Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki???

07.03.05, 08:25
Witam
Ile liczy sobie za tę usługę wasz ginekolog?? Mam zamiar założyć spiralkę
jednak wydaje mi się że mój gin. bierze za tę usługę wyjątkowo dużo. 350 zł
kosztuje u niego samo załozenie + cena spiralki. Bardzo proszę o odpowiedź,
gdzies mi sie obiło o uszy że ktos za założenie płacił 150.

pozdrawiam
asia
ps wiem że jest specjalne forum do tego typu pytań, mam na myśli Zdrowie
Kobiety. Ale tutaj zagląda chyba więcej dziewczyn - a zależy mi na szybkiej
odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • kajka68 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 08:55
      ja zakładałam na kase chorych wiec płaciłam tylko 55 zł za spiralke...kolezanka
      prywatnie za całosc 150 zł...ale słyszałam i o takich za 3 tys. ,cóż...kwestia
      wyboru lekarxza...ja na moja nie narzekamwink)
      • irazone Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 09:04
        a ja myślałam,że spirale są droższe
        • kajka68 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 09:07
          to zależyu czy z hormonami,czy miedziana...ale i tak jak czytałam na zdrowiu
          kobiety to szok ile płaca dziewczyny...moja mam 1,5 roku i jestem zadowolona
          • assiaa Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 09:15
            myślałam o miedzianej. Czy wydłużyły się tobie miesiączki po założeniu
            spiralki?? Niestety mam miesiączki 7 dniowe, średnio obfite. boję się czy nie
            będzie to przeciwskazaniem do załozenia. Niestety nie moge stosowac zadnych
            pigułek i spiralka jest dla mnie jedyna szansą na pewną antykoncepcję
            asia
      • assiaa Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 09:06
        Ja na swojego tez do tej pory nie narzekalam. Chodzę do niego na kasę chorych i
        nigdy za nic nie musialam płacić. Kiedy podał mi taka cenę to pomyślałam że to
        standard i wszędzie tyle kosztuje. Nie powiedział mi równiez że spiralkę można
        założyc w ramach NFZ.
        dzięki za odpowiedź. Podzwonie po innych gabinetach
        pozdrawiam
        asia
        • kajka68 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 09:09
          w ramach nFZ jest samo założenie za spiralke trzeba zapłacić...a sa tez
          tańsze...
        • kajka68 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 09:12
          moja nazywa się Copper T i jest na 6 lat
      • cruella na kasę chorych??? 09.03.05, 18:27
        Lekarz, u którego byłam stanowczo odmówił innej formy antykoncepcji poza
        tabletkami, w dodatku TYLKO I WYŁĄCZNIE w sytuacji, gdy jest taka potrzeba
        (leczenie).

Wyraźnie powiedział mi, że kasa chorych nie refunduje żadnych wkładek!!!! (ich
        założenia).
        • kajka68 Re: do cruela 09.03.05, 19:40
          w lubuskim refunduja- ja mam tak założona i autorka posta dowiadywała sie
          własnie u mojegpo lekarza i tez bedzie miała
        • assiaa Re: na kasę chorych??? 09.03.05, 19:41
          Cruella umówiłam się wlaśnie dzisiaj na założenie spiralki w ramach NFZ -
          zaplace tylko za samą wkładkę, reszta za darmo. Czyli jednak NFZ refunduje taka
          usługę.
          Pozdrawiam
          asia
    • black_currant Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 09:35
      Za usługę mój gin wziął 240 zł.
      A Mirena kosztowała 700 z groszami (kupował mąż, więc nie wiem dokładnie).

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
      • kajka68 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 10:57
        ja tez miałam 7 dniowe i tak jak u Ciebie nie moge brać tabletek-to była jedyna
        pewniejsza metoda...miesiaczki sa obwitsze ale przez 3 dni...a przed i po sa
        takie plamienia jakby podbarwione upławy...aby to skrócić istnieją dwa sposoby
        niefarmakologiczne...częstsze stosunkiwink)lub gimnastyka- wtedy wszystko sie
        szybciej oczyszcza...ale nie jest to strasznie uciążliwe w porównaniu z zaletą
        głównąwink w końcu normalnie moge sie kochać i nie musze stresowaćsmile
    • opieniek1 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 11:01
      spirale kupiłam w aptece za 50 zł. Miedziano- srebrna. Załozenie prywatnie
      kosztuje 220 zł. Razem 270 zł
    • jo_anna75 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 16:36
      Nie wiem skąd jesteś, bo pewnie ceny też zależą od miasta. Ale i tak wydaje mi
      się, ze jest to drogo, bo ja w Wa-wie (czyli tam gdzie pewnie najdrożej )
      zapłaciłam 250 za założenie + ok. 80 zł za spiralę w aptece (Multiload).
      Szczerze powiem, ze pierwsze słyszę, że można założyć spiralę w ramach NFZ,
      zawsze mi się wydawało, że nie ma zakontraktowanych takich usług, bo ja
      przecież zakładałam spiralę, nie prywatnie a normalnie w przychodni?!
      • assiaa Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 17:54
        klikam z małej miejscowości w lubuskim. Lekarz do którego chodzę jest zwykłym
        ginekologiem pracującym w Szpitalu Powiatowym. Czym więcej czytam waszych
        postów tym bardziej jestem zaskoczona. Skąd on wziął taką cenę??
        Odnośnie zakontraktowania tej usługi w NFZ, to faktycznie już chyba nie ma
        takiej możliwości. Pytałam pani w rejestracji przych.ginekologicznej, nie
        wiedziala na 100% ale powiedziala że raczej nie.
        pozdrawiam
        asia
    • emkacha Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 17:06

Zakładałam ponad rok temu w Katowicach. Płaciłam 150zł za samo założenie+ koszt
      spirali. W sumie ok. 250zł. Może teraz jest drożej?

> Witam
      > Ile liczy sobie za tę usługę wasz ginekolog?? Mam zamiar założyć spiralkę
      > jednak wydaje mi się że mój gin. bierze za tę usługę wyjątkowo dużo. 350 zł
      > kosztuje u niego samo załozenie + cena spiralki. Bardzo proszę o odpowiedź,
      > gdzies mi sie obiło o uszy że ktos za założenie płacił 150.
      >
      > pozdrawiam
      > asia
      > ps wiem że jest specjalne forum do tego typu pytań, mam na myśli Zdrowie
      > Kobiety. Ale tutaj zagląda chyba więcej dziewczyn - a zależy mi na szybkiej
      > odpowiedzi smile
      • driadea Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 07.03.05, 17:56
        Ja placiłam za wszystko (wkladka hormonalna, założenie, znieczulenie, recepty,
        kontrolne usg po tygodniu) razem, nieco ponad rok temu wyniosło to w Katowicach
        850 zł.
        Pozdrawiam smile
        • kajka68 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 11:18
          Asiaa ja jestem z zielonej góry jeśli chcesz dam Ci namiary na
          doktora...prywatnie u niego koleżanka za całość płaciła 150 zł.ja u niego
          zakładałam w ramach normalnej wizyty na kasę ...ale to było 1,5 roku temu moze
          rzeczywiście coś się zmieniło...a może zrobił to grzecznościowo???nie wiem
          ogólnie jest bardzo w porządku.
          • assiaa Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 14:16
            kajka68 bardzo będę ci wdzięczna za namiary na tego ginekologa. Prześlij prosze
            na mój adres gazetowy smile
            Pozdrawiam
            asia
            • kajka68 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 21:10
              wysłałam na priv..smile
    • inguna2 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 11:42
      Ja w spoldzielni VITA placilam 160zl za wszystko.Mam zalozona na 3 lata.Jestem
      zadowolona,nic mnie nie boli,miesiaczka tylko w pierwszych dwoch dniach
      bardziej obfita.
      • nana273 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 12:10
        Dziewczyny, a czy spirala daje 100%pewnośc antykoncepcji, bo jak ja rodziłam to
        była ze mną kobieta, która miała spiralę i zaszła w ciąze. Ona była w szoku jej
        ginekolog również!
    • paulaula Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 12:16
      Ja zakładałam (dwa miesiące temu) w Kielcach, więc do metropolii daleko, a
      zapłaciłam 300zł za samo założenie +50zł spirala (CooperT). Jestem bardzo
      zadowolona, to już moja trzecia.
    • agusia_o Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 12:22
      żadna antykoncepcja nie jest 100%, ja rodziłam z dziewczyna, która urodziła
      dziewczynkę ze spralką w główce, bo ona zapomniała o niej a lekarz sie na usg
      nie dopatrzył
      • nordman Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 22:37
        do Agusi
        Być może Twoja koleżanka miała źle założoną spiralkę? znam osobę której spiralka
        po prostu wydostała sie jakimś cudem z szyjki macicy
    • karola.v Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 21:24
      Mój gin za załozenie spiralki miedzianej,w prywatnej klinice w Katowicach razem
      ze znieczuleniem kasuje 200 zł+80 (wkładka).
    • agazet3 Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 22:06
      Witam serdecznie. Ja jestem z Pruszkowa pod Warszawą i za założenie wkładki z
      miedzią zapłaciłam 500 zł (wkładka, założenie i wizyta). A założenie wkładki z
      hormonem kosztuje 1000 zł !!!!
    • nordman Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 22:42
      Ja w Łomzy zapłaciłam 300 zł cena obejmowała: wkładke Mirena,założenie,cytologię
      i usg.
      • driadea Re: Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 23:44
        O, to bardzo ciekawe, bo sama Mirena bezporednio u producenta kosztuje około
        600 złotych. Jesteś pewna, że masz właśnie Mirenę? Cena sugeruje raczej wkładkę
        miedzianą...
    • foretka Szczecin-Ile kosztuje usługa zalożenia spiralki??? 08.03.05, 22:54
      Witajcie!

Chodze do prywatnego gabinetu ginekologa, ktory przyjmuje w ramach NFZ.
      Zalozenie nic nie kosztuje, spiralka ok. 50zl (Nova T). Po wlozeniu i po
      tygodniu jest robione USG - takze bezplatnie...

Pozdrawiam
      ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
      • kajka68 Re: foretka 09.03.05, 11:33
        no proszesmile)))))))) a myslałam juz ze tylko ja mam tak taniosmile))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka