yennefer.00 02.01.23, 17:21 Nie macie wrażenia, że od tygodni, a może raczej miesięcy nie ma na co pójść do kina? Same gnioty. A może jednak macie jakieś polecenia? Mam ochotę pójść do kina, tylko nie ma na co Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzdety2019 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:24 Jeśli mieszkasz w większym mieście to są kina studyjne, z alternatywnym repertuarem. Do multipleksów już od dawna nie ma na co chodzić… Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:26 Odwrotnie - zakazałam sobie wchodzić na stronę Muranowa zbyt często - za dużo tych mnie interesujacych i potem żal Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:19 Mam przesyt kina azjatyckiego a Muranów w tym przodu. Chcę kina z dobra komedia a takich już się nie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:01 Taak, co do tych komedii to racja- nie są w ogóle zabawne- albo totalnie głupie albo okazuje się, że to bardziej jakiś dramat, niż komedia Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kicha w kinie 02.01.23, 21:21 Ja w ogóle nie oglądam azjatyckiego Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:51 O, super, nie zauważyłabym. Skocze do Kijowa, mam tam kartę 😄, przejrzę też, co piszczy w Mikro 😄, tam mam karnet🤭 Jestem kinowo obstawiona na wszystkie strony😄 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:06 Bo z tym filmem jest jakieś zamieszanie, niby premiera polska w marcu, ale przedpremierowo od 26 grudnia grają. Nie wiedziałabym, gdyby mi się na fb nie wyświetliło. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: kicha w kinie 03.01.23, 15:01 Widziałam już. Jest trochę... kontrowersyjny. Trochę nieprawdziwy, zagrany dobrze, ale jakoś tak wolno, trochę się dłuży, trochę nie zrozumiałam motywacji, albo ja zrozumiałam inaczej, a mój chłop inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:29 Córka z chłopakiem była na tym nowym Avatarze. Podobało im się. Ja poczekam jak będzie na netflixie czy innym hbo Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:40 Założycielka wątku chciałabym obejrzeć jakiś dobry film a ty jej tu z Avatarem wyskakujesz 🤦♀️ Niech corka z chłopakiem na Batmana teraz pójdą i nam zarekomendują. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:43 Avatar jest filmem wizualnym - wyłącznie 3D, najlepiej 4DX Byłam i podobało mi się Ale nie oczekiwałam akcji, którą z przyjemnością obejrzałabym np. na Netflixie Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:44 Ten film jest nudny, oglądać go jakikolwiek sens jest tylko w kinie i w 3d, w domu nikt przez to nie przebrnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:50 Ja aż tak nie pałam chęcią obejrzenia. Pierwsza część mnie nie zachwyciła - więc nie spodziewam się zachwytu przy kolejnej. Ale do kina się nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:59 Avatar to jest pierwszy film od miesięcy na który wybieram się do kina Na większość filmów które mnie interesowały wolałam poczekać, bo to i mniej wydatków i mniej kombinowanie (znalezienie z kimś wspólnie czasu, dojazd, opieka nad dzieckiem) ale na Avatara idę dla efektów których nie da mi tv w domu, a oczekuję od niego właśnie efektów a nie wyjątkowo głębokiej fabuły Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:44 Akurat na Avatara warto się wybrać do kina. W telewizji straci połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:30 Nie, nie mam. Nawet w repertuarze "multipleksowym" są rzeczy, które mnie interesują (w ciągu ostatniego miesiąca "Fabelmanowie" i "Jednym głosem"). Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:17 Tak, jeszcze mogę polecić Menu i W trójkącie. Drugi z nich zdobył Złota Palmę. Do obejrzenia w Cinema City. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:04 Na to " W trójkącie" chyba się wybiorę, bo piszą, że zabawne. Oby😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:42 Nie jest to tradycyjna komedia, choć w konwencji komediowej. Raczej komediodramat, z elementami farsy. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: kicha w kinie 03.01.23, 08:32 Czemu dzisiaj nie ma normalnych komedii? Musi być koniecznie komediodramat. Dramatów to ja mam po kokardę Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: kicha w kinie 03.01.23, 18:42 Ogólna wymowa zabawna nie, jest, natomiast jest wiele scen przekomicznych, choćby cała pierwsza scena castingu. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:43 Moi byli na nowym Avatarze, podobał się. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:23 Avatar spoko, ale to kino typowo rozrywkowe. A przez ostatni miesiąc, czyli w grudniu, prawie nie wychodziłam z kina😄 W multipleksach było dużo fajnych rzeczy, niektóre bardzo krótko, czy wręcz na pojedynczych seansach. Ale ja trzymam rękę na pulsie 😄, bo chodzę prawie na wszystko😄. Polecam też Kota w butach 😻😻 szkoda, że w kreskówkach jest obligatoryjny dubbing. Polski nie dorasta do pięt oryginalnemu 😔. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:00 Ja też nad tym boleję bardzo. Jeszcze kilka (naście?) lat temu były seanse kreskówkowe z oryginalną ścieżką i napisami (wiem, bo chodziłam) albo z dubbingiem, do wyboru. A teraz nie ma opcji, tylko dubbing. I co gorsza niektóre filmy aktorskie też są już tylko z dubbingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:40 Tak, o ile z Avatarem i Panterą załapałam się na seanse z napisami, to kreskówki zero szans. Pamiętam, że Shreki, Kot w Butach, Transylwania i inne popularne jeszcze parę lat temu oglądałam w kinie z oryginalnym dubbingiem. A teraz, tylko pomarzyć o Banderasie, Salmie Hayek i Olivii Colman w Kocie w butach😪 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:45 Poczekać, aż trafi na jakąś platformę (BTW pamiętam też czasy - 20 lat temu - kiedy tymi ręcami wywalczałam jedną kopię HP i Komnaty Tajemnic z napisami, a nie dubbingiem). Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:01 A nie, akurat końcówkę roku wysypało, na styczeń też trochę fajnych nowości się zapowiada. Lipa to była w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:06 W styczniu i lutym dają repertuar okołooscarowy. Marzec i kwiecień będzie posucha, od maja filmy wakacyjne. Wrzesień październik kino festiwalowe, listopad posucha, grudzień jakiś blockbuster na Święta. I tak się to kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:36 Byłam kilka dni temu z dzieciakami na kocie w butach, polecam bo naprawdę mi się podobało jak na bajkę… Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:45 Jeszcze Baby Broker był niedawno. Teraz fabuła o Whitney. Niedługo Pan Zabawka i parę fajnych europejskich, remake Obywatela Ove z Tomem Hanksem. Da się żyć 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:52 Mnie smutno z powodu "Niebezpiecznych dżentelmenów", bo i obsada, i temat jak pode mnie robione. A premiera kinowa w dniu wyjmowania ze mnie małej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:44 E, myślę, że to długo pograją. W robisz teściową w opiekę 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:49 Pewnie szubko będzie na vod lub innej platformie. 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: kicha w kinie 03.01.23, 14:15 Dżentelmenów już można zobaczyć na pokazach przedpremierowych, myśmy w weekend byli w Multikinie. Jeden seans był w sobotę i jeden w niedzielę. Ubawiłam się, ale za mało Witkacego, za mało! Dorociński był świetny, nawet wizualnie pasował. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: kicha w kinie 03.01.23, 13:52 Tez byliśmy i podobało mi sie, ale mam nadzieje że to juz koniec kota w butach! Serial odkryty w czasie covida zmęczył mnie okrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:30 Fablemanowie, W trójkącie, Śubuk, Słoń, Menu, Do ostatniej kości - moje plany na najbliższy czas. Faktycznie, nie ma na co. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:48 Do ostatniej kości bardzo dobry wg znanych mi osób, ale dla mnie tematyka nie do przejścia, a są też sceny konsumpcji, że tak powiem. Na Menu też miałam problem z kilkoma epizodami, chociaż film mi się podobał. To dla mnie kwestia estetyki, konkretnie - obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: kicha w kinie 03.01.23, 14:20 W dzisiejszych czasach filmy przegrywają z serialami. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: kicha w kinie 03.01.23, 15:02 Jak komuś nie szkoda życia, mnie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kazaszkaa Re: kicha w kinie 03.01.23, 14:44 Ostatnio byłam na Silent Twins, świetny. Odpowiedz Link Zgłoś