Dodaj do ulubionych

To i ja szukam piosenki

30.05.23, 22:56
Dziewczyny, może któraś skojarzy, choć obawiam się, że nie. Piosenkę widziałam raz chyba na początku lat 90 w MTV (prawie jestem pewna, że tam), ale nie wykluczam, że jest np. z 88 roku. Nie pamiętam melodii i ani jednego slowa, a jedynie fragmenty teledysku. Był na ciemno ubrany niski pan w kapeluszu i chyba tańczył po ulicach miasta. Scena, która mi się podobała była taka, że jakaś śliczna dziewczyna szczupła i wysoka pod koniec wzięła go na ręce, jakby to on był kobietą (dzieckiem?). Piosenka po angielsku. A może nie, ale nie po polsku. Pamiętam, że mi się szalenie podobała. Lata za mną chodzi, ale choć oglądam kanały muzyczne co to nadają the best 80 i dają tam piosenki, które odnajduje w głębokich naprawdę zakamarkach pamięci - na tę się nigdy nie natknęłam. Jest szansa? Macie jakiekolwiek skojarzenia?
Obserwuj wątek
    • taje Re: To i ja szukam piosenki 30.05.23, 23:28
      Prince?
      • agdzieztam Re: To i ja szukam piosenki 31.05.23, 07:51
        A masz pomysł, która Prince? Choć jestem pewna, że nie, bo ten miski facet w kapeluszu był przy kości, tak go zachowałam w pamięci. No ale jak pisze mysiulek pamięć płata figle.
    • mysiulek08 Re: To i ja szukam piosenki 30.05.23, 23:44
      kojarze tylko Billy Joel - Uptown Girl ale to pani byla w kapeluszu i pana na rekach nie nosila smile
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: To i ja szukam piosenki 31.05.23, 07:27
        No ale Billy Joel to był mechanikiem🙂
        • mysiulek08 Re: To i ja szukam piosenki 31.05.23, 07:34
          ale pamiec potrafi platac figle, wiec kto wie, moze to i niski mechanik byl 🤣
          • agdzieztam Re: To i ja szukam piosenki 31.05.23, 07:49
            Tak, z pewnością pamięć płata figle, dlatego obawiam się, że wskazówki są zbyt skromne, żeby odkopać tę piosenkę.
      • agdzieztam Re: To i ja szukam piosenki 31.05.23, 07:50
        Znam tę piosenkę, nie, to nie to. Wydaje mi się, że ta moja była jakaś niszowa, kompletnie nie kojarzę, kim Mogl być piosenkarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka