kropkaa 05.06.25, 17:39 Moja miłość do Igi nigdy nie przeminie, tylko mi szkoda, że od jakiegoś czasu brak mi u niej jakiegoś flow w graniu. Dużo nerwów, szarpania, zniknęła radość i świeżość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abasia0 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 18:43 Kibicuję Idze od dawna i życzę jej jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 21:11 No co za bałwan, żeby nie powiedzieć dosadniej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 18:56 Tak, pochyła w dół od tej sprawy z dopingiem. Zakaz występów w kilku turniejach, zmiana trenera, jak widać nie na lepsze, odbiła się utratą prowadzenia. A Iga jest typem wrażliwym, klęski jej nie budują, a raczej dołują. Ale i tak jej mocno kibicuję 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 19:05 Ja również. Tyle radości ile dała Iga! Wkroczyła do światowego tenisa i cały czas tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:00 iwles napisała: > > Tak, pochyła w dół od tej sprawy z dopingiem. Pochyla jest od równo roku, kiedy wygrała swój ostatni turniej. Jak wybuchła sprawa z dopingiem, Iga już wcześniej ledwo dobijała do ćwierćfinałów. Zakaz występów w kilku turniejach > , zmiana trenera, jak widać nie na lepsze, odbiła się utratą prowadzenia. Utrata prowadzenia nastąpiła przez zabranie punków za brak obecności w obowiazkowych turniejach wta 500, a potem przez brak możliwości uczestniczenia w tysięcznikach (i tym samym obrony punktów) z powodu wykluczenia za doping. NIE przez zmianę trenera. Po dzisiejszym meczu Iga jest 7. Tyle dobrego, że od teraz nie musi bronić żadnych znaczących punktów. Może się tylko piąć w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:13 Myśle, że psychika siadla po aferze z dopingiem. Szkoda dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 20:25 To było do przewidzenia- nie da się ciągle być na szczycie. Zawsze kiedyś przychodzi wyczerpanie Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 21:06 Czytałam, że sprawa dopingu okropnie się na niej odbiła, podobno płakała przez 3 tyg codziennie. Młoda jest jeszcze, więc wiele lat grania przed nią. Nie da się być non stop na pierwszym miejscu a ona była dwa lata. Najlepsza zawodniczka jaką kiedykolwiek mieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:04 Obecnie jest na 4 miejscu w WTA Finals Będzie miała 3658 punktów po Roland Garros. I to jest dobry wynik. Co się stało trzecim secie niewiadomo. Nie lubię tych jęków Sabalenki. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:07 WTA Race. Finals to turniej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:08 Kibicowałam i kibicuję Idze. Dla niej kupiłam Canal+. Nie ma takiej tenisistki w wta, która zawsze by wygrywała. Gdyby inna polska tenisistka odpadała z turniejów w ćwierćfinale czy półfinale to piano by z zachwytu. Iga przyzwyczaiła nas, że wygrywa, dlatego oczekujemy, że zawsze będzie wygrywać, a tak nie będzie Ona też jest człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:20 Kibicuję, będę kibicować , nie oceniam, nie interesuje mnie jej zycie prywatne. Fajna z niej dziewczyna. Sportowo - coś straciła ostatnio, taki błysk w oczach. Patrząc dzisiaj na Sabalenke - miała glod wygranej w oczach, pełna pewność siebie, złość, razem to dobrze się zgrało. Iga schowana za czapką z daszkiem. Nie ma obecnie tej sportowej pewności siebie. Ale trzymam kciuki zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
iwopob1 Re: Iga odpada z Roland Garos 06.06.25, 09:13 Kibicuję i trzymam kciuki zawsze. Ten turniej po dłuższym czasie gorszej dyspozycji, gdzie były niepotrzebne nerwy, wlał w serce trochę nadziei, że Iga najgorszy czas już ma za sobą i będzie już tylko lepiej. Wcześniejszy mecz z Rybakiną pokazał, że potrafi odmienić losy meczu i wygrać, nawet będąc w złej sytuacji. W drugiej połowie sezonu będzie mniej presji związanej z obrona punktów, więc będzie przystępowała do turniejów ze spokojniejszą głową. Szkoda, że jak tylko są trochę gorsze wyniki, to wylewa się hejt i nie pamięta się, ile Iga już osiągnęła w wieku 24 lat. Dla mnie jest wielkim sportowcem. Odpowiedz Link Zgłoś