karelia 26.09.02, 20:57 SREBRNE WESELE......KLUBOWI STUKNELO 25 LAT OOOO PRZYJACIELE , PISANIA , DYSKUSJI I CHAT, I CHAT I CHAT... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: gaga Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! IP: *.tin.it 26.09.02, 20:58 Ja sie pisze na czat. gaga Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! 26.09.02, 21:10 24 posiedzenie zakonczone, 25 rozpoczete . O jak przyjemnie tak hustac sie wsrod , noo czegos tam... na wezwanie czlonka klubu madame Narval ( akcent na - -al) osmielilam sie otworzyc 25 sesje Klubu rzeczywistego, sur_realistycznego i z lekka skreconego raz w lewo , raz wprawo. Zalezy skad wiatry wieja..... Nieprawda jest jakoby czlonkowie Klubu nie istnieli.Oni istnieja , zyja i sa jak najbardziej rzeczywisci . Czasami tylko zawieszeni w sieci jak de Funes na drzewie. Sa na to dowody i kazdy ma alibi. Zeby uczcic to wydarzenie wznosze toast najprawdziwszym szampanskoje francuskoje :Zaczniemy miekko Pol Roger , pozniej madame Clicot, moze Moet and Chandon?, , Pol Roger? A takze Bollinger. Zakonczymy Dom Perignon pidkreslajac Krugiem )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaga Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! IP: *.tin.it 26.09.02, 21:12 Na czacie puchy, ale wole hustac sie w wirtualnym hamaku i popijac Prosecco di Valdobbiadene, chociaz krug zwala z nog. Zniewolona, gaga Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xurek Chat IP: *.freesurf.ch 26.09.02, 21:26 chcialam sie podlaczyc, kliknelam na "czat", wybralam "o wszystkim", kazali napisac imie - napisalam Xurek i.... czerwone ostrzezenie ze podlaczenie nie wypalilo. Z powrotem, pod napisem "zaloguj sie" napisalam Xurek, wymyslilam sobie haslo, klicknelam na OK, komputer chwile pomruczal i nic. Znowu na " o wszystkim", napisalam Xurek i znow ta czerwona linijka. Jaka jest wlasciwa droga? Xurek, ktory ma jeszcze 15 minut czasu Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Chat 26.09.02, 21:28 szukaj watku "zapraszam" i wskakuj na podanego TAM linka powoli wynurzam sie z mgly Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Chat 26.09.02, 21:40 Ona jak "Pijany statek we mgle" Rembaud`a od portu do portu, caly czas we mgle, bo to dobre na cere hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: wahadlowiec 26.09.02, 21:46 Ksiurkova , co taki wahadlowiec jestes? Jakas taka nie zdecydowana. Masz dwie alternatywy: dom, firma. Jakby nieoceniony zybiczek powiedzial: masz 2 , wybierz 3 !!!!Wybierz trzecia alternatywe. A jaka ? hahaha to juz sama sobie wybierz , mozliwosci jest duzo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xurek Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! IP: *.freesurf.ch 26.09.02, 21:35 jezeli dobrze pojelam idee klubu, to po prostu pisze sie w nim co komu w danym momencie slina na jezyk przyniesie? Znacie takie momenty, ze nic nie jest tym, co powinno byc? Od popoludnia "business event", lazi sie od jedej dyskusji na podium do drugiej, mowie "hi, jak sie masz", buzi, buzi, buzi, tu drink, tam zakaska i wszystko to takie cholernie sztuczne i tak na dobra sprawe po co? Z jednego business eventu na drugi. Siedze tak w tej taksowce i nagle przyszlo mi do glowy: po co ja mam tam isc? Zeby plesc znowu te same glupoty, usmiechac sie sztucznie do tych, ktorzy sie do mnie stucznie usmiechaja? Zmienilam kierunek: prosze na dworzec i do domu. Wysiadlam z pociagu, ide na autobus i przychodzi mi do glowy, ze do domu tez mi sie nie chce. To wlasnie pora kladzenia malego spac, czyli ryk o mycie zebow i czytanie tej samej bajki po raz tysieczny. A przeciez moge tego uniknac, bo mam byc na evencie i wrocic pozniej. Wiec zamiast w autobus to do firmy - ale co tu robic? Firma wieczorem i bez ludzi jest jakas taka neprzyjazna. Nastepny autobus za 15 minut. W zasadzie tylko tu siedzie i patrze, kiedy moge pojsc na autobus i pojechac do domu. Po co wiec tutaj przylazlam? Jakis taki ten dzien do dupy. Xurek nie wie, czego chce Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! 27.09.02, 06:27 Business events, pusta firma, zimny autobus, placzace dziecko ... ... i wtedy wlasnie mozna ( a nawet nalezy ) wejsc do Klubu, usiasc w fotelu, napic sie czegos (wybor trunkow olbrzymi - bo wszystko wirtualnie ;oD). I zagadac. Czasami nawet ktos odpowie. Zastrzegam, ze nie wszystko co slina na jezyk przyniesie jest tu mile widziane - sa jednak pewne wymagania dotyczace obyczajnosci i slownictwa, ale skoro jestes misjonarka, to nie powinno z tym byc problemu ;oDD "Zebow mycie skraca zycie" - naszego najmlodszego tez w zasadzie tylko ja jestem stanie naklonic do tej strasznej czynnosci (bez uzycia przemocy fizycznej - podkreslam to na wszelki wypadek). A co do bajek czytanych po raz tysieczny, to napisz na priva, co masz, a co bys chciala. SIE zobaczy co SIE da zrobic. Mamy ich kilka ton, a prawdopodobnie w przyszly £ykend (5/6 pazdziernika) bedziemy bawic niedaleko od kantonu o najnizszych podatkach ;oDD Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xurek Do Baloo IP: *.freesurf.ch 30.09.02, 10:13 Czesc Baloo, chcialam napisac na "priva" wychodzac z zalozenia, ze jak klikne na Twojego nicka to znajde sie w mailu i bede mogla pisac. Nic z tego - wyladowalam w jakims "logowaniu" i "zakladaniu kat" - prosze wiec o dokladniejsze instrukcje, jak na priva pisac. Zeby to kosc niezgody w rodzinie - ja uwazam, ze maly nie musi ich jeszcze naprawde czyscic - wystarczy, ze miedli trzy razy dziennie szczoteczka w buzi - w ten sposob nabiera przyzwyczajenia do rytualu a jak bedzie wiekszy i madrzejszy, to sie mu wytlumaczy, ze nalezy przy okazji jeszcze zeby wyczyscic. Mnie nikt zebow przed 3 rokiem zycia nie czyscil i wciaz jeszcze wszystkie mam, wiec chyba jemu tez nie wypadna. Moj maz jest niestety innego zdania i stosuje brutalne metody "ja ci Te zeby wyczyszcze" - ryk jest nie do zniesienia. Z drugiej strony ma to ten plus, ze sie nam tematy do dyskusji nigdy nie wyczerpia - zeby myte sa codziennie, wiec zawsze jest o czym pogadac, jak maly przestanie ryczec. Z bajkami to jest tak, ze pare ich mamy, ale maly chce sluchac tylko jednej i to na dodatek najglupszej i najkrotszej, za to w kolko macieja. Na dodatek jest ona o kotku Mruczku - wersje angielska akceptuje bez problemu, pod warunkiem, ze kotek wciaz jeszcze nazywa sie Mruczek, co dla mojego meza oznacza powazne wyzwanie. Ale ksiazek nigdy nie jest za wiele... Napisz jak napisac na tego priva, to mozemy sie jakos dogadac w sprawie weekendu - do mine co prawada przyjezdza przyjaciolka z Hamburga w ten wlasnie weekend - ale troche czasu na ewentualna kawe w okolicy napewno by sie znalazlo. Xurek Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:Piekny dzien 30.09.02, 10:29 pozdrowki, dla wsiech, ja troche w bieguuuu Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Do Xurek 30.09.02, 10:36 Hej Xurko, Sprobuj tak : wejdz do Outlooka (albo co tam masz do emaliowania) i po prostu recznie wstukaj "baloo1@gazeta.pl", bez posrednictwa poczty "GW", do ktorej dostepu rzeczywiscie nie masz . Powinno dojsc. A potem pewnie bedziemy juz mogli przejsc na inne adresy, nieco mniej upierdliwe w uzyciu. ;oD Co do mycia zebow udal sie osiagnac iscie szwajcarski kompromis : parenascie sekund szorowania w wykonaniu taty, a potem, jak juz dziecina zaczyna protestowac, to zostawiam ja sam na sam ze szczoteczka - niech sobie pomiedli ;o). Tez uwazam, ze w tym wieku wazniejsze jest "zaprzyjaznienie sie" ze szczoteczka, no ale jak we wszystkim, jest szkola falenicka i szkola otwocka ;oD. Tym znajomym z Niemiec pewnie bedziesz chciala cos pokazac, tak ? No to bedziemy sie mogli spotkac w tym "cosiu". Szczegoly do negocjacji ... Czekam na mejla. Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xurek Do Baloo IP: *.freesurf.ch 30.09.02, 11:36 wyslalam maila jak poleciles. Jak dotad nie wrocil z powrotem, wiec moze sie udalo. Xurek Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Do Xurek 30.09.02, 11:51 OK. goniec dobiegl w dobrej formie, nakarmilem go i odeslalem z powrotem. Powinien juz stukac do Twych drzwi. ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! 26.09.02, 23:14 Zdrowie Przewodniczacego w sandalach i Prezesa w onuckach , no to siuuup Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaga Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! IP: *.tin.it 26.09.02, 23:30 mnie juz wszytko jedno moge nawet sekretarke calowac po stopach . Inter gora! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! 27.09.02, 00:17 a sekretarka chyba spi pod stolem, bo jakos cicho siedzi . A moze on aspi okrecona jak boa na rurze????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniutek Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 27.09.02, 06:40 dzien doberek Karelia, ranny z Ciebie ptaszek : ) : ) u nas deszczowa noc, w koncu zrobilo sie troche chlodniej lecz na jutro zapowiadaja kolejny duszny i parny dzien. zycze milego dnia -dobranoc : ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniutek Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 27.09.02, 06:45 upssss zegarki mi sie pomieszaly, to Baloo juz wstal albo co gorsza jeszcz sie nie polozyl..... jak to z Toba jest prezesie??? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: ZEBRANIE KLUBU_________25!!!!!!! 27.09.02, 08:31 Ano tak to jest, ze moim biorytmom zegarki sie rozsynchronizowaly zupelnie ;oD W zasadzie trudno mi powiedziec, czy jeszcze sie nie polozylem, czy juz wstalem ;oDDD W kazdym razie jestem (ktory jestem) ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Come Away With Me 27.09.02, 09:24 Mam propozycje nie do odrzucenia dla tych, ktorzy nie moga zasnac: przesluchajcie plyte Norah Jones "Come Away With Me". Doskonali muzycy, leniwy, cieply glos wokalistki... Dzieci usypia, kochankow rozmarza, a mnie w tej chwili zmniejsza produktywnosc pracy... I australijski chardonnay na druga nozke. Pozdrawiam Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Come Away With Me aniutek:-))) 27.09.02, 09:50 oj jak to dobrze aniutku, ze cie widze zywa. Bo juz mialam sygnaturka zaalarmowac i pytac sie , wolac, pohukiwac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcee Re: czy Klub moglby sie ustosunkowac IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 10:05 do skandlaicznego zachowania Luizy w kwestii berecikow? ja szczegolnie chcialabym uslyszec zdanie pana Prezesa Baloo bo ja myslalam ze Luiza to kulturalan dama ale jednak wydaje mi sie ze Pajacyk2 mial racje tez co do niej , na razie wstrzymam sie z cytatem Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: czy Klub moglby sie ustosunkowac 27.09.02, 10:16 Marcysiu , ty masz cala antologie cytatow dotyczacych roznych ludzi. A co Pinokie mowi o mnie??? Jestem ciekawa , co ta drewniana wyrocznia plecie o mnie???? Mow zlociotka, mow, bo dawno mnie sie nie czepiali zapomnialamAle moze nie budzic zlego ze snu letniego? Czy juz na walizkach? A co z mieszkankiem, meble, graty i piernaty????? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Ja w kwestii berecikow 27.09.02, 11:06 skandaliczne zachowanie w kwestii berecikow? to chyba krakowski klon doroty czy marcee,ja juz sie nie wyznaje, marcee zawsze byla taka kobieca, wiec to chyba nie ona Ja ino sie grzecznie pytalam, czy i gdzie mozna je w Polsce kupic, dla Prezesa w waciaku, onucach i z Rolexem tez by sie jeden przydal, czarny i dziarsko sterczacy. A moze ktos wie, gdzie kupic taki berecik? Czarny, czerwony, wsio ryba - a moze to szlachetne nakrycie glowy awansuje do roli umundurowania funkcyjnych Klubowiczow? Co na to sekretarka Dundee? Pozdrawiam Luiza-bez-antenki Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: czy Klub moglby sie ustosunkowac 27.09.02, 11:09 Oj Marcee, Marcee! Czy Ty kiedys myslalas ze miedzy czarnym a bialy jest tysiac odcieni szarosci? Pa Nadal sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 11:14 _szwedka napisała: > Oj Marcee, Marcee! Czy Ty kiedys myslalas ze miedzy czarnym a bialy jest tysiac > > odcieni szarosci? > Pa > Nadal sie martwie szwedka, czy to co nadaje z IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl to Marcee,dorota czy inny klon? marcee, dorot czy jak ci tam - o co chodzi z tym cytatem ze mnie? a moze sie Tobie pomylilo z luiza-vv-ogrodzie albo luiza na drzewie i innymi waria/n/tami? a moze to zwykle macenie wody zeby nikt nic nie wiedzial? Dla odpoczynku ide sie oddac pracy tworczej... Pozdrawiam Klub i osoby niezrzeszone Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: zima , huhu ha 27.09.02, 11:59 proponuje kupic prezesowi zgrabne nauszniczki-zima sie zbliza. abo moze 2 w 1 czyli nauszniczki i beret z antenka= czapa z nausznikami , taka syberyjka, a dla ozdoby pompon, z turecka zwany kutasikiem. ( uzywam formy deminutivum, bo na augmentativum nie mam odwagi ani smialosci...) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 13:10 Mam tez niejasne wrazenie (i nadzieje), ze pojawila sie druga marcee z tym samym krakowskim IP, ale nie jestem pewny. W takim razie "prawdziwa" marcee jest proszona o zalogowana odpowiedz potwierdzajaco-negujaca. Login bez znaczkow przestankowych s'il vous plait, please, bitte, taki sam ,jakiego uzyla na poczatku swojej obecnosci ;oD Aha. i jeszcze , zeby w uzywanych banknotach to bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 13:38 Dolaczam sie do prosby Prezesa. Na pismie ale bez znaczkow skarbowych. Pozdrawiam i ide na obiad. Dzis GOLABKI! Czego wszystkim Klubowiczom zycze. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcee Re: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 14:59 nie rozumiem o co wam chodzi, ozcywiscie ze jest TYLKO jedna marcee jak an razie, raz napisalam spod innego IP ale to bylo do doroty z wawy skierowane na poscie Luizy ja sie dopisalam tylko ja mam taki charakterystyczny IP poniewaz moje prawdziwe imie to dorota wiec sie nim nieraz podpisuje jak jestem wyjatkowo rozsierdzona moze nie zrozumialam Luizy ale wydawalo mi sie ze jest to pzresmiewzca zlosliwosc w stos do polski, tak to odebralam Klub sugeruje ze niewinna fraszka ok cofam slowo i pzrepraszam Luize o ile jest jak twierdzicie moze jestem pzrewrazliwona, tyle stresow mam ostatnio ze wysiadm juz zupelnie i nie moge z nizcym zdazyc Karelia nie moge z niczym zdazyc zupelnie, bede sie chciala raz w miesiacu pojawic na naszym forumie gdyz go b. lubie , poza tym chce popisac jeszcze w pewnym watku do ktorego mam sporo pomyslow, ktore zreszta podsunela mi Luiza swoim postem jednym Pani NArval pieknie pisze i UPRASZAM o dopisywanie sie na moim watku o polakch w chicago, ciesze sie ze pzrekazuje ten watek w tak dobre rece Pani Szwedka jest urocza kobieta i doskonala obserwatorka i psycholog, lepsza ode mnie. Wole z nia nie zadzierac, uf co znazcy jednak nasza plec, nie? W kwestii Pajacyka 2 to nie ma sie czym pzrejmowac, rozszyfrowalam goscia. Zwykla agresja seksualna, lubi deflorowac (sa 2 aluzje o tym wyrazne w sieci) . Zastanawiala mnie jego mania dot beemki Dona. Ale jestem pzrekonanan ze nie o beemke chodzi tylko o jego mlodziutki personel. Zreszta do tego tez sa aluzje. Nie ma co analizowac co Pajac mowil, on sam ma juz dosyc ciezko, w pogoni za dziewicami. Zreszta to tlumaczy wiele tez jego agresje do kobiet, zwyzcajnie rozzcarowanie, co kazda spotyka to nie dziewica. HA ha ha . Wiadomo. Paskudne indywiduum i dobrze ze poszedl w cholere. Coz , rozzcarowalam Luize ale ja jestem kobieca i to bardzo, zmienna i kaprysna, jednakze bardzo ciepla. I dziekuje ze pan Prezes Baloo mnie zaprosil do fotela klubowego co juz dopisalam w poprzedniej sesji klubowej i ciesze sie ze lubi moje pisarstwo (hmmm niekiedy) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcee Re: a poza tym IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 15:11 no dobrze moze jestem nieraz odrazajaca ale to jedyna bron na roznych pzryglupow uwazam a poza tym faceci mysla ze sa we wszystkim najlepsi co mnie juz irytuje okropnie a poza tym ja sie musze czasem wypotworzyc jak to okreslila Dorota z Wawy no musze zreszta Biala doskonale wykonczyla rzulvvia , tego kretyna a mnie tez uwazam dobrze poszlo z kretynem marcee_ma_itd czyli panem Yonder i w ogole coraz mniej pojebow zauwazyliscie? caluski Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: a poza tym 27.09.02, 16:12 Gość portalu: marcee napisał(a): > i w ogole coraz mniej pojebow zauwazyliscie? dziwnie sie to koreluje z poczatkiem roku szkolnego ;oD A co do pisarstwa, to rzeczywiscie ... niekiedy ;o))) odpusc sobie Wacpanna te prywatne wojenki na Dzikich Polach i zabieraj sie z powrotem na serio za ten watek co Ty wiesz a ja rozumiem ;o) Zreszta, co ja Cie bede pouczal .... Baloo PS : a logowanie to jest jednak niezly zwyczaj, BTW. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor-rumak troglodyci atakuja.. 27.09.02, 10:26 leb mnie naparza nie do zniesienia, panienki gdzies uciekly , trza isc do tyry nic mi sie nie chce , rozsiadlbym sie w fotelu , popykal fajeczke i posiapil liseczke , 25 , gdziem ja byl , kazdy z watkow to nowela pol godziny do godziny czytania i tyle zakretow ze nie bede przyswajal poczatkow czlonek samowprowadzony nie unicestwiony postrach niektorych dam o dwie dlugosci lba wywalony z czata - przez to wsciekly Wiktor Rumak Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: troglodyci atakuja.. 27.09.02, 16:25 wiktor-rumak napisał: > o dwie dlugosci lba wywalony z czata - przez to wsciekly kick, kick zaczynam to lubic kick kogo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Mon béret - don't touch!! IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.02, 17:28 dzien dobry! nie bede duzo pisac, bo nie chce po raz nastepny powalic Was na nogi!) alescie sie rozpisali i takie to wszystko zagmatwane; a tak wogole to wychodze! ide po rozum do......apteki! zeby rozpracowac te wasze paplanine! zaraz wracam jak co to jestem w berecie - czarnym! odbior na antenke; haslo- Morticja! a tak na uszko, pieknych i eleganckich pan szepne, ze od tamtego roku, moda na berety powrocila! ale "fashion à la française" to na pozniej) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Mon béret - don't touch!! 27.09.02, 17:43 ha!! wiedzialam!! posiadaczka czerwonego, z antenka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorota hm kobity się przemówiły i pojawia się moje imię IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 18:07 ktoś się podszywa, coś. Moje imię w użyciu, pewnie powiedzą, że to ja pod siebie się podszywam jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorota i o co chodzi z tym pajacem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 18:11 Sprawny deflorator potrzebny jest w społeczeństwie. Sam w sobie to postać tragiczna. Zawsze sam. Nawet nie jak Humbert Humbert, który swoją Lolitę mógł kochać przynajmniej parę lat, póki nie wydoroślała. Upodobanie do młodych kobiet to nic zdrożnego moim zdaniem. Zielone śliwki, jak mawia Renka, niejeden/niejedna się ich najadł. Niestety, w USA to dość pewna droga za kratki. Delforator za kratą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: i o co chodzi z tym pajacem? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 10:23 hihihi widac, ze sobotka i wszystkie jeszcze zlobkuja) a ja juz od seven o klok na nogach! dziecka w szkole, chlop z pedzlem przy bramie, a ja przed kompem bezwzgledny podzial rol, ale jestem front-woman, i bez komentarza prosze! ) no to salamalek dla klubowych trupkow) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: OBECNA 28.09.02, 10:36 a nieeee, nie jestes sama , ja jak zwykle w momencie strategicznym mowie : OBECNA . I pisze sobie i czytam sobie , a pozniej w pianie sie zanurze i bedzie relax-time. A pozniej robota z papierami rachunki( tfuuuuu), ubezpieczenia, .... ufff pracowicie. Jako relax przygotowanie obiadu . Cos gotowego moze kupie Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: ortalionowe ptaszki-do Narvalovej 28.09.02, 19:51 Sluchaj, Narvalka, strasznie mnie zaciekawily te ptaszki ortalionowe, ktore Mitterand jadl. Co to zacz? jak i z czym toto sie je? jak smakuje? W zyciu nie slyszalam o czyms takim. No popatrz , cale zycie sie czlowiek uczy i uczy. Wyjasnij wszystko w temacie ptaszkow ortalionowych, zebym w snobistycznym towarzystwie sie nie zblaznila. Z gory dziekuje za lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
jajecznica1 Re: ortalionowe ptaszki-do Narvalovej 28.09.02, 19:57 cu tu jest ??? - co to jest ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval ORTOLAN !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 20:20 Dwoja z minusem dla jajecznicy i Karelki! A bylo sie uczyc na lekcjach ornitologii o ptactwie i pochodnych!) Ortolan to taki tyci-pyci ptaszek, na ktorego nie mozna polowac! Zyje gdzies miedzy Fr.-Hiszp. Jak lornetka bedzie miala slabiutkie soczewki to tego cwirka, nigdy nie zobaczycie, ale w nagrode za wytrwalosc uslyszycie, a ponoc pieknie spiewa! Natomiast w zadnej fr. restauracji, nie bedziecie mogli skonsumowac ani na karte, ani na specjalne zamowienie ortolona! Po prostu, ON JEST POD OCHRONA!! Ale moja mila Karelko, tudziez jajecznico, spewnoscia niejedno slyszeliscie o naszym wladcy panujacym od 1982-1995, zwanym Mitterand! To byl dopiero skurczybyk!! I widzisz dla takiego 'bozka' kazde zyczenie stawalo sie rzeczywistoscia! Juz na lozu smierci, kiedy straszne chorobsko rozkladalo jego gnaty, zazyczyl sobie - ortolona! I podwladni, nie mogli mu odmowic tegoz menu! Ale obiecuje, ze w poszperam w moich domowych knigach, takich leciwych i mozliwe, ze jakis sposob na przygotowanie sie znajdzie!) no to na pozegnanie V-symfonia Bethoovena, ponoc wstep to spiew ortolona?! ale nie jestem pewna na 101%)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: ORTOLAN !!!-cd. IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 20:43 To maly tekscik o ortolanie + sposob przyrzadzenia + sposob degustacji) jesli macie automatycznego traduktora, przetlumaczy Wam ten fragment Ja na razie nie moge, bo w chalupie sie dra, za mna)) Seuls les ortolans peuvent être engraissés et suscitent l'intérêt du chasseur. Les oiseaux capturés sont lâchés dans une petite volière placée dans la semi- obscurité où on leur donne de l'eau et des graines de panis. A partir de ce moment il suffit d'une vingtaine de jour à l'oiseau pour doubler ou tripler de volume victime de sa gourmandise. Vient alors le temps de la dégustation... Pour en venir à l'aspect culinaire, constatons simplement que l'ortolan jouit d'une haute considération depuis une période déjà éloignée, Alexandre Dumas, dans son grand livre de cuisine lui consacre une place importante. Ortolans au berceau Mettez de côté chaque ortolan préalablement étouffé dans de l'Armagnac, dans une casserolette avec du sel, poivre et muscade, cuisez 6 mn et servez encore grésillants. Suivez le conseil d'un gourmet qui se moque du "qu'en dira-t- on" : hospitalisez alors l'oiseau dans votre bouche et mâchez le lentement, les lèvres entrouvertes. Cependant aidé de votre serviette savamment appliquée ne permettez pas aux effluves de se gaspiller, et prenez doucement la plus sensuelle des inhalations. ------------------------------------------------------------------------------- - Par arrêté ministériel du 5 mars 1999, le droit français protège intégralement le Bruant ortolan et interdit donc toute atteinte à cette espèce. Sa capture, son prélèvement, sa détention, son utilisation et son transport deviennent des délits passibles de 6 mois d'emprisonnement et 60.000 F d'amende (9.147 Euros). Communiqué LPO. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcee Re: mniam IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 21:38 nie cie rozumiem ale mniam a jak to smakuje? jadlas takiego ptaszka? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: mniam 28.09.02, 22:48 sluchaj Marcelina, przeciez Narvalova wyraznie mowi, ze ortalion pod ochrona jest!!!! A ona jeszcze prezydentem nie jest , ani nawet Prezesem. No to wychodzi na to, ze nie konsumowala. Ona tylko tak teoretycznie. Moze to i dobrze , bo co to zaprzyjemnosc zuc ortaliona??? Gumiaste i szelesci w zebach. EEE co to za cymes Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:Piekny dzien :) 28.09.02, 22:13 Jakiz to byl piekny dzien jesienny...Sloneczny. Wybralam sie na spacerek do doliny. Chodzilam tam po lakach, gapilam na konie. Chyba ze dwie godziny. Sloneczko grzalo a ja siedzialam na kamieniu z widokiem na doline, rzeczke, te cudowne drewniane mostki. Az dech zapiera...Urocze miejsce dla refleksji, wspomnien...Nabiera sil do zycia... Pewnie ostatnie cieple dni. Jaka szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:Piekny dzien :) 28.09.02, 22:51 niesamowitee szwedka , czyzbys sie jakichs Harlekinow naczytala, takiego mniodu to ja jeszcze z twych klawiszy to nie slyszalam. To jest tak romantycne , ze ja wymiekam. Zaczelam plakac ze wzruszenia, ooo buuuuuuuuu A moze by jaki wierszyk na okolicznosc??? O, coz jest piekniejszego niz wysokie drzewa?..... Odpowiedz Link Zgłoś
zojka-5 Re:Piekny dzien :) 28.09.02, 22:53 Nie zlap "wilka " od siedzenia na kamieniu)))) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:Piekny dzien :) 28.09.02, 23:40 zojka-5 napisała: > Nie zlap "wilka " od siedzenia na kamieniu)))) Nie boj zaby, ma grube gacie welniane jak to na staruszke trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:Piekny dzien , lowy na ortaliona 29.09.02, 10:30 ciekawe, ciekawe Narvalki njet, moze siedzi w kucki w jakich krzakach i chce zlowic ortaliona))))) A pozniej wezmie ksiazke kucharska i przyrzadzi wg przepisu. I wtedy....wszyscy poczujemy sie jak prezydenci. A juz Prezes_prezydent to chyba peknie z dumy , oby mu tylko skrzydelko w gardle nie stanelo w poprzek. Narvalka, zrobie ci hierbatki i jaka kanapke z salami pieprzowa, zebys w tych krzczorach nie zmarzla. Cmokkkkk, ten ortalion to ci sie udal hahahaha zujac w myslach i szeleszczac ortalionem ))))) k. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re:Piekny dzien , lowy na ortaliona IP: *.abo.wanadoo.fr 29.09.02, 13:29 karelia napisała: > zrobie ci hierbatki Karelka, boj sie gromu z nieba, za te herbatke do naszego klubowego cwirka! taki trunek to do pajdy chleba ze smalcem i skwarkami! Na!) nam do tego krolewskiego stolu à la Gucio Szwedzki, potrzeba doswiadczonego enologa, a nie obskakiwacza samowaru tutaj trzeba wybrac wino i to przedniej jakosci! we Fr. tylko trzy regiony robia takie wino, ze wnuki za butelke beda mogly samochod kupic! 1)Bordeax ze swoimi markami/ Petrus, Saint-Emilion 2)Burgundia z.. / Côte de Beaune, Pommard i oczywiscie Chambertin - winem Napoleona!! 3)Alzacja z / Gewurztraminer, Riesling inne regiony, tez wińska robia, ale takie 'siuśki' na stol! Kunszt i wiedza w savoir-zarciu i chlaniu))) salamalejkum Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:Piekny dzien , lowy na ortaliona 29.09.02, 15:38 Narvalu francuski. Zjadl nie zjadl ale pogadal. A jakbysmy jeszcze wzej poprzeczke podniesli? Taki np ,boje sie strasznie , pastei z ozorkow ortaliona? Jessuuu jeszcze jaka sarenka na mnie naskoczy i oskarzy o bluznierstwo. Ale tak virt to mozna bbb duzo, i jeszcze wiecej))))) Niektorzy, slyszalam o tym, to nawet virt usiluja )))), eeee lepiej bede cicho siedziec. Co do win , to ja mam taka butelke , ktora ma 20 lat, no mam na mysli zawartosc. Jak myslisz Narvalu , jak potrzymam jeszcze troche, to czy ta zawartosc zapewni mi spokojna starosc? Jest to jakis spaniolak, ale moze juz sie ocet zrobil? I tylko butelka bedzie historyczna. Zapamietam, dokupie do piwniczki jakiegos bordota, burga i tego alza. Moze inwestowac w %%%%? Narvalu nieoceniony, a dlaczego tak brzydko sie wyrazasz o swoim prezydenciorze???? Ja tylko slyszalam, ze mial 2 zony. Nie on pierwszy i nie ostatni. Taki macho francuski, no kto by pomyslal, ze nie tylko maluczcy sa ulomni, wielkim rowniez zdarzaja sie chwile.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re:Piekny dzien , lowy na ortaliona IP: *.abo.wanadoo.fr 29.09.02, 19:25 Slowo sie rzeklo! ilez mozna trawic agonie! Karelka, tej swoj hiszpanski 'ocet' chowaj na okazje naszego spotkania! Ja, jako, ze zarabiam kieszonkowe, hihihi, to slowa mego chlopa, Petrusa nie przyniese na okazje, ale jakies 'musujace-babelki' to ta mur-beton, tfu-tfu na urok psa, bendom!! Bede w kremplinie i junorkach z plotna zaglowego! na glowie beret z antenka, ma sie rozumiec; to moj kontakt ze swiatem!! A moze i o Miterandzie pogawarim, ale i to niepewne! Tyle nikow z fora do obgadania, a czas to pieniadz! ale kobite ten stary pryk mial jedna! Danielle sie zwie, bo jeszcze zyje! No to salamalejkum i do zas!)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval degustacja/ IP: *.abo.wanadoo.fr 29.09.02, 11:12 Daje piec minut internetowych na dotlenienie szarych komorek) Bedzie o degustacji. Powiem Wam to co wczoraj nie moglam, z przyczyn rodzinnych) No wiec moi milusinscy, trzeba rozpoczac od tego, ze 98% straw jemy, a male 2% DEGUSTUJEMY!! wezmy taki kawiar, fois gras (fr. specjalnosc), trufle, nieocenione roczniki win - np. Petrus, sorbety lodowe, jap. ryba fugu, zle przygotowana to piorunujaca smierc gwarantowana i inne cuda, ktorych nasze podniebienie napewno nigdy nie doswiadczy! np. dawno, dawno temu we Fr. najpiekniejsze dziela na temat zarcia, odczuc smakowych napisali ......zakonnicy, ksieza! az dziw bierze, ze te nieboraczki, takie lakome byly! a moze i to tez po czesci przyczynilo sie do ich "upadku" podczas Rewolucji Fr.? Wreszcie lud harowal, glodowal, znosil katorgi a nasi sutannicy degustowali! Doszli do takiej perfekcji slownictwa zmyslowo-smakowego, ze przelozyc ich odczucia...po naszemu - utuczcie mnie i zabijcie jak ortolona - ale po prostu nie potrafie! A te ptaszki, po prostu klusownicy lapia do klatek, trzymaja w pol- ciemnosciach, tucza na potege, ze nasz cwirek potraja swa objetosc, a pozniej 6min. gotuja w armaniaku i innych cudach i dawaj nastepuje rytual -zucia, mielenia, ssania, rozkoszowania sie tym delikatnym ptasim mieskiem! Na koniec tegoz fr. tekstu, nieco wyzej, stoi, ze takie-sobie degustowanie moze was kosztowac ponad 9tys euros mandatu, a nawet odsiadke w ciupie, ale co poniektorzy wyslizuga pomiedzy ogniwkami sieci karnej i palaszuja te cudenka! juz o jednym takim skurczybyku pisalam! no to salamalejkum i smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:I znowu piekny dzien 29.09.02, 15:51 Czy swiat do gory nogami sie przewrocil? Nie dosyc ze kilka miesiecy lata to i zlota polska jesien! Czy to cisza przed burza? Chce sie ino uuuuuut i nie wracac hahaha Smiej sie Karelka z mniodku ale jak tu nie myslec jak z jednej strony runy, z drugiej sciezka po ktorej Linneusz ze swoimi uczniami chadzal, a na skos troche dalej kopiec nagrobny krola Björna. Te przestrzenie, lasy, i te pasace sie konie. I dzieciaki z latawcami, smiech... Jezuuu jakie cuda...Czy to tak wyglada Nagijala? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:I znowu piekny dzien 29.09.02, 16:23 no to ja ci szwedka odpowiem, odszczekam pod stolem to co mowilam. Porobilam troche porzadkow przy skalce za obejsciem, pograbilam, posadzilam, i stanelam oparlszy sie na grabiach i tak stalam z godzine jak slup soli. Bo bylo tak cudnie, ze, ze no sama wiesz , co chce powiedziec. No po prostu bylo cudnie !!! A teraz ide na spacerek w strone jeziora....zeby bylo jeszzce cudniej ))) Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re:I znowu piekny dzien 29.09.02, 19:36 To ja Wam powiem,kolezanki,ze bylam w Muzeum Narodowym na nowej wystawie malarstwa.Jak wychodzilam stamtad o 17-tej,to ludzie siedzieli na schodach i sie opalali.Slonce,wiatr i woda...Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re:I znowu piekny dzien 30.09.02, 07:17 Piekny dzien byl tez na Powazkach, gdzie poszlam polozyc kwiaty Kotanowi i Ciechowskiemu i spadaly kasztany i biegaly rude wiewioreczki. Pozdrawiam Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval _______ZEMSTA ________ IP: *.abo.wanadoo.fr 30.09.02, 20:25 Ach czegom to sie naogladala w tv polonia!! Relacja z Teatru Wielkiego niemalze jak z festivalu w Cannes; byly te wielkie schody, po ktorych wchodzila elita rzadzaca Kwachu ze swoja - odpindolila sie na czarno, dla przeciwwagi Millera kobita, tym razem bez 'sweet-love', tylko w bieluskiej bluzce, jak na jaka akademie! Byly tez inne ludziska, co to przy zlobie siedza, tzn. teraz w teatrze, ale nie znam to ich pomijam! No i najwazniejsi! Aktorzy i cala plejada show-biznesu made in Poland; Przemowienie odwalil Wajda Andrzej; no wreszcie jego film I w kolejnosci rol ZEMSTY 1)Olbrychski - gra Dyndalskiego; byl, zyczyl przyjemnego ogladania 2)Polanski -Papkin (nie bylo go, ale zarejestrowal sie i jak to Polanski "sciskal nozki" calej sali 3)Seweryn - Rejent (nie byl na premierze, gra akurat w teatrze-Comédie Française), ale przez satelite, pozdrowil swoich; 4)Gajos (Janek od Szarika) gra Czesnika, a jakze uczestniczyl w tej stolicznej imprezowce 5)Podstolina - Figura Kaska ; nie bylo jej w W-ie, ale przez satelite pozdrowila wszystkich z USA gdzie to pojechala rodzic swa coreczke Kaje, a porod tuz-tuz, bo brzuszek ma b. odstajacy i okraglutki. 6)Agata Buzek gra Klare, ale czy to Agatka ta od tatki na bylej posadzie rzadowej??? 7)Rafal Krolikowski-w roli Waclawa, no, no niczego sobie aktorek; cos à la Zebrowski O filmie wiem tylko, ze sceneria jest zimowa, ale snieg byl sztuczny, i ze ciezko gadac osmiozgloskowcem No to tyle..... 'mocium-panie'; Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: _______ZEMSTA ________ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 21:14 Och Ty Milosniczko Literatury Polskiej,pozdrawiam Cie serdecznie!!Jak obejrze "Zemste" , podziele sie wrazeniami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: _______ZEMSTA ________ 30.09.02, 21:16 Mocium Panie!!! Ale mnie przestraszylas Narvalka tym tytulem! Malom zawalu nie dostala. Prze ulamek sekunduy tysiac mysli przebieglo mi przez glowe! Znowu? Co sie dzieje? Czemu zemsta? I na kim? Dlaczego? Coz takiego znowuz zrobilysmy? Usch!!!! Serce mi w dalszym ciagu dygocze! Brrrrr! I nic % na uspokojenie nie moge wsiasc bom w sluzbie ;-( A tak w ogole to Pan Jan o ciebie sie pytal. I pozdrowienia prosil przeslac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: _______ZEMSTA ________ IP: *.abo.wanadoo.fr 01.10.02, 06:49 Panie Janie!! Panie Janie!! Ja rowniez pozdrawiam) Sumienie wrecz nie pozwalalo nie odpowiedziec na Wasci apel; <<U nas Bogumil, juz w polu, panna Celina przez okno skakala, ja jade Tereni smietanke zawiesc, Daleniecki u nas w Kalincu gosci, a ja wciaz wzdycham do Tolibowskiego, jusci bukietu pieknych nenufarow w stawach dla mnie nie szuka!))>> no to lapes-capes, tyle na teraz bo na mnie juz czas! cmok-cmoczek Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: _______ZEMSTA ________ 01.10.02, 08:40 "Zemste" zaczynaja wyswietlac w kinach w te sobote, a ja akurat wyjezdzam. Bede musiala poczekac az film dotrze do Sydney, a tymczasem zadowole sie opisami tych, ktorzy pojda obejrzec w kraju. "Mociumpanie, w tym sposobie" bede sie przygotowywac na nalezyty odbior dziela... Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dziecinka Re: _______ZEMSTA ________ 01.10.02, 10:06 luiza-w-ogrodzie napisała: > "Zemste" zaczynaja wyswietlac w kinach w te sobote, a ja akurat wyjezdzam. Bede > > musiala poczekac az film dotrze do Sydney, a tymczasem zadowole sie opisami > tych, ktorzy pojda obejrzec w kraju. "Mociumpanie, w tym sposobie" bede sie > przygotowywac na nalezyty odbior dziela... > > Pozdrawiam > Luiza-w-Ogrodzie Radze poprzec to przygotowaniami fizycznymi w znaczeniu kondycyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: _______ZEMSTA ________ 01.10.02, 13:55 ach te nenufary i pan Toliboski , ktory je zrywa nie baczac na ubranie, smiechy towarzystwa, ale pozniej..... aplauzy i duma....ze nie utonal,bagno nie wciagnelo, a Barbara choc raz byla ukontentowana... Narvalu, chyba zostaniesz klubowa biblotekarka, bedziesz streszczac lektury obowiazkowa ( oczywiscie nic nie powiemy Prezesowi, niech mysli, z esami czatamy) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: _______ZEMSTA ________ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 21:38 Wiecie co? to takie mile,ze ktos lubi polska literature i to te "lekturowa",szkolna!! Ja na miejscu Tolibowskiego nigdy nie ozenilbym sie z inna tylko z Basia!! Glupi Tolibowski,myslal, ze pieniadze sa najwazniejsze! ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: _______ZEMSTA ________ IP: *.abo.wanadoo.fr 01.10.02, 21:46 Gość portalu: jan napisał(a): > Wiecie co? > to takie mile,ze ktos lubi polska literature i to te "lekturowa",szkolna!! > Ja na miejscu Tolibowskiego nigdy nie ozenilbym sie z inna tylko z Basia!! > Glupi Tolibowski,myslal, ze pieniadze sa najwazniejsze! ) Panie Janie!) jak ja kocham pozytywizm! a tego skurczybyka Wokulskiego, to wrecz uwielbiam!! patrz, w takiej laluni Leckiej sie kochac! zglupial do reszty! Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka? Re: _______ZEMSTA ________ 03.10.02, 14:52 A wracając do "Zemsty",to tak obsmarowano ją w "Newsweek'u" Czy to mozliwe,żeby była aż tak zła? newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=11431 Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: _______ZEMSTA ________ 03.10.02, 15:20 Sie zobaczy. Albo i nie . Biorac pod uwage dokonania Wajdy z ostatnich lat, jest tonie tylko mozliwe, ale wrecz bardzo prawdopodobne ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: _______ZEMSTA ________ IP: *.abo.wanadoo.fr 01.10.02, 21:42 o modzie, ani o lekturach nie bedzie! O Delonie i Marceau jutro! dzisiaj, po ingliszu jestem zywym trupem! hihihi ciezkie ksiazeczki, kiedy nam juz z goreczki)) no to ichmoscinie i ichmosciowie, 'on, ona, uni' do pomyslniejszej godzinki) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Nad Niemnem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 23:20 O narval,te pozytywistyczne milosci!! A co sadzisz o Justynie i BOhatyrowiczu? Milosc na przekor przesadom,roznicy klas ? Czy to nie piekne? Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Nad Niemnem 01.10.02, 23:22 "Ty pojdziesz gora, ty pojdziesz gora a ja dooooliiiiina..." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bruno Przypomina sie Bruno !!!!!!!! IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 01.10.02, 23:32 Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Przypomina sie Bruno !!!!!!!! 01.10.02, 23:41 Rany boskie!Bruno!!!! Toc widze zes prawdziwy. Koooope lat! A "pod orlem" byles? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bruno Do szwedki IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 01.10.02, 23:49 Bylem Pod Orlem i jadlem schabowy po chlopsku .Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: Do szwedki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 00:13 Zaimponowalyscie mi panie polonijne znajomoscia literarury i pamiecia!! Caluje Was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_lewandowski Re:I znowu piekny dzien 13.06.03, 03:58 karelia napisała: > no to ja ci szwedka odpowiem, odszczekam pod stolem to co mowilam. Porobilam > troche porzadkow przy skalce za obejsciem, pograbilam, posadzilam, i stanelam > oparlszy sie na grabiach i tak stalam z godzine jak slup soli. Bo bylo tak > cudnie, ze, ze no sama wiesz , co chce powiedziec. No po prostu bylo cudnie !!! > A teraz ide na spacerek w strone jeziora....zeby bylo jeszzce cudniej ))) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re----------------SOS----------------------- 02.10.02, 20:19 Ratuuuunkuuuuu! Jest tam ktos? Pomocy!!! Slyszycie mnie? Odcieci od swiata jestesmy w Uppsali. Ani telefony, komorki, tv nie funkcjonuja (( Wykopano jakis kabel. Siedze w robocie (tu internet juz funcjonuje lecz nie w domu) i nie wiem niiic. No niiic. A co tu tak cicho dzisiaj w klubie? Karelka? Gdzie sie chowasz? Z PJ w tany poszlas? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: Re----------------SOS----------------------- IP: *.abo.wanadoo.fr 02.10.02, 20:35 hihihi Szwedka wczoraj zapomnialo sie wywiesic tabliczke: REMANENT KLUBU! - do odwolania! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Re----------------SOS----------------------- 02.10.02, 20:45 nie wierze dopoki nie zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: obecna 02.10.02, 20:49 nie poszlam, jestem jak zwykle OBECNA, obecnie duchem. Moze, moze wpadne okolo polnocki, jak wyjde z wod , czyli z kapieli. Panie Janie , panie Janie a czy zna pan Fredre w rownym stopniu jak innych, szczegolnie Fredre fikusnego Nie wiem dlaczego , ale jak ogladam "Noce i dnie " to zawsze becze , to taki kawal zycia i tak prawdziwie pokazany... jeden z najlepszych polskich seriali, nigdy sie nie starzeje.Nie mowiac o ksiazce, kawal zycia, kawal polskich losow. Szwedka a moz elatarnie nafowa? Ja mam latarnie, ty kup nafte w ICE i nies kaganek oswiaty przez lasy i pola .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Zoska Marceau IP: *.abo.wanadoo.fr 02.10.02, 21:27 W tamtym tyg. w tv Sophie Marceau reklamowala swoj film; tak-tak jej!!!! 'Parlez-moi d'amour'; to moment rozkladu malzenskiego mlodej kobiety gra ja Judith Godrèche, ze starzejacym sie panem-mezem (Niels Arestrup); ponoc wiele watkow w filmie pochodzi z autopsji jej zwiazku z Andrzejem Zulawskim; Andrzej tegoz filmu nie widzial, ale gratulowal jej statuetki za rezyserie, jaka otrzymala w Montrealu. Zoska troszki przy kosci; w czerwcu urodzila swa coreczke Juliette; niankami sa Polki; przede wszystkim ze wzgledu na Vincent - Wacka, jej syna z Zulawskim(7lat); mowi po fr. polsku i ang. pokazywali urywki tego filmu; jej syn, gra jako figurant na urodzinach, jednego z trojki dzieciakow tegoz malzenstwa; ale muzyka, (to do sprawdzenia), w tych migawkach do zludzenia przypominala te z NOCY I DNI! ale moze to tylko byl taki podklad? Trzeba bedzie isc do kina i sprawdzic) film u nas wchodzi na ekrany 9/10 br; Zoska, mowi ponoc b. dobrze po polsku; niestety nie czyta, ani nie pisze; ale to juz slowa Zulawskiego; Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: DELON i Zoska 03.10.02, 00:39 Ja jak zwykle nie na temat Otoz Delona nie lubie bo kiedys probowano Go nabrac na cos w stylu "Ukryta kamera" i sie okazal bucem do kwadratu. Ale za Zoska przepadam, jest dla mnie idealem kobiety zaraz po Catherine Denevue (ja nie parle pa frances wiec nie wiem czy tak to sie pisze). Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: DELON i Zoska 03.10.02, 10:15 buc nie buc , ale DELON)) nawet sie nie zdziwilam, ze jest bucem , nigdy nie byl grzecznym chlopcem. Wprost przeciwnie...... Narvaluuu co u Delona???? Widzialam swietna ksiazke o winach, pomysle. Moze kupie zeby sie podksztalcic w tych bordotach i szablisach. Chociaz , jak mowia na miescie, nie ma to jak praktyka. Z teorii zawsze sie mozna podkuc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Alain DELON; IP: *.abo.wanadoo.fr 03.10.02, 18:12 Slowko sie rzeklo, wiec nowinki o Delon'ie) Nasz 'kazanowa' Alain Delon ma 67lat, a trzyma sie jeszcze calkiem przyzwoicie Niestety od 8-miu miesiecy jest sam! Jego druga zona-Rosalie prysnela z ich dwojka dzieciakow do Holandii; byli razem 15lat! Niestety, jak to mowi Alanek, majac 35lat Rozalia chce wreszcie znalesc swa osobowosc, a nie byc tylko zona Delona! (hihihi, tylko kto w to uwierzy) Sporka roznica wieku, ponoc nie odgrywala wiekszej roli w ich rozstaniu?! - to slowa Alain. Pieknie wyrazil sie mowiac o swojej 'eksi' - Rozalia dala mi najpiekniejsze lata swojego zycia!! Swa mlodosc, swiezosc, swoj wdziek (tysz prowda bo ladna kobita!), a teraz chce wziasc rewanz nad zyciem. Jego dzieciaczki to Anuchka(11lat) i Alain-Fabien(8lat); Oczywiscie ma z pierwszego malzenstwa syna Antony'ego, ale to juz 36 letni, aktor, grywajacy najczesciej we wloskich filmach; No, a nasz Delon jest sam!! Tzn. nie do konca, ma psy, ktore, jak mowi, czuja jego odosobnienie i fakt, ze jest opuszczony przez najblizszych! Podobnie ma sie sytuacja, jesli chodzi o jego plany profesjonalne; cisza i sposkoj; tutaj dodaje, ze zagralby w filmie Bessona, Spielberga, Polanskiego, Almodovara, niestety telefon milczy! Natomiast co sie tyczy tego buca, to fakt, ze 'Ukryta Kamera' zrobila z niego naiwniaka! Posadzono naprzeciko niego dzieciaka 8lat, ktory odpowiadal na najbardziej zawile pytania, z dziedziny polityki, fizyki, filozofii i takich tam innych; oczywiscie dzieciak mial odpowiedzi przygotowane przez niezla ekipe specjalistow-suflerow i nadawane do maluskiego nausznika) No i takiego afrontu Alain Delon nie mogl przezyc! Zeby swiat go ogladal gapiacego sie "jak wol w malowane wrota" w tego pseudo-genialnego dzieciaka! Zabronil wyswietlenia tegoz montazu, pod grozba procesu i niebywalej sumy odszkodowania! No to by bylo na tyle! z paryzewa w czerwonej bereto-czapeczce nadawala ....narval!) dzis na czerwono, bo to na znak solidarnosci z Baskijczykami (Baskami) i kapitanem Cousteau na swym statku 'Calypso'; ahojjjj! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Alain DELON; 03.10.02, 20:39 niesamowite Narvaluuuuuu, toz to on zostawia, rzucal, uciekal. NIGDY, jego ale cyrkus, a ma ten Casanova, ku przestrodze innych Casanovow)))bedzie wam policzone i zwazone czyny i uczynki. Oprocz Prezesa, bo on jak zwykle niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval gdziez te chlopy? IP: *.abo.wanadoo.fr 03.10.02, 21:09 a tak wogole to 'kawalek' chlopa, niekoniecznie Casanovy ,mozna przeczytac na tym watku?? gdziez te Dony, Baloo'ny, Robby'aki, Troy'niaki, studenty-bastardy, czesc Bruno'wi, ze czasami sie przypomni; no i panie Janie(bis); z kretesem przepadli! mamyz wierzyc, ze to kuniec??? ha! chyba zaczynam wierzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gall Re: gdziez te chlopy? IP: *.abo.wanadoo.fr 03.10.02, 21:21 Prosze nie wywolywac wilka z tak zwanego lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: gdziez te chlopy? 03.10.02, 21:35 Czyzby sam anonim dostal sie do naszego klubu? I czytal nasza tworczosc? Witamy, witamy. Krzeselko podsuwamy, miodku nalewamy i prosimy o dolaczenie sie Tylko opowiadaj nam ladne przypowiesci ze szczesliwym koncem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gall Re: gdziez te chlopy? IP: *.abo.wanadoo.fr 04.10.02, 15:29 Dziekuje za ten zaszczyt jest mi bardzo przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: gdziez te chlopy? IP: *.abo.wanadoo.fr 03.10.02, 21:39 Tylko przebog, niech te wilki nie siedza zbyt dlugo w tym lesie)) gall, moglby ktos-tam b. podejrzliwy pomyslec, zes alter-ego moje ale wszelakie domysly dementuje! jestesmy dwa!! on-gall i ja-narval; a tak na marginesie to taki 'zakazny' homonim maszci po fr.) mimo tego-owego i wszelakiego pozdrawiam vice-wersal portalowca) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gall Re: gdziez te chlopy? IP: *.abo.wanadoo.fr 03.10.02, 22:03 pozdrawia rue de enghien,musimy znalezc tego wilka,koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: gdziez te chlopy? 03.10.02, 22:45 Moze w jakiejs bajce? Ja tu wygladam i patrze a tu opowiesci nie ma ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: gdziez te chlopy? 03.10.02, 23:23 No coz! Przyjdzie mi na smutno isc spac ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: gdziez te chlopy? IP: *.abo.wanadoo.fr 03.10.02, 23:27 jesli Enghien mnie pozdrawia to 'wolfika' 'loup'ika' znajdziemy w casino obok lac'zku) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: gdziez te chlopy? 03.10.02, 23:45 co tam wilk, najweselsi sa krasnoludki.A jest ich siedmiu i jedna Sniezka )) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval krolewna-sniezka i krasnali 7 IP: *.abo.wanadoo.fr 04.10.02, 18:59 sporo ostatnio na forze o Krolewnie-Sniezce, no to i ja swoje trzy grosze dorzuce Tak!! Do tej pory nikt poza ta tajna agentka o dwoch ksywach Krolewna Sniezka lub Sierotka Marysia nie widzial tych siedmiu liliputkow! Ta panna byla top-secret wyslanka bossa w kiecce, ksywa "Macocha", podlugujacego sie gadzetem zwanym "lustereczko", a odpowiadajacemu wspolczesnemu webcam-vizjon-internet; Nasza podwojna agentka przy pomocy tajemniczego Donpedro, udajacego mysliwego zeszla do podziemia, gdziez to nawiazala kontakt z siedmiona gay'ami nazywajacmi sie - Krasnoludki; zadaniem owejze tajniaczki bylo zbadanie rozmnazalnosci tychze stworkow w warunkach naturalnych, bez uzycia ich bezuzytecznych, w stanie zwisu, genitaliow; wszelkie proby rozwiklania tej zagadki unicestwila "Macocha"! Rowniez jako podwojny agent obezwladnila swa wyslanniczke, poslugujac sie znanym nam trikiem z raju czyli jabluszkiem; motyw tegoz zabojstwa byl b. prosty; nasza "sniezka-marysia", nieco zboczyla z pierwotnych dociekan i ukierunkowala swe dochodzenie ku tajemniczej kopalni, w ktorejze to owe skrzaty znikaly na dlugie godziny; Rozdwojenie postaci, to bardzo typowe, dla braci Grimm; do tej pory uczeni nie rozwiklali zagadki, ktory z nich byl travesti-grimm, a ktory sexy-boy grimm; suspens pozostaje calkowity!! I tutaj moj apel! Jesli ktokolwiek widzial Koszalka-Opalka lub innych ludzikow, cecha charakterystyczna- zawsze chodza w czapeczkach i sa bajecznie maluczcy- w trybie natychmiastowym proszony jest o pozostawienie wiesci w sekretariacie klubu) z powazaniem i piesnia na ustach hoho! hoho! do pracy by sie szlo! zegnam! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Hohoho ;-) 04.10.02, 20:53 Dzieki Ci Narval za opowiastke Na ciebie zawsze mozna liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: krolewna-sniezka i krasnali 7 04.10.02, 20:55 Koszalka nie widzialam, ale w zastepstwie sa tu tacy, ktorzy chcieli by byc Koszalkami. Oni plota takie opaly, ze w pale sie nie miesci. Wystarczy poczytac niektore posty. A najwiekszym Koszalem Forum jest ......aaaaa nie powiem. A swoja droga jakiez to przesmieszne patrzyc na film z sekwencja krasnali i Sniezki i zasmiewac sie z pociesznych skrzatow. Mam nadzieje , ze na Jula znowu bedzie sekwencja z krasnalami i agentka . Rozczulajace. Podobno w Niemczech to kazdy ma krasnala . Swojego, najwlasniejszego, kupionego w sklepie. IIIII postawionego na centralnym miejscu w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Ogrodkowe krasnale 04.10.02, 21:06 No Robcio pewnie sobie juz sprawil A jak nie to moze klub mu podaruje na gwiazdke? Trzeba pomyslec o liscie i wyslac na kolo polarne. Co dla Dona, Prezesa i innych? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Ogrodkowe krasnale 04.10.02, 21:10 Jak krasnal,to tylko bardzo porzadny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: krolewna-sniezka i krasnali 7 IP: *.abo.wanadoo.fr 04.10.02, 21:17 tak Karelka! ale w sprawie KRASNALI fachowej, krotkiej i zwiezlej odpowiedzi moze nam dostarczyc tylko Robby! jak sie ma sytuacja Krasnali w ogrodkach germanskich? czy sa odpowiednio traktowane? czy im nie zimno? no i oczywiscie sposob ich rozmnazalnosci, ktory do tej pory jest lamigowka, wrecz pieta achillesowa, najwiekszych sjontifikow XXIw.!! czekam z niecierpliwoscia na skrzatowe novinki!) hoho! hoho! ( w tempie marsza) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: krolewna-sniezka i krasnali 7 IP: *.abo.wanadoo.fr 04.10.02, 21:41 kaneellbuulldoogen ; nie bede go jadla go jakos mi psem zalatuje) a teraz wiesci z krasnalowego swiatka; Sierotka Marysia alias Krolewna Sniezka idzie do lazienki wykapać sie. Krasnoludki chca ja podgladac, jednak sa za male, aby dosiegnac dziurki od klucza. Uradzily wicc, że stana jeden na drugim, a ten na gorze bedzie ja podgladał i bedzie mowil pozostalym co widzi. Gdy już dosiegnal dziurki od klucza, mowi: - Zdjęła stanik! - Zdjęła stanik, zdjęła stanik, zdjęła stanik - powtarzaja szeptem jeden drugiemu, aż wiesc doszla do stojccego na dole. - I co, i co, i co? - pytanie wraca do tego na górze. - Zdjęła majtki! - Zdjęła majtki, zdjęła majtki, zdjęła majtki... - I co, i co, i co? - Nic, stoi. - Mnie też, mnie też, mnie też...) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: krolewna-sniezka i krasnali 7 04.10.02, 22:04 zwariowalas Narvaluuuu czy co??????? jakim dogiem???? toz to nie hot dog, tylko zwyczajna drozdzowka posypana cukrem i cynamonem i zwinieta w rulonik. Niektore male kioski maja ciepla szafke i tam trzymaja te bulki. Nie mozna przejsc obojetnie jak ten zapach dojdzie do nosa, szczegolnie na glodniaka.....zapach jest boski, bula moz etroche mniej ale....ja sie czasami laszcze i wcinam na Centralen az mi sie uszy trzesa. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) 04.10.02, 22:57 wczoraj mialam dzien przyjemnosciowy, a wiec sama sobie sprawialam przyjemnosci - kupilam tabliczke czekolady 86% cacao -butle wina Grand Reserve - piekny talerzyk z recznie malowanym motywem. Twarz dziewczyny w kolorach szafiru, szmaragdu i odcieniach pomaranczy i zlota. Piekneeeeeee prawdziwa sztuka. Jak ja lubie piekne kolorowe szklo. A tutaj maja takie cudne rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 01:03 I jeszcze dalas przyjemnosc innym,tym,ktorzy przeczytali Twoj post)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) 05.10.02, 09:56 Panie Janie, panie Janie pozdrawiamy pana ze stron dalekich i bliskich. W Polsce tez maja ladne cudenka szklane. Mam taka mala kolekcje szkla jakies dzbanuszki , wazoniki w kolorze jakby to powiedziec omszlej maliny . Jak ja lubie sie na to patrzec. Obmyslilam taka polke w korytarzuku, jak ktos zapuka , ja otwieram drzwi i co gosc widzi??? No najpierw mnie , a pozniej polke z kolekcja szkla. Sasiadka czasami tak przychodzi , zeby popatrzec na toto cos, co jej sie tak podoba ))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 17:20 ach te szkla! a ile piachu na robote ich idzie! i w jakich temperaturach trzeba te 'zasmazke' na szklo robic! z 1000°C nie schodzi! a juz najbardziej wspolczuje tym dmuchaczom! Ci to dopiero maja pluca! a jak sie chce krysztaly, to do tej 'plynnej lawy' mus dorzucic olowiu! i jak sie robi pstryk na szkle, to taki ladniusi dzwiek slychac) no a pozniej trzeba szlifowac to szklo! i tutaj nie uwlaczajac Polakom, ale mistrzami sa Wlosi!! te ich wyroby z Murano to istne arcydziela! Karelka winko jak znalazl, zeby zrobic koguta w winie! coq au vin! pycha jedzonko! a czekolade to ja tylko biala, mleczna! moj 'nec plus ultra' to Cresta de Lindt!) z cieniutkim nadzieniem sezamu! mniam-mniam) ponoc tam u was w wielkim swiecie europejskim brzydka pogoda? u nas ladnie, cieplutko, sloneczko swieci! a dzisiaj ok. 23 bedem ryczala jak diabli! na Tv Polonia wyswietlac beda 'Znachora'-Mostowicza; widzialam ten film x razy, a cigle bucze jak ....nie/wiem/co!! jeszcze nie kwile, ale Kleneexy juz pod reka) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) 05.10.02, 19:45 Narvalu , cos taka wrazliwa? Powinnas sie uodpornic, a ty jak panienka pensjonarka przedwojenna buczysz na byle romansidle. Przeciez wiesz , ze to wszystko jest zmyslone, z palca wyssane zeby: wzruszyc, poruszyc, wstrzasnac - pieniadze z kieszeni wytrzasnac buuuuuuu, buuuuuu, buuuuuuu ( ja z atymi pieniedzmi tak, ktore zniknely z kieszeni z powodu roznych wzruszen, buuuuuu) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) 05.10.02, 19:49 Jak juz tak buczycie to sie dolaczam!!!! BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 19:53 eh! czlek sie rozkleja, jak koperta nad para dyc ten Wilczur alias Znachor to nasz Bogumil! a juz jak ogladam Baske jak hasa z Piotrusiem po polach i lasach zima, a tuz- tuz scena z mogila tego dzieciaka, to lzy same plyna ciurkiem! zaraz wracam! ide po ligninowa chustke do oczu! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) 05.10.02, 20:16 spokojnie , spokojnie Narvaluu, czy nie mylisz filmow przez lzy, bo i Wilczur i Baska i Bogumil, i Piotrus i Tredowata i Maly Rycerz i Zbyszko z Bogdanca chyba sie poplacze hahahahaha ze smiechu ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 20:50 hihi bo Binczyckiego za grajka do obydwu rol obrali ale Karelito zapomnialas o moim ulubiencu.......Wokulskim! wrecz przepadam za scena w pociagu, kiedy to Wokulski jako meska-przyzwoitka siedzi, a lala-Lecka umizguje sie do Starskiego(Wilhelmiego alias Nikodem Dyzma); i scena kiedy to Wokulski, zyczy jej czescia......Farewell miss Iza po angielsku, proszem ja Was!! a ta ...oczy w slup! i pada na fotel w ruszajacym pociagu!) piekna scena! i jaka przemawiajaca! ........UCZTA.....SIE.....JEZYKOW! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 21:12 Dziewczeta,przesylam Wam,wirtualne chusteczki,koronkowe oczywiscie do wycierania oczkow i noskow! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: dzien przyjemnosciowy:-)))))))) IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 21:33 Panie Janie, panie Janie! ja sie topie jak ryba w strumieniach moich lez!(( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karol w. dolacze do was IP: *.sympatico.ca 05.10.02, 21:10 choc stary jestem i juz dawno nie czytam dzieciom bajek. czekam na wnuki, to im poczytam... moze dwa slowa o wczorajszym dniu w pracy. pracuje w sadzie administracyjnym i moim zadaniem jest zajmowac sie klientami, ktorzy nie sa zadowoleni z tego, zo im personel powie. w kanadzie urzednikow sie nie szanuje, wiec taki klient gdy nie lubi odpowiedzi ruga urzednika i chce rozmawiac z szefem. wtedy ja wychodze na swiatlo dzienne. i zawolano mnie do trudnego klienta. byl to duzy mezczyzna, pewnie ok. 65 letni, z tym jednak ze mial jaskrawo-czerwony plaszcz, dluga spodnice, damska peruke i wypudrowana twarz. makijazu nie zauwazylem. byl niezmiernie rozjuszony tym, ze nasz straznik ktorego zatrudniamy aby trzymal porzadek zwrocil sie do niego per "sir". zajelo mi pewnie pietnascie minut by go uspokoic. najpierw chcial dzwonic bezposrednio do naszego ministra, potem sie nieco uspokoil, a juz zupelnie sie rozanielil gdy dalem mu caly tekst ustawy o ontaryjskim prawie lokalowym. jest to ladnie wyldajaca gruba ksiazka, wiec wyszedl, ze tak powiem, z pelnymi rekami. caly czas jednak musialem sie bardzo pilnowac aby trzymac kamienna twarz i nie parsknac smiechem. a dzisiaj, w sobote, troche slonca i nieco chmur. dokola zrobilo sie nagle zupelnie zolto. byle tak dalej, moze nie bedzie w tym roku zimy ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: dolacze do was IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 21:31 juzci i ja nie wiem czy mam do was mowic per 'sir' czy per 'jego swietobliwosc', choc tak w gruncie rzeczy to raczej powinnam mowic mediator'ze?! jedno moge rzec z cala pewnoscia, patrzac prosto i smialo w ekran: u nas zima jak co roku bedzie deszczowa! milosiernie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Znachor IP: *.abo.wanadoo.fr 06.10.02, 10:37 a nie mowilam, ze lzy poplyna?! Kiedy tak ogladalam tego Znachora (gra Jurek Binczycki), nic tylko Bogumila widzialam i wciaz te slowa, ktore mowil do Basi/ dziecko moje drogie cos 14lat byl starszy od niej; a Basia w myslach: Boze, jak dobrze, ze nie wychodzac za maz z milosci, jego wlasnie dostalam! - szczesciara) W Znachorze, gra tez Ania Dymna, tj. Ania wnuczka Pawlaka, wiecznie zkloconego z Kargulem! pamietacie? a jak Batorym do Stanow do Jaska zasuwali? i Pawlak mowiacy/ Boze, za jakie grzechy mnie pokarales, ze w tym bogactwie tam musze sie meczyc!! - to jak mu kraba do jedzenia dali) a Dymna, widzialam w kawiarni w W-wie; usmiechnieta, zadowolona, ale jaaaak sie roztyla!! Az strach Odpowiedz Link Zgłoś
1student pozdrawiam serdecznie klubowiczow 06.10.02, 10:51 Zapytuje o mozliwosc przyjecia mojej skromnej osoby do Waszego grona? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: pozdrawiam serdecznie klubowiczow IP: *.abo.wanadoo.fr 06.10.02, 10:59 juz mielismy jednego studenta, wypisywal sie wpisywal, ze 3razy na dzien! to byly czasy) student1, mozesz sie czuc jako czlonek nowo zrekrutowany, zwerbowany! pisac trzeba "durzo, mundże, nachpoprafniechszym polakiem"; najwpierwej badany jest akcent; mile widziany ten kresowy) witam w klubie; sekretarka zainkasuje skladkowe, no i po wstapieniu do nas reklamacji nie uwzglednia sie! Odpowiedz Link Zgłoś
1student Serdeczne dzieki 06.10.02, 11:29 Dziekuje za pozytywne ustosunkowanie sie do mojej kandydatury, doloze wszelkich staran aby sprostac wysokim wymaganiom tego ekskluzywnego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Serdeczne dzieki 06.10.02, 11:41 po pietwsze uno, przestan wypisywac glupoty po drugie uno , przestan sie przebierac w inne nicki po trzecie uno, eeee szkoda slow po czwarte uno jeszcze nie jestes przyjety, postoj sobie na wycierazczce, wytrzyj buty, raczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Odrzucam kandydature!!!! 06.10.02, 11:02 Totalnie, pryncypialnie jako straznik moralnosci klubu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Odrzucam kandydature!!!! 06.10.02, 11:03 A powodow jest baaaaardzo wiele! Z urzedu Szwedka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: narval Re: Odrzucam kandydature!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 06.10.02, 11:08 Szwedka jeszcze studenciok dobrze sie nie rozpisal po kresowemu a tys go juz banita uczynila! pytam/ ...........WHY ? Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Odrzucam kandydature!!!! 06.10.02, 11:14 Gość portalu: narval napisał(a): > Szwedka jeszcze studenciok dobrze sie nie rozpisal po kresowemu a tys go juz > banita uczynila! > pytam/ > ...........WHY ? Podla reputacja na forum. Bardzo podla. To przeciez elitarny klub Odpowiedz Link Zgłoś