Dodaj do ulubionych

Prezent dla kuzynki

22.04.22, 17:10
Chcę wysłać kuzynce prezent urodzinowy. W szafie znalazłam ostatnio buty, kupiłam je kilka lat temu, są w pudełku, nigdy ich nie nosiłam, są więc jak nowe.
Kuzynka ma 42 lata. Czy te buty są fajne na prezent? Podobają się Wam?
Obserwuj wątek
    • astomi25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:14
      Dlaczego zawsze wklejasz zdjecia do gory nogami? Dlatego ze piszesz zza oceanu?
      Skad mamy wiedziec czy prezent fajny, nie znamy kuzynki gustu.
      Ja bym takich nie nosila, zupelnie nie moja bajka.
      • astomi25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:15
        ...i za tym idzie, taki prezent by mnie nie ucieszyl.
      • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:16
        "Dlaczego zawsze wklejasz zdjecia do gory nogami? Dlatego ze piszesz zza oceanu?"

To wina systemu.
        • majenkir Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:23
          Jakiego systemu naboga?
          Moje idą prosto. Btw, pamiętacie takie zające na Wielkanoc za komuny, czy mi się śniło?
          • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:25
            Tego systemu, jaki ma forum. Ja nie mam możliwości, żeby obrócić zdjęcie.
            • znana.jako.ggigus Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:12
              każdy ma taką możliwość.
          • dominika9933 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:04
            Majenkir, miałam takiego zająca. Kocham, jak nieraz przypominacie jakieś dziwne rzeczy, które kojarzę z dzieciństwasmile. Dzięki za to😘
            • majenkir Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:17
              A ja ostatnio w Stanach w TJ Maxx kupiłam całą paczkę tych lizaków made in PL 🥺🥰
              • dominika9933 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:08
                A ja bardzo dawno nie widziałam tych lizaków. Może wszystkie na eksport są przeznaczonesmile
                • arthwen Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:17
                  Nie, są nadal w sprzedaży. Widziałam w różnych mniejszych sieciówkach typu ABC, Mila i tym podobne.
                • szmytka1 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:26
                  U mnie sa w każdym osiedlowym sklepie, z marketów to w intermarche widzę przy kasach. Daj adres, to Ci wyślę, jakim chces kwiatkiem
                  • dominika9933 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:45
                    Nie szukałam za bardzo, przyznam sięsmile. Inna sprawa, że robię bardzo mało zakupów i ograniczam się do Kleparza i Biedronki. Nie jadam też właściwie słodyczy, ale taki lizaczek ...smileRozejrze się na placu w takim razie. Dzięki dziewczyny.
                • jowita771 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:06
                  U nas są w Społem.
            • iliri Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:16
              Też miałam. Tylko białego. Ale byłam wtedy mocno nieletnia i „pamietam” go ze zdjęć.
          • hosta_73 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:59
            Kojarzę te zające ale nie na Wielkanoc. Zazdrościłam tym, którzy je mieli 😅
        • panna.nasturcja Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 01:27
          jackowo.thinktank napisała:

> To wina systemu.

Nie, to nie jest wina systemu, jakoś zdjęcia innych osób nie są do góry nogami.
      • maleficent6 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 22:45
        Dziewczyny pisały w poprzednim wątku. Jackowa pewnie jest z półkuli południowej i to dlatego.
    • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:18
      I czy te buty nie odbiegają bardzo od tego, co się teraz nosi w Polsce?
      • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:47
        Raczej sa specyficzne, w zyciu bym nie zalozyla ani teraz ani w czasach gdy to bylo faktycznie modne. Pomijajac juz bycie obdarowana zle przechowywanymi butami w nietrafionym rozmiarze, wolalabym nic nie dostac, serio. Fajny trollwątasek.
      • leosia-wspaniala Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:54
        My w Polsce nie mamy pieniędzy na buty sad Dołóż jej jeszcze konserwę i gumę Wrigley`s.
        • bona.sforza Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 23:21
          Ja bym się tam za cynamonową Wirgley's nie obrazila 🙃
          • dominika9933 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 00:03
            Ja teżsmile. Ale można kupić w Kuchniach świata.
      • magdallenac Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:01

> I czy te buty nie odbiegają bardzo od tego, co się teraz nosi w Polsce?

Just FYI, pamiętaj, że poza NY i Kalifornią modowo Stany są jakieś 20 lat za Europą. Kuzynka może się nostalgicznie zadumać, kiedy wyjmie buty z paczki.😂
        • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 22:00
          "pamiętaj, że poza NY i Kalifornią modowo Stany są jakieś 20 lat za Europą"

Jak ktoś ma pieniądze, to nie ma znaczenia, gdzie mieszkasmile Nie tylko w Ameryce, na całym świecie tak jest.
        • ichi51e Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 07:33
          dobrze napisane dokładnie to uczucie mialam patrząc na zdjęcie - nostalgicznej zadumy...
      • ginger.ale Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 23:00

> I czy te buty nie odbiegają bardzo od tego, co się teraz nosi w Polsce?

W maju nosimy sandały...
        Szybciej raczej nie dojdą.
    • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:25
      Lepiej odżałuj jeden świecznik i ze dwie gaśnice 🙄
      • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:40
        Jak Ci się nie podobają, wystarczy napisać, nie podobają mi się.
        • astomi25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:44
          Ale dlaczego chcesz dac je w prezencie? Tylko dlatego, ze leza i sie kurza?
          Ja bym komus podarowala, jesli faktycznie lezalyby u mnie bezuzytecznie, ale na boga, ot tak po prostu, a nie w ramach prezentu urodzinowego.
          • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:48
            Nie są zakurzone! To są NOWE buty, w pudełku. Kupiłam je kiedyś przy okazji, potem o nich zapomniałam, a teraz nie widzę siebie w tych butach. Ale są różne gusty, więc zapytałam o opinie.
            • astomi25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:52
              Ja pikole. IQ ameby masz?
              Znasz powiedzenie " lezec i sie kurzyc?"
              Poza tym, 1000 osob ci tu napisze, ze fajne buty, a kuzynce i tak sie nie spodobaja.🙈
              • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:57
                astomi25 napisała:

> Ja pikole. IQ ameby masz?
                > Znasz powiedzenie " lezec i sie kurzyc?"
                > Poza tym, 1000 osob ci tu napisze, ze fajne buty, a kuzynce i tak sie nie spodo
                > baja.🙈
                >

Nikt jej tak nie napisze 🙄
                • astomi25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:06
                  Wiem😂
                  Ale nawet gdyby...
            • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:52
              Oddaj komus na miejscu. bez sensu sie wykosztowywac na paczke, zwlaszcza ze szansa trafienia i w gust i w rozmiar naraz praktycznie znikoma.
            • majenkir Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:53
              Zawieź je do Savers czy co tam macie.
            • iwles Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 07:40

> nie widzę siebie w tych butach.

Kuźwa, milion świeczników, gaśnic, galonów wody i innych pierdół i ani jednego LUSTRA.
              • szmytka1 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 11:53
                😆
              • maleficent6 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:50
                Padłam 😂
    • gryzelda71 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:48
      A to sprytne. Pozbyć się zapchajdziury i jeszcze oczekiwać wdzięczności.
    • konsta-is-me Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:53
      Są b.brzydkie i niemodne.
      Chcesz wysłać do "ubogiej krewnej" w Polsce czy jak ?
      Trololo
      • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 17:59
        'Chcesz wysłać do "ubogiej krewnej" w Polsce czy jak ?'

Te buty wtedy kosztowały ok. 100 dolarów.
        • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:03
          Czyli na nasze jakieś 350 - 440 zł. Żaden wypas jak na buty z cholewami.
          • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:05
            Nie wypas, ale też nie buty z 20 dolarów, bo Konstanta sugerowała, że rzucam jakieś uwłaczające godności ochłapy.
            • astomi25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:13
              No ja bym sie tak poczula. Bez wzgledu na to, ile te buty kosztowaly.
            • alpepe Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:53
              Bo rzucasz. Straciłaś odniesienie do rzeczywistości i masz ogląd, jak z Jackowa przed 40 laty. Te buty są niespecjalnie ładne i niemodne. Naprawdę można kupić o wiele ładniejsze w Polsce. Taki prezent to nie prezent, tylko danie kuzynce na zasadzie, może ona zna kogoś, kto potrzebuje i mu przypasuje. I tylko tak.
            • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:25

> Nie wypas, ale też nie buty z 20 dolarów, bo Konstanta sugerowała, że rzucam ja
              > kieś uwłaczające godności ochłapy.
              Kolejna, co twierdzi że jej rzeczy zyskuja na wartosci pierwotnej wskutek obcowania z wlascicielka. Podobno istnieja fetyszysci damskich butow, moze im sprzedaj?
        • gryzelda71 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:04
          Wow
    • zurekgirl Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:09
      🤦🏼‍♀️ Zadzwon do kuzynki z kamerka, pokaz jej buty i zapytaj, czy sie podobaja. Jesli tak, wyslij z prezentem wlasciwym, jesli nie, wyslij tylko prezent wlasciwy. Tak zrob i nie inaczej. Ciesze sie, ze moglam pomoc.
    • znana.jako.ggigus Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:18
      Prezent to jest to coś, co wybieram/kupuję/robię z myślą o kimś innym.
      Buty znalezione w szafie i nigdy nie noszone to klasyczny przypadek nieprzemyślanych zakupów.
      Chcesz po prostu pozbyć się gratów, które ci nie pasują.

Ok, jakbyś się czuła, gdyby owa kuzynka wręczyła ci ni stąd, ni z zowąd powiedzmy bluzkę koszulową. Bez żadnych dziwactw - powiedzmy niebieską. Z tkim nie do końca pasującym ci kołnierzykiem i białym mankietami.
      Raczej byś nie myślała, że kuzynka specjalnie pojechała do sklepu i wyszukała spośród stosu innych rzeczy, aby ci ją teraz wręczyć...
    • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:54
      To jest tegoroczna wersja tego rodzaju butów tej marki,

www.bornshoes.com/Product.aspx?ProductID=20044#
      • alpepe Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 18:56
        Ale to niczego nie dowodzi. Jest albo na tym forum, albo na forum Kobieta wątek o najgorszych prezentach, powinnaś poszukać i przeczytać, być może zrozumiesz.
      • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:01
        Zrozum, że Polsce nie ma braków magazynowych, buty od dawna są dostępne bez kartek i zapisów.

Można sobie wejść na eobuwie czy inne zalando i dokonać zakupu online z darmową przesyłką i zwrotem. Można podjechać do centrum handlowego, gdzie będziesz mieć kilka różnych sklepów z butami o różnym zakresie cenowym.
        Kupienie dorosłej, pracującej osobie butów na prezent zrównałabym z wręczeniem paczki rajstop czy kompletu majtek.
        A nie moment, Ty nawet nie chcesz kupić tylko pozbyć się starej zawalidrogi z szafy.
        • 35wcieniu Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:15
          Nie chce, po prostu trolluje.
        • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:51
          'A nie moment, Ty nawet nie chcesz kupić tylko pozbyć się starej zawalidrogi z szafy.'

O, bardzo się mylisz, to nie jest sprzątanie, mam bardzo dużo nierozpakowanych rzeczy, które mogę przeznaczyć na prezenty.
          • dominika9933 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:54
            Biedne Twoje kuzynki, jeśli masz takie zapasysad
            • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:05
              Złośliwość w tym wątku jest bardzo zaraźliwa. 90% składowanych prezentów mam dla tutejszych znajomych, dużo się tego rozdaje i otrzymuje.
              • arthwen Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:20
                Naprawdę w tym rejonie USA, w którym mieszkasz jest aż tak biednie?
                • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:25
                  Chyba nie bardzo rozumiesz, co to jest prezent.
                  • arthwen Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:29
                    Cóż, dla mnie prezent to jest coś, co kupuję specjalnie z myślą o danej osobie i jej preferencjach.
                    A nie wygrzebane z dna szafy kilkuletnie buty, nawet jeśli nie były noszone, co do których zmieniły mi się zaopatrywania. Takie buty to oddaję do kontenerów organizacji non-profit pomagających ubogim.
              • dominika9933 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 21:13
                Nie jestem złośliwa. Bywam nieraz, ale nie tu. Po prostu, w trudnych latach osiemdziesiątych (82-84), bardzo dużo rzeczy dostawałam ze Stanów, dużo rodziny tam miałam, i zawsze były to rzeczy dla mnie, kupione z myślą o mnie, takie, które miały mnie cieszyć. Właśnie dlatego miałam tego zająca smile, Barbie, walkmana Sony i takie tam. To było bardzo fajne dla małego dziecka, miałam siedem, osiem lat. A w ławce ze mną siedziała dziewczynka, przez lata potem moja koleżanka, która też miała rodzinę w USA i dostawała takie właśnie prezenty. Niestety, nigdy nie dostała nic, co by ją ucieszyło. Pomyśl.
                • znana.jako.ggigus Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 11:59
                  No jak sama piszesz, wysyłamo ci prezenty z myślą o tobie. Nie dostałaś np fajnej retrolalki, która by cudownie pasowała do postawienia na półkę.
                  Ja np wysłałam mojemu wujkowi paczkę kawy z tutejszej palarni, bo on celebruje mielenie i parzenie kawy. Nie wysłałam mu piwa, mimo że mieszkam w słynnej z piwa okolicy, bo wujek jest byłym alkoholokiem.
              • eriu Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 22:43
                A jak kupisz sobie koronkowe majtki erotyczne z dziurką i ich nie będziesz nosić to po kilku latach też wygrzebiesz z szafy i wyślesz kuzynce jako prezent, bo to były drogie majtki z prawdziwej koronki? To jest coś co kupiłaś sobie pod Twoją preferencję. Dokładnie jak te buty. I potem wyciąganie tego z szafy i szukanie pretekstu żeby dać komuś jako prezent jest niefajne.
                • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 00:51
                  eriu napisała:

> A jak kupisz sobie koronkowe majtki erotyczne z dziurką i ich nie będziesz nosi
                  > ć to po kilku latach też wygrzebiesz z szafy i wyślesz kuzynce jako prezent, bo
                  > to były drogie majtki z prawdziwej koronki? To jest coś co kupiłaś sobie pod T
                  > woją preferencję. Dokładnie jak te buty. I potem wyciąganie tego z szafy i szuk
                  > anie pretekstu żeby dać komuś jako prezent jest niefajne.
                  >

Zboczeństwo 🙄
                  • znana.jako.ggigus Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:00
                    Nawet by się takich majtek nie wysyłało, gdyby załóżmy kuzynka opowiadała o nowo poznanym facecie, który ją jara i którego ona jara. Nawet wtedy nie
          • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 00:50
            Czyli kompulsywnie kupujesz niepotrzebne rzeczy i potem się zastanawiasz gdzie je upłynnić.
      • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:26
        No i? W pl tez mozesz kupic polskie muszkieterki za tyle samo.
    • plumplumpl Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:34
      buty zalegające w szafie kilka lat to nie jest dobry prezent.
      pewnie już klej w nich wysechł i się rozlecą po paru wyjściach.
      poza tym "p[rezent" w postaci zimowych niemodnych butów otrzymanych na wiosnę.... jak nie lubisz kuzynki to jej po prostu nie wysyłaj prezentu. będzie kulturalniej.
    • eliszka25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:39
      Ale w sensie, że to ma być jedyny prezent urodzinowy od ciebie? 😳

Czasem wymieniamy się z siostrami jakimiś ciuchami, ale zawsze po wcześniejszym uzgodnieniu i tylko gdy obdarowywana wyrazi chęć. Wysyłanie zalegających w szafie gratów w ramach prezentu urodzinowego to dla mnie niezły obciach.
      • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:55
        Borsuszycy już wyjaśniłam, że to nie są graty zalegające szafy.
        • eliszka25 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:08
          Owszem, są. Buty leżące w szafie od kilku lat, których chcesz się pozbyć, to właśnie są graty zalegające w szafie.
    • krwawy.lolo Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:54
      Buty są przecudne. Pokazałem kuzynce. Wysyłaj!
      • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 19:59
        Dziękuję za odwagę.
        Jeśli kilka pań napisało, że buty są brzydkie, to potem nawet forumowiczki, którym się podobają, boją się teraz wyrazić opinię.
        • krwawy.lolo Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:07
          One właśnie potrzebują zachęty. Dziewczyny, którym podobają się buty w tym wątku, nie lękajcie się! Niechaj te buty poprowadzą Wasze nogi po ziemi, Tej Ziemi!
          • krwawy.lolo Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:12
            Znaczy, niech te buty otulą elegancko odnóża kuzynki. I poprowadzą ku szczęściu.
            • arthwen Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:22
              Lolo, weź, o mało się nie zakrztusiłam ze śmiechu przez ciebie!
          • jowita771 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:33
            Weź przestań, bo widać, że dziewczyna wzięła to na poważnie i faktycznie wyśle. Kuzynka buty wyrzuci, ale pewnie paru osobom powie i tyłek ofiarodawczyni obrobią. Przyznaję się, że ja bym obrobiła.
    • szajri Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:31
      Żadne buty nie są fajnym pomysłem na prezent. I nie, nie podobają mi się.
    • bo_jestem_jedna Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:34
      A ja sie wylamie. Uwazam, ze kupowanie coraz to nowych rzeczy- tak tak na prezenty rowniez- jest zbedne tym bardziej posiadajac cos co na prezent sie nada, bo lezy w szafie.
      Mam podobne buty. I mnie sie one podobaja, wybadaj czy twojej kuzynce moga sie przydac. Nie musza, aj, laj, strasznie podobac.
      Ale ja ogolnie z tych, ktore uwazaja drogie prezenty za pomylke i albo nic albo wlasnie rzeczy okazyjne ( juz kupione/ z przeceny tanio/ uzywane). I jestem zamozna 😜lol
      • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:38
        Dziękuję za Twój wpis.
      • angazetka Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:47
        Na prezent nadaje się to, co ucieszy obdarowanego, a nie rzecz losowo wyciągnięta z szafy.
        • bo_jestem_jedna Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 22:33
          Oczywiscie, ze tak, ale ‘rzeczy wyciagniete z szafy’ rowniez moga ucieszyc. I troche pewnie chodzi o nastawienie osoby obdarowywanej, czy oczekuje wcelowania 100% i wykosztowania sie czy tez doceni gest, jesli prezent jest ‘w miare’, lub tylko okey.
          • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:54
            bo_jestem_jedna napisała:

> Oczywiscie, ze tak, ale ‘rzeczy wyciagniete z szafy’ rowniez moga ucieszyc. I t
            > roche pewnie chodzi o nastawienie osoby obdarowywanej, czy oczekuje wcelowania
            > 100% i wykosztowania sie czy tez doceni gest, jesli prezent jest ‘w miare’, lub
            > tylko okey.
            Hmmm buty w losowym rozmiarze bardzo ciesza😅. moze Ty robisz wystawki takich bibelotow w salonie, ale nie kazdy tak ma.
            • bo_jestem_jedna Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 16:35
              Ale dlaczego zakladasz, ze buty bylyby w zlym rozmiarze, skoro wyraznie pisze o nich, gdyby byly okej, co oznacza zeby pasowaly. No ludzie, po co robic takie glupie uwagi.
              • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 16:41
                bo_jestem_jedna napisała:

> Ale dlaczego zakladasz, ze buty bylyby w zlym rozmiarze, skoro wyraznie pisze o
                > nich, gdyby byly okej, co oznacza zeby pasowaly. No ludzie, po co robic takie
                > glupie uwagi.
                Ależ glupie uwagi bylyby, gdyby istnial uniwersalny rozmiar butow, i to jeszcze krytych, a nie jakichs hotelowych piankowych klapek.
      • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 00:52
        A wożenie przez ocean takich zbędnych "prezentów" jest dopiero ekologiczne i ekonomiczne.
    • nowynickdlawatku Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:43
      Mi się buty podobają, ale nie znasz kuzynki gustu ani rozmiaru. W Polsce nie wypada dawać na prezent rzeczy z drugiej ręki jako prezent urodzinowy i cena ani jakośc produktu nie zmienią tego. Co więcej nie wypada dawać prezentów ubraniowych, chyba że osoba która obdarowujesz jest ci bardzo bliska i zawsze nosi rzeczy w stylu X który znasz rozpoznajesz i wiesz że ona akurat takiej rzeczy potrzebuje, ale na to też są wyjątki.
      • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:52
        Dziękuję,
        Ale dlaczego z drugiej ręki? Buty są nieużywane i cały czas były w pudełku, można powiedzieć, że były u mnie tylko składowane.
      • tenjedennick Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 20:56
        Jakieś 25 lat temu pojechałam po raz pierwszy na wakacje do Ameryki. Mamy tam dużą rodzinę, więc wożono mnie po różnych kuzynach i ciotkach. Jedna z nich, jakaś dziesiąta woda po kisielu była mocno zamożna. Wielki dom na przedmieściach, basen, sportowy kabriolet, Wtedy robiło to wrażenie, prawie jak u Carringtonów wink Miała ze dwa wielkiem pomieszcznia jako garderoby, w nich chyba setki par butów, suknie, płaszcze, futra, torebki itd. Większość z tego jeszcze w pudłach albo z metkami. Gromadzone ponad 30 lat. No i zaczęła mi podsyłać eksponaty z tej kolekcji. Większość straszny kicz, ale parę oldskulowych ciuchów, i torebek wzięłam do Polski wink Myślała, że pod koniec lat 90 wciąż chodzimy w walonkach i kufajkach. Ale trzeba oddać jej sprawiedliwość, że raz wzięla mnie na zakupy do mallu smile
        • jackowo.thinktank Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 21:45
          "Ale trzeba oddać jej sprawiedliwość, że raz wzięla mnie na zakupy do mallu smile'

Możliwe, że Cię bardzo polubiłasmile

• ewcia.1980 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 22:01
      OJP
      Toż to trzeba mieć fantazję żeby wpaść na taki pomysł !!!
      Gratuluję ..... świetny pomysł pozbywania się gratów, które zalegają w szafie KILKA LAT.

• rozaliaolaboga Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 22:18
      Butów nie kupuje się wg wieku, tylko rozmiaru.
    • maleficent6 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 22:57
      Uważam, że to idealny prezent urodzinowy. Serio, super na obecną porę roku. A jak nie trafisz z rozmiarem, to nic nie szkodzi, kuzynka zawsze może sobie czubki wypchać watą.
      • tt-tka Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 23:07
        maleficent6 napisała:

> Uważam, że to idealny prezent urodzinowy. Serio, super na obecną porę roku. A j
        > ak nie trafisz z rozmiarem, to nic nie szkodzi, kuzynka zawsze może sobie czubk
        > i wypchać watą.

A gdyby nie trafila z kolorem, to zawsze kuzynka moze wziac kilka(nascie) buteleczek lakieru do paznokci i przemalowac smile
        Troszku gorzej, gdy kuzynka ma grube lydki albo wysokie podbicie... ale i z tym dobry szewc sobie poradzi ! o ile ocaleli jeszcze jacys szewcy.
        • maleficent6 Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 23:09
          Ojej, nie przesadzaj. Może sobie wyciąć z przodu dziury, albo obciąć cholewkę i botki gotowe!
          • eriu Re: Prezent dla kuzynki 22.04.22, 23:59
            A w Kopciuszku to sobie siostry nożem nie poradziły?
      • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 00:53
        Albo sobie palca uchytoli jak siostra Kopciuszka 🙄
      • jowita771 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:42
        maleficent6 napisała:

> Uważam, że to idealny prezent urodzinowy. Serio, super na obecną porę roku. A j
        > ak nie trafisz z rozmiarem, to nic nie szkodzi, kuzynka zawsze może sobie czubk
        > i wypchać watą.

Gdyby zaś były za małe, to można obciąć czubki i zrobić kozaki open toe, najmodniejsze w nadchodzącym sezonie.
    • panna.nasturcja Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 01:26
      Ważniejszy od wieku kuzynki jest rozmiar butów, które nosi.
      Dla mnie osobiście taki prezent to koszmar.
      A wysłanie jako prezent czegoś, co od lat lezy w naszej szafie i nie jest pożądane jest zwyczajnym chamstwem.
    • mamtrzykotyidwa Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 02:19
      To oczywiście uboga kuzynka i musi się ze starych butów ucieszyć?
    • ichi51e Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 07:31
      a czy kuzynka na pewno nosi ten rozmiar?
      • jowita771 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:44
        To chyba jakaś zmowa z tym rozmiarem, bo już któraś wspomina. Jakie to ma znaczenie? Forumka ma buty na zbyciu i kuzynkę, która ma urodziny, wszystko pasuje, a Wy tu rzucacie kłody pod nogi i tworzycie problemy.
        • maleficent6 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:49
          Bardzo przepraszamy 😟
          • jowita771 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 13:11
            Przeprosiny przyjęte, ale żeby to było ostatni raz!
      • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 13:46
        ichi51e napisała:

> a czy kuzynka na pewno nosi ten rozmiar?
        >
        To nie wiedziałaś, że na 42 urodziny rozmiar stopy zbliża sie do średniej z reszty kobiet w rodzinie? Serio? Jaki wstyd! Jestes z 1980 wiec radzilabym sie zainteresowac tematem.
        • ichi51e Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 17:24
          No właśnie jak świadek z 1980 chciałam zauważyć ze rozmiar stopy zależnie od firmy waha mi się między 39 a 41. Do tego szerokie bo za dużo w cieczach chodzę i noga mi się rozczlapala
          • ichi51e Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 17:24
            *crocsach
    • jowita771 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:40
      Gust kuzynki to jedno, ale weź też pod uwagę to, co ktoś już zauważył w tym wątku - te buty mogą się rozlecieć niedługo po założeniu, bo klej pewnie wysechł. Raz mi się to zdarzyło, kupiłam sobie buty, potrzymałam w szafie, a po paru latach założyłam. Po godzinie obie podeszwy odkleiły tak, że trzymały się tylko w części pod piętą. Ale jak chcesz, to wysyłaj, najwyżej kuzynka pomyśli, że w Ameryce robią byle jakie buty.
    • jowita771 Re: Prezent dla kuzynki 23.04.22, 12:47
      Jeszcze jedno: mam ciotkę, która bardzo dużo ubrań kupuje i w ogóle ich nie nosi, sporo tego towaru Są i buty. Daj adres, wyślę Ci. Nie chcę żadnych pieniędzy, napiszesz podziękowanie na forum i będziemy kwita.
    • leni6 Re: Prezent dla kuzynki 24.04.22, 10:33
      Mi się te buty podobają, ale nikomu nie dałabym butów w prezencie, buty trzeba przymierzyć.
      • ritual2019 Re: Prezent dla kuzynki 24.04.22, 10:40
        To zalezy, ja dostaje buty w prezencie bo mam bardzo regularne stopy. Kupuje buty online i zawsze pasuja.
        • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 24.04.22, 10:46
          ritual2019 napisał(a):

> To zalezy, ja dostaje buty w prezencie bo mam bardzo regularne stopy. Kupuje bu
          > ty online i zawsze pasuja.
          Serio ludzie nie znajac rozmiaru kupuja Ci buty? Mogliby zarabiac na zdolnosciach telepatycznych.
          • ritual2019 Re: Prezent dla kuzynki 24.04.22, 10:52
            georgia.guidestones napisała:

> Serio ludzie nie znajac rozmiaru kupuja Ci buty?

Napisalam ze nie znaja rozmiaru? Odpisalam na argument ze buty trzeba przymierzyc. Nie zawsze trzeba, kupuje buty w swoim rozmiarze czy numer oraz regular (sa takze opcje szerokiej stopy) i wystarcza. Kupuje online glownie.
        • georgia.guidestones Re: Prezent dla kuzynki 24.04.22, 10:47
          ritual2019 napisał(a):

> To zalezy, ja dostaje buty w prezencie bo mam bardzo regularne stopy. Kupuje bu
          > ty online i zawsze pasuja.
          Koniecznie poinformuj tych wszystkich ludzi kupujacych ci buty jak leci i w ciemno, że ich zdolnosci jasnowidzenia sie strasznie marnuja!
          • ritual2019 Re: Prezent dla kuzynki 24.04.22, 10:49
            ??? A oprocz tego wszystko ok?
    • ponis1990 Re: Prezent dla kuzynki 25.04.22, 08:43
      Dostając od kogokolwiek buty w prezencie poczułabym sie dziwnie - albo, ze ten ktoś uznaje, że mnie nie stać na kupno butów a wyglądam jakbym potrzebowała nowych, albo własnie że kupił sobie a mu leżą, to odda dalej w formie prezentu - nie pytając co wogóle chciałabym dostać na urodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka