alfa36 28.10.20, 07:41 Najlepiej zdrowego🙂 i najlepiej bez/z małą ilością cukru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 07:49 pulpę do obrzucenia drzwi i fasady kościoła - ale daj dużo cukru by się lepiło potem wszystko w .... Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 07:53 Crumble. Ja robię tylko z cynamonem, z minimalną ilością cukru. I z minimalną ilością kruszonki. Za to z pestkami słonecznika. Lub zapiekane jabłka z ryżem/kaszą, ale też właśnie z płatkami migdałowymi i słonecznikiem. Lubię jak mi w tym mięciutkich jabłuszkach chrupie Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 08:14 A te migdały czy słonecznik wcześniej uprażyć? Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 09:05 Czasem prażone, a czasem wrzucam, jak leci. Pasuje mi jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 07:54 Najzdrowiej po prostu zjeść. Zrobić można mus jabłkowy, kompot, upiec jabłka w piekarniku z żurawiną lub same, upiec pod kruszonką czy w formie szarlotki. Ilośc dodanego cukru zależy od twoich preferencji. Ja najbardziej lubię jabłka po prostu zjadać na surowo, a przetworzone w formie szarlotki lub ryżu zapiekanego z jabłkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 08:21 Kaczkę nadziej - bez cukru będzie Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 09:11 Nie, szarlotka sypana to takie cudo dla leniwych, gdzie się nie zagniata ciasta tylko układa warstwami sypkie-jabłka-sypkie-masło. Ja jej nie lubię . Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 08:48 Jak jest mi smutno, ciemno i źle, piekę sobie jabłka - wydrążam, wkładam trochę konfitury - nie za dużo - i do piekarnika. Działa jako pocieszonka, pewnie dlatego, ze mi takie piekła niania jak byłam mała. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 08:57 Ja też bardzo lubię pieczone jabłka, zamiast konfitury daję do środka pół łyżeczki miodu i posiekane orzechy. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 09:33 i jeszcze do tego cynamon - uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 09:13 W wysokich pucharkach podaję uprażone jabłka, przełożone cieniutką warstwą pokruszonych pierniczków ( myślę, że można wypróbować jakieś płatki w innej wersji), na wierzch warstewka jogurtu, posypane przyprawą do pierników/cynamonem. Jest to taka szarlotka, tyle że bez zapychającego ciasta, szybciej, wygodniej, mniej kalorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Co zrobić z jabłek? 28.10.20, 10:23 kompot do obiadu. Najprosciej. Ja tak zawsze "utylizuje" niezjedzone jabłka. czasem wyciskam z nich sok ale rzadko bo nie chce mi sie myc wyciskarki. Odpowiedz Link Zgłoś