Dodaj do ulubionych

Zaczęło się piekło kobiet

22.10.20, 15:47
TK właśnie orzekł, że przesłanka wynikająca z wad płodu jest niezgodna z Konstytucją. PiSowski trybunał zakazał aborcji w Polsce. Kobiety w Polsce będą torturowane. Będą rodzić dzieci z bezmózgowiem, z rozszczepem kręgosłupa, bez serc. Dzieci, które w męczarniach umrą.
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 15:50
      Koszmar sad
      Nie chciałam dziś się o tym dowiedzieć.
      I nigdy bym nie chciała. To jest dramat, prawdziwy.
    • daniela34 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 15:53
      Cóż, byłam pewna, niestety.
      Wspolczuję wszystkim kobietom planującym ciążę, bo niestety, nigdy nie ma pewności.
      • cku Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 15:55
        Kolejny argument za zmiana miejsca zamieszkania.
      • milva24 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:00
        Jestem pewna, że wiele kobiet, które już mają zdrowe dziecko zrezygnuje z kolejnego. A najlepsze, że wiemy jak bardzo dbają o godność życia ludzi ciężko niepełnosprawnych.
        • aerra Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:12
          Tak, np ja. Zastanawiałam się nad drugim, pi razy oko rok temu lekko się zaczęłam przygotowywać - że za pół roku zaczniemy się starać - ale ze wzgledu na pandemię odsunęliśmy to w czasie, a w tym momencie jestem już pewna, że więcej dzieci mieć nie będę, nie ma ogóle opcji.
          • ania_z_zielonymii Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:48
            Ja tak samo zamykam kurek. Nie chce mi sie w razie co jeździć do Czech. A był luźny plan na kolejne potomstwo.
        • araceli Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:13
          milva24 napisała:
          > Jestem pewna, że wiele kobiet, które już mają zdrowe dziecko zrezygnuje z kolej
          > nego. A najlepsze, że wiemy jak bardzo dbają o godność życia ludzi ciężko niepe
          > łnosprawnych.

Dokładnie. Kobiety 35+, które mogłyby mieć drugie, trzecie dziecko po prostu się nie zdecydują.
          • daniela34 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:24
            Właśnie się zastanawiam mam moją przyjaciółką, myśleli nad drugim dzieckiem...
            • sofia_87 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:33
              My planujemy trzecie, gdy minie najgorsze z covidem, po prostu zamierzam zrobic badania poza granicami Polski, w zależności od ich wyniku wrócę w ciąży lub nie
              Wiele kobiet postapi podobnie, zresztą mając pieniądze można będzie sobie coś takiego tez zorganizować w Polsce.
              Współczuję rodzinom w gorszej sytuacji materialnej, nie wyobrażam sobie piekła jakie będą przechodzić kobiety
      • smillla Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 20:17
        Moja pierwsza myśl tez byla taka, że dobrze, że prokreacja już za mną i nie muszę podejmować aż takiego ryzyka.
        To prawo cudownie wplynie na decyzje o kolejnych dzieciach.
    • aguar Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:00
      To jest straszne. Mąż mi to niedawno przekazał. Ale jak mówił, że ma kiepskie wieści, a potem o tym, to i tak poczułam ulgę, że nie chodzi o zamknięcie szkół. Co oni ze mną zrobili (ci rządzący)????
    • kaka-llina Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:01
      Włanie miałam pisac o tym... Co za koszmar... Właśnie włączyłam, zeby zobaczyć wyrok.... Kurcze to babsko, ta nawet mniej niz marionetka, kurcze pani magister z trója na aplikacji (nawet nie potrafi wypowiedziec słowa trzy, trzydzieści, trzysta... posłuchajcie czydzieści czy itd...) właśnie zadecydowała o losach kobiet w Polsce... Rzygac się chce....
    • triismegistos Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:02
      Osobiście mnie nie rusza. Jako bezdzietna z wyboru nawet nie będę się oglądać na legalne rozwiązania. Tym, które planują dzieci współczuję.
      • daniela34 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:26
        Ja tez jestem bezdzietna z wyboru, ale owszem, rusza mnie
        • triismegistos Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:45
          Źle się wyraziłam. Miałam na myśli, że osobiście mnie to nie dotknie.
          Bo rusza i owszem...
          • daniela34 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:53
            No to to tak. Nie dotyka, ale rusza.
            Przy czym ja nie uważam aborcji za "drobiazg" i w wielu sytuacjach (czysto teoretycznie antykoncepcja może zawieść) nie usunęłabym ciąży, ale w przypadku wad, które powodowałyby smierc dziecka po urodzeniu- tak.
    • afro.ninja Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:03
      Kobieta, kobiecie.
      • livia.kalina Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:46
        pisowska ściera za pieniądze i ciepłe posadki dla całej rodziny, krzywdzi tysiące ludzi.
        • triismegistos Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 18:30
          Tej szmacie ktoś powinien ogolić łeb.
    • umi Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:03
      Ta decyzje powinno sie zaskarzyc. Zycie kobiety nie jest miej warte od zycia plodu i nie mozna jej uprzedmiotawiac ani odbierac decydowania o samej sobie w kwestii tak waznej jak zdrowie i zycie. Straszne qrestwo. Ciekawe, czy bedzie odzew, czy cisza i powrot do niewolnictwa dla polowy spoleczenstwa.
      • sundace46 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:05
        umi napisała:

> . Ciekawe, czy bedzie odz
        > ew, czy cisza i powrot do niewolnictwa dla polowy spoleczenstwa.

Oczywiście, ze to ostatnie. Spora, zbyt duża część kobiet w Polsce ma na to wyje..ne, czego pojąć nie mogę.
      • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:06
        umi napisała:

> Ta decyzje powinno sie zaskarzyc.

do kogo, geniuszko?
        • azalee Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:08
          Do Strasbourga chociazby
          • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:11
            a to na jakiej podstawie?
            Pytanie retoryczne, nie ma podstawy prawnej pozwalającej zaskarżyć tam ten wyrok.
          • umi Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:15
            Tak. Plus wyjsc na ulice. Z covidem sila razenia bylaby odpowiednia, juz i tak nic nie ogarniaja. Jak sie rozniesie dalej, ludzie ich na taczkach wyniosa.

BTW, jednak wszechswiat wie co robi. Widac kierunek tego spoleczenstwa jest juz tak zepsuty i pop.przony, ze lepiej je wykosic zaraza. Po kazdej jednej wojnie praw kobiet bylo wiecej, a przed kazda mialy prz.srane. Wiec moze znow trzeba kataklizmu zeby jedna polowa ludzkosci usiadla wreszcie na d.pie i nie terroryzowala drugiej. A druga zeby sie wziela za siebie.
            • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:22
              umi napisała:

> Tak.

nie ma na to podstawy prawnej, geniuszko.

> Plus wyjsc na ulice.

to wychodź.
              • umi Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:56
                A to nie wolno protestowac? Wprowadzili zakaz? To jak w Chinach chyba, nie? Potem beda czolgami rozjezdzac?
                • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 20:41
                  umi napisała:

> A to nie wolno protestowac?

a gdzieś ci bronię protestować, geniuszko?
            • tanebo001 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:42
              A może zrezygnować ze ślubów, chrztów i komunii?
          • ariathedevil Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:19
            To prawda, straszne qurestwo. To jest pokłosie wychowania w fundamentalistycznej, patriarchalnej religii, chrztów, komunii, ślubów, zlizywania śmietanki z kolan itd bo co ludzie i rodzina powiedzą. Na pewno to zaskarżą , ale co z tego skoro większość woli słuchać pedofila z ambony niż własnego sumienia.
            • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:25
              ariathedevil napisała:

> Na pewno to zaskarżą ,

nie ma do kogo.
            • nickbezznaczenia Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:04
              Nie obrażaj kobiet.
              Są inne dobre okreslenia.
    • zamyslona_ona02 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:04
      Koszmar. Jak można coś tak okrutnego wymyślić.
      • sabek81 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:04
        zamyslona_ona02 napisał(a):

> Koszmar. Jak można coś tak okrutnego wymyślić.

ano jak widać można i to się dzieje, jesteśmy sprowadzone do macicy i niczego więcej.
      • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:09
        zamyslona_ona02 napisał(a):

> Jak można coś tak okrutnego wymyślić.

religia miłości.

• ariathedevil Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:12
          Niestety przez skrobiące się w PRL dewoty, które nagle doznały objawienia i sadystyczne kreatury pokroju godek- ona ma to, będziemy mieć i my, . Zresztą 40% ich popiera. Ku...a aco nie rozmawiam ze znajomą i pada pytanie o chrzest: " będę chrzcić, bo babci będzie przykro, bo co rodzina powie, dziecku i tak obojętne itd... i się kręci biznes od 2 tys lat sprzedawców szczebli z drabiny Jakubowej kupczących zbawieniem.
    • sabek81 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:04
      To się w głowie nie mieści, przepychają wszystko co chcą katotaliban jak ta lala, brak słów, do tego czarnek ze swoimi planami zmiany programowej, ciężki los czeka nasze córki, ja mojej powtarzam ucz się jeżyków i spadaj z tego kraju, a ma dopiero 12 lat, przykre to wszystko, jestem załamana i wkur..
    • la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:06
      Czyli powinnam się jednak cieszyć z nadchodzącej menopauzy?

STRASZNE!!!!
      Jak ja ich, kurva, nienawidzę!
      • redwineiswhatilike Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:01
        la_mujer75 napisała:

> Czyli powinnam się jednak cieszyć z nadchodzącej menopauzy?
        >
        > STRASZNE!!!!
        > Jak ja ich, kurva, nienawidzę!

Też się powinnam cieszyć...
        Boże, córka mi pisze przed chwilą : mamo, nienawidzę tego kraju, chyba zostanę za granicą. Jest teraz na uczelni na wymianie.
        Dopiero potem przesłała mi link.
        Masakra po prostu. Masakra. Kto nami rządzi.
        • maadzik3 Re: Zaczęło się piekło kobiet 23.10.20, 03:18
          niech zostaje poki mozna wyjechac
      • 1elka26 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:02
        la_mujer75 napisała:

>
        > STRASZNE!!!!
        > Jak ja ich, kurva, nienawidzę!

Cóż za piękny przykład zastosowania "wartości europejskich" w praktyce.
        Niszczenie życia to wyraz postępu i praw człowieka? - żałosne.

"Od momentu powstania życie ludzkie staje się więc wartością chronioną konstytucyjnie. Dotyczy to także fazy prenatalnej." - orzeczenie TK z 1996.
        • la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:28

Słoneczko, ja byłam wychowana w Polsce. Najpierw na wartościach katolickich smile
          Po drugie- wulgaryzmy, co wyrazem emocji i są wentylem, który pozwala dać upust swoim emocjom.
          I tak- KURVA- nienawidzę! Za to wszystko, co robią z moim krajem!
        • amast Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:31
          > Dotyczy to także fazy prenatalnej.

Za to nie dotyczy kobiet. Koniecznie trzeba wpisać do konstytucji, że życie kobiety nie jest życiem ludzkim. Przynajmniej nie będzie problemów interpretacyjnych.
        • hipinka Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:48
          elko- andżeju
          won stąd, idź sie pobrandzlować na gazetę polska, abo inne tego typu
          • 1elka26 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 19:47
            Nie mam nic mądrego do powiedzenia, to chociaż chamstwem pochwale się? Tak dzisiaj lewica w Sejmie?
            • sumire Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 19:53
              1elka26 napisał(a):

> Nie mam nic mądrego do powiedzenia, to chociaż chamstwem pochwale się?

Ty się raz, qrwa, pochwal prawidłową polszczyzną. A poza tym won stąd, ruski trollu.
        • irma223 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:52
          Przypomnij mi, co z córeczkami Bonków?

W tym kraju nie chroni się życia ani zdrowia niczyjego, ani dzieci, ani doroslych, ani płodów ani staruszków. To nie chodzi o ochronę życia czy zdrowia, a tylko i wyłącznie o utrzymanie najsłabszych w stanie bezradności.
    • araceli Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:09
      Podziękujmy wszystkim idiotom z frakcji 'TK do gara nie wsadzę'.
      • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:19
        a przede wszystkim wszystkim katolikom.

Tak wiem, są katolicy dopuszczający aborcję - ale sorry, albo rybki albo pipki. Chodząc do kościoła, chrząc dzieci itp. wspiera się oficjalną linię kościoła katolickiego, indywidualne poglądy nikogo w nim nie interesują.
        Tak, wiem 2 - można być niekatolikiem i też popierać całkowity zakaz aborcji ale za tym rozstrzygnięciem tk stoi akurat kościół katolicki a nie kto inny.
    • pytajacakinga Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:12
      A kto na nich głosował? Chciałyście 500.plus to teraz macie i rodzcie, chrzcijcie te dzieci i róbcie katolickie pogrzeby.
      Ja i moje córki mieszkamy w DE a gdynym mieszkała w Polsce to była bym przerażona.
    • maly_fiolek Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:12
      Paskudne państwo sad
      • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:26
        co ty nie powiesz, fiołek.
        To twój umiłowany kościół katolicki, którego funkcjonariuszy bronisz w każdym wątku o kościelnych pedofilach za tym stoi.
        • umi Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:57
          Alicjuszu, splyn stad, trollu podszywajacy sie pod babe.
          • la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:17
            Ale to prawda.
            Nie za bardzo rozróżniam i zapamiętuję forumki, ale na fiołek kilka razy zwróciłam uwagę, że taki ładny nick, a za nim taki skrywa się człowiek, co to zawsze broni pedofili.
            • umi Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:37
              Fiolek moze i tak, jak nie kojarze. Za to alicjusz to jest chlop, ktory tu pisze obrzydliwe rzeczy i jest za zamordyzmem kobiet.
              Dziwne, ze qva maseczki ludziom przeszkadzaja, bo im zabieraja wolnosc, a jak ktos chce inregowac w czyjes zdrowie i zycie, to juz sie nie liczy jako zabieranie wolnosci. Przeciez qva, kobieta to nie automat. Konstytucja nie moze odbierac prawa jednemu czlowiekowi do wlasnego zycia, nawet jesli chce bronic drugiego. Co za poyebany, bezmozgi i partacki TK!
              • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 20:44
                umi napisała:

> Fiolek moze i tak, jak nie kojarze. Za to alicjusz to jest chlop, ktory tu pisz
                > e obrzydliwe rzeczy i jest za zamordyzmem kobiet.

poza tym wszyscy u ciebie zdrowi na umyśle, umi?

__
                volta2 napisała:

> w moim peowskim mateczniku bazarek został zamknięty niestety, mam nadzieję, że rząd
                > jakoś ich zmusi (nocną ustawą?) do zmiany, ja chętnie skorzystam z oferty, bo takiej jak jest na bazarze, żaden market nie oferuje.
    • runny.babbit Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:15
      Dalej posylajcie dzieci na religie, płaccie za chrzty, śluby i pogrzeby i oszukujcie się, że Wasz miły ksiądz z parafii a organizacja, która od lat taka ustawę forsowała nie mają ze sobą nic wspólnego
      • la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:18
        Myślę, że te, które tutaj się oburzają na tych sk%^%^li nie głosowały.
        I nie koniecznie akurat one posyłają swoje dzieci na lekcje religii i na niedzielne msze.
        • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:50
          la_mujer75 napisała:

> Myślę, że te, które tutaj się oburzają na tych sk%^%^li nie głosowały.
          > I nie koniecznie akurat one posyłają swoje dzieci na lekcje religii i na niedzielne msze.

Ależ oczywiście, ze tak: np. maly_fiolek.
          • la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:54
            To ta, która wszystkich pedofili zawsze broni?
            • alicia033 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 20:45
              la_mujer75 napisała:

> To ta, która wszystkich pedofili zawsze broni?

tak.
          • runny.babbit Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:55
            Zresztą można dziecko nie posyłać na religie, a potem i tak ślub kościelny, pogrzeb kościelny....tak to się kręci. Nie wierzę że nagle całe forum, wbrew polskiej średniej, nie chrzci, nie posyła na katechezę i nie ślubuje przy ołtarzu. Trzeba to wziąć na klate-popierasz A to i popierasz B.
            • kokomaroko Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:08
              Z tą polską średnią masz rację. Ale ja wypraszam sobie - wbrew ortodoksyjnej części rodziny z religii się wypisałam, gdy tylko wiek pozwolił, ślubu kościelnego nie wzięłam i dzieci mam niechrzczone smile

Niestety dużo więcej niż połowa mojej rodziny, rodzeństwo i kuzynostwo, ciotki i pociotki - większość chrzczona, kościelnie zaślubiona, dalej katotalibską tradycję kultywuje, bo co ludzie powiedzą sad
            • aerra Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:14
              Moje dziecko jest nieochrzczone i na religię nie chodzi. Do komunii też nie poszło, więc jakoś wątpię, żeby pozostałe sakramenty uzupełniało, zwłaszcza, że przy komunii sam podjął decyzję, że nie chce.
    • ksawery.bar Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:17
      Na bazie tego orzeczenia trzeba teraz wprowadzić zakaz badań prenatalnych.
      • fitfood1664 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:57
        i od razu więcej pieniędzy w budżecie
    • manala Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:18
      Smutne.
    • gama2003 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:24
      Nie mam słów.
      I tchórze pandemię wykorzystają do najgorszych świństw.
      Pocieszam się tylko, że nie ma takiego prawa, którego nie da się zmienić.
    • ruscello Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:26
      Cóż, ja ani kilka koleżanek nie zaryzykujemy kolejnej ciąży. Idealny sposób na przeludnienie.
      • fitfood1664 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:29
        to akurat nie martwi, miliony inżynierów już czekają na prawo pobytu
    • lauren6 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:32
      Piekło kobiet trwa od 1993 roku. Wtedy odebrano kobietom w Polsce pierwsze prawa. Dzisiejsza decyzja TK to jedynie kontynuacja tamtej decyzji. A będzie tylko gorzej, fundamentaliści katoliccy dostali wiatr w żagle.
      • jowita771 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:05
        Oczywiście, to konsekwencje tamtego kompromisu między panami w garniturach, a panami w sukienkach. W sprawie, która ich akurat nie dotyczy.
    • solejrolia Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 16:52
      Salwador BIS!
      • 1elka26 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:00
        Takie brednie to może wypisywac tylko lewactwo.
        Nikt nie ma prawa do niszczenia nowo powstałego życia. Nikt.

Przy okazji przypominam tzw. "obrońcom praworzadności" - fragment z orzeczenia TK z 1996 r.:

"Od momentu powstania życie ludzkie staje się więc wartością chronioną konstytucyjnie. Dotyczy to także fazy prenatalnej." - 26/96

KONSTYTUCJA!!! KONSTYTUCJA!!! KONSTYTUCJA!!!
        • umi Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:15
          A wczesniej powstale juz mozna? Wtedy to nie jest zycie i nie ma praw? Ale z was sqvysyny, powrot niewolnictwa byscie chcieli i meczyc innych, parszywce.
        • aerra Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:15
          Dziwne tylko, że ta ochrona już się nie należy jak jesteś w ciąży.
        • redwineiswhatilike Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:30
          Eluś, chłopcze, idź na inne forum.
        • verdana Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:35
          Tak. Dziecko bez mózgu to jest zaiste nowe życie.
          • livia.kalina Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:47
            Oczywiście w przeciwieństwie do kobiety, która będzie je nosić.
      • triismegistos Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:16
        Po xuj gadać z ruskim trollem?
        • 1elka26 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 19:49
          I jak zwykle masz na to jakikolwiek dowód?
          To jest zdumiewające jak lewacy zamiast argumentów używają notorycznie pomowień i insynuacji.
          • alessa28 Re: Zaczęło się piekło kobiet 23.10.20, 20:25
            1elka26 napisał(a):

> I jak zwykle masz na to jakikolwiek dowód?
            > To jest zdumiewające jak lewacy zamiast argumentów używają notorycznie pomowień
            > i insynuacji.

Elek ty masz ptice a nie picze, idź się rzuć gdzieś na druty a nie wpisuj bredni bo tak bluznisz że się w końcu doigrasz.
    • kropka_kom Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:03
      w koncu...jak mozna było mordować słabszych?
      • la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:11
        Nie, pewno lepiej zabronić i mieć czyste sumienie , zdobyte na krzywdzie innej osoby!
        Jako matka, kobieta, nigdy bym nie skazała innej kobiety na noszenie i urodzenie chorego dziecka.
        Śmierć trwa chwilę, a życie z takim dzieckiem dużo dłużej...
      • umi Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:17
        No wlasnie, jak mozna mordowac slabszych? Jak mozna czlowiekowi odebrac prawo do stanowienia o samym sobie, kiedy jest najslabszy i najtrudniej mu sie bronic? Zwyczajnei lamiecie prawa czlowieka. A metody macie prosto od Hitlera, tam tez testowali na ludziach pomysly oszolomow.
        • la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:21
          Jak można żywą, świadomą istotę skazywać na cierpienie bycia matką chorego dziecka?
          To jest dopiero okrucieństwo.
          I jeszcze żeby ktos sie potem pochylił nad taką kobietą...
          Ilu kobietom, które mają niepełnosprawne dzieci pomagasz?
          Jak często zgłaszasz sie na ochotniczkę , aby zając się takim dzieckiem i chociaż na godzinę dziennie odciążyć ją?

• la_mujer75 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:23
          Sorry, źle się podpięłam. Ale to nerwy, aż mnie telepie!
      • triismegistos Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:18
        Spierdalaj.
    • buldog2 Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:06
      Zobaczymy, czy zmobilizuje dość osób (obydwu płci), żeby go zmieść.
    • kropkacom Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:06
      Cieszę się, że moja córka nie musi mieszkać w Polsce i współczuje waszym...
    • bread_pita Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:42
      Paskudny kraj rządzony przez paskudnych ludzi. Na szczęście nadal mamy blisko na Słowację lub do Niemiec, a firmy zajmujące się kompleksową obsługą klientek z Polski będą teraz po prostu działać na większą skalę. Gdybym rok temu miała stwierdzoną poważną wadę u płodu, raczej nie czekałabym na łaskawców z Polski i tak pojechałabym na Słowację.
      • araceli Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:46
        bread_pita napisała:
        > Paskudny kraj rządzony przez paskudnych ludzi. Na szczęście nadal mamy blisko n
        > a Słowację lub do Niemiec, a firmy zajmujące się kompleksową obsługą klientek z
        > Polski będą teraz po prostu działać na większą skalę. Gdybym rok temu miała st
        > wierdzoną poważną wadę u płodu, raczej nie czekałabym na łaskawców z Polski i t
        > ak pojechałabym na Słowację.

Przecież tam aborcja jest możliwa tylko do 12 tygodnia więc jakby cię już zdiagnozowali to po zawodach. Zostaje Holandia.
        • bread_pita Re: Zaczęło się piekło kobiet 22.10.20, 17:47
          Może i racja, jakoś mi się wydawało, że te ważne badania płodu miałam przed 12 tygodniem. Ale to było dawno, mogę się mylić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka