Dodaj do ulubionych

Wątek narzekający na narzekających

24.12.23, 09:28
Wysyp artykułów o presji, o nietrafionych prezentach, kłótniach przy stole. O tym jakich życzeń nie składać, o tym że ludzie nie cierpią dzielić się opłatkiem, o kościach stających w gardle, o staruszkach w szpitalu.

A dajta wszyscy sobie siana. Wesołych świąt!
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 09:31
      Kości w gardle stają, mówisz 😁
      • heca7 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 09:49
        Na wigilii to chyba ości wink
        • daniela34 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 09:50
          Dlatego tak dopytuję, czy na pewno kości, biorąc pod uwagę polskà tradycję postnej wigilii.
          • turbinkamalinka Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:26
            daniela34 napisała:

> Dlatego tak dopytuję, czy na pewno kości, biorąc pod uwagę polskà tradycję post
            > nej wigilii.
            Bo to w Pierwszy Dzień Świąt kości stają. W Wigilię ludzie są jeszcze w stanie ze sobą wytrzymać tongue_out
          • wapaha Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 11:27
            daniela34 napisała:

> Dlatego tak dopytuję, czy na pewno kości, biorąc pod uwagę polskà tradycję post
            > nej wigilii.

może to kość gnykowa suspicious
      • sueellen Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 09:50
        daniela34 napisała:

> Kości w gardle stają, mówisz 😁
        Ości kości do wyboru do koloru.
    • wunder-gaffe Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 09:36
      sueellen napisała:
      > A dajta wszyscy sobie siana. Wesołych świąt!

Siano daje się pod obrus..
    • suki-z-godzin Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 09:40
      Narzekanie na "przymus" świątecznego obżarstwa to moje ulubione.
    • dreg13 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:03
      Wczoraj zginęła rodzina w Międzyzdrojach. Dwunastoletnia dziewczynka została bez mamy, taty i siostry.

W tym narzekaniu należy na chwilę spojrzec na to z boku i cieszyc sie, ze ma sie na co narzekac.
      • gryzelda71 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:29
        No. Inni mają gorzej.
      • runny.babbit Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:31
        Bez brata. Też czytałam. Co to za bandyta który rozjechał rodzinę idącą po chodniku, na dodatek uciekł z miejsca zdarzenia. Straszne.
    • eliszka25 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:34
      Przypomniałaś mi o tych ościach. Kiedyś mojej siostrze stanęła w gardle taka spora ość. Nie działało popijanie, zjedzenie chleba i żaden inny sposób, który przyszedł nam do głowy. Rodzice już chcieli jechać z nią na SOR, bo się biedna z tym męczyła, ale ojciec wpadł na jeszcze jeden, ostatni pomysł. Pobiegł do piwnicy i po chwili wrócił z własnoręcznie skonstruowaną długaśną pęsetą z dwóch drewienek. Sam zrobił udaną operację wyjmowania ości z gardła i obyło się bez jazdy do szpitala.

Ja tam bardzo lubię te nasze wigilie i cała moja rodzina. Chętnie jedziemy na nie prawie 1500 km. W tym roku pierwszy raz będzie wigilia bez mojego taty, więc z ewentualną ością w gardle będziemy musieli poradzić sobie sami.
      • krwawy.lolo Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:37
        ? smile
        • eliszka25 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:42
          A weź ty spróbuj sobie to włożyć do gardła. No może ty masz jakieś wyjątkowo szerokie, ale mnie by się nie zmieściło, mojej siostrze też nie. To, co skonstruował mój tata było długie i cieniutkie.
          • krwawy.lolo Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 10:45
            Pambuk, chyba nie wzięłaś tej fotki na serio?
      • panna.nasturcja Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 23:06
        Mam nadzieję, że się nie przyda, ale na wszelki wypadek: jeśli już ość się wbije to jedzie się do lekarza, NIE wolno jeść suchego chleba, nic w ogóle jeść ani pić. Można sobie w ten sposób zrobić ogromną krzywdę. Żadnych działań na własną rękę!
      • babcia47 Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 23:14
        Ja dzis wypróbowałam metodę nanosci karpia,bez nale rozdwojenie, upierdl8we. W czasie brzusznej sa te wielkie ktore bez problemu można wyłapać przy jedzeniu. Od kręgosłupa w kierunku grzbietu idą te małe. Ponacinalam ostrym nożem co 2-3 milimetry dosc gleboko ale nie do końca. Faktycznie,bwsxystkie wytopiły się w czasie smażenia. Chyba polubię karpia
    • butch_cassidy Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 11:20
      Oj, wiesz co... Też zauważyłam w tym roku, że trend się zmienił - na "narzekający". Jednak moim zdaniem to dobrze, nawet jeśli chwilowo jest tego zbyt wiele. To musi ujrzeć światło dzienne. Przy okazji podają sporo rad, jak sobie radzić. I ok. Koniec udawania, że od 24 do 26 grudnia jednorożce zwracają tęczę.
    • wapaha Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 11:29
      Nie dopuszczam do siebie narzekań- zaimpregnowałam się
      Z roku na rok jest mi fajniej i mocniej odczuwam tę magię z dzieciństwa
      Chyba się starzeję/dziecinnieję ? suspicious
      jak zwał tak zwał- podoba mi się

i tegoż samego wszystkim zyczę wink
    • panna.nasturcja Re: Wątek narzekający na narzekających 24.12.23, 23:04
      Kto Ci to każe czytać? Nie widziałam ani jednego takiego tekstu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka