06.05.20, 11:05
Klasyczne znane marki jak Levi's. Lee albo Mustang czy marki sieciówkowe albo noname?

Nie odnoszę się do marek luksusowych albo oferty z bazarów. Nie noszę i nie znam.

Kiedyś nie miałam przekonania do sieciówek, ale prze ostatnich kilka lat zauważyłam polepszenie jakości no i argument cenowy też ma znaczenie.
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: jeansy 06.05.20, 11:10
      kupuję mango i zara
      wczoraj dostalam cztery pary z mango wlasnie
      i nie dosc, ze kosztowaly grosze, to leza - pre-fe-cyj-nie big_grin
      jestem przeszczesliwa
      mam tez lee, kupione w tkamxx, bo za dzinsy akurat przeplacac nie lubie
      i leviski z lumpiku
      i edwiny ktore z regularnej cenie tez sa za ponad 100 euro
      i szczerze - zadnej roznicy nie widze smile
      • maggi9 Re: jeansy 06.05.20, 11:36
        O ja tak samo. Głównie Mango, trochę Zara. Czasem trafi się coś innego z Tk Maxx albo z lumpeksu ale głównie dwie pierwsze wymienione marki. Jakość dobra, za taką cenę nie narzekam, noszę spodnie po kilka sezonów.
        Nie przepadam za jeansami z H&M, miałam ze 3 pary i każda się przetarła w błyskawicznym tempie i szybko wyglądały szmatławo. A nie był to cienki jeans.
    • mona-taran Re: jeansy 06.05.20, 11:10
      Najlepiej leżące dżinsy mam z C&a i Bonprix.
      • mikams75 Re: jeansy 06.05.20, 12:13
        tez te lubie najbardziej.
    • str8.up Re: jeansy 06.05.20, 11:11
      Levis. Z przywyczajenia, bo mam już swój rozmiar i model i mogę kupować w ciemno.
      • niemaznaczenia Re: jeansy 06.05.20, 11:22
        Też kupuję w TKMaxxie. Mężowi odnawialiśmy garderobę jesienią po kilku latach i trochę osłupieliśmy, Levisy albo Wranglery za prawie 400 zł. Skończyło się na przecenionych Mustangach i właśnie TKMaxx.
    • tola1990 Re: jeansy 06.05.20, 11:25
      Ja tam osobiście nie widzę i nie czuje różnicy
    • daniela34 Re: jeansy 06.05.20, 11:26
      Zara ma bardzo dobre jeansy o różnych krojach. Z Mango miałam idealne jegginsy
    • dolores12 Re: jeansy 06.05.20, 11:27
      Ja ostatnio kupiłam 3 pary w Kappahlu, każda na promocji za ok stówkę. Lubię, bo mają też modele z krótszymi nogawkami dla kurdupli jak ja.
    • fil.lo Re: jeansy 06.05.20, 11:28
      Najlepiej leżą na mnie jeansy z promodu i z levisa. Myślę, że każdy musi znaleźć najlepszy krój/markę dla swojej sylwetki.
      • be.a Re: jeansy 06.05.20, 11:42
        a plus size gdzie kupujecie?
        • mikams75 Re: jeansy 06.05.20, 12:13
          c&a i bonprix
      • pani-nick Re: jeansy 06.05.20, 14:12
        Tez. Z tym ze promod ma strasznie krótkie spodnie.
        • alpepe Re: jeansy 06.05.20, 20:58
          Może ustalmy, że chyba masz coś pod 180, więc raczej mają normalne nogawki?
    • redwineiswhatilike Re: jeansy 06.05.20, 11:37
      Obojętnie. Fajne mam z Zary, noszę od czasu do czasu. Z Cubusa sprzed 2 lat też ok. Wolę jednak spodnie inne, z materiału, chinosy i tego typu. Wyciągnęłam właśnie kilka par takich wiosennych część z ubiegłego roku, część sprzed 5 czy 7 lat. Nadal fajne. Dżinsy noszę gdy jest zimniej. Lubię obcisłe z wysokim stanem, rurki, ale teraz wiosną wolę wygodne z cienkiego materiału.
    • koko8 Re: jeansy 06.05.20, 11:55
      Oboje z mężem nosimy tylko levisy, takie upodobanie (skrzywienie?🙂). Modeli i wzorów multum.
      • redwineiswhatilike Re: jeansy 06.05.20, 17:51
        To jak mój mąż. Tylko levisy smile
      • ultimate.strike Re: jeansy 07.05.20, 01:17
        Dzieci będą Wam wdzięczne dozgonnie. Czyli nie aż tak długo.
    • trampki-w-kwiatki Re: jeansy 06.05.20, 11:58
      Pojadę wiochą i zaraz mnie zjedzą, ale moje ukochane jeansy są z niemieckiego domu mody Lidl! big_grin
      Kupione przypadkiem za jakieś 50 złotych, jakaś wersja premium. Boże, one są cudowne. Miękkie, z wysokim stanem, cienkie, granatowe i w ogóle się nie spierają. Chciałam kupić więcej, ale od dwóch lat już takich nie było.
      • mona-taran Re: jeansy 06.05.20, 12:04
        E tam, moje ulubione letnie kiecki są z Lidla :p dżinsów nigdy nie udało mi się kupić, bo znikały ekspresowo i zostawały tylko najmniejsze rozmiary.
      • mikams75 Re: jeansy 06.05.20, 12:12
        mam znajoma - fanke jeansow z lidla i sie zdziwilam jak mi powiedziala, bo te jeansy na niej fajnie wygladaja. Jak sie pojawiaja, to kupuje kilka par.
        Kiedys dla dziecka kupowalam - niezniszczalny material.
    • edelstein Re: jeansy 06.05.20, 12:07
      Ja lubie orsaya z wysokim stanem.
      • black.emma Re: jeansy 06.05.20, 20:27
        Ja też lubię Orsaya, jedyne jeansy, które do tej pory znalazłam szyte na sylwetkę z talią. Jeszcze promod ma w tym sezonie fajne z wysokim stanem.
    • ewa_2009 Re: jeansy 06.05.20, 12:35
      Na fali wątku - polećcie, gdzie szukać jeansów dla gruszki w większych (42 sadrozmiarach.
      • mikams75 Re: jeansy 06.05.20, 13:57
        wlasnie wyzej napisalam - c&a i bonprix
      • mysiulek08 Re: jeansy 06.05.20, 18:43
        w bon prixie, szukaj z wysokim stanem, leza idealnie nawet na wiekszym rozmiarze 😀 ja gumke musze w pas wciagac, ale tak mialam zawsze, z wyjatkiem levisow jak jeszcze , w zamierzchlych czasach, szyli prawdziwe damskie spodnie
      • szmytka1 Re: jeansy 06.05.20, 21:20
        w c&a
    • nikita1906 Re: jeansy 06.05.20, 14:01
      Pepe jeans - wg mnie najlepsze pod każdym względem
    • pani-nick Re: jeansy 06.05.20, 14:13
      Wranglery. Forever. W zeszłym roku kupiłam levisy i mimo ze ogólnie spoko, to jednak nie to co wrangler.
      • bi_scotti Re: jeansy 06.05.20, 15:14
        The cheaper the better … czyli Costco rulez wink Czasem tam sa Levi's, czasem no-name, I don't care. Wszystkie leza OK, nie mam wielkich wymagan jesli chodzi o jeans z wyjatkiem tego zeby nie byly za krotkie ani zbyt jasne. Cheers.
    • skat_0 Re: jeansy 06.05.20, 16:11
      Glownie Big star, i ostatnio vero moda, levisy ma syn, bo szczuple i waziutkie no i chlop tez
    • lot_w_kosmos Re: jeansy 06.05.20, 16:27
      Tylko markowe.
      Po prostu tylko i wyłącznie.
      Najlepiej leżą, najlepiej się noszą, najładniejsze.
      Ja kocham Lee i Levisy.
      Kupuję tylko w outletach, więc cena połowę.

Sieciowkowe jeansy z Reserved, Mohito czy innego KappAhla to dla mbie szajs.
      Owszem czasem się skuszę, ale zawsze, zawsze żałuję.
    • klaramara33 Re: jeansy 06.05.20, 17:29
      Nie widzę różnicy, stwierdzilam że za tzw. markowe przepłacam a ostatnio w Lidlu za 30 zyli kupiłam i jestem z nich zadowolona.
    • smok_wawerski Re: jeansy 06.05.20, 17:51
      Levi’s, w tk maxxx patrzę na Diesle (najlepsze pod względem wytrzymałości i fajnego starzenia się) ale ciężko o fason slim i nieprzesadnie wytarte. Diesel chyba zamknął dystrybucję w Polsce - nawet w multibrandowych sieciówkach już go nie ma. Kiedyś jeszcze MCS miał nie do zdarcia jeansy. W tym roku dla odmiany kupiłem na próbę fajne jeansy w MUJI, zobaczymy jak z jakością.
    • szafireczek Re: jeansy 06.05.20, 18:37
      Lubię AllSaints, Replay i Pepe Jeans (te z niskim stanem). Czasami bardziej ozdobne Liu Jo.
    • gulcia77 Re: jeansy 06.05.20, 19:12
      Najlepiej skrojone bootcuty z wysokim stanem mam z Bonprixa.
      • b-b1 Re: jeansy 06.05.20, 19:57
        Big Star- mają wg mnie i mojej figury 😉najlepsze tkaninowe mieszanki z elastanem( oczywiście nie wszystkie modele) i długość 34. W niejeansowych sieciówkach mogę kupować tylko jeansy 7/8😁
        • b-b1 Re: jeansy 06.05.20, 19:58
          Wybaczcie nie mam pojęcia skąd i jak udało mi wrzucić fotkę
          • solejrolia Re: jeansy 06.05.20, 20:07
            Dobra, dobra. Chciałaś przyćmić wszystkie odpowiedzi, rozumiem, ale nie popieram

wink
            • black.emma Re: jeansy 06.05.20, 20:29
              Oj tam, chciała zobrazować, jak się czuje w tych jeansach z big stara big_grin
              • b-b1 Re: jeansy 06.05.20, 20:38
                W sumie- w jeansach biegam cały czas( latem też).😄
                ... do tropików tez zabieram 😀problem w tym, ze to nie moje tropiki🙄
                • black.emma Re: jeansy 06.05.20, 20:54
                  Potraktuj to jako przepowiednię wink
              • bi_scotti Re: jeansy 06.05.20, 20:40
                black.emma napisała:

> chciała zobrazować, jak się czuje w tych jeansach z big stara big_grin

No wlasnie sie zaczelam zastanawiac nad symbolika … wink Czy to chodzi o fryzure? Nogi? Biodra? Mood? Eye colour? Hope? Desperation? Poglady polityczne? big_grin Co artysta mial na mysli, eh … Cheers.
                • b-b1 Re: jeansy 06.05.20, 20:46
                  bi_scotti napisała:

> No wlasnie sie zaczelam zastanawiac nad symbolika … wink Czy to chodzi o fryzure?
                  > Nogi? Biodra? Mood? Eye colour? Hope? Desperation? Poglady polityczne? big_grin Co a
                  > rtysta mial na mysli, eh … Cheers.
                  >
                  Oj tam, telefon twierdzi, ze nie zna odpowiedzi na pytanie skąd i dlaczego 😩ja tym bardziej...🙄
                  • bi_scotti Re: jeansy 06.05.20, 20:55
                    b-b1 napisała:

> telefon twierdzi, ze nie zna odpowiedzi na pytanie skąd i dlaczego 😩j
                    > a tym bardziej...🙄

To powiedz od razu, ze chodzi Ci o Paul Gauguin "Skad przyszlismy? Kim jestesmy? Dokad idziemy?" … w jeans lub bez … Nobody knows big_grin Cheers.
                    https://i.pinimg.com/600x315/af/5d/d6/af5dd63e826cf14c3aabdc71332cc84d.jpg
          • lot_w_kosmos Re: jeansy 07.05.20, 09:02
            Jeśli wrzuciłaś faktycznie przypadkiem, co naprawdę nie jest proste, bo parę przemyślanych ruchów palcem lub myszką trzeba wykonać, to ciesz się, ze to nie twoje ostatnie selfie ....
    • crea.tura Re: jeansy 06.05.20, 20:53
      Również obecnie jestem fanką Big Starów. Mają dla mnie idealny stan, czyli dosłownie centymetr pod pępek, a to w jeansach rzecz bardzo ważna. Mam cztery pary i każda jest ulubiona. W zeszłym tygodniu zamówiłam, skuszona opinią koleżanki rurki z TopShopu i też są ok, ale stan nieco wyższy. Kiedyś baaardzo długo służyły mi Wranglery i Lecisy, Lee natomiast mocno rozczarowały. Dwa razy kupiłam jeansy w sieciówkach - raz HM, raz Orsay i po trzech praniach nadawały się co najwyżej na wycieczkę do lasu, także teraz nawet nie patrzę w ich stronę.
    • alpepe Re: jeansy 06.05.20, 21:16
      Mustang, HIS, ostatnio szukałam, niestety, większość tego, co mnie interesuje, wykupiona.
    • grrruu Re: jeansy 06.05.20, 21:29
      Klasyczne, bo sieciówki zwykle nie mają takiego zakresu szerokości i długości i trudno mi utrafić z rozmiarem.
    • bazia8 Re: jeansy 06.05.20, 21:33
      C&A leza najlepiej i maja smieszne ceny
      Lidl - tam kupilam najlepsze czarne dzinsy, troche sa ciasne po kwarantannie wink ale maja ze trzy lata i wciaz gleboka czern
      HM kupuje dla corki ale jakosc nie powala
      Big Star zawiodly mnie, po trzech praniach zeszmacily sie, ale kroj maja świetny
      Superdry fajne
      Teraz zamowilam z allegro dzinsy Please maja fajny damski kroj.
      • karola2122 Re: jeansy 06.05.20, 22:25
        bazia8 napisała:

> C&A leza najlepiej i maja smieszne ceny

W C&A dla mnie wszystkie są za krótkie

Ostatnie co mi naprawdę pasowały, kupowałam w Marks&Spencer - rozmiar 10 long. Pasowały prawie każde (czasami jednak widziałam źle skrojone w Bangladesz). Od tego czasu nie mogę znaleźć pasujących mi jeansów. Mierzyłam już wszędzie, w sieciówkach, różne tam Wranglery, Levi's itd. I nic... Mierzyłam już nawet męskie. Nic z tego...

Mam długie zgrabne nogi, wąskie biodra i trochę nadwagi widocznej w talii. I mam problem z dobraniem jeansów. Nie lubię też jeansów wyglądających jak rajstopy (dla mnie to skinny). Zwykle szukam slimów albo straightów

• mikams75 Re: jeansy 07.05.20, 11:01
          oo tak, M&S zapomnialam, korzystam na wyjazdach i zawsze cos tam kupie. Tylko kiedy znowu sie uda....? sad
      • lot_w_kosmos Re: jeansy 07.05.20, 09:04
        Jeśli chodzi o czarne dżinsy, to tylko z Orsaya mam takie, które od 7 lat są mega czarne mimo setki prań.
        Chodzę w nich oczywiście już tylko na co dzień, do biura już nie.

Ale oddałabym wiele za spodnie z tak doskonałego materiału znowu, żeby mieć do żakiecików ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka