Dodaj do ulubionych

Pielęgnacja włosów

04.05.26, 11:44
Jakie macie rytuały?
U mnie - włosy długość za łopatki, rozjaśniane i falowane, dość gęste
1) na noc wcierki wzmacniające, raz w tygodniu na noc olej na podkład aloesowy
2) maska codziennie - na przemian nawilżająca, olejowa, proteinowa
3) mycie omo
4) spray termoochronny, serum na końcówki, w zależności od stylizacji - krem do loków lub mazidło prostujące
5) rozjaśnianie w salonie na folii - raz na 3 miesiące
6) tonowanie raz w miesiącu + w międzyczasie toner transparentny (gloss)

Polećcie wasze sposoby lub ulubione produkty
Obserwuj wątek
    • raczek47 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:48
      Nie mam czasu na taką szajbę.
      Maska raz na 10 dni, myję głowę 2- 3 razy w tygodniu. Każdorazowo dwa razy+ odżywka na kilka minut.
      Szampony, odżywki i maski niedrogeryjne, powiedzmy z wyższej półki.
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:50
        Jaką markę stosujesz?
        U mnie głównie Kerastase i Moroccanoil, ale i nie wzgardzę drogeryjnymi (neons, onlybio).
        • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:51
          *neboa
          • raczek47 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:00
            juliArt, evo i Pure.
    • gryzelda71 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:55
      Myję i odzywka i jak mam czas i chce mi sie wydobywam skręt. A jak nie susze na szczotkę.
      Czasem jakąś maskę czasem odzywka nawilżająca i olej. Raz na 4 tygodnie farbuje.
    • eagle.eagle Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:56
      Jak miałam wcierki na dzień to stosowałam codziennie, jak kupiłam taką na noc to ciągle nie pamiętam o niej.
      Zaczęłam myć dwukrotnie włosy i o dziwo to naprawdę działa, czasami mogę je myć co drugi dzień.
      A na daną chwilę to jako wcierkę używam wody brzozowej, i odżywkę na noc, ale stosuję ją w dzień , po myciu.
      • konsta-is-me Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:19
        Myślałam że włosy się zawsze myje dwukrotnie , w sensie nakłada szampon, spienia, spłukuje i drugi raz to samo
        • is-laura Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:18
          Dwukrotne mycie szamponem mocno wysusza włosy. O wiele lepiej sprawdza mi się metoda OMO. Odżywkę z pierwszego O wmasowuję też w skórę głowy, nie spłukuję, nakładam szampon tylko na skórę głowy, splukuję i nakładam drugą odżywkę tylko na włosy. Od lat takie mycie mi się sprawdza, a włosy mam długie i wyglądają na zadbane
          • eagle.eagle Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:56
            Ta druga odżywka już jest bez spłukiwania ?
          • primula.alpicola Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 19:16
            Po tym sławetnym omo to mam przetłuszczone włosy, fuj. Dwa razy to myję tylko po jakichś grubych wyczynach, typu dzien w słonym morzu, tarzanie w piasku czy tam inne zabawy w błocie
        • eagle.eagle Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:56
          Z racji tego, że codziennie myję włosy myślałam że dwukrotne ich mycie jest bezcelowe, bo przecież przez jeden dzień nie wybrudzą się tak bardzo. Jak widać nie miałam racji.
          • majenkirr Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 19:11
            A ja myję rzadko i raz🙃
    • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 11:57
      Fryzjer raz na ruski rok- idę w środę.
      Mycie omo co drugi dzień.
      W zależności od stylizacji albo termoolejek i suszę na prosto, albo krem do fal Umberto Giannini, który jest moim ostatnim odkryciem i schną sobie same.
      Maska raz w tygodniu, olejowa nie raz w miesiącu.
      Biedatubka raz na max 3 tygodnie.
      • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:52
        A potem wyjdzie człowiek na deszcz i na nic te olejki, srejki i uje muje, i tak kończy tak:
        • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:06
          Klasyk. Trzeba zamieszkać na pustyni, czy coś
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:06
            Na pustyni wcale nie jest lepiej, tylko inaczej 😅
        • mabel_mora Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:54
          wypróbuj ten spray batiste frizz, wygładzi, nawet po deszczu nie będą się aż tak puszyły i nie elektryzuja sie
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:55
            A nie robi on włosów dziwnych w dotyku?
            • mabel_mora Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:03
              wygładza, są takie sypkie, że aż przyjemnie sie dotyka, absolutnie sie sa takie jak po suchym szamponie, bo marka batiste moze kojarzyc sie własnie z suchymi sz. a to zupelnie inny produkt, ja go kocham!
              • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:07
                Zetknę zatem, dzięki wink
    • alexis1121 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:11
      Fryzjer wtorek-sobota. Teraz moja pani jest chora, ja nie będę ryzykować przeziębieniem, więc jutro czeka mnie męka (kolejna po majówce) mycia włosów. W domu mam aktualnie zestaw wygładzający goldwell. W salonie fryzjerka zmienia mi kosmetyki, raz na jakiś czas (ale naprawdę rzadko) robimy botoks na włosy. Teraz wiem, że mają w salonie jakiś super niesamowity zabieg prosto z Japonii, ale na razie nie próbowałam. Twoja pielęgnacja wygląda bardzo fajnie. Wklej fotkę włosów!
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:16
        Czy botoks to to samo co nanoplastia?
        • alexis1121 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:08
          Chyba nie dokładnie to samo, ale też składniki odżywcze wnikają we włosy pod wpływem ciepła 😉
    • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:17
      *włosy do łopatek, nie za łopatki 🙄
      Wishful thinking
    • primula.alpicola Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:17
      Mój jedyny rytuał to codziennie myvie włosów rano, czymkolwiek. Jak jestem bardzo zaspana, to i żel pod prysznic się zdarzy. Turban z ręcznika, odżywka leave-in, rozczesuję i finito.
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:22
        primula.alpicola napisała:

>Jak jestem bardzo zaspana, to i żel pod prysznic się zdarzy.

Mnie się zdarzył szampon dla kotów 😄
        • primula.alpicola Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:30
          Moja córka myła przez jakiś czas włosy szamponem psa (dla białej sierści, a córka jest blondynką, no to uznała że się nada. Była zadowolona, ale uznała, że za drogi)
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 12:31
            A ja siwe konie myłam w fioletowym szamponie Joanna 😅 pięknie schodzą żółte plamy z sików i tańszy, niż koński :p
            • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:37
              Hahaha doskonałe 😄
        • beataj1 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:03
          Moje włosy największe komplementy zbierały po szamponie na wszy smile
          Podobno pięknie się błyszczały.
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:06
            Ja po szamponie na wszy miałam mega nierozczesywalnego mopa...
          • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:04
            beataj1 napisała:

> Moje włosy największe komplementy zbierały po szamponie na wszy smile

Ale nie wśród insektów, one dały 0/10 😄
            • beataj1 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:37
              smile
        • majenkirr Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 19:16
          hailey_bieber2003 napisał(a):
          > Mnie się zdarzył szampon dla kotów
          😄

Ja swojego czasu używałam tego
      • m_incubo Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:46
        primula.alpicola napisała:

> Mój jedyny rytuał to codziennie myvie włosów rano, czymkolwiek. Jak jestem bard
        > zo zaspana, to i żel pod prysznic się zdarzy. Turban z ręcznika, odżywka leave-
        > in, rozczesuję i finito.

Identycznie.
        Przy czym nie muszę być zaspana, żeby użyć żelu zamiast szamponu, zawsze tak robię, jak mi się szampon (dowolny) kończy.
        Włosom nie robi to żadnej różnicy, a i ja na nie nie narzekam, przeciwnie.
        • primula.alpicola Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 19:14
          U mnie się raczej nie konczy, corka ma jobla i kolka szamponów oraz kilka odżywek.
          Ja się schylam i biorę butelkę na oslep
    • mikams75 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:03
      Mycie omo i jakis olejek na koncowki. I farba od czasu do czasu na odrosty na zmiane z tonerem. Wystarczy.
    • pyza-wedrowniczka Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:21
      U mnie mycie co 4 dni - wtedy przed myciem olejek, mycie szamponem i odżywka.
      Na co dzień odżywka w sprayu do rozczesywania (bo bez niej jest ciężko).
      I tyle.
      Raz na 2-3 miesiące farbowanie, raz na pół roku fryzjer, żeby podciąć.

Ja niestety w ogóle nie mam cierpliwości i pamięci do kosmetycznych spraw.
    • czarna_kita Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:58
      Mycie 2-3x w tygodniu, włosy do ramion. Myje zawsze 2x i potem odżywka. Czasami na 5 minut czasami na 5 sekund, w zależności czy mi sie chce. Susze suszarką, wygladzam na szczotke i w koncowki wgniatam jakis olejek. Raz na miesiąc farbowanie, z tym że w domu robię odrosty a raz na pół roku idę do fryzjera na wyrównanie całości (chyba ze mi sie nie chce to raz do roku) i strzyżenie.
    • la_felicja Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 13:59
      Mycie co trzy dni (od razu po tym ścieram pięty, bo skóra pięt po myciu głowy jest bardziej rozmiękła niż po zwykłym, szybkim prysznicu) Używam na zmianę dwoch szamponów - z keratyną i bez. Odżywka mniej więcej co trzecie mycie.
      Co kilka tygodni nakładam farbę ziołową na odrosty. Od czasu do czasu olejek czy jakiś tam keratynowy gloss na końcówki.
      Chodzić do fryzjera nienawidzę, tak jak niektórzy nienawidzą chodzić do dentysty. Podcinam włosy sama lub z pomocą rodziny
    • klaramara33 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:17
      Maska raz na tydzień, odyżwyka octowa Barwy po każdym myciu, termoochrrona Onlybioi i co jakiś czas henna. Olejowanie raz na 2-3 tygodnie
    • mysiulek08 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:45
      szampon/odzywka i jak mi sie przypomni, to wcierka z serum - na noc, od kilku lat jestem wierna jednej serii
      wlosy ktrotkie - fryzjet co dwa miesiace i odswiezenie refleksow co 4-5 dzieki refleksom przestalam farbowac i nie mam odrostow
      mycie zwykle codziennie
      stylizowanie czyli pianka i zle tylko jak wychodze 'do ludzi'
      • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 14:46
        Jak często wychodzisz "do ludzi"? Z ciekawości pytam, ja muszę codziennie:p
        • mysiulek08 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:06
          a to zalezy 😛
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:53
            Tak myślałam 😁
    • krwawy.lolo Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 15:58
      Współczuję wszystkim eMatką.
      • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:02
        Czego niby znów współczujesz? Posiadania włosów?
        • krwawy.lolo Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:12
          Gdybym miał robić omo (musiałem guglać), wydobywać skręt, zakładać maski(?!) na włosy, albo codziennie spędzać dwie godziny u fryzjera, jak Alexis, wolałbym być łysy, nosić perukę albo i kapelusz.
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:13
            Ależ nikt tego robić nie musi, nawet kobiety, wiesz? Mamy wybór i też możemy ogolic się na łyso, jeśli chcemy.
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:08
        Raczej współczuj esynką, bo teraz już nawet trwała jest grana. 🥦
        (Chociaż brokuł już chyba został wyparty przez mullet)
        • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:12
          Mój esynek ostatnio na imprezie dal się opitolić koleżance nożyczkami do papieru i tak oto z włosów do pasa stał się posiadaczem bliżej nieokreślonego, wygryzionego mopa do ramion....
          • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:16
            Aaaawlosy na metry sprzedam
            • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:35
              Nie było czego oddawać, bo ona to ciachala tak po kawałku, zamiast na raz całą długość, że była cała podłoga włosów długości 5 cm 😅😅 chyba całą noc się tak bawili 😅😅😅
              • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:39
                O 😂
                • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:05
                  Ematka dziergająca by z tego zrobiła caly sweter
    • daniela34 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:08
      Nie mam żadnych rytuałów. W ogole koncepcja że miałabym miec jakieś rytuały "urodowe" powoduje że twarz mi blednie, włos mi rzednie i psują mi się zęby przednie.
      Do fryzjera chodzę tak ze dwa razy do roku (właśnie nadszedł ten czas, idę w czwartek), myję włosy co dwa/trzy dni, nakładam odżywkę. Jeśli pamiętam to czasem nakładam maskę. Częściej nie pamiętam 🤷‍♀️
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:16
        O widzisz, a ja to bym się mogła dać zamknąć w wieży jako ta Roszpunka
        I bym tak czesała, wcierała, wgniatała.. 🪮
        • daniela34 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:22
          Cóż, ja mam naprawdę zerową cierpliwość do wszelkich zabiegów urodowych i pielęgnacyjnych (czy to wykonywanych własnoręcznie czy cudzym "ręcami"). Precyzyjnie malować ostrokrzewy na ciastkach? Ależ proszę. Czekać 15 minut z maską na głowie? Ojesu, za jakieś grzechy???
          Na szczęście wraz z zerową cierpliwością do takich kwestii Bozia dała mi też wysoki poziom tolerancji na wszelkie mankamenty urody i "zadbania." Bo bym się zamęczyła chyba.
          • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:30
            Te ciastka to musi być coś pięknego
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:34
            Bo to się robi tak: maska na włosy, czepek na to i idziesz dekorować ciastka. Ja też tak siedzieć i nic nie robić nie potrafię, dlatego maseczki twarzowe w płachcie u mnie się nie sprawdzają,muszą być smarowane co to z twarzy nie spadną jak się człowiek rusza :p
            • 35wcieniu Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:23
              Ale to chyba od płachty zależy. Jeden jedyny raz w życiu użyłam czegoś takiego i to się normalnie trzymało na twarzy, przypomnialam sobie o tym z godzinę później, w tym czasie normalnie chodziłam po domu.
              • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:25
                Te żelowe jak się przyssają, to się trzymają, ale te takie materiałowe mi zjeżdżają jak zaczynam z tym łazić.
      • alpepe Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:37
        Ostatnio w pudlowych komentarzach przeczytałam pod jakimś artykułem, chyba o Królowych Przetrwania, że trzeba też czyścić zęby z tyłu, a nie, że takie żółte. (to bez żadnego trybu)
    • konsta-is-me Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:30
      Kilka razy do roku prostowanie keratynowe ( robię sobie sama).
      Czasem odżywka ochładzająca kolor bo prostowanie odrobinę rozjaśnia i powoduje że włosy robią się żółte.
      Myje 1- 2 razy w tyg.
      Zawsze maska, zawsze bogata, dociążająca raczej, po myciu termoochrona i olejek.
      Nie stosuje żadnych omo ani nie używam protein w odżywkach, kompletnie mi się to nie sprawdziło.
      Kiedyś dawałam wcierki , ale przestałam bo na długość włosów to nie ma wpływu a z natury mam grube i gęste.
      Najpierw szczotka z suszarką, potem prostownica.Jak jest świeżo po prostowaniu keratyna to tylko szczotka albo nawet i nic.
      Czasem pozwalam im się kręcić ale najczęściej 2 dnia mam dosyć , bo reanimowanie jest upierdliwe.Wtedy idzie duuuzoooo olejku , oj dużo.
      Do fryzjera chodzę że 3 razy w roku.

• hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:10
        Z tą reanimacją to prawda, dlatego ja w fazie kręconej po prostu myję codziennie rano
      • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:12
        U mnie proteiny tylko roślinne się sprawdzają i to rzadko, z raz na dwa miesiące. Żadna keratyna, robi mi na łbie jesień średniowiecza.. a kiedyś walilam tą keratynę na łeb przy każdym myciu i się dziwiłam, że włosy zamiast wyglądać lepiej, wyglądają coraz gorzej i coraz większy mop się robi :p
    • mabel_mora Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:31
      długość - za zapięcie od stanika, tak moze 10 brakuje do pasa
      pielegnacja: mycie co 2 -3 dni - szampon z drogerii z zabójczymi silikonami i sls big_grin co 2-3 mycie maska tsubaki shiseido
      na mokre włosy olejek - obecnie gisou, a suche psikam tym sprejem Batiste
      farbowanie - u fryzjera 2xdo roku a tak to sama farbuje siwe odrosty co 6 tyg. lub rzadziej
      nie stylizuje, nie prostuje, na codzien nosze rozpuszczone, do pacjenta spinam, spie w spiętych
      • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:41
        Ładne smile
        • mabel_mora Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:47
          jak to mówi alexis - geny big_grin tata z łysiną na czubku, a mama z zakolami big_grin
          • szarmszejk123 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:52
            Cale szczęście, że jakieś geny dziedziczymy też po innych przodkach :p
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:11
        Piękne włosy.
        A silikony już nie są na cenzurowanym - akurat do moich włosów (mocno uwrażliwionych, wiadomo) wręcz polecane
      • alexis1121 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:07
        Piękne włosy, muszę spróbować tego wynalazku, przejrzałam opinie na Wizażu i są podzielone, pewnie zależy jakie kto ma włosy.
        Skąd łańcuszek?
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 16:46
      Zmęczyłam się czytając 🤣 chociaż mam bzika na punkcie włosów.
      Jak masz loki, to nie warto ich myć codziennie, z natury są bardziej suche i to im robi gorzej, naprawdę. U mnie game changarem jest spanie w związanych w koczek na czubku głowy, nie odgniataja się i można je szybko ogarnąć, żeby dobrze wyglądały.
      Stosuję OMO, często zmieniam odżywki, nie bawię się w maski, wszystko co się da nakładam po prostu pod prysznicem. Raz na jakiś czas olejuję na dowolny hydrolat, który mam pod ręką. Kosmetyki: only bio, cantu, Garnier hair food. Do fryzjera chwilowo nie chodzę, zapuszczam.
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:13
        Niestety, ale dość mocno mi się przetłuszczają. 1.5 dnia jeszcze obleci, ale 2 dni już nie do ludzi.
        Dlatego teraz myję jedynie skalp
    • turkusowozlota Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:25
      Myję zawsze glowę dwukrotnie, następnie nakładam maskę do codziennego stosowania. Szampony i maskę mam z Tricho.one. Szampony dobieram do skory glowy, maskę do wlosow. Po umyciu i odcisnieciu w recznik nakładam serum na porost włosów, ostatnio zużyłam trzy buteleczki wcierki z tricho.one, a teraz zgodnie z sugestia mojego fryzjera zmieniłam na Phyto i zobaczę czy to dobre. Następnie robię masaż skalpu, rękami albo grabkami, albo wałkiem lypako, to juz w zależności od nastroju. Przed suszeniem nakładam olejek na końcówki z termoochrona. Zawsze susze włosy chłodnym nawiewem.
      Raz w tygodniu robię peeling skóry głowy, lubie taki z zieloną glinka z tricho.one, ale właśnie mi sie skończył i kupiłam teraz z only bio, ale jeszcze nie używałam.
      Do fryzjera chodzę 3-4 razy w roku na podcięcie, kiedyś robiłam refleksy, teraz juz nie robię, nie farbuje, nie rozjaśniam, mam swój kolor, średni blond, siwych nie mam.
      Wlosy mam troche dluzsze niz do ramion, proste jak drut, gładkie niskopory. Nie stylizuje ich, po prostu suszę i albo chodzę w prostych rozpuszczonych albo spinam klamrą do góry. Myć muszę niestety co drugi dzień.
      Ogolnie mam zdrowe włosy, tylko bardzo cienkie, takie delikatne typowo słowiańskie, chciałabym mieć troche grubsze, ale cóż
    • al_sahra Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 17:27
      Żadnych rytuałów, masek, w ogóle żadnych kosmetyków oprócz szamponu i odrobiny wygładzacza z silikonem. Nie wiem co to jest OMO. Myję przy każdym prysznicu (ale tylko raz), po myciu przez chwilę chodzę z wilgotnymi, a potem głowa w dół, minuta z suszarką i gotowe. Włosy mam gęste i błyszczące.
      • hailey_bieber2003 Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 18:10
        Szczęściara smile
        • al_sahra Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 19:35
          hailey_bieber2003 napisał(a):

> Szczęściara smile

Mnie się też wydaje, że żadna w tym moja zasługa, tylko po prostu genetyka czyli łut szczęścia.

Dla pocieszenia wink dodam, że o ile włosy zawsze miałam mocne i zdrowe, to paznokcie raczej słabe. Go figure.
    • ekstereso Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 19:21
      Myję co 2-3 dni, zazwyczaj nakładam odzywkę. Jeśli suszę na proste to podsuszam suszarką i prostuję prostownicą parową jesli robię loki to krem matrix i trochę suszę dyfuzorem a potem same schną. Obie metody skuteczne.
    • thank_you Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 20:11
      Peeling skóry głowy 1x tydz.
      Mycie włosów szamponem 2 x (drugi raz trzymam na głowie 3-4 min) plus odżywka (kilka min)
      Odżywka po osuszeniu ręcznikiem
      Wcierka i masowanie/lyapko codziennie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka