Dodaj do ulubionych

Ja zaczynam :-)

02.03.04, 10:09
Witam wszystkie wrocławskie e-mamy.Jestem 26-letnią mamuśką dwóch łobuziaków
w wieku 5 lat(prawie) oraz 2,5 roku.Na codzień przebywam w domu oddając się
całkowicie wychowaniu moich synków oraz sprawowaniu pieczy nad całością
ogniska domowego :-)Zarabianiem na naszą rodzinkę zajmuje sie mój mąż z tego
też względu przez pięć i pół dnia w tygodniu jest praktycznie
nieobecny,natomiast przez pozostałe półtora staramy sie jak najwięcej sobą
nacieszyć i spedzić je jak najbardziej rodzinnie.Dzieci z utęsknieniem
czekają na koniec tygodnia i ciagle dopytują sie " kiedy tatuś będzie miał
wolne".No, a tak "tylko" dla nas pozostają wieczory :-))...oczywiście jeśli w
porę zapędzimy nasze pociechy do łóżek...Bardzo kocham moich trzech
facetów,choć oczywiście są i takie momenty,ze całą trójkę wysłałabym na Marsa
oby mieć tylko chwilę spokoju...Dzieci jak to dzieci,krzyczą i wrzeszczą od
rana do wieczora,kłócą się o wszystko,demolują chałupę,gdy przychodzi wieczór
gardło odmawia mi posłuszeństwa od całodziennego
gadania,proszenia,grożenia.Czasami muszę wziąć pasa,aby zrozumiały ,że mama
to tylko człowiek i że nie ma nerwów ze stali.Ale jak przyjdą,przytulą
się,uśmiechną tym swoim rozbrajającym uśmieszkiem i szepną do ucha "mamuś ,
kochamy cie" to czuję,że jestem szczęśliwa i pomimo wszelkich problemów życia
codziennego ,lepszych i gorszych chwil,nie zamieniłabym mojego zycia na
inne...Czasami brakuje mi rozmów z kobietami podobnymi do mnie,mającymi
podobne problemy i troski,ale i radości...Poznajmy się,pogadajmy,wyżalmy w
trudnych dla nas chwilach,bo przeciez każda z nas takie ma a nie o wszystkim
mozna pogadać z mężem,mamą,czy siostrą...Podzielmy sie swoimi radościami i
doświadczeniami...Fajnie wiedzieć ze niedaleko,moze nawet ulicę lub brame
obok ,mieszka taka sama kobieta,żona i mama...Zachęcam do pisania i gorąco
pozdrawiam.Kaśka.
Obserwuj wątek
    • mwach1 Re: Ja zaczynam :-) 02.03.04, 21:39
      Mam 23 lata. Jestem mamą 5 miesięcznego Oskarka, który jest oczjkiem w głowie
      mojego męża i mojej. Zanim Oskarek sie urodził Studiowałam Biologię na Akademii
      Rolniczej, lecz teraz tak jak ty poświęciłam się całkowicie mojemu synkowi i
      długo jeszcze będę siedziała w domu.
      • drabo2003 :-)) do mwach1 03.03.04, 09:50
        Hej ,miło Cię poznać.Biologia przez całą szkołę srednią była moim ulubionym
        przedmiotem,mature z biologii zdałam z bardzo dobrymi wynikami będąc już
        wówczas w 6 miesiacu ciąży i tak jak Ty chciałam sie dostać na Akademię
        Rolniczą.Jednak w ostatniej chwili zrezygnowałam,a przynajmniej postanowiłam
        odłozyć studia na jakiś czas.Synek miał dopiero 2 mies.,nie chciałam go
        zostawiać pod niczyją opieką.Jednak na studia nie wróciłam,taki był mój wybór i
        nie żałuję,choc czasami miałam momenty,ze zal mi było porzuconych marzeń.Jednak
        to juz przeszłość.Znalazłam sobie inne zajęcia,moją pasją jest
        malowanie,postanowiłam rozwijać sie w tym kierunku,pisuję też wiersze dla
        dzieci,czym sprawiam wielką radość moim synkom...Narazie robie to co sprawia mi
        przyjemność,dzieci rosną ,więc moze jeszcze i z tą biologią nic straconego :-))
        Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie i Twoje maleństwo również.Kasia mama Mateuszka
        i Mikołajka.
        • koruba Re: :-)) do mwach1 03.03.04, 13:03
          Witajcie wrocławskie mamusie!!!
          Mam na imię Monika i jestem mamą słodkiej, 15 miesięcznej Patrysi. Mam 26 lat i
          od 2,5 roku jestem szczęśliwą żoną mojego Jacusia. Tak jak wy poświęcam się
          całkowicie mojej córeczce i czekam aż mąż wreszcie wróci z pracy. Ja
          przynajmniej mam go w domu cały weekend, ale i tak przy małej zajmujemy się
          sobą dopiero jak ona śpi. Cieszę się bardzo że będziemy miały okazję trochę się
          poznać i że Kasia założyła to forum.
          Pozdrawiam serdecznie wrocławskie mamusie i ich pociechy Monika
          A to moja Patrysia Patrysia
          • drabo2003 do Moniki :-) 03.03.04, 13:27
            Witaj W klubie :-)).Miło Cie poznać.Mam nadzieje, że my, mamuski z Wrocławia
            poznamy sie troche blizej.Po to własnie to forum,by w chwilach wytchnienia od
            domowych obowiązków,między spacerkiem a obiadkiem,miedzy praniem a
            sprzątaniem,pogadać choć chwile z bratnią duszyczką :-)).Własnie idę gotować
            obiad...Pozdrawiam Cię serdecznie i Twoje serduszko również.Do kolejnego
            spotkania na naszym forum :-)) Kaśka
    • bachak Re: Ja zaczynam :-) 03.03.04, 15:27
      To ja też się dołączę. Lada dzień skończę 28 lat, mam 1,5 synka (czytaj:
      terminatora, godzillę, diabła) Kacpra i męża Dominika. Pracuję, z dzieckiem
      jest opiekunka. Uwielbiamy z Kacprem wypady do Sobótki i niedzielne pływanie na
      basenie AWF. A poza tym to marzymy oboje żeby już było lato....

Pozdrawiam wszystkie mamy, a przede wszystkim te które mają w domu
      takie "aniołki" jak mój Kacper. Nie dajmy się małolatom!!!
      • drabo2003 do bachak 04.03.04, 12:29
        Witam Cię serdecznie na naszym forum :-).Oj te "aniołki"...Moje właśnie
        urządzają kolejną awanturę,a wrzeszczą przy tym ,ze własnych myśli nie słyszę:-)
        Ale postanowiłam sie nie wtrącać...Oczywiscie do czasu,bo jak zaczyna sie robić
        niebezpiecznie to moja interwencja jest nie unikniona.Też zastanawiam sie nad
        tym żeby pójść do pracy,chyba od września poślę chłopaków do przedszkola,bo jak
        jeszcze trochę posiedzę w domciu to obawiam się ze oszaleję :-))Pozdrawiam Cię
        serdecznie i Twojego "aniołka".Kaśka.
    • mwach1 Ja podobnie jak ty Kasiu 04.03.04, 20:07
      Ja podobnie jak ty Kasiu piszę wiersze, lecz nie są to wiersze dla dzieci - Z
      całą pewnością. Niestety nie potrafię malować odręcznie - potrafie natomiast
      projektować wnętrza mieszkań, albowiem jest to moją pasją, a moja specjalnąścia
      był kiedyś rysunek techniczny, ale niestety ostanio nie miałam czasu aby nad
      nim popracować. Uczestniczyłam również na kurs makijażu i stylistyki,jak
      również chodziła na prywatne lekcje szycia do bratowej mojej mamy. Ale trudno
      powiedzieć co mi z tego wszystkiego jeszcze zostało po 14 mjiesiącach
      bezczynności - nie mogłam się nadmiernie wysilać w czasie ciąży - miałam ciąże
      zagrożoną niemal od początku - najpierw miałam wypadek a potem małowodzie..

Podaje swój nr. gg : 2102485.

Pozdrawiam Magda
      • drabo2003 do Magdy 05.03.04, 10:59
        Cześć Magda.Widzę,że trochę nas łączy :-).Podobne zainteresowania,Krzyki(mimo
        ze juz tam nie mieszkam ,często jeżdzę z dziećmi do mamy i dziadków-
        przynajmniej raz w tygodniu),a mój mąż to też Robert :-)).Mam propozycję-jak
        zrobi sie troche cieplej,tak ,ze mozna będzie wyjśc z dziećmi na dłuższy
        spacer,przyjade na Wielką i spotkamy się gdzieś(a to całkiem niedaleko,bo moja
        rodzinka mieszka na przeciwko szpitala,tuż przy przestanku autobusu 125)Co Ty
        na taka propozycję ???Pozdrawiam bardzo serdecznie Ciebie i malenstwo.Kaśka
        • mwach1 Kasiu bardzo chętnie 05.03.04, 17:57
          Kasiu bardzo chętnie się z tobą zobacze - miło jest poszerzać grono mam -
          szczególnie ze moje kolezanki nawet nie mysla o dzieciach . Tylko ja wiem
          czego chce od życia

a to mój synek

forum.gazeta.pl/ogl/adv/forum/49/0/49072.jpg
    • bachak Re: Ja zaczynam :-) 05.03.04, 10:52
      Może dobre by było podawanie swojego nr gg jeśli któraś ma, to można przecież w
      czasie nudów pogadać. MÓJ NUMER TO 7088675 mam dostęp do kompa od 8- 16 i w
      środę do 14.

Pozdrawiam wszystkie mamy....
      Basia
      • koruba do Madzi:-) 06.03.04, 08:47
        Sliczny chlopczyk. Niech sie zdrowo chowa.
        Buziaczki Monika i Patrysia
        • mwach1 Re: do Madzi:-) 06.03.04, 09:40
          Twoja dzidzia również sliczna
    • a_bizon Re: Ja zaczynam :-) 14.03.04, 12:52
      Witam!
      Jestem 25-letnią mamą 15. dniowego Kacperka z Muchoboru Małego. Skończyłam
      biotechnologię na PWr. Pracę dyplomową broniłam już będąc w ciąży. Teraz
      zajmuję się ukochanym maluszkiem. Bardzo pomaga mi Paweł, mój mąż. Z okazji
      narodzin naszego synka wziął 3 tygodnie urlopu, który niestety powoli dobiega
      końca. Poza tym rozpoczyna się chyba prawdziwa wiosna, także powoli szykuję się
      na pierwszy spacer.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie, tatusiów i ich dzieci.
      Ania
      • mwach1 Taka mała dzidzia 24.03.04, 10:09
        Serdecznie gratuluje nowej pociechy w życiu. Dziecko w rodzinie jest naprawde
        wielkim szczęściem. staraj sie tylko zapamietać ten okres kiedy jest taki
        maleńki jak najbardziej, albowiem wspommnienia szybko uciekaja i bledną w
        codziennych obowiązkach. Ja mopjego oskara fotoghrafuje ile sie da, kamera
        niedługa sie zepsuje, ale warto.

Oskar tak szybko rośnie. Czasami wydaje mi się, że nigdy nie był noworodkiem
        tylkocały czas jest tym bączkiem, który szoruje po podłodze, gryzie mnie po
        ramionach i ślini się jak sliniak z filmu "rodzina zastępcza".

Dziciństwo tak szybko przemija.

Pozdrawiam i gratuluje.

Magda

Mój gg : 2102485
        • mwach1 a to mój synek 24.03.04, 10:15
          foto.onet.pl/albumy/album.html?id=17840&q=mwac2h&k=2
    • annamarcinkian Re: Ja zaczynam :-) 21.03.04, 22:30
      Witam wszystkie mamy, tatusiów i wszystkie bąble te mniejsze i te większe !!!
      Ja również jestem z Wrocławia, ale mieszkam w centrum tzn. na Kościuszki
      niedalego dawnego PeDeTe. Jestem mama 9 miesięcznych brzdąców: Mai, Zuzi i
      Tomka. Tak jak wy z utęsknieniem czekam na lato albo chociaż wiosnę, niestety
      przez zimę nie wychodziłam z dzieciakami na spacery (3 piętro bez windy, a
      spakować całą trojkę to cała wyprawa) :( Jestem na wychowawczym, ale w domu i
      tak musi być ktoś jeszcze bo z całą trójką nie dałąbym rady sama. Więc
      codziennie dowiedzają nas babcie: Ziuta i Krysia, ku ucieszy moich pociech. NA
      wekendy jeździmy na wieś - odpocząć od miastowego gwaru i zaczerpnąć swierzego
      wiejskiego powietrza.
      Gdyby ktoś chciał ze mną pogadać moj nr GG 1432350

Odkąd zrobiło się cieplej wychodzę z moimi pociechami do parku (Hanki
      Sawickiej, plac Wolności). Gdybyście były akurat w pobliżu .............. :o)
      Na pewno nas poznacie wzbudzamy zainteresowanie spacerowiczów :)))))

Pozdrawiam
      Ania i śpiące szkraby: Maja, Zuzia i Tomek (11.06.2003r.)
      • mwach1 Gratulacje 24.03.04, 09:56
        Gratuluje tak udanej rodzinki - ja jak byłam w ciąży bardzo lioczyłam ze to
        jednak bedą bliźniaki, ale niestety los nie obdarował mnie tym szczęściem.

Serdecznie pozdrawiam.

Magda

• mwach1 A to mój synek 24.03.04, 10:15
          foto.onet.pl/albumy/album.html?id=17840&q=mwac2h&k=2
    • merigold_triss Re: Ja zaczynam :-) 23.03.04, 10:37
      czesc,tu Ania mama Wojtusia małego kochanego cwaniaka,który zaczyna tupac noga!
      mam 22 lata,studiuje zaocznie pedagogike.moj maz pracuje jak szalony bo duzo
      jemy:)i musi jakos na nas zarobic:)calymi dniami szwedamy sie po rozance i
      karlowcach.mozna nas poznac po tym ze spiewamy na glos na ulicy i do wozka mamy
      zawsze przywiazane jakies gadzety:)baloniki,rybki na kolkach i takie tam
      wynalazki..istny cyrk:)pozdrawiam:)
      • bachak Re: Ja zaczynam :-) - do merigold!!! 24.03.04, 13:01
        A mieszkasz na Różance??? Ja mieszkam na Bezpiecznej, w tygodniu z moim Kacprem
        szlaja się po osiedlu opiekunka, ja tylko w weekendy.

Basia
        • kostaga Sushi wita :-) 26.03.04, 11:41
          Hej, hej!
          Dołączam do grona wrocławianek. Mam (o Bożee!!!!) 28 lat i jestem mamą prawie
          dwuletniej Perły. Mieszkamy sobie na Sępolnie. Jestem absolwentką AE,
          studiowałam też na PWr (podyplomowo). Pracę dyplomową na polibudzie broniłam
          tydzień przed porodem ;-) 1,5 roku temu wróciłam do pracy. Do tej pory Pauli
          siedziała w domku z babcią, teraz uczęszcza do żłobka.
          moje gg 39143
          pozdrawiam
          Sushi
          • kamak30 Re: Sushi wita :-) 02.04.04, 13:50
            czesc agatko

My sie znamy bardzo dobrze i to nie wirtualnie... ale przedstawię sie innym
            mamom. Mam 28 lat i jestem mamą 4 letniego Daniela. My z mężem pracujemy a
            synuś chodzi do kochanego przedszkola, do ukochanej przedszkolanki Pani Edytki.
            Wolne dni staramy sie spędzac razem (co nie zawsze sie udaje). Daniel jest
            kochanym, inteligentnym chłopcem.. uwielbia ogladać bajki, przytulać się do
            mamy, chodzić na spacery i bawić się z rówieśnikami.
            Podrawiamy wszystkich
            Kamila i Danielek
    • pia_ Re: Ja zaczynam :-) 06.04.04, 15:22
      Witam! Jestem prawdziwą staruszką wśród Was, bo mam 32 lata i od 7 miesięcy
      jestem mamą ślicznotki o imieniu Jagoda. Byłam mieszkanką Kozanowa i Popowic, a
      2 lata temu wyprowadziłam się na wieś, za Leśnicę. Codziennie dojeżdżam do
      pracy w okolice Muchoboru. Pozdrawiam
      • mwach1 Re: Ja zaczynam :-) 04.05.04, 12:18
        Ja niedługo przeprowadzam się na Stabłowice.
    • alicjagrabowska Re: Ja zaczynam :-) 11.05.04, 01:07
      Bardzo chętnie się dopiszę i popiszę:)mam słodkiego łobuza Wiliamka,za miesiąc
      kończy 3 latka,narazie jesteśmy w domku i podobnie jak Ty Kasiu czsami chce mi
      się chodzić po ścianach od gadania do tego małego rozrabiaczka,niedawno zasnął
      więc dopiero piszę...mam 25wiosenek:(((((((z zawodu muzyk,jeszcze póżniej
      dopiszę,pozdrawiam gorąco wszystkie wrocławskie mamy,ala
    • solka11 Re: Ja zaczynam :-) 11.05.04, 21:47
      Witamy:)
      Na tym wątku należę do starszyzny (28,5:)). Jestem urodzoną wrocławianką,
      mieszkam na Nowym Dworze z mężem Jackiem i córcią Hanią. Obecnie obijam się:)
      na macierzyńskim, ale już, niestety, niedługo...
    • kluncia Re: Ja zaczynam :-) 14.05.04, 15:06
      Witam
      Ja ieszkam we Wrocławiu od 10 miesięcy dlatego cierpie na brka znajomych i mam z
      którymi pogłabym porozmawiać. Mam na imię Kasia mam 26,5 lat i 17 miesieczna
      córeczkę Asia, za pare dni wyprowadzma sie na Klecinę, ale częto bywma w parku
      południowym bo bardzo mi sie podoba poza tym lubie podróżowac i poznawac piekne
      zakątki Wrocławia. KOńczyłam budownictwo na Politechnice Slaskiej, pracowałm
      przez pewnien czas w banku ale z przyczyn osobistych musialm zrezygnowac i
      obecnie zajmuje sie mala co sprawia mi wielka radośc, mysle tez nad jakimis
      studiami zaocznymi, poza tmy uwielbiam góry i wycieczki no i szukam przyjaciól
      bo tak mi jakos smutno i teskno za rodzina
      pozdrawiam
    • mmmonika Re: Ja zaczynam :-) 19.11.04, 22:36
      Witam Mamuśki. Mam na imie Monika, 25 lat, mieszkam na Nowym Dworze z moim
      ukochanym Maćkiem, który ma 4 miesiace. Skończyłam AR (polecam!!!!)i UW (nie
      polecam).Chetnie poznam się z mamami z Wrocławia, bo czuję się troszkę
      samotnie:)
      • monika.pap Re: Ja zaczynam :-) 20.11.04, 09:09
        Witam wszystkie mamuski.
        Mam na imie Monika i jeste mama dwojki wspanialych dzieci(Natali 3,4lat i
        Jakuba 11mies.)Mieszkamy w okolicach pl.Grunwaldzkiego i poswiecam sie
        wychowaniu moich dzieci.Natalia poszla do przedszkola od wrzesnia abym ja mogla
        wiecej czasu poswiecic malemu i aby nawiazala katakty z ruwiesnikami(naprawde
        swietna sprawa).Maz pracuje praktycznie calymi dniamy a ja sie czasami nudze z
        moim synkiem bo lubimy pojsc gdziec ,z kims pogadac i sie pobawic i z regoly to
        robimy.Jesli ma ktos ochote nawiazac katakt z e zwariowana mamuska to zapraszam
        goraco.Monika mama Natali i Jakuba
        gg 8883531 lub monika.pap@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka