Dodaj do ulubionych

Sołtysek agresor

04.03.25, 18:24
A o sołtysku-bucku, który ma niepohamowane ataki agresji i wozi się audi z wyższej półki już było?
Matko, ale ciary żenady 🙈 płaszczyk i lakierki, ale za to bez manier i cienia refleksji. Po prostu zwierzęcy odruch przywalić komuś.
Ciekawe czy sąd może nakazać takiemu klientowi przymusowy udział w terapii w celu opanowania agresji? Współczuję rodzinie - matce, żonie, dzieciom- bo możliwe, że to nie pierwszy raz. Moja koleżanka ma takiego męża...

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/katy-rybackie-ludzie-wsciekli-po-ekscesach-soltysa-gmina-nie-miala-wyjscia/vm47k67
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:31
      Może. Jako tzw.środek probacyjny np.przy zawieszeniu wykonania kary pozbawienia wolności. Czyli, mówiąc prostym językiem, saf mówi chłopu: Chłopie, chłopie, nie idziesz siedzieć ale w okresie zawieszenia kary masz odbyć terapię. Nie odbędziesz to cię zamkniemy.
      • wakacje_50 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:37
        O, dzięki Danielo, nie ma to jak głos fachowca. A tak z Twojego doświadczenia, to czy taka terapia rzeczywiście daje efekty? Czy to raczej taka fikcja jak oglądanie filmów o ofiarach wypadków drogowych przez recydywistów drogowych (nie działa)?
        • daniela34 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:07
          Jak każda terapia - może dać efekty tylko wtedy, jeśli osoba, która ją odbywa
          1) widzi problem
          2) sama chce z tym problemem walczyć.
          Jeśli odbębnia terapię tylko po to, żeby nie pójść siedzieć to niestety nie da nic.

Taki przykład z innej sfery życia - mam ostatnio do czynienia z przemocowcem po takiej terapii, odbywanej po to, żeby uniknąć eksmisji z lokalu (fatalna decyzja sądu, niestety). I co z tego, że chłop przeszedł taką terapię. Nie stosuje obecnie przemocy fizycznej, bo po prostu nie ma takiej możliwości. Ale psychiczną cały czas. Zero refleksji.

• profes79 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:35
      Żona zapewne prowadziła. I to żona zawróciła żeby dogonić gościa który śmiał jej uwagę zwrócić.
      • wakacje_50 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:37
        Rozumiem. Zaraz okaże się, że zła żona zmusiła go do pobicia kogoś.
        • profes79 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:40
          Nie - ale trudno żałować żony furiata która sama ma nierówno pod sufitem.
          • dreg13 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:46
            Ja bym tak szybko nie pomawiała pani żony, która wcale akurat w tym aucie byc nie musiała. Bo może była inna.
        • abria Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:46
          Zaraz okaże się, że zła żona zmusiła go do pobicia kogoś.

całkiem możliwe: skoro są nagrania Rosjanek nakłaniających mężów do gwałcenia i mordowania Ukrainek, to nie byłoby niczym dziwnym że i ta pani - której tak współczujesz - nakłoniła do tego zachowania męża
          • bigimax4444 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 07:47
            Te nagrania to oczywiscie, przechwycone przez sbu?
            • abria Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 09:13
              nie, nie tylko
      • 3-mamuska Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 23:48
        profes79 napisał:

> Żona zapewne prowadziła. I to żona zawróciła żeby dogonić gościa który śmiał je
        > j uwagę zwrócić.
        >

Zona prowadziła jechała na czołówkę , podwojna ciagla wyprzedzała na łulu czy jakoś tak i pan jej pokazał pul puk w glowe i dał sygnał swiatłami. O ile dobrze pamietam. Zawrociła , dogonili pana i mezauś się wykazał.
    • abria Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:36
      Współczuję rodzinie - matce, żonie, dzieciom

Zaczęło się od tego:
      "Osobną kwestią pozostaje zachowanie osoby, która prowadziła auto sołtysa. Według relacji pokrzywdzonych zaczęło się od tego, że kierująca ta łamała przepisy drogowe, wyprzedzając kilka samochodów na podwójnej ciągłej linii. Wtedy poszkodowany mężczyzna miał jej pokazać, że "jest nienormalna". "

Jechał z kochanką czy właśnie z żoną? Bo jak z żoną to nie ma co jej współczuć, tylko trzeba ją zapudłować razem z agresywnym mężem.
      • wakacje_50 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:38
        Tu pewnie pomoże film poszkodowanych, bo to wyprzedzanie też mają podobno nagrane. To zamkną parę, pana z panią.
      • heca007 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:48
        Kochance też chyba nie ma co współczuć tongue_out Obojetnie z kim jechał to oboje byli agresorami i burakami.
    • heca007 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 18:53
      Właśnie z powodu takich oszołomów warto pilnować żeby samochód był zamknięty. Przynajmniej by gościa nie wyciągnął i nie pobił. Choć pewnie by się wyżył na samochodzie.
    • eva_evka Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:07
      Żenujące. A rejestrację na tym aucie widziałyście? smile rownie żenująca.
      • wakacje_50 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:16
        Rejestracja jak rejestracja. W komentarzach na lokalnych mediach ludzie piszą, że to nie pierwszy raz i że ten samochód bywa tam widywany w niebezpiecznych sytuacjach. Czyli lokalsi wiedzą, że jest problem i czekają, aż coś się stanie. Możliwe, że policja też wie. No to się stało.
        • abria Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:37
          I tym samochodem jezdzi wtedy ta mila pani, ktorej wspolczujesz?
        • taki-sobie-nick Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 21:49
          wakacje_50 napisała:

> Rejestracja jak rejestracja.

No jednak nie.
      • jasnoklarowna Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 01:47
        Ja ślepa, nie mogę odczytać. Co tam szczególnego powiedzcie?
        • heca007 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 06:28
          BOSS wink
          • jasnoklarowna Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 08:25
            Aaaa faktycznie, jakoś tak narcyzowata z lekka.
      • anajustina Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 22:56
        Piosenka lecąca w radiu i tak wygrywa.
    • szmytka1 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:13
      Ja to widziałam jak hulalo po fb, bo ofiarami zajścia znajomi znajomych, te kobiete znam z widzenia, więc się wkrótce pokazało i mnie.
      • wakacje_50 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:17
        A kto prowadził wiadomo?
        • gymbeam Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:39
          Wiadomo, oczywiście.
          Wielu kojarzy na pewno konie stojące przy ruchliwej drodze i ujeżdżane w największe upały.
          Samochód też wielu kojarzy - to mocno turystyczna miejscowość i niejedna osoba mocno zaklęła myśląc, że to jakiś czub przyjezdny. A to jak najbardziej lokals.
    • moni_485 Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 19:32
      W Polsce ludzie lubią wybierać kryminalistów, zarówno na sołtysów małych wsi jak i na prezydentów miast wojewódzkich.
    • taki-sobie-nick Re: Sołtysek agresor 04.03.25, 21:38
      Iiii tam taki płaszczyk, myślałam, że dyplomatka super-duper. I trzewiki męskie.

Ale widać, że chłopina proaktywnie dąży do konfrontacji. Już go odwołali.
    • jasnoklarowna Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 01:51
      A czytałyście że jak państwo zaatakowani pojechali zgłosić zajście na policję to się okazało że już sołtys zdążył zgłosić napastnik na siebie 🙈 i w tą stronę przyjęli zgłoszenie .

Dopiero po zobaczeniu filmiku prawdziwie pokrzywdzonych policja zmieniła podejście do sytuacji i chyba do aresztu chwilowo gościa zamknęła....
      • jasnoklarowna Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 01:53
        Oj.
        Nie napastnik tylko napaść na siebie sołtys zgłosił.
      • kotejka Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 05:48
        Dobrze, że mieli kamerę. Bo.tak faktycznie słowo przeciwko słowu i weź udowodnij, że boss sołtys jest wariat, a nie ty. Jak pewnie cala policja to jego ziomeczki. Scenę widzialam na Twitterze, naprawdę poyeb. Niektórym władza, nawet soltysowa siada na łeb, ale to nie tak, że zmienia, po prostu nie musza spinać dupy i pokazują prawdziwe oblicze. A jeszcze życie pokazuje, że na te stanowiska nie dla ludzi się pchają tylko żeby próżność własną lechtac. W każdym razie smród na Polskę poszedł i nawet jeśli ktoś jak ja nie ma pojęcia gdzie są katy, to już zawsze będzie kojarzył agresywnego sołtysa.
    • taki-sobie-nick Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 01:58
      Taki przyczynek do hasła "władzę dostają najlepsi", nie tylko a propos sołtysa.
      • 152kk Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 06:52
        Pierwszy raz widzę takie hasło. Może w Utopii.
        Tym niemniej dobrze by było, żeby nie dostawali najgorsi.
    • zanetka.x Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 07:42
      zostali sprowokowani przez nagrywających, każdy facet dbający o honor swojej kobiety tak samo by się zachował
      • j_malec Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 08:50
        Może wśród patologii bandyckie zachowanie jest w normie i jeszcze uważanie że jest to dbanie o 'honor'.
        • zanetka.x Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 08:58
          jeżeli rzeczywiście kierowca pokazał kobiecie środkowy palec podczas jazdy to powinien zostać ukarany przez jej partnera
          • j_malec Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 09:06
            Całkowicie rozumiem twoje podejście do rozwiązywania takich sytuacji. Skoro w twoim środowisku łamanie przepisów drogowych, czy agresja fizyczna jest normą, to nic dziwnego że uważasz, takie zachowanie za 'honorowe'. Ale u ludzi normalnych, którzy rozumieją pewne zasady, jest to zwykła patologia.
            • alpepe Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 09:33
              No cóż, ruski troll, to propaguje russkij mir.
          • mava12 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 13:00
            >jeżeli rzeczywiście kierowca pokazał kobiecie środkowy palec podczas jazdy to powinien zostać ukarany przez jej partnera

oczywiscie! ja sie dziwię, że tylko "zwyobracał" rzeczonego a nie np. z betonowymi butami zatopił w "pobliskim" morzu...Obraziłabym się gdyby mój facet nie zareagował na faka....
      • martunia.z.wielunia Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 12:41
        No chyba u ciebie w Muchosrańsku albo Nowosyfilsku.
    • bigimax4444 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 07:49
      Soltys z trzeciej nogi, ciekawe jak placzek to skomentuje
      • iwles Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 08:24
        bigimax4444 napisał:

> Soltys z trzeciej nogi

Skąd wiesz?
        • livia.kalina Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 23:41
          Nie wie. Zmyśla.
      • matacznik Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 10:20
        bigimax4444 napisał:

> Soltys z trzeciej nogi,
        >
        Sołtys nazywa się Jacek Zieliński. Sołectwo jest jednostką pomocniczą gminy. Wójtem gminy jest Robert Zieliński, kandydat KWW Mieszkańcy Gminy Sztutowo. Komitet ten ma samodzielną większość w Radzie Gminy (której wiceprzewodniczącym jest Zbigniew Zieliński). Pełnomocniczką komitetu była Alicja Zielińska. W wyborach samorządowych 2024 Trzecia Droga (jedyny komitet partyjny w gminie) uzyskała tylko jeden fotel radnego.

Opowiedz mi, jakim cudem on jest z 3D?
        • anajustina Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 22:59
          Moze to całkowita zbieżność nazwisk?
          • livia.kalina Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 23:42
            Tu jest o związku Jacka z Robertem:

www.o2.pl/informacje/cala-polska-zobaczyla-co-zrobil-na-drodze-taka-opinie-mial-soltys-katow-rybackich-7131486032493056a
      • rb_111222333 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 13:17
        Sołtysi nie mają opcji politycznych, to funkcja głównie społeczna i raczej uznaniowa. Sołtys nie ma żadnej realnej władzy.
        • anajustina Re: Sołtysek agresor 06.03.25, 00:12
          Jak to nie?! Powiedz to panu Jackowi, z pewnością Cię pozwie!
    • heca007 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 08:09
      Swoją drogą ma facet rozmach tongue_out Został sołtysem (ok, dużej wsi) i od razu walnął sobie rejestrację BOSS. To co powinien sobie taki prezydent miasta zamówić? Cysorz?! big_grin (gdyby się oczywiście zmieściło).
      • mava12 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 10:31
        >Został sołtysem (ok, dużej wsi) i od razu walnął sobie rejestrację BOSS

pan boss ma identyczne nazwisko z wójtem. I nie jest to "kowalski"
        Przypadek? nie sadzę. Szczególnie, jak poczyta się lokalne media. Ja poczytałam bo kiedyś często tam jeździłam na wakacje i zaciekawiło mnie.
        • heca007 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 12:55
          W komentarzach piszą, że to kuzyn wójta...
    • mava12 Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 10:27
      pan boss już wcześniej miał ciekawe akcje...
      boss
    • smoczy_plomien Re: Sołtysek agresor 05.03.25, 11:13
      W młodości miałam chłopaka, którego ojciec był lokalnym "politykiem" - dyrektorem miejscowej szkoły i chyba radnym, a w przeszłości jakimś sołtysem albo burmistrzem. Buc nad buce, pirat drogowy, a jak wjeżdżał w granice gminy to odpinał pasy i jeździł bez zapiętych. Te dwa przypadki może łączyć przekonanie lokalnych kacyków, że mają tak silne znajomości, że wszystko im wolno. Bleee.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka