prosbaoporade5 28.01.25, 21:38 Czy robił ktoś? Czy to boli? Czy da się przetrwać w znieczuleniu miejscowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiffany_obolala Re: Cystoskopia 28.01.25, 22:47 U kobiety wrażenia mniej-wiecej jak przy badaniu ginekologicznym. Dyskomfort jak się czasem zdarzy przy otwieraniu wziernika. Zdecydowanie mniej nieprzyjemne niż się spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Cystoskopia 28.01.25, 23:41 Mam w otoczeniu trzech facetów, którzy w ostatnim czasie mieli. Żaden nie narzekał na ból. Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Cystoskopia 29.01.25, 05:53 Miałam niedawno, nie bolało. Cały zabieg od włożenia do wyciągnięcia wziernika trwał 90 sekund. Nieprzyjemne, ale nie bolesne było tylko wkładanie cewnika z kamerą, co trwało kilka sekund. Po zabiegu nie miałam żadnych skutków ubocznych (typu pieczenie przy oddawaniu moczu). Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Cystoskopia 29.01.25, 07:49 Da się. Najpierw psikaja czymś,, a potem wpuszczają do cewki moczowej zel znieczulający. Odpowiedz Link Zgłoś