Dodaj do ulubionych

suchość w gardle to temat tabu?

04.07.21, 21:50
odbiło wam modki?
"Obecnie najczęściej zgłaszanymi objawami zakażenia koronawirusem Delta są bóle głowy i suchość w gardle – symptomy, do których wcześniej nie przywiązywano wagi. Trzeci najczęstszy objaw to katar, który w początkach pandemii w ogóle nie był uważany za objaw infekcji (podobnie jak kichanie). Dalej mamy gorączkę – ważną, ale nie tak kluczową jak wcześniej, bo wiadomo już, że COVID-19 może przebiegać także bez gorączki. A dopiero na końcu listy najczęstszych objawów znalazł się kaszel."

www.focus.pl/artykul/koronawirus-delta-daje-objawy-inne-od-tych-ktore-znamy-w-polsce-juz-100-zakazonych
pytam więc ponownie: zaszczepicie się 3cią dawką przeciwko suchości w gardle i katarowi?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 21:55
      Pierwsze wstępne doniesienia sugerują, że może dawać bardziej poważne objawy, niż wariant macierzysty.
      • bib24 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 21:59
        nawet jeśli to powód do cięcia wątku? moderacja chyba tnie 50% wątków
        • bo_jestem_jedna Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:05
          A dlaczego moderacja nie musi podac powodow usuniecia watka???
          • bib24 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:07
            bo może. bo jest moderacją.
      • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:04
        pierwsze wstępne doniesienia mówiły, że delta to sraczka i wymioty, teraz suchość w gardle (powiało grozą), ale SUGERUJĄ, że MOŻE dawać poważniejsze objawy. Okeeeej. Czyli konkrety to grypa żołądkowa i katar, a sugestie, że być może COŚ poważniejszego. Boże.
        • bo_jestem_jedna Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:06
          No nie da sie z tego zrobic Eboli, to strasza czym moga.
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:10
            ale przestraszyłaś się? Bardziej sraczką czy bardziej kichaniem?
            • bo_jestem_jedna Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:13
              No wlasnie nie moge sie zdecydowac lol
            • go-jab Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:34
              Gorzej jak sraczka RAZEM z kichaniem!
              • bib24 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:35
                może być kichanie z popuszczaniem moczu.
              • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:36
                fakt, lepiej się zaszczepić.
    • kautokeino Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:08
      Mnie mama zaszczepilam.in. przeciwko "umiarkowanej gorączce, bladości twarzy, niezbyt dużym bólom gardła, utrudnionemu połykaniu", "suchemu, napadowemu kaszlowi" oraz "goraczce z wysypka". Ciebie pewnnie etz na to zaszczepiono, a i Ty swoje dzieci (o ile masz) na to zaszczepilas. Na bladosc twarzy, biahahahaha.
      • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:10
        odra świnka różyczka? ja nie jestem szczepiona na to, za stara
        Dzieci 1/3 tak
        • kautokeino Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:24
          Błonica, krztusiec i odra. Ubaw po pachy, a barany od pokolen sie na to szczepia.
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:26
            well, no barany owszem
            • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:28
              Ty nie mądrzejsza od imienniczki nicku...
              • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:36
                o kurde, ale mi dowaliłaś mamo Hanusi (długo myślałaś nad tym imieniem? bo zdaje się dość popularne ostatnio?), idę się popłakać
    • livia.kalina Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:10
      Przecież jeśli coś jest jednym z (charakterystycznych) objawów, to przecież nie jedynym.

Jednym z objawów wścieklizny jest wodowstręt. Chyba nie sądzisz, że ktokolwiek się szczepi przeciw wodowstrętowi?
      • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:13
        tych objawów jest podanych więcej, takie srogie jak kichanie i gorączka. A więc standardowa koronawirusowa infekcja, jakie przechodziliśmy co sezon przed marcem 2020.
        • livia.kalina Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:19
          Najpoważniejszym objawem jest zgon. Również ciężkie nieodwracalne uszkodzenie płuc, wymagające przeszczepu płu, żeby żyć. Jak również powikłania neurologiczne, objawiające się nasilonymi atakami padaczkowymi, zagrażającymi śmiercią.
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:23
            tak, zgadza się
            Na standardowe zapalenie płuc tez można zejść
            Na sepsę
            Na przejściu dla pieszych
            Tak to już jest w tym życiu, ludzie umierają
            • saszanasza Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 09:05
              rainbow_dash napisała:

> tak, zgadza się
              > Na standardowe zapalenie płuc tez można zejść

na standardowe zapalenie płuc jest antybiotyk. to zapalenie jest wirusowe i na to póki co jest szczepionka, która zmniejsza ryzyko zgonu
              > Na sepsę

jest szczepionka

> Na przejściu dla pieszych

są przepisy ruchu do ktorych się stosujesz żeby zmniejszyć ryzyko

> Tak to już jest w tym życiu, ludzie umierają

ciekawe więc dlaczego nie chcesz się zaszczepic, czyzby strach że umrzesz🙈😂
          • bib24 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:24
            dla delty zgody występują w 0,1% i w zasadzie wyłącznie powyżej 50 roku życia. śmiertelność spada z kolejnymi mutacjami.

a szczepionkę na katar, skuteczną wezmę w podskokach.
            • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:25
              no w sumie masz rację dziewczyno! (dziewczyno?), też się piszę!
              • bib24 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:28
                co roku przez katar mam tydzień wyjęty z życiorysu. covid przechorowałam, w sumie był lżejszy.
            • livia.kalina Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:28
              To dobra wiadomość. Pewności jednak nie mamy, że kolejne mutacje nie będą ewoluować w innym kierunku. Najlepiej jest wyeliminować/zmarginalizować występowanie wirusa przy pomocy szczepień.
              • bib24 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:32
                tylko że szczepienia nie blokują mutacji. wirus dalej się roznosi. bez sensu to powoli się robi.
                • livia.kalina Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:41
                  Oczywiście, że szczepienia zmniejszają transmisję wirusa, a co za tym idzie, szanse na mutację.
        • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:30
          Standardowa powiadasz?? No ja wiecej takich standardów nie chcę. Operacja nerki mnie tak nie przeorała jak covid. Moze ty mozesz isc na zwolnienie...ja nie. Dlatego sie szczepię. A jak mi wyskoczysz, ze skoro przechorowałam to wiecej nie będę...no coż chorowałam 2 razy. Trzeciego nie będę ryzykować.
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:34
            ależ szczep się, skoroś taka delikatna. Szczepionki są spoko dla ludzi z grupy ryzyka. Tylko może wolałabym, żeby nie straszono nas 87 falą spowodowaną wariantem srelta, który wywołuje suchości w gardle
            • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:35
              Dziękuje ci Pani ze mi pozwalasz się szczepić...łaskawa.
              • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:38
                kolejna cięta riposta. Ćwiczyłaś ostatnio?
                • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:41
                  Nie pochlebiaj sobie. Wygaszam cię bo jesteś równie głupia jak postać mająca imie Rainbow Dash. Wole zbierać gołą ręką pomrowy w ogródku niż z tobą dyskutować. Ale tobie życzę tutaj bogatej dyskusji...widać innego życia towarzyskiego nie masz.
    • sojka.99 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:17
      Ale o co chodzi, że na liście najczęstszych objawów nie ma zgonu? Smuteczek
      • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:20
        no właśnie nie ma, według narracji powinien być
        • sojka.99 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:28
          Jakiej narracji?
        • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:34
          Wyjasnij mi po co tracisz czas na wojny o szczepionkę z nami zaszczepionymi?? No juz zęśmy sie zaszczepiły i co? Chcesz sie poczuć wyjątkowa? Nie jestes, w PL masa takiego oszołomstwa jak ty, im niższe wykształcenie tym więcej.
          Mamy ci współczuć, ze nie masz nic lepszego w wakacje do roboty...no współczujemy. Z całego serca.
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:40
            Mamo Hanusi, idź się połóż, nie idzie ci dziś
            • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:42
              U zabolało?? Mamusia nie wygania do łózka? Bo rozmawia się z tobą jak z obrażoną 12 latką. Jeszcze nózką tupnij i język wytknij.
    • bo_jestem_jedna Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:19
      Na szczescie w Uk juz chyba sporo restrykcji poluzuja od 19 lipca, miejmy nadzieje zrzucimy maseczki, dystans sie zmniejszy, kolejki tez.
      Wtedy rozszaleje sie sajgon i delta bedzie wszystko kosic. Nie tak, ze tylko katar czy sraczka, tylko tak powaznie, naprawde straszliwie. To wtedy ocenisz czy biegniesz po strzal, czy jeszcze czekasz.
      • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:21
        bankowo, szkoda, że taki zayebisty współczynnik wyszczepienia nie chroni przed tym sajgonem. Coś poszło kinda nie tak. Albo raczej kinda like a plan
        • geez_louise Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:26
          Kinda still far from 70% of vaccinated
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:31
            aha aha
            A dlaczego ci vaccinated przechodzą tak chu.owo ową deltę?
            • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:32
              A skąd takie wnioski?? Jakieś źródła rewelacji??
        • sojka.99 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:32
          Chroni, ale tylko w ok. 80% i to tylko te 49% zaszczepionych
    • geez_louise Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:25
      A bo to wiadomo co wymyślą statyści? Poprzednio przyłazili szarogranatowi na twarzy i mnie straszyli, a mieli mieć utratę węchu i smaku. Mówię: panie, trzymaj się pan scenariusza! , a ten mi złośliwie saturacja 80 i 36 oddechów na minutę.

Ze spisgiem bigfarmy nie wygrasz. Idź się zaszczep i będziesz miała spokój.
      • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:29
        no i wyznaj, ile tych statystów było? Bo znam naprawdę niemało osób i przy tym żadnej, która covid przechodziłaby ciężej niż grypę. Nie przeczę, że ludzie umierają przy tej chorobie, ale nie widzę powodów, dla których należy zamykać kraje, gospodarki i ludzi w domach
        • sojka.99 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:35
          Aaa, jak nie znasz to faktycznie nie ma tematu
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:44
            jakaś tam próbka statystyczna jest.
            • sojka.99 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:45
              O zerowym znaczeniu poznawczym.
        • geez_louise Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:39
          Jestem nieobiektywna, bo mi te namolne agencje aktorskie pozapychaly nawet korytarze i sąsiednie oddziały. Jak chciałam se usiąść w robocie z ematką, to mi taki statysta dyszał i robił wyrzuty wzrokiem. Dramat.
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:41
            patrząc na to jaka byłaś i jesteś aktywna, to rzeczywiście musi byc prawda
            • geez_louise Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:45
              O przepraszam, jestem aktywna na własnym tarasie. Statyści nie przychodzą, urlopy wreszcie nam dali.
        • bialeem Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:44
          Ja znam dwie, które kilka miesięcy po przejściu mają problemy ze złożeniem zdania. Nie wiem jak ty, ale ja swój mózg cenię nad płuca, nerki, serducho i wszystkie inne organy.
    • geez_louise Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:29
      A w ogóle to chyba z suchością pochwy Ci się pomyliło, to jest tabu.
      • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:30
        raczej modkom się pomyliło, zbyt wzięły do siebie
        • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:31
          Matka wśród madek..przemówiła. I stała się jasność.
          • rainbow_dash Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:42
            MODKOM żenująca osobo (hint: moderatorki)
    • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:31
      Od 2 miesiecy czuje codziennie zapach petów. Nawet nie dymu papierosowego ale petów, taki zapach pełenj popielniczki...nawet jeżeli to byłby jedyny objaw covidu (a nie jest bo mnie na 3 tygodnie wyłączyło z użytkowania) to bym się zaszczepiła.
      • geez_louise Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:36
        Jest to pocovidowe. Mam to i kilka innych osób po przechorowaniu. Niektórym przeszło prawie po roku. Ale generalnie to siedzimy na dyżurach i opowiadamy sobie co nam ostatnio śmierdziało i się nie potwierdziło po przeszukaniu chałupy i zweryfikowaniu z nosem osoby bez omamów węchowych.
        • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:39
          NO wiec mnie trzyma 2 miesiąc. I mam serdecznie dość. Napierw czułam zapach psiej kupy teraz pełnej popielniczki. A ze nie jestem ignorantką, wiem co to objawy neurologiczne...ale co tam covid to taki katarek.
      • kautokeino Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:39
        To raczej nie jest pocovidowe, a przynajmniej nie od wersji '19, bo ja to mam od dziesiecioleci. Na szczescie nie trwale, a tak bardziej napadowo. Mi czasami zdaza sie tez cytryna, a Tobie nie?
        • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:39
          NO to jestes wyjatkiem. Bo cała masa znanych mi osób ma po covidzie.
          • kautokeino Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:48
            Moze mialam covid79 albo wczesniejszy wink Covida w wersji 19+ nie mialam, przynajmniej nic o tym nie wiem, a pety czasem wyczuwam w domu, gdzie nikt nie pali, nikt nie wrocil z imprezy przesiakniety tym zapachem i okna sa zamkniete. Zdecydowanie wole wersje z cytryna, chociaz na dluzsza mete tez by mi obrzydlo.
            • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 00:09
              Serio? Wiesz po covidzie sporo ludzi ma problemy z zakrzepicą, co nie oznacza ze bez covidu nei mozna mieć problemów z zakrzepica. Sporo ma problemy z sercem, co nie oznacza ze bez covidu nie mozna mieć problemów z sercem.
              Ty czujesz dziwne zapachy od dawna (swoja drogą byłaś u neurologa ja bym sie bała ze coś jest nie halo). Ja nie znam ani jednej takiej osoby, która by to miała przed przechorowaniem covida. Natomiast całkiem sporo (tu na forum tez duzo) po covidzie...
              • kautokeino Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 14:20
                Co wlasciwie starasz sie udowodnic? Przeciez ja nie twierdze, ze zakrzepica albo choroby serca to tylko po covidzie?
        • geez_louise Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:42
          U nas pocovidowe i to głównie po Brytyjczyku, w którego na początku wcale nie wierzyliśmy, sądziliśmy że to takie zagranie aby utrzymać ludzi w domu w święta. I jak dwa tygodnie po świętach zaczęli nam zwozić kaszlaków, to odszczekiwalismy pod stołem.
          • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:43
            Ja chyba tez miałąm za drugim razem brytyjczyka. Objawy takie były i okres sie zgadzał.
    • fibi00 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:35
      No właśnie chciałam napisać w poprzednim wątku a tu zonk- zniknął? Dlaczego? Sama byłam w szoku kiedy przeczytałam że "najczęstszymi objawami Delty jest ból głowy i suchość w gardle". Jeśli faktycznie tak objawia się delta to w Polsce jest nie 100 przypadków a dziesięć razy tyle. Czy ktoś poleci się testować z powodu bólu głowy i suchości w gardle? Ja i moje dzieci taką suchość w gardle i drapanie odczuwaliśmy w drugiej połowie czerwca. Nawet przez myśl mi nie przyszło żeby zgłaszać się z tym do lekarza...
      • hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:37
        Chodzi o pierwsze objawy. Ja pierwsze miałam przez pierwszych 5 dni takie, ze lekarz nie był pewien czy mi dać skierowanie...dał bo miał chyba dośc moich telefonów. Od 7 dnia zaczeła sie poważne choroba i tak trzymało 2 tygodnie. Ale objawem pierwszym był katar i ból gardła.
        • fibi00 Re: suchość w gardle to temat tabu? 04.07.21, 22:45
          hanusinamama napisała:

> Chodzi o pierwsze objawy.

Skąd masz takie informacje?

Ja pierwsze miałam przez pierwszych 5 dni takie, ze l
          > ekarz nie był pewien czy mi dać skierowanie...dał bo miał chyba dośc moich tele
          > fonów. Od 7 dnia zaczeła sie poważne choroba i tak trzymało 2 tygodnie. Ale obj
          > awem pierwszym był katar i ból gardła.
          >

Owszem, przy wcześniejszych wariantach objawy często były schematyczne. W przypadku Delty nigdzie nie podają informacji jakoby ten ból głowy i suchość w gardle były PIERWSZYMI objawami. Tylko że są to najczęstsze objawy.

• hanusinamama Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 00:11
            Poprzednio tez podawali najczęstrze objawy jako te pierwsze nie kłam. Jednym z głownie podawanych jest utrata zapachu...jednak sporo osób przechodziło dużo gorzej niż samą utratę powonienia.
            • fibi00 Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 08:14
              hanusinamama napisała:

> Poprzednio tez podawali najczęstrze objawy jako te pierwsze nie kłam. Jednym z
              > głownie podawanych jest utrata zapachu...jednak sporo osób przechodziło dużo go
              > rzej niż samą utratę powonienia.
              >

To ty kłamiesz. Utrata węchu i smaku wcale nie była jednym z głównych objawów.
              www.medicover.pl/koronawirus/objawy/
              Teraz nie mogę tego znaleźć ale rok temu był opisywany przebieg koronawirusa i mniej więcej w jakiej kolejności mogą (ale nie muszą) pojawiać się objawy. Pamiętam jedynie że pierwszym objawem była gorączka, później kaszel. Jeśli była utrata węchu i smaku to pojawiał się ten objaw ok 3 dnia choroby. "Najczęstsze objawy" to objawy które ludzie zgłaszali NAJCZĘŚCIEJ a nie występujące jako pierwsze. Nie myl pojęć.
              • fibi00 Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 08:50
                fibi00 napisała:

>
                > To ty kłamiesz. Utrata węchu i smaku wcale nie była jednym z głównych objawów.
                > www.medicover.pl/koronawirus/objawy/

Ok, zwracam honor. Utrata węchu i smaku SWEGO CZASU była jednym z głównych objawów. Ale w pozostałej kwestii nie masz racji. Nadal najczęstsze objawy to objawy które ludzie zgłaszali najczęściej a nie że pierwsze objawy. Jeśli do najczęstszych objawów należała np utrata smaku i węchu to nie oznaczało to że był to pierwszy objaw po którym następowały kolejne objawy tylko czasem był to JEDYNY OBJAW. Tak samo w przypadku Delty- suchość w gardle lub ból głowy może być jedynym objawem.

> Teraz nie mogę tego znaleźć ale rok temu był opisywany przebieg koronawirusa i
                > mniej więcej w jakiej kolejności mogą (ale nie muszą) pojawiać się objawy. Pami
                > ętam jedynie że pierwszym objawem była gorączka, później kaszel. Jeśli była utr
                > ata węchu i smaku to pojawiał się ten objaw ok 3 dnia choroby. "Najczęstsze obj
                > awy" to objawy które ludzie zgłaszali NAJCZĘŚCIEJ a nie występujące jako pierws
                > ze. Nie myl pojęć.
    • lot_w_kosmos Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 05:46
      Jeśli chodzi o dzieci, ja swoje zaszczepię za chwilę przeciwko utracie słuchu i szumom usznym, które skadinad wiem, że jak się nabędzie, to trwają do końca życia. A to jednoz najgorszych powikłań po delcie jak dla mnie.
      • lot_w_kosmos Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 05:48
        Siebie zaszepilam przeciwko powiklaniom kardiologicznym jakie miałam podczas covida, nikomu nie życzę.
    • araceli Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 06:04
      Zawsze mi się wydawało, że szczepi się człowiek przeciw chorobie, przeciw skutkom i powikłaniom a nie objawom...

Ciekawe co jeszcze anykoronaświrusy wymyślą...
    • mia_mia Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 09:21
      Tak, zaszczepię się 3, 4 i kolejnymi dawkami, za dużo znam przypadków osób, którym już żadna szczepionka i lek nie pomoże. 99% zmarłych w czerwcu w USA nie było zaszczepionych, przypadek?
    • edor67 Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 11:42
      O! Tydzień temu przeszłam deltę. Ból głowy, suchość w gardle z okropnym bólem, potem kaszel i katar. Gorączki brak.
      • piekna_remedios4 Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 12:00
        mogłaś zgłosić, byłabyś odzrowieńcem
        • edor67 Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 19:12
          Nie pomyślałam, że to może być to. Jestem po dwóch dawkach. Najgorsza była niemoc mówienia, takie skrzeczenie.
    • a_julka Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 11:54
      Moje Drogie.
      Mnie pani Doktor (z tytułami, żeby nie było)Na alergię zapisała wdychacz.
      ok
      Tylko żeby chronić środowisko, ten wdychacz jest w proszku.
      Nieważne że mi gardło krwawi, ważne jest że nie ma aerozolu.

• a_julka Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 11:56
        Zapomniałam dopisać. Krwawię z gardła.
        Laryngolog wykluczył wszystko inne.
        • piekna_remedios4 Re: suchość w gardle to temat tabu? 05.07.21, 12:00
          i co to ma wspólnego z tematem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka