kocynder 05.07.25, 09:25 Ktoś potrafi zidentyfikować? Bo mam atlas ptaków, ale taki podstawowy i go nie ma. Przyleciało takie pierwszy raz na kaszubskiej wsi. Ładne! Trochę większe od wróbli i sikor. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Pytanie ornitologiczne 05.07.25, 11:00 Mnie polecono Merlin Bird. Doskonała apka. Wreszcie wiem, co to za ptaszysko mi jęczoskrzeczy, to sokół wędrowny. A Twój ptaszek to Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Pytanie ornitologiczne 05.07.25, 13:28 O, fajnie, że ci dobrze służy. Bo to chyba ja byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pytanie ornitologiczne 05.07.25, 12:06 Miałem, dopóki mi Merlina nie polecono. Szybko odinstalowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Pytanie ornitologiczne 05.07.25, 11:58 Rudzik nie jest większy od wróbla. Ma inne proporcje, nie jest taki przysadzistt, ale i tak drobniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Pytanie ornitologiczne 05.07.25, 14:42 Krynica mądrości teraz nie potrzeba żadnych udziwnień żeby sobie ptaka zidentyfikować po prostu np. wpisujesz do Google ptaszek podobny do wróbelka z pomarańczowym brzuszkiem i ci wyskoczy że to jest Rudzik Odpowiedz Link Zgłoś