Dodaj do ulubionych

Pomocy! Garnitur na maturę

14.04.21, 18:41
Ematki ratujcie. Uświadomiłam sobie właśnie, że syn nie ma garnituru na maturę! Wszystko zamknięte, nie wiem co zrobić. Myślałam, że może chociaż Marywilska działa, ale chyba nie. Zakaz handlu przedłużony, wszystko zamknięte. Online nie zamówię, bo garnitur trzeba przymierzyć. Moja mama mówi, ze chyba tylko na Różycu coś może być otwarte. Zestresowałam się wink Mamy maturzystów - w czym wasze dziubdziusie idą na maturę?
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 18:44
      A sklepy poza galeriami tez zamkniete?
      • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:00
        Nie wiem czy garniturowe nie są tylko w galeriach? Przynajmniej w Warszawie. Zawsze odwiedzalismy tylko te w CH. Pojęcia nie mam, nie kupowaliśmy nigdy w innych. Kto zna w Wawie lub okolicach działający sklep z garniturami?
        • kiddy Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:22
          Sprawdź Rolanda na Modlińskiej 371.
          • effka454 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 13:47
            Dokładnie, sieć Roland, w Warszawie Mają chyba ze trzy salony
            Mają gotowce i na miejscu krawców, którzy robią poprawki
    • mia_mia Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 18:57
      Poza CH też istnieje życie, sprawdzasz gdzie są odpowiednie sklepy, jedziecie i kupujecie.
    • lot_w_kosmos Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 18:58
      Sklepy z wejściem z ulicy. Mnóstwo w Warszawie. Poszukaj salonów otwartych firm z garniturami.
      • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:01
        Ale nie znam żadnych dlatego pytam o konkretne adresy, namiary...
        • lot_w_kosmos Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:04
          Oj to ci nie pomogę aż tak konkretnie. Raz jeździłam specjalnie z mężem do Wawy po garnitur z RoyRobsona na Al. JEROZOLIMSKIE.
          To było z ulicy.
          Poza tym wrzuć Vistulę, Bytom, Lavarda czy jaką tam półkę cenową proponujesz i sprawdź sobie co tam macie otwarte. U mnie mieście sporo sklepów z męskimi ciuchami otwarte i nie tylko. Sporo damskich sieciowek też. Takich z wejściem z ulicy właśnie.
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:08
            Vistula na przykład pokazuje że wszystkie salony ma czynne, nawet te w galeriach wink Nie zaktualizowali tego. No nic sprawdzimy tego Rolanda, dziękuję.
            • m_incubo Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:31
              No to sprawdź te POZA galerią.
              Chryste, ty żartujesz? Zamknęli ci galerie i już nie potrafisz wejść do normalnego sklepu z ulicy? Internowali cię z dala od miejsca zamieszkania czy co?
              • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:36
                Internowali mnie w domu big_grin Nie mam potrzeby jezdzic do Warszawy zbyt często. Nie bywam w sklepach innych niż spożywcze, drogeria i apteki od czasów zamknięcia. Mieszkam na mojej wsi i jest mi dobrze. Ciuchy zamawiamy online. Zresztą nawet jak bywałam w Wawie codziennie to nie przyglądałam się sklepom z moda męską, gdyż kompletne mnie one interesują wink
                • pyza-wedrowniczka Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 20:36
                  Ale przecież jest Google Maps. Wpisujesz "sklep garnitury", patrzysz co wyskoczy i dzwonisz zapytać czy mają czynne i co mają na stanie. Nie znam Warszawy, ale wyskoczyło mi trochę sklepów, które nie są w galeriach, więc powinny działać.
                  • ichi51e Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 20:41
                    Przeciez to nie chodzi o garnitur tylko zeby forum rozruszac
                    • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:14
                      Takie tematy nie rozruszają. To temat niszowy. Ematka lepsza niż Google wink
        • nickbezznaczenia Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:08
          Przy Placu Unii Lubelskiej .Chyba nawet szyją na miarę..
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:13
            Nie będę mu szyła na miarę, nawet nie wiem ile to trwa. Do matury 2 tygodnie. Założy pewnie go dwa razy na rok. Rozmiar ma dość typowy. 184 cm, rozmiar ciuchów M.
            • nickbezznaczenia Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:17
              Sprzedają też gotowe Skoro szyją domyślam sie,że oferują też szybkie przeróbki.
        • ginger.ale Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:12
          Kiedyś był Pawis na Grzybowskiej. Musisz wygooglac czy dalej istnieje w tej lokalizacji. Ja kojarzę tylko wizualnie.
    • asia_i_p Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 18:59
      Są jakieś salony Roland, z których przynajmniej jeden - na Radzymińskiej - wydaje się poza galeriami handlowymi i twierdzi, że jest otwarty.
      • ginger.ale Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:03
        Tak, faktycznie jest taki sklep/sieć, na Ursynowie też ma wejście z ulicy i na stronie info, że są otwarci.
        Jest w kilku lokalizacjach.
        roland-modameska.pl/
      • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:05
        Dzięki, faktycznie jest coś takiego. Mam nadzieję, że to nie moda januszowa. Myślałam o jakichś sprawdzonych markach.
        • ginger.ale Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:15
          Garnitury to nie wiem, ale mój mąż kiedyś kupił tam koszulę do smokingu, bo ocknął się za 5 dwunasta, że potrzebuje na już. Brak zastrzeżeń, porządnie uszyta i materiał też ok.
          Na Wawrze też są.
        • molik28 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 20:27
          Ten Roland to chyba dobry trop. Koleżanka kupowała synowi na msturę na Ursynowie. Kiedyś byłam w tym sklepie. Jak na maturę to będzie ok. Poza tym chyba nie masz czasu na wybrzydzanie. Na pewno lrpiej niż Różyc.
    • ichi51e Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:05
      Zadzwoń do Zaruby umów sie na spotkanie po prostu jak czlowiek
      • ichi51e Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:07
        Jesli syn jest nietypowego rozmiaru oczywiscie - inaczej zamowilabym z Zary wziela kilka i odesłała te niepasujace
        • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:16
          Zara jest chyba strasznie obcisła, zawsze spodnie mają mega wąskie, takie rurki.
      • ichi51e Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:08
        Tfu Zaremby mi zmienilo na Zaruby big_grin
        • smok_wawerski Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:18
          Od Zaremby to chyba na przyszłoroczną maturę. Terminy na wiele miesięcy do przodu. Fajny garnitur kupisz w butikach na Rozbrat lub na Niecałej.
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:24
            Dzięki. Nie życzmy mu tak źle wink
            • smok_wawerski Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:28
              👍 Powodzenia, a porządny garnitur to najlepsza inwestycja na start.
              • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:31
                Nie dziękuję przesądnie, ale doceniam smile
          • kokosowy15 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:14
            Nie tylko Zaremba szyję garnitury, jest jeszcze kilku prawdziwych, miarowych krawców. Ale w ciągu miesiąc - marne szanse. W Łodzi sklepy Vistula czynne.
            • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:17
              Za miesiąc to on już będzie po maturach wink
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:10
      Kup kilka na oko dobrych z Zalando, odsyłka i przesyłka za darmo.
    • dors_venabili Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:24
      Roland? My szyliśmy u nich dla syna na koniec gimnazjum i na maturę.
      • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:26
        Jezu szyją tylko? Nie mają gotowych?
        • dors_venabili Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:31
          Mają też gotowe, szycie nie było jakoś specjalnie długo, ale nie pamiętam dokładnie bo było to już 4 lata temu, zadzwoń i zapytaj. W garniturze z matury młody chodzi do dziś. My kupowaliśmy w Łomiankach.
          • montechristo4 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:54
            Marywilska otwarta, więc jedź spokojnie.
            • montechristo4 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 19:55
              I wbrew opiniom niektórych, jest sporo szajsu wietnamskiego, ale w pasażu głównym sprzedają same polskie firmy.
            • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 20:19
              Jesteś pewna? Byłaś tam może po wprowadzeniu lockdownu? Tak wiem ze Marywilska to nie tylko badziew z Azji, ale i polskie marki. Kupowałam tam garniturek małemu na komunię. Byl piękny, jak szyty na niego, świetna obsługa, wszystko kupiliśmy w jednym miejscu. I to była dość znana dziecięca marka garniturowa. W sumie mam blisko na Marywilska, mogę podjechać w sobotę.
              • swiezynka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 20:54
                i co działa ta Marywilska?
                • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 21:40
                  Działa.
      • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:27
        Ile orientacyjnie kosztował tam garnitur szyty na miarę, pamiętasz może? Chociaż teraz już pewnie za późno, zostały 2 tyg. do matury. Patrzyłam w ich sklepie on-line, nie mają dużego wyboru, może stacjonarnie jest większy.
        Też sobie właśnie uświadomiłam, że trzeba kupić garnitur. Zawsze załatwialiśmy to na Marywilskiej, weszłam na ich stronę, działa tylko handel hurtowy i punkty usługowe, w tym poprawki krawieckie, może sklepy z garniturami działają pod tym szyldem?
        • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:42
          No ja też tak wyczytałam właśnie dlatego pytam czy ktoś był w kwietniu tam bo od 27 marca zamknięto wszystko co się dało.
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:48
            W normalnych warunkach miałby garnitur po studniówce a tak temat mi umknął sad Od czasów poprzedniego urósł, co prawda ma jakąś marynarkę, ale bardziej sportowa, no i spodnie bardziej eleganckie typu na rozpoczęcie roku, ale nie kompletny garnitur. On też jakoś nie zaprzątał sobie tym tematem głowy. Dziś mnie olśniło. Musi też dowód odebrać a wcale mu się nie spieszy, dwa terminy przepadły bo w godzinach lekcji mu wyznaczyli. Ja to gnalam po dowod jak tylko skończyłam 18 lat - dla mnie to byl taki symbol dorosłości wink
            • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:10
              No właśnie, nie było studniówki, nie ma garnituru i temat umknął. W stary, chociaż w idealnym stanie, bo noszony raptem kilka razy, na pewno się nie zmieści, bo rozrósł się w ramionach, w koszulę tym bardziej nie. I właśnie beztrosko oznajmił, że to nie problem, założy dżinsy i białą koszulę, ma po starszym bracie jedną i na pewno będzie dobra, ale przymierzy jutro, bo dzisiaj już mu się nie chce 😁
              Koleżanka mi podpowiedziała, że na Bakalarskiej wszystko jest otwarte i są polskie sklepy z garniturami, tak, jak na Marywilskiej. Duży wybór i kompetentna obsługa. Zobaczymy.
              • swiezynka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 20:53
                masz na myśli ten bazar?
                • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 22:25
                  Tak, ten na powietrzu. Ale nie mogę potwierdzić informacji, bo w końcu tam nie byłam.
    • asu1981waw Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:10
      W Rolandzie mają bardzo fajne garnitury.
      Część na miarę, ale mają i gotowe.
      Nie wiem czy teraz jest duży ruch, ale normalnie uszycie trwało ok dwóch tygodni.
    • morekac Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 21:34
      Spodnie dresowe do biura będą w sam raz!
    • bywalec.hoteli Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:15
      Klasa wyższa, którą reprezentujesz, to szyje garnitur na miarę a nie jeździ do Marywilskiej czy Różyca po gotowca big_grin
      • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:24
        Ja nie jestem klasa wyższa. Mojej wystarcza garniturek polskiej marki i to gotowy.
        • bywalec.hoteli Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:33
          No jak był wątek do jakiej klasy społecznej należysz z zalinkowanym kwestionariuszem w Polityce to stwierdziłaś że do wyższej.
          Poza tym syn prymus z top liceum, obywatel świata nie ogarnie sobie garnitura?
          big_grin

A na serio, to szukaj Bytomia i Vistuli w sklepach działających poza centrami handlowymi. Pewnie w Warszawie coś się znajdzie.
          Lepiej kupić dobry garnitur dobrej marki niż tandetę na bazarze. Dobry garnitur starczy mu również na studia i rozpoczęcie pierwszej pracy, jakieś wesele jak się trafi itp.
          • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 23:05
            bywalec.hoteli napisał:

> Lepiej kupić dobry garnitur dobrej marki niż tandetę na bazarze. Dobry garnitur
            > starczy mu również na studia i rozpoczęcie pierwszej pracy, jakieś wesele jak
            > się trafi itp

Mam porównanie, ale Ty chyba nie bardzo. "Bazarowa" jakość od polskich niewielkich producentów jest bez zarzutu i wystarcza do czasu, aż fason wyjdzie z mody lub przestanie pasować na sylwetkę. W Poznaniu na pewno też są bazary, jedź i przekonaj się, a ja Ci gwarantuję, że będziesz zadowolony.
            • bywalec.hoteli Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 23:12
              Szanuję twoje zdanie, ale jednak wolę pozostać przy tradycyjnych polskich producentach: Vistuli, Bytomiu (garnitury) jak i Vistuli i Wólczance (koszule, krawaty).
              Mam dobre wzornictwo, dobre materiały (np. dla garniturów z Włoch), aktualną modę oraz dobry wybór dla mojej sylwetki.
              Nie mam też zamiaru przebierać się i oglądać w jakiejś szczęce jak w latach 90tych.

Ale cieszy mnie, że również i na bazarze ktoś potrzebujący może coś znaleźć.
      • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:30
        I mówi się na Marywilska smile Widać że nie wiesz o co chodzi tylko świeżo wyguglales big_grin
        • bywalec.hoteli Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:37
          Jam spoza Warszawy to skąd mam wiedzieć jak się mówi? Bazar Różyckiego to wiem gdzie jest, Hala Mirowska, Koszyki, jakieś targowiska na Ochocie, ale Marywilskiej to ja nie znam
    • taki-sobie-nick Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:21
      Przemądry synuś, którym berga chwali się dziesięć razy w ciągu dnia, nie wpadł na jakiś genialny pomysł?
      • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:28
        O jaka szydera. Szkoda mi ciebie więc nie odpowiem.
        • taki-sobie-nick Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:34
          A mnie ciebie wcale nie szkoda.
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 00:06
            Nic dziwnego. Nie jestem biedną, nieszczęśliwą samotną dziewczyną na rencie. Nie ma kogo żałować.
        • taki-sobie-nick Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 22:35
          Co to za patojęzyk "szydera"?
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 00:18
            taki-sobie-nick napisała:

> Co to za patojęzyk "szydera"?

Widać, że nie masz dzieci i nie znasz języka młodzieżowego, ale wyjaśnienie ci, bo jak głosi sjp.pl:

"szydera

potocznie: żart, w którym ktoś jest wykpiwany, ośmieszany; drwina, kpina, szyderstwo"
            • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 00:19
              * wyjaśnię ci
    • nigdynigdynigdy84 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 23:20
      A musi być garnitur? Może założyć sama elegancka koszule i ciemne spodnie
      • bywalec.hoteli Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 23:40
        nigdynigdynigdy84 napisała:

> A musi być garnitur? Może założyć sama elegancka koszule i ciemne spodnie

Nie róbmy żenady. Garnitur na maturę musi być. Oczywiście koszula i krawat.
      • m_incubo Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 11:44
        Na maturę? Aha.
        Myślę, że elegancki dres też może być ok 👌
        • ginger.ale Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 14:09
          Zaczyna się w przedszkolu, nawet raz do roku ciężko spełnić prośbę Pań i na jakąś uroczystość ubrać dziecku materiałowe spodnie (nie dresy) i koszulę. Potem podstawówka - czarne jeansy i koszulka polo plus adidasy to wg niektórych wymagany strój galowy.
          Pamiętam wątek komunijny czy mogą być adidasy, bo szkoda kupować butów na 1 uroczystość (ale mamuśce na sukienkę, fryzjera i buty nie szkoda).
          Trudno się potem dziwić, że wg niektórych ciemne spodnie i koszula to strój na maturę, egzaminy na studiach etc.
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 17:24
            Zgadzam się, dlatego jestem za mundurkami. Moj maturzysta juz jako 7-latek na co dzień biegał do szkoły w UK w garniturowych szarch spodniach, białej koszuli, krawacie szkolnym i szarym sweterku. Starsi mieli tez marynarki. Buty eleganckie czarne i również obowiązkowe czarne skarpety. Wyglądał cudnie i schludnie, nigdy nie protestował. Potem Anglicy noszą garnitury jakby się w nich urodzili. Ot dlaczego. Dla mnie facet, który nie nosi garnituru na okazje typu egzaminy, interview, śluby, chrzty, komunie, pogrzeby, święta i inne uroczyste okazje to nie facet. Są okazje gdy nie wypada mężczyźnie ubrać się inaczej. Moi synowie to wiedzą.
            • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 17:29
              Nie mówiąc o pracy. Moj maz kiedyś musiał, pracujac w pewnej instytucji finansowej, elegancko się ubierać i bardzo mi się to podobało. Uwielbiam facetów w garniturze. Niestety w jego zawodzie to rzadkość - obowiązuje styl na Zuckerberga w większości firm wink
              • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 17:59
                Odbierasz gazetowy?
                • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 19:04
                  Tak, odbieram jeśli to do mnie bo nie nie widzę drzewka na komórce co mnie wkurza zawsze.
                  • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 19:18
                    Tak, do Ciebie. Zajrzyj zatem.
                    • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 20:51
                      Juz zaglądam.
                    • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 20:48
                      Dzieki sasha. Temat ogarnięty. Mamy garnitur i młody wygląda jak milion dolarów wink
                      • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 22:31
                        bergamotka77 napisała:

> Dzieki sasha. Temat ogarnięty. Mamy garnitur i młody wygląda jak milion dolaró
                        > w wink

U nas też już załatwione smile
                        • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 22:45
                          sasha_m napisała:

> bergamotka77 napisała:
                          >
                          > > Dzieki sasha. Temat ogarnięty. Mamy garnitur i młody wygląda jak milion
                          > dolaró
                          > > w wink
                          >
                          > U nas też już załatwione smile

Super! Powodzenia na maturze!
                          • sasha_m Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 22:47
                            Nie dziękuję! Powodzenia!
            • ichi51e Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 19:13
              Przyznam sie ze w zyciu nie powiedzialabym o anglikach „nosza garnitury jakby sie w nich urodzili”
              • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 20:51
                A ja bym powiedziała. Anglicy noszą garnitury w fajny nonszalancki sposób.
            • kotejka Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 23:49
              bergamotka77 napisała:

> Zgadzam się, dlatego jestem za mundurkami. Moj maturzysta juz jako 7-latek na c
              > o dzień biegał do szkoły w UK w garniturowych szarch spodniach, białej koszuli,
              > krawacie szkolnym i szarym sweterku. Starsi mieli tez marynarki. Buty eleganck
              > ie czarne i również obowiązkowe czarne skarpety. Wyglądał cudnie i schludnie, n
              > igdy nie protestował. Potem Anglicy noszą garnitury jakby się w nich urodzili.
              > Ot dlaczego. Dla mnie facet, który nie nosi garnituru na okazje typu egzaminy,
              > interview, śluby, chrzty, komunie, pogrzeby, święta i inne uroczyste okazje to
              > nie facet. Są okazje gdy nie wypada mężczyźnie ubrać się inaczej. Moi synowie
              > to wiedzą.
              >

I dlatego budzą się 2 tygodnie przed matura nie mając co na grzbiet nałożyć?
    • ludzikmichelin4245 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 23:33
      Samą górę kup, matura pewnie będzie zdalnie.
      • nigdynigdynigdy84 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 23:37
        Nie będzie. Bo to by była już kpina. Każdy by zdał i dostał się na wymarzone studia.
        • ludzikmichelin4245 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 14.04.21, 23:41
          Jeszcze wszystko możliwe. Matury przesunięte, odwołane za pięć dwunasta, unieważnione po fakcie.
          • bergamotka77 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 00:07
            Tfu tfu wypluj to wink Nie chcę dręczyć maturzystów. Niech mają to już za sobą.
        • ludzikmichelin4245 Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 10:51
          nigdynigdynigdy84 napisała:

> Każdy by zdał i dostał się na wymarzone st
          > udia.

Eee tam, na to też są sposoby
          www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,26977016,nieludzkie-potraktowanie-uczennicy-podczas-zdalnego-nauczania.html
    • hanusinamama Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 11:07
      W Warszawie nie ma sklepów z garniturami poza CH?
    • mikitka Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 11:44
      Może coś z olx? Koleżanka kupiła dla syna garnitur z Vistuli za połowę ceny, używany raz. Naprawdę ładny, może warto spojrzeć.
    • bei Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 14:03
      Garnitury synom kupowałam w Vistuli (na wyprzedaży, która tam jest non stop). Zawsze pasowały.
      • ginger.ale Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 14:10
        Pytanie gdzie jest salon Vistuli, Wolczanki czy Bytomia poza CH, bo ją tylko takie kojarzę.
        • bywalec.hoteli Re: Pomocy! Garnitur na maturę 15.04.21, 14:18
          Sprawdź sobie na stronach V&W
    • kub-ma Re: Pomocy! Garnitur na maturę 17.04.21, 21:27
      Garnitur kupiony online. Pasuje idealnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka