Dodaj do ulubionych

kicha w kinie

02.01.23, 17:21
Nie macie wrażenia, że od tygodni, a może raczej miesięcy nie ma na co pójść do kina? Same gnioty. A może jednak macie jakieś polecenia? Mam ochotę pójść do kina, tylko nie ma na co big_grin
Obserwuj wątek
    • bzdety2019 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:24
      Jeśli mieszkasz w większym mieście to są kina studyjne, z alternatywnym repertuarem. Do multipleksów już od dawna nie ma na co chodzić…
    • chococaffe Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:26
      Odwrotnie - zakazałam sobie wchodzić na stronę Muranowa zbyt często - za dużo tych mnie interesujacych i potem żal
      • mandre_polo Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:19
        Mam przesyt kina azjatyckiego a Muranów w tym przodu. Chcę kina z dobra komedia a takich już się nie kręci
        • yennefer.00 Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:01
          Taak, co do tych komedii to racja- nie są w ogóle zabawne- albo totalnie głupie albo okazuje się, że to bardziej jakiś dramat, niż komedia
        • chococaffe Re: kicha w kinie 02.01.23, 21:21
          Ja w ogóle nie oglądam azjatyckiego
          • woman_in_love Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:57
            to zacznij
            • chococaffe Re: kicha w kinie 03.01.23, 18:23
              kto wie....
    • daniela34 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:29
      Ja się wybieram na " W gorsecie."
      • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:51
        O, super, nie zauważyłabym. Skocze do Kijowa, mam tam kartę 😄, przejrzę też, co piszczy w Mikro 😄, tam mam karnet🤭
        Jestem kinowo obstawiona na wszystkie strony😄
        • daniela34 Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:06
          Bo z tym filmem jest jakieś zamieszanie, niby premiera polska w marcu, ale przedpremierowo od 26 grudnia grają. Nie wiedziałabym, gdyby mi się na fb nie wyświetliło.
      • mae224 Re: kicha w kinie 03.01.23, 15:01
        Widziałam już. Jest trochę... kontrowersyjny. Trochę nieprawdziwy, zagrany dobrze, ale jakoś tak wolno, trochę się dłuży, trochę nie zrozumiałam motywacji, albo ja zrozumiałam inaczej, a mój chłop inaczej.
    • arwena_11 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:29
      Córka z chłopakiem była na tym nowym Avatarze. Podobało im się. Ja poczekam jak będzie na netflixie czy innym hbo
      • homohominilupus Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:40
        Założycielka wątku chciałabym obejrzeć jakiś dobry film a ty jej tu z Avatarem wyskakujesz 🤦‍♀️
        Niech corka z chłopakiem na Batmana teraz pójdą i nam zarekomendują.
      • jola_ep Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:43
        Avatar jest filmem wizualnym - wyłącznie 3D, najlepiej 4DX
        Byłam i podobało mi się smile Ale nie oczekiwałam akcji, którą z przyjemnością obejrzałabym np. na Netflixie
      • mia_mia Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:44
        Ten film jest nudny, oglądać go jakikolwiek sens jest tylko w kinie i w 3d, w domu nikt przez to nie przebrnie.
        • arwena_11 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:50
          Ja aż tak nie pałam chęcią obejrzenia. Pierwsza część mnie nie zachwyciła - więc nie spodziewam się zachwytu przy kolejnej. Ale do kina się nie wybieram.
      • kaki11 Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:59
        Avatar to jest pierwszy film od miesięcy na który wybieram się do kina smile Na większość filmów które mnie interesowały wolałam poczekać, bo to i mniej wydatków i mniej kombinowanie (znalezienie z kimś wspólnie czasu, dojazd, opieka nad dzieckiem) ale na Avatara idę dla efektów których nie da mi tv w domu, a oczekuję od niego właśnie efektów a nie wyjątkowo głębokiej fabuły smile
      • kanna Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:44
        Akurat na Avatara warto się wybrać do kina.
        W telewizji straci połowę.
      • bei Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:11
        Jeśli już Avatar to w Imaxie!
    • angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:30
      Nie, nie mam. Nawet w repertuarze "multipleksowym" są rzeczy, które mnie interesują (w ciągu ostatniego miesiąca "Fabelmanowie" i "Jednym głosem").
      • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:17
        Tak, jeszcze mogę polecić Menu i W trójkącie. Drugi z nich zdobył Złota Palmę. Do obejrzenia w Cinema City.
        • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:17
          Jeszcze Subuk.
        • petronella Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:32
          Potwiedzam, oba tytuly ciekawe.
        • mandre_polo Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:13
          Menu nie urywa
          • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:36
            Rzecz gustu.
          • droch Re: kicha w kinie 03.01.23, 14:52
            Urywa.
        • yennefer.00 Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:04
          Na to " W trójkącie" chyba się wybiorę, bo piszą, że zabawne. Oby😁
          • fil.lo Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:10
            Nie jest zabawne
            • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:42
              Nie jest to tradycyjna komedia, choć w konwencji komediowej. Raczej komediodramat, z elementami farsy.
              • yennefer.00 Re: kicha w kinie 03.01.23, 08:32
                Czemu dzisiaj nie ma normalnych komedii? Musi być koniecznie komediodramat. Dramatów to ja mam po kokardę
            • eglantine Re: kicha w kinie 03.01.23, 18:42
              Ogólna wymowa zabawna nie, jest, natomiast jest wiele scen przekomicznych, choćby cała pierwsza scena castingu.
    • triss_merigold6 Re: kicha w kinie 02.01.23, 17:43
      Moi byli na nowym Avatarze, podobał się.
      • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 18:23
        Avatar spoko, ale to kino typowo rozrywkowe.
        A przez ostatni miesiąc, czyli w grudniu, prawie nie wychodziłam z kina😄 W multipleksach było dużo fajnych rzeczy, niektóre bardzo krótko, czy wręcz na pojedynczych seansach. Ale ja trzymam rękę na pulsie 😄, bo chodzę prawie na wszystko😄.
        Polecam też Kota w butach 😻😻 szkoda, że w kreskówkach jest obligatoryjny dubbing. Polski nie dorasta do pięt oryginalnemu 😔.
        • arthwen Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:00
          Ja też nad tym boleję bardzo. Jeszcze kilka (naście?) lat temu były seanse kreskówkowe z oryginalną ścieżką i napisami (wiem, bo chodziłam) albo z dubbingiem, do wyboru. A teraz nie ma opcji, tylko dubbing. I co gorsza niektóre filmy aktorskie też są już tylko z dubbingiem.
          • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:40
            Tak, o ile z Avatarem i Panterą załapałam się na seanse z napisami, to kreskówki zero szans. Pamiętam, że Shreki, Kot w Butach, Transylwania i inne popularne jeszcze parę lat temu oglądałam w kinie z oryginalnym dubbingiem.
            A teraz, tylko pomarzyć o Banderasie, Salmie Hayek i Olivii Colman w Kocie w butach😪
            • angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:45
              Poczekać, aż trafi na jakąś platformę wink
              (BTW pamiętam też czasy - 20 lat temu - kiedy tymi ręcami wywalczałam jedną kopię HP i Komnaty Tajemnic z napisami, a nie dubbingiem).
    • arthwen Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:01
      A nie, akurat końcówkę roku wysypało, na styczeń też trochę fajnych nowości się zapowiada. Lipa to była w listopadzie.
      • angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:06
        W styczniu i lutym dają repertuar okołooscarowy. Marzec i kwiecień będzie posucha, od maja filmy wakacyjne. Wrzesień październik kino festiwalowe, listopad posucha, grudzień jakiś blockbuster na Święta. I tak się to kręci.
    • mandre_polo Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:14
      Macie, posucha trwa od lata
    • sandy_cheeks Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:36
      Byłam kilka dni temu z dzieciakami na kocie w butach, polecam bo naprawdę mi się podobało jak na bajkę…
      • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:41
        No nie, spoko😻😻👍
        • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:45
          Jeszcze Baby Broker był niedawno. Teraz fabuła o Whitney. Niedługo Pan Zabawka i parę fajnych europejskich, remake Obywatela Ove z Tomem Hanksem. Da się żyć 😄
          • angazetka Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:52
            Mnie smutno z powodu "Niebezpiecznych dżentelmenów", bo i obsada, i temat jak pode mnie robione. A premiera kinowa w dniu wyjmowania ze mnie małej osoby.
            • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:44
              E, myślę, że to długo pograją. W robisz teściową w opiekę 😄
              • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:49
                Pewnie szubko będzie na vod lub innej platformie. 😄
            • viridiana73 Re: kicha w kinie 03.01.23, 14:15
              Dżentelmenów już można zobaczyć na pokazach przedpremierowych, myśmy w weekend byli w Multikinie. Jeden seans był w sobotę i jeden w niedzielę.
              Ubawiłam się, ale za mało Witkacego, za mało! Dorociński był świetny, nawet wizualnie pasował.
      • wkswks Re: kicha w kinie 03.01.23, 13:52
        Tez byliśmy i podobało mi sie, ale mam nadzieje że to juz koniec kota w butach! Serial odkryty w czasie covida zmęczył mnie okrutnie.
    • daisy Re: kicha w kinie 02.01.23, 19:43
      Czekam na Aftersun i Godland.
    • leosia-wspaniala Re: kicha w kinie 02.01.23, 20:30
      Fablemanowie, W trójkącie, Śubuk, Słoń, Menu, Do ostatniej kości - moje plany na najbliższy czas. Faktycznie, nie ma na co.
      • ladymercury Re: kicha w kinie 02.01.23, 22:48
        Do ostatniej kości bardzo dobry wg znanych mi osób, ale dla mnie tematyka nie do przejścia, a są też sceny konsumpcji, że tak powiem.
        Na Menu też miałam problem z kilkoma epizodami, chociaż film mi się podobał.

To dla mnie kwestia estetyki, konkretnie - obrzydzenia.
    • marianna1960 Re: kicha w kinie 03.01.23, 14:20
      W dzisiejszych czasach filmy przegrywają z serialami.
      • mae224 Re: kicha w kinie 03.01.23, 15:02
        Jak komuś nie szkoda życia, mnie szkoda.
    • kazaszkaa Re: kicha w kinie 03.01.23, 14:44
      Ostatnio byłam na Silent Twins, świetny.
    • mae224 Re: kicha w kinie 03.01.23, 15:04
      W multipleksach na pewno.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka