Dodaj do ulubionych

Matko Połamana!

13.05.20, 07:59
Wielokrotnie słyszałem, że połamani czują w kończynach nadchodzącą zmianę pogody. Osobiście już na cześć Czech Kruli dołączyłem do Waszego Szacownego Grona i nic. W tzw. "międzyczasie " pogoda zdążyła się już zmienić niejednokrotnie a moja kość, jak na złość ... Czuję się jakiś gorszy. sad
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Matko Połamana! 13.05.20, 08:01
      Ja zmianę pogody czuję w kostkach, a nigdy nie były połamane.. Mogę już czuć się lepszą? tongue_out
      • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 13.05.20, 08:02
        Przypomniałaś mi dowcip:
        - panie doktorze, mam wodę w kolanie
        - a ja cukier w kostkach
        • bobbiedraper Re: Matko Połamana! 13.05.20, 08:04
          Jaki Czech, klit?
    • saszanasza Re: Matko Połamana! 13.05.20, 08:06
      Ja mam migrenę i boli mnie kark, a to nie kończyna😅Połamana się nie czuję, raczej zblazowana.
    • aqua48 Re: Matko Połamana! 13.05.20, 08:22
      Masz szczęście, to "odczuwanie zmian pogody" w miejscach zrostów po zabiegach np. wcale nie jest miłe. Nie żałuj.
    • alfa36 Re: Matko Połamana! 13.05.20, 08:49
      Prawie 5 lat po złamaniu nic nie czułam. Przedwczoraj wiało a moja ręka stwierdziła, że są mi o tym znać 🤨
      • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 13.05.20, 08:56
        Znaczy mogę mieć nadzieję? Hurrraaa!
    • boogiecat Re: Matko Połamana! 14.05.20, 13:01
      Przyznaj, ze nie zalezy ci na samych bolach, tylko po prostu liczyles na nie, bo bylyby one pretekstem do opowiedzenia za kazdym razem historii twojego zlamania. Ale nie martw sie- na pewno znajdziesz cos innego do zagajenia tematu, a z czasem bedziesz to robil tak naturalnie jak babcie w pekaesie (pisze na swoim przykladzie) tongue_out
      • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 14.05.20, 13:02
        Rozgryzłaś mnie, Babciu. smile
        • boogiecat Re: Matko Połamana! 14.05.20, 15:46
          Oesu, musisz cwiczyc: normalnie jak babcia cos o zlamaniu sugeruje, to ja od razu pytasz o szczegoly i tak to leci. Nie boj sie konkurencji, dziala tu zasada wzajemnosci.
          Teraz wpadlam na to, ze mozna tez w sumie zagaic przy zmianie pogody wlasnie pod pretekstem nieodczuwania bolow. Oh wait, wlasnie to robisz tongue_out
          • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 14.05.20, 18:45
            Zawszeć lepsze, niż metoda pewnej towarzyskiej pani, która paliła sporty w chytrym celu nawiązywania kontaktów socjalnych w pociągu. Było to w zamierzchłych czasach oczywiście, nie tylko z powodu sporty, dzisiaj nie ma już przedziałów dla palących.
            Otóż pani zeznała, że pali sporty, bo są bez filtra i może niejako bezkarnie opluć towarzysza podróży, przepraszając zadzierzgnąć kontakt społeczny.
            • boogiecat Re: Matko Połamana! 14.05.20, 19:26
              Eh, kiedys to byly czasy. Sama nazwa tych papierosow- genialne w swojej prostocie i przegieciu paly 😛

Moze ta kreatywna pani nie miala zadnych zlaman? Kazdy orze jak moze. Ja jak chce pogadac to opieram sie o cos zlamana reka tak, ze widac wyginajacy sie w zla strone lokiec. Ale troche zazdroszcze, ze nie wymyslilam metody ze sportami.
              Cieszmy sie jednak z tych zlaman bo pluc i tak pani Jadwiga z sanepidu zakazala.
              • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 15.05.20, 19:37
                Ja w Twojej przytomności i tak zapewne własną stracił z podniecenia. Jak w opowiadaniu "Ból głowy po lodach".
                • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 15.05.20, 19:41
                  bym
      • stephanie.plum Re: Matko Połamana! 15.05.20, 21:38
        :~D
        • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 15.05.20, 21:41
          stephanie.plum napisała:

> :~D

Dupa Ci faluje. Dlaczego?
    • z_lasu Re: Matko Połamana! 14.05.20, 13:04
      Niektórzy odczuwają, inni nie, niektórzy przez jakiś czas (potem im przechodzi), a inni zaczynają odczuwać po wielu latach. Mój mąż był połamany wielokrotnie, a tylko jedno z tych złamań odczuwa przy zmianie pogody. Ale nie analizowałam czym się różniło od pozostałych.
      • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 14.05.20, 13:14
        Czy małżonek jest drwalem?
        • raczek47 Re: Matko Połamana! 14.05.20, 14:42
          Normalnie wątek na miarę Monty Pythona,nic tylko go na skecz przerobić.
    • premeda Re: Matko Połamana! 14.05.20, 14:49
      To się tylko ciesz, że na razie nie czujesz. To jest naprawdę nieprzyjemne uczucie, może doprowadzić do szału.
    • enigma81 Re: Matko Połamana! 14.05.20, 15:51
      Nadchodzący deszcz czuję w niegdyś złamanym obojczyku.
      W sumie nic fajnego.
    • agnieszka_kak Re: Matko Połamana! 14.05.20, 16:17
      nic nie czuje.
    • beneficia Re: Matko Połamana! 15.05.20, 22:26
      Czuj się lepszy.
      Ja mam zaraz 46 lat, i jedyne co mi się z wypadków w życiu przydarzyło to jedno ukąszenie osy w wieku lat 15.
      Ciesz się swoim szczęściem tak jak ja.
      • krwawy.lolo Re: Matko Połamana! 15.05.20, 22:44
        46? Tak długo jedynie faraonowie żyli. Kamieni nazbierałaś, coby na grobie choćby kopczyk usypać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka