Dodaj do ulubionych

Dzień Wagarowicza 24

21.03.24, 12:43
Gdy ja zaliczałam się do młodzieży to Dzień Wagarowicza był jednym z najbardziej wyczekiwanych dni w roku i nie chodziło tu wcale o to, aby wyspać się do 12. Wtedy na prawdę dużo się działo. Zrywaliśmy się całymi klasami i świętowaliśmy, od szkoły podstawowej aż do zakończenia średniej.
Czy młodzież w szkołach waszych dzieci świętuje ten dzień? Czy szkoły tolerują nieobecność i nie wyciągają konsekwencji? Pozwalają, aby klasa się 'urwała'? Robią normalne sprawdziany, odpytują, a może są gry i zabawy dla tych co postanowili przyjść?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 12:47
      Jeden syn na studiach, drugi w II liceum. Nawet nie zauważyli, że jest tongue_out
      • magdalena8606 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 12:54
        U nas w podstawówce też nawet chyba młodzi nie zauważyli, że taki dzień jest. Na pewno w większości poszli do szkoły. Nic się w tym dniu nie dzieje, są nawet sprawdziany, ale nie wiem czy za urwanie się większą grupą byłoby obniżone zachowanie. Ciekawe jak będzie w szkole średniej smile
    • malaperspektywa Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 12:52
      Mój już w domu. Byli z klasą w kinie, a potem każdy grzecznie do domciu, bo w taki dzień za duży tłum i za dużo legitymujących na mieście. Tak mi powiedział, kiedy zdziwiona, że tak szybko w domu, otwierałam mu drzwi.
    • slonko1335 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 12:53
      U starszej w lo nie ma dziś lekcji, mają dzień otwarty. Moje dziecię jako członek samorządu i uczestnik Erasmusa ma w związku z tym kupę roboty w szkole. U mlodszaka w technikum lekcje są ale bez odpytywania podobno. Poszedł z książkami w tosterze (dzien bez plecaka) tylko na dwie lekcje.
    • szeptucha.z.malucha Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 13:28
      W podstawówce nic, zero, null. Wielu uczniów nie przychodzi, rodzice usprawiedliwiają. Zieje nuuudą🥱
    • jkl13 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 13:29
      U mojego w lo były tylko 2 pierwsze lekcje, potem miał być mecz siatkówki (nauczyciele kontra uczniowie). Klasa syna w ogóle nie poszła do szkoły (lekcje planowo i tak zaczynali o 10), umówili się do kina i na pizze.
    • angazetka Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 13:30
      Za moich czasów nikt się nie zrywał z lekcji tongue_out Serio.
      Były jakieś przebieranki czy coś, luźny dzień w szkole, ale to tyle.
      • szeptucha.z.malucha Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 15:04
        Twoje czasu to kiedy?
        Pamiętam jak w '86 uciekliśmy całą klasą. Mieliśmy karny sprawdzian potem.
        • kubek0802 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 15:09
          Czasy mego liceum to lata 88-92. Normalne były przebieranki, ucieczki raczej "nielegalne", ale większość się nie przejmowała. Teraz chyba bardziej zorganizowany jest brak nauki tego dnia.
        • angazetka Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 21:25
          W '86 miałam trzy latka... wink
    • krwawy.lolo Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 13:31
      Gdy ja należałem do młodzieży, tego święta jeszcze nie było.
    • kurt.wallander Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 13:41
      Moja nawet nie wiedziała, że dzisiaj Dzień Wagarowicza. I stwierdziła, że nie potrzebuje DW, że wagarować smile
    • la_mujer75 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 15:09
      Starszy na studiach, więc go nie dotyczy.
      A Młodszy miał dzis wycieczkę. Pewno, żeby nie uciekali ze szkoły, więc im zafundowali wyprawę, aby zwiedzić GPW.
      Ja z liceum pamiętam, że w DW przychodziliśmy poprzebierani. Fajnie było.
      A wagarowałam w inne dni smile
    • mariola233 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 15:15
      Mój syn (technikum)składali się po 20 zł i poszli nad zalew na grilla,właśnie córka pojechała po brata
    • trampki-w-kwiatki Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 15:24
      Moja pierwszoklasistka ma dziś gry i zabawy według planu smile
    • z_lasu Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 15:30
      Szkoła średnia. Żadne atrakcje szkolno-pozaszkolne (typu kino) nie były zaplanowane, tylko przebieranki. Ale co się faktycznie w szkole dzisiaj dzieje to nie wiem. Młody przysłał tylko "Zdecydowanie później wrócę" 😂 Ale sprawdzian pisali dzisiaj.
    • scarlett74 Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 17:22
      W związku ze strajkiem rolniczym, dzień wagarowicza zrobiłam sobie wczoraj. I dobrze, bo była lepsza pogodahttp://emots.yetihehe.com/1/kwiatek.gif
    • kotejka Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 18:04
      druga sp - mieli dzien na wesolo, gry i zabawy, oraz pisal kangurka
      druga technikum -spieprzyli solidarnie i poszli do maca
      wrocili po reszte i poszli do parku
      nauczyciele wcale chyba na nich nie czekali, bo nb wpisali tylko na pierwszej smile
    • asia_i_p Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 18:45
      Nasze liceum od lat robi dzień otwarty, ci którzy biorą udział w prezentacjach są, jakaś połowa reszty też się kręci, bo jest atrakcyjnie (np. uczeń terrarysta przynosi swoich licznych przyjaciół - dzisiaj były dwa węże, w tym pyton tygrysi, agama, kameleon, kilka pająków i ślimaków).
    • mysiaapysia Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 19:04
      U mojego syna - kl. 1 lo - dzisiaj 3 sprawdziany. W tygodniu będzie łącznie 5 sprawdzianów.
    • ga-ti Re: Dzień Wagarowicza 24 21.03.24, 20:24
      Jedno chore, siedzi od poniedziałku w domu, ale mają rekolekcje, pierwsze 4 lekcje są, a później do kościoła, kto się zapisał. Podobno sporo nauczycielu choruje i są luzy.
      W podstawówce przebieranki i witanie wiosny, trochę nauki, trochę zabawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka