trzeba jak najlepiej opakować to, co się ma, bez nierealistycznych oczekiwań, że się będzie wyglądało tak samo jak wysoka modelka w rozmiarze 36/38 smile
    • mysiulek08 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:17
      jak zwykle zostane skrytykowana ale co tam smile

zerknij na modbis.pl
      modbis.pl/product-pol-24576-Granatowa-sukienka-z-modnymi-wyszczuplajacymi-zakladkami-24576.html

modbis.pl/product-pol-23578-Kopertowa-sukienka-z-asymetryczna-zakladka-kreacja-z-polyskujacej-dzianiny-23578.html

modbis.pl/product-pol-24537-Kopertowa-sukienka-w-paski-dzianinowa-kreacja-z-polyskiem-24537.html

to tylko przyklady pierwsze z brzegu

ceny sa do przezycia, materialy tez, ladnie odszyte, dobrze lezaca, to opinia mojej ciotki, ktorej wybieralysmy sukienke na uroczystosc rodzinne i teraz nigdzie indziej sukienek nie kupuje smile

co do polecanego bonprixa, to jakosc jest sukienek jest raczej kiepska, dlugi czasa dostawy
      • mysiulek08 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:19
        a jeszcze do modbisa, to ciotka ma figure typu szerokie biodra, szczupla gora i z kilku wybranych odeslala tylko jedna tylko z powodu swojej fobii smile

zwroty bezproblemowe, kontakt bardzo dobry
        • jak_matrioszka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:57
          Mysiulku, to krytyka Ci sie należy, bo owoce pomyliłaś. Twoja ciocia to gruszka, i te sukienki na gruszke moga być, a pytanie było o jabłko. Może na innych owocach to wytłumacze: nie papaya, a melon wink
          • mysiulek08 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 23:00
            zarowno przyklad figury ciotki jak i sukienek byl przypadkowy 😀
            • niennte Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 13:28
              Ja na ślub córki kupiłam w Modbisie. Chyba założę ją ponownie na komunię wnuczki 😉
              Nienawidzę sukienek i nigdy nie noszę, ale w tej wyglądała nieźle.
      • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 23:08
        o dzięki, zapomnialam o modbisie, a sama tam nabywałam sukienkę na imprezę.
      • aankaa Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 23:27
        Mama niewysoka i w rozmiarze 46/48

jak zwykle zostane skrytykowana ale co tam pokazujesz kiecki na paniach ~ 38-40
        • jak_matrioszka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 23:35
          To akurat nie jej wina, nie ma wyboru "pokaż ubranie na modelce w rozmiarze 36-38-40-42-44" tongue_out A powinno tak być.
        • mysiulek08 Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 01:18
          nosz kurde, DWA! razy pisalam, ze to tylko przyklady!!!
    • clio_yaga Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 17:44
      Fajne sukienki są też w karko.pl, tam jest kategoria xxl i duży biust, więc na pewno coś znajdzie.
      Bon prix ma niestety fatalną jakość, próbowałam sobie coś kupić kilka razy i zawsze odsyłałam.
      • nuta15 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 19:36
        Fason tej sukienki jest bardzo dobry dla niskiej osoby o figurze jabłka, prosty i elegancki, jedyną ozdobą są bardzo efektowne plisowane rękawy
        www.e-semper.pl/pl/p/Sukienka-z-plisowanymi-rekawami-granatowa-Evita/3027
        Niestety cena jest wyższa, przeglądnijcie inne niebieskie i granatowe sukienki na tej stronie.
        • evolventa Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 21:19
          nie chcę Cię martwić, ale chyba nie jest to najlepszy fason dla jabłka, te rękawy kończą się w najszerszym miejscu sylwetki, a przez to, że są rozkloszowane, to jeszcze ją poszerzają. Wiem, bo jestem jabłkiem i zobaczyłam się kiedyś na zdjęciu w podobnej bluzce. Mnie się wydawało, że wyglądam super, ale w rzeczywistości to wyglądałam jak ten żółty ptak z ulicy sezamkowej. Już zdecydowanie lepiej mi w asymetrycznych fasonach tego rodzaju:
          • nuta15 Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:00
            Może dla ciebie jest ok, z pewnością maskuje brzuszek. Mnie się wydaje, że taki fason nie jest korzystny dla niskiej babki z dużym biustem. Narzutka poszerza i powiększa górę, dzieli sylwetkę na pół i skraca optycznie, mały i okrągły dekolt daje taki sam efekt.
            • asia_i_p Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:30
              Ale generalna koncepcja, żeby znaleźć celebrytkę o podobnej budowie, przejrzeć jej zdjęcia i popatrzeć, jak na niej leżą różne stroje, jest niezła. Wtedy można wybrać sobie ten efekt, o który nam chodzi.
        • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 24.01.20, 22:57
          bardzo fajna.....i nawet sa duze rozmiary-juz jej wysyłam smile
          • nuta15 Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 10:03
            Ta jest bardziej skromna, ale też fajna dla jabłka
            vitovergelis.pl/sklep/niebieska-sukienka-z-marszczeniem/
            • evolventa Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 11:00
              vitovergelis miał kiedyś znakomitą jakość ubrań, ciekawe jak teraz, dawno nic od nich nie kupowałam.... tylko widzę, że rozmiarówkę mają małą, rozmiar 50 ma 112 w biuście, może być mało......
              • nuta15 Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 11:44
                Moja znajoma z Wrocławia kupuje stacjonarnie sporo ubrań tej firmy, a jest bardzo wymagająca jeśli chodzi o fasony, wzornictwo i jakość ubrań. To jej ulubiona marka.
            • troompka Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 18:16
              mówisz ze dla jabłka? mi tu wzrok od razu leci z powodu tego marszczenia na brzuch, a raczej powinien na cycki czy nogi smile. Chyba ze ja jej zle radze, ze ma pod szyją w szpic bo to wyszczupla gorne partie i ma nogi pokazać, bo sa jak na taki rozmiar dośc szczupłe i zgrabne. Wszystkie nadmiary poszły jej w brzuch, ramiona i biust.
              • nuta15 Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 18:36
                A ty ja chciałaś ubrać w sukienkę przy cielesmile Fakt, marszczenia przyciągają wzrok, przy średnim brzuchu fajne go maskują. Przy dużych namiarach chyba jednak pozostaje jej sukienka typu worek albo zwiewna, lekko rozkloszowana w literę A.
    • iberka Re: suknia mamy pani mlodej 25.01.20, 11:55
      Tono.pl
      Karko.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka