Dodaj do ulubionych

Iga odpada z Roland Garos

05.06.25, 17:39
Moja miłość do Igi nigdy nie przeminie, tylko mi szkoda, że od jakiegoś czasu brak mi u niej jakiegoś flow w graniu. Dużo nerwów, szarpania, zniknęła radość i świeżość.
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 17:40
      *Roland Garros
    • engine8t Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 18:29
      Wiek ma swoje prawa
      • kropkaa Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 18:29
        Leśny dziadek w akcji.
        • abasia0 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 18:43
          Kibicuję Idze od dawna i życzę jej jak najlepiej.
      • balladyna Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 21:11
        No co za bałwan, żeby nie powiedzieć dosadniej.
    • iwles Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 18:56

Tak, pochyła w dół od tej sprawy z dopingiem. Zakaz występów w kilku turniejach, zmiana trenera, jak widać nie na lepsze, odbiła się utratą prowadzenia. A Iga jest typem wrażliwym, klęski jej nie budują, a raczej dołują.
      Ale i tak jej mocno kibicuję 😊
      • kropkaa Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 19:05
        Ja również.
        Tyle radości ile dała Iga!
        Wkroczyła do światowego tenisa i cały czas tam jest.
      • koko8 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:00
        iwles napisała:

>
        > Tak, pochyła w dół od tej sprawy z dopingiem.

Pochyla jest od równo roku, kiedy wygrała swój ostatni turniej. Jak wybuchła sprawa z dopingiem, Iga już wcześniej ledwo dobijała do ćwierćfinałów.

Zakaz występów w kilku turniejach
        > , zmiana trenera, jak widać nie na lepsze, odbiła się utratą prowadzenia.

Utrata prowadzenia nastąpiła przez zabranie punków za brak obecności w obowiazkowych turniejach wta 500, a potem przez brak możliwości uczestniczenia w tysięcznikach (i tym samym obrony punktów) z powodu wykluczenia za doping. NIE przez zmianę trenera.

Po dzisiejszym meczu Iga jest 7. Tyle dobrego, że od teraz nie musi bronić żadnych znaczących punktów. Może się tylko piąć w górę.
      • yenna_m Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:13
        Myśle, że psychika siadla po aferze z dopingiem. Szkoda dziewczyny.
    • salatka_z_cynamonem Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 20:25
      To było do przewidzenia- nie da się ciągle być na szczycie. Zawsze kiedyś przychodzi wyczerpanie
    • princy-mincy Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 21:06
      Czytałam, że sprawa dopingu okropnie się na niej odbiła, podobno płakała przez 3 tyg codziennie.
      Młoda jest jeszcze, więc wiele lat grania przed nią.
      Nie da się być non stop na pierwszym miejscu a ona była dwa lata. Najlepsza zawodniczka jaką kiedykolwiek mieliśmy.
    • hrasier_2 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:04
      Obecnie jest na 4 miejscu w WTA Finals
      Będzie miała 3658 punktów po Roland Garros.
      I to jest dobry wynik. Co się stało trzecim secie niewiadomo. Nie lubię tych jęków Sabalenki.
      • koko8 Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:07
        WTA Race. Finals to turniej.
    • asia-loi Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:08
      Kibicowałam i kibicuję Idze. Dla niej kupiłam Canal+.
      Nie ma takiej tenisistki w wta, która zawsze by wygrywała.
      Gdyby inna polska tenisistka odpadała z turniejów w ćwierćfinale czy półfinale to piano by z zachwytu.
      Iga przyzwyczaiła nas, że wygrywa, dlatego oczekujemy, że zawsze będzie wygrywać, a tak nie będzie
      Ona też jest człowiekiem.
    • clk Re: Iga odpada z Roland Garos 05.06.25, 22:20
      Kibicuję, będę kibicować , nie oceniam, nie interesuje mnie jej zycie prywatne. Fajna z niej dziewczyna.

Sportowo - coś straciła ostatnio, taki błysk w oczach.
      Patrząc dzisiaj na Sabalenke - miała glod wygranej w oczach, pełna pewność siebie, złość, razem to dobrze się zgrało.

Iga schowana za czapką z daszkiem. Nie ma obecnie tej sportowej pewności siebie. Ale trzymam kciuki zawsze smile
    • iwopob1 Re: Iga odpada z Roland Garos 06.06.25, 09:13
      Kibicuję i trzymam kciuki zawsze. Ten turniej po dłuższym czasie gorszej dyspozycji, gdzie były niepotrzebne nerwy, wlał w serce trochę nadziei, że Iga najgorszy czas już ma za sobą i będzie już tylko lepiej. Wcześniejszy mecz z Rybakiną pokazał, że potrafi odmienić losy meczu i wygrać, nawet będąc w złej sytuacji. W drugiej połowie sezonu będzie mniej presji związanej z obrona punktów, więc będzie przystępowała do turniejów ze spokojniejszą głową.
      Szkoda, że jak tylko są trochę gorsze wyniki, to wylewa się hejt i nie pamięta się, ile Iga już osiągnęła w wieku 24 lat. Dla mnie jest wielkim sportowcem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka