Dodaj do ulubionych

Świat na głowie staje....przewraca się....szok

18.09.05, 13:13
Nie, no moze zszokowana nie jestem ale obrzydzona, zniesmaczona do granic
mozliwości.

Pierwsze- babcia daje cyca wnuczce zamiast mamy, a koleżankom z forum robi
się cieplutko na sercach bo to cudowne.

Drugie - dzidzi bawi się cycą ( pomijam nazewnictwo) tak jak mąz, jest to dla
mam przyjemne, nawet erotyczne...brrr

Trzecie - karmienie przedszkolaka...ile lat ma przedszkolak? od 3 do 6
dobrze myslę? Jak można karmić 3 letnie duże, chodzące dziecko z zębami na
dodatek, co wszystko moze jesc juz samo...

Czwarte - ostawienie męza by dzidzi spało z mamą, potem żal i rozpacz bo
dziecko nie chce już spać z mamą.

Qrwa. To jest chore,to są zaburzenia wymagające leczenia.Niektórym kobietom
zacierają się pewne granice. Ze spi się z mężem, że mąż się bawi cyckami, a
dziecko z nich tylko je...

Ja normalnie nie mogę, zatrzymajcie ten świat ja wysiadam....
Obserwuj wątek
    • anusiamilusia Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:28
      heh, no historia z babcią niezła patologia, zresztą wszystkie to jakiś absurd.
    • lola211 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:30
      Dobrze wiesz, ze czesc z tych watkow to prowokacja.
      Co do karmienia kilkulatkow -to tez tego nie zamierzalam nigdy praktykowac,
      karmic to moge niemowle, ale nie duze dziecko.
      Co do spania z mezem- wole sama, to tez nienormalne?
      Nie zamierzam sie leczyc , mimo ze uwielbiam poprzytulac sie z wlasnym
      dzieckiem, obcalowac je, powachac, poczuc.To zupelnie inne doznania niz te,
      ktore moze zagwarantowac facet.
      • 18_lipcowa Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:35

> Co do spania z mezem- wole sama, to tez nienormalne?

Nienormalna jest zamiana w łożku z faceta na dziecko.

> Nie zamierzam sie leczyc , mimo ze uwielbiam poprzytulac sie z wlasnym
        > dzieckiem, obcalowac je, powachac, poczuc.To zupelnie inne doznania niz te,
        > ktore moze zagwarantowac facet.
        Jasne że tak ale ani jedno ani drugie nie zastąpi czegoś co daje Ci ta jedna
        osoba prawda?
        • lola211 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:39
          Byc moze w zwiazku nie dzieje sie najlepiej i kobieta srednio ma ochote
          przytulac sie z mezem.
          • 18_lipcowa Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:42
            lola211 napisała:

> Byc moze w zwiazku nie dzieje sie najlepiej i kobieta srednio ma ochote
            > przytulac sie z mezem.

średnio w to wierzę...
            źle zaczyna się dziać wtedy kiedy dziecko zaspokoja potrzeby emocjonalne matki
            tak ze mąz jest juz wcale nieprzydatny.
    • umasumak Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:30
      Lipiec. zgadzam się z Tobą całkowicie. A gdzie masz ten wątek o karmieniu przez
      babcię?
      • 18_lipcowa uma 18.09.05, 13:36
        lepiej nie czytaj ,ale jak wolisz...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21000&w=28534359
        • mufka51 Nie wiedziałam,że doczekam czasów 18.09.05, 13:38
          kiedy w 100% zgodzę się z lipcową!!!
          • musia2002 Re: Nie wiedziałam,że doczekam czasów 18.09.05, 16:38
            kiedy 100% zgodze sie z lipcowa!!Fuj!!!!!!!!
        • anettab Re: uma 18.09.05, 22:50
          18_lipcowa napisała:

> lepiej nie czytaj ,ale jak wolisz...
          >
          ło matko, co za absurd z tym babinym cycusiem sad(((
      • sowa_hu_hu zgadzam sie 18.09.05, 14:07
        choć może nie tak dosadnie
        ale sama byłam swiadkiem jak matka mojej znajomej dawała cycka swojej wnuczce -
        myslałam że sie porzygam smile
        • polly6 Re: zgadzam sie 18.09.05, 17:29
          też bym się porzygałasmile to obrzydliwe, nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko
          karmiła jakas inna kobieta a już na pewno nie babcia dziecka, bez wzgledu na
          świetne stostunki w rodzinie. Nie mogę wyjść z szoku po przeczytaniu tego postu
          o karmieniu, łesad
    • semijo Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:30
      Może ziółka...nie masz większych zmartwień? co Cię to obchodzi, jej cyc, jej
      mąż, jej dziecko...tyle na temat
      • 18_lipcowa Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:38
        semijo napisała:

> Może ziółka...nie masz większych zmartwień? co Cię to obchodzi, jej cyc, jej
        > mąż, jej dziecko...tyle na temat

heh gdyby tak kazdy pisał tylko sobie, to by fora byly niepotrzebne,,,
        • aleksandrynka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:06
          wiesz, w sumie semijo parafrazuje tu niejeden Twój post...
          • 18_lipcowa Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:11
            aleksandrynka napisała:

> wiesz, w sumie semijo parafrazuje tu niejeden Twój post...

swoje przy okazji tez...q
          • semijo Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 00:43
            aleksandrynka napisała:

> wiesz, w sumie semijo parafrazuje tu niejeden Twój post...

Możesz rozwinąć myśl...bo szczerze mnie zainteresowałaś
    • zona_wojtka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:31
      Lipcowa, podaj linki, bo muszę o tym poczytać. No muszę.
      I zgadzam się. W 200%.
      I nie na głowie, ale dupą do góry.
      • 18_lipcowa Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:48
        zona_wojtka napisała:

> Lipcowa, podaj linki, bo muszę o tym poczytać. No muszę.
        > I zgadzam się. W 200%.
        > I nie na głowie, ale dupą do góry.

1. Babcia pedofilka z cycem - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=21000&w=28534359

2. Dziecko zaspokaja mamę - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=21000&w=28907659
        Szczególnie post kamy jest super,oto fragment " A mi się wydaje,
        ze takiej czułosci mego synka własnie potrzebuję. Wczoraj np siedziałam przed
        komputerem mając Piotrusia na kolankach i oczywiście miałam rozpiętą bluzkę i
        obie cyce na wierzchu. Piotruś jak zwykle jedną ssał a drugą miętosił. Mój mąż w
        chwilach intymnych bardzo często zapomina o moich piersiach i skupia się jedynie
        na samym stosunku, może więc dotyk mego dziecka w jakiś sposób rekompensuje mi
        brak pieszczot piersi ze strony męża.Zdaję sobie jednak w pełni sprawę ze to nie
        to samo(to przeciez oczywiste)jednak nie mam sumienia zabraniać tego typu dotyku
        dla swojego dziecka, czułabym się dosyć podle. "

3.Duże dziecko je z cycka - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=21000&w=28450474

4. Mama z problemem - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=29122080
        • dzindzinka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:11
          Jestem gorącą zwolenniczką karmienia piersią, córkę karmiłam pomino iż byłam już
          w ciąży z synem rok, syna półtora roku. Gdy karmiłam syna córka już wtedy ponad
          dwuletnia była zazdrosna i też chciała, usiłowała podczepić się pod drugą pierś.
          Czułam się nieco dziwnie. Nie wyobrażam sobie karmienia tak dużęgo dziecka, dla
          mnie to podpada pod rodzaj pedofilii. Są kobiety, które można doprowadzić do
          orgazmu pieszcząc piersi, może dlatego niektóre tak długo karmią? Kiedyś
          poznałam dziewczynę, która karmiła 7 lat. Dla mnie to zdecydowanie chore. A już
          ten wątek o babci dającej swoją pewnie przywiędłą pierś do międlenia wnuczce i
          zachwyty niektórych forumowiczek - obrzydliwe. Niektóre kobiety są faktycznie
          dziwne.
    • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 13:59
      czyli jak rozumiem prowokacje udane, bo wszyscy sie bulwersują
      a trolik siedzi i boki zrywa
      dziwie sie, ze kobiety, matki moga w to uwierzyc
      w meza, trzylatka ktory gmera w cyckach jak malzonek (nawiasem mowiac dosc
      nieporadny musi byc facet tongue_out)
      w matke zadowolona ze dziecko mietoli cycek babci po menopauzie
      no dziewczyny, za duzo uwagi na TVN czy naiwnosc jakas?
      az cisnie sie na usta - nie karmic trola smile))
      lipcowa looz, wypij kawe i nie unos sie
      sa jeszcze normalne matki i ich zdrowe dzieci smile
      • andaba Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:12
        W to dawanie cyca przez babcię o już nie uwierzę, bo karmienie przedszkolaków
        znam z najbliższego otoczenia i nie szokuje mnie to zbytnio. Podobnie jak
        rozterki matki, że dziecko nie chce z nią spać czy cycać...
        • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:14
          fajną masz gromadkę andaba
          mają przepiekne imiona smile
      • 18_lipcowa Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:13
        moofka napisała:

> czyli jak rozumiem prowokacje udane, bo wszyscy sie bulwersują
        > a trolik siedzi i boki zrywa
        > dziwie sie, ze kobiety, matki moga w to uwierzyc
        > w meza, trzylatka ktory gmera w cyckach jak malzonek (nawiasem mowiac dosc
        > nieporadny musi byc facet tongue_out)
        > w matke zadowolona ze dziecko mietoli cycek babci po menopauzie
        > no dziewczyny, za duzo uwagi na TVN czy naiwnosc jakas?
        > az cisnie sie na usta - nie karmic trola smile))
        > lipcowa looz, wypij kawe i nie unos sie
        > sa jeszcze normalne matki i ich zdrowe dzieci smile

Moofka ja rozumiem autora postu że chciał sprowokować, ale odpowiedzi "ja
        też", " u mnie podobnie", "u mnie to samo"
        Chyba nie wszyscy prowokują. Nie wierzysz ze tak czasem u kogoś jest?
        • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:16
          nie marta, teraz juz naciagasz
          dziewczyny jezeli napisaly ja tez, to w kontekscie, ze lapska pchają, w pepek,
          oczy cycki tez
          ale zadna nie napisala - "ja tez mam takie odczucia", i "tez robi to jak maz"
          to wstretne
      • dzindzinka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:15
        Prowokacja prowokacją, ale przecież post wywołał dużo zachwytów. Wszystkie były
        torlami? Takie rzeczy się zdarzają. Podobnie jak i karmienie "cycą" do
        pełnoletności. W Ameryce sąd nakazał odstawienie od piersi jednej mamusi
        syneczka nastolatka. Osobiście słyszałam jak kobieta opowiadała, że jej córkę
        karmiła koleżanka. W sumie nie wiadomo w jakim celu.
        • aleksaa1 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:29
          Kurde - a właśnie zjadłam pyszny obiad.... ;-(((
          Troll ,nie troll - słyszałąm rózne podobne historie n/t. Ostatnio koleżanka mi
          opowiadała o swej znajomej ,która widzać ze jej (trzeciej z kolei -zeby była
          jasnosć) debiutujacej koleżance karmienie piersia kiepsko idzie ,sama
          przystawiła jej dziecko do piersi by pokazać i n_a_u_c_z_y_ć jak prawidłowo
          się karmi!! Toż to patologia. Obrzydliwośc do potęgi entej !!!Bleeeeeee
        • tomasdyg a znana od starożytności funkcja MAMKI ??? 18.09.05, 22:04

• katarzyna.br Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:19
      Widzę, że większości Mamom i nie-mamom (jak przypuszczam)chcę się delikatnie
      mówiąc "zwracać treść żolądkową". Na co czekacie. Może Wam ulży.
      • l.e.a Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:31
        to co opisała Lipcowa, dla mnie jest faktycznie czymś dziwnym, natomiast
        tzw. "mamkowanie" niemowlakowi już nie. Sama byłam mamką dla dziecka, które
        miało chora mamę i przez 2 dni ze względu na zastrzyki karmić nie mogła, była
        to 4-miesięczna dziewczynka ( córka kuzyna ), karmiłam ją 2 dni.
      • 18_lipcowa Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:34
        katarzyna.br napisała:

> Widzę, że większości Mamom i nie-mamom (jak przypuszczam)chcę się delikatnie
        > mówiąc "zwracać treść żolądkową". Na co czekacie. Może Wam ulży.

No sorry, a Ty uważasz że to normalne?
        • aleksaa1 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 14:35
          Katarzyna.br to ta od dziecka które nie chce już z nia spać...
        • katarzyna.br Re: do 18 lipca i "innych normalnych" 18.09.05, 18:47
          Widzę, że to Ty chwilowo orzekasz na forum o tym co jest normalne a co nie,
          wyznaczasz kanony normalności. No cóż, na tym forum okazalo się że jestem
          nienormalną matką. Z tego co pamiętam, jeszcze rok temu matką nie bylaś,( no
          może coś w ciągu roku się zmienilo, dawno mnie tu nie bylo, ale Ty widzę
          trzymasz się dzielnie) ale nadal chętniej niż osoby będące matkami wypowiadasz
          się w kwestiach zupelnie Ci obcych. Rok temu, jak sobie przypominam
          wyprowadzalaś się z tego forum. Widzę, że powstal nawet tu Twój fanklub. Moim
          zdaniem forum powinno zmienić nazwę :bo na twoje pytanie - jak wygląda twarz po
          wizycie u kosmetyczki odpowiedzialo ponad 20 osób, a na pytania innych osób
          dotyczących kwestii stricte związanych z macierzyństwem - niestety
          niewiele.Proponuję nazwę dla forum "emamy normalne + 18lipiec" żeby nie bylo
          wątpliwości, żeby takie nienormalne matki jak ja, pedofilki co śpią ze swoimi
          dziećmi więcej tu niezaglądaly.
          Jestem żalosna, moja wypowiedż byla żalosna. Sama nie wiem czego ja oczekiwalam
          od Was. Generalnie to czuję się tak jak bym miala przeprosić za chwilową
          obecność na tym forum.

Pozdrawiam i mimo wszystko życzę więcej wyroumiaości i toleracncji - bo tej Wam
          brakuje, ja nie potępiam osób które śpią ze zwięrzętami w jednym lóżku - ich
          sprawa, co mi do tego. I nie uważam żeby przez karmienie piersię przedszkolaka
          świat się przeracal. Świat się przewraca od zupelnie innych rzeczy. Ale widzę
          że widok matki karmiącej jest dla Was wyjątkowo wstrętny, to chyba Wasza
          postawa jest jakś patologią??????
          Pozdrawiam
          • 18_lipcowa Re: do 18 lipca i "innych normalnych" 18.09.05, 19:40
            katarzyna.br napisała:

> Widzę, że to Ty chwilowo orzekasz na forum o tym co jest normalne a co nie,
            > wyznaczasz kanony normalności. No cóż, na tym forum okazalo się że jestem
            > nienormalną matką. Z tego co pamiętam, jeszcze rok temu matką nie bylaś,( no
            > może coś w ciągu roku się zmienilo, dawno mnie tu nie bylo, ale Ty widzę
            > trzymasz się dzielnie) ale nadal chętniej niż osoby będące matkami
            wypowiadasz
            > się w kwestiach zupelnie Ci obcych. Rok temu, jak sobie przypominam
            > wyprowadzalaś się z tego forum. Widzę, że powstal nawet tu Twój fanklub. Moim
            > zdaniem forum powinno zmienić nazwę :bo na twoje pytanie - jak wygląda twarz
            po
            >
            > wizycie u kosmetyczki odpowiedzialo ponad 20 osób, a na pytania innych osób
            > dotyczących kwestii stricte związanych z macierzyństwem - niestety
            > niewiele.Proponuję nazwę dla forum "emamy normalne + 18lipiec" żeby nie bylo
            > wątpliwości, żeby takie nienormalne matki jak ja, pedofilki co śpią ze swoimi
            > dziećmi więcej tu niezaglądaly.
            > Jestem żalosna, moja wypowiedż byla żalosna. Sama nie wiem czego ja
            oczekiwalam
            >
            > od Was. Generalnie to czuję się tak jak bym miala przeprosić za chwilową
            > obecność na tym forum.
            >
            > Pozdrawiam i mimo wszystko życzę więcej wyroumiaości i toleracncji - bo tej
            Wam
            >
            > brakuje, ja nie potępiam osób które śpią ze zwięrzętami w jednym lóżku - ich
            > sprawa, co mi do tego. I nie uważam żeby przez karmienie piersię
            przedszkolaka
            > świat się przeracal. Świat się przewraca od zupelnie innych rzeczy. Ale widzę
            > że widok matki karmiącej jest dla Was wyjątkowo wstrętny, to chyba Wasza
            > postawa jest jakś patologią??????
            > Pozdrawiam

Zrozum ze twoje zachowanie odbiega od normy. Śpi się z męzem a nie z dzieckiem,
            a jak juz to się nie wylewa żalow ze dziecko chce spać samo bo to całkiem
            normalne.
          • anias29 Re: katarzyna.br 18.09.05, 20:27
            katarzyna.br napisała:
            >na twoje pytanie - jak wygląda twarz po wizycie u kosmetyczki odpowiedzialo
            ponad 20 osób, a na pytania innych osób dotyczących kwestii stricte związanych
            z macierzyństwem - niestety niewiele.

Akurat odpowiedziałam na pytanie lipcowej o kosmetyczkę, bo wypowiadam się
            tylko na tematy mi znane. Bez względu na to, kto je zadaje. Mam 7-mies. synka i
            problemy poruszane na tym forum typu :"mamooo ja chcę..." na razie mnie nie
            dotyczą, więc nie dopisuję się do takich wątków, to chyba jasne. Z resztą,
            przed chwilą policzyłam i na kilkadziesiąt aktywnych wątków, jest tylko kilka
            stricte związanych z macierzyństwem. Dlatego pewnie to forum nie nazywa
            się "macierzyństwo"...
            • anias29 Re: katarzyna.br 18.09.05, 20:28
              miało być "na kilkadziesiąt aktywnych DZIŚ wątków".
    • ania.silenter Koszmar:((( n/t 18.09.05, 14:34

• andaba • Re: Świat na głowie staje....przewraca się....s 18.09.05, 15:13
        W karmieniu cudzego niemowlęcia nie widzę nic odrażającego, sama karmiłam
        dziecko szwagierki, gdy ona pojechała na wesele, a mały nie chciał ssać flachy.
    • kawka74 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 15:14
      > Nie, no moze zszokowana nie jestem ale obrzydzona, zniesmaczona do granic
      > mozliwości.
      > Pierwsze- babcia daje cyca wnuczce zamiast mamy, a koleżankom z forum robi
      > się cieplutko na sercach bo to cudowne.
      Mnie się zrobiło wręcz gorąco. I to nie na sercu.

> Drugie - dzidzi bawi się cycą ( pomijam nazewnictwo) tak jak mąz, jest to dla
      > mam przyjemne, nawet erotyczne...brrr
      Yyyyyyyyy....

> Trzecie - karmienie przedszkolaka...ile lat ma przedszkolak? od 3 do 6
      > dobrze myslę? Jak można karmić 3 letnie duże, chodzące dziecko z zębami na
      > dodatek, co wszystko moze jesc juz samo...
      Okazuje się, że nie jest to niemożliwe wink

> Czwarte - ostawienie męza by dzidzi spało z mamą, potem żal i rozpacz bo
      > dziecko nie chce już spać z mamą.
      Biedne dziecko. Pamiętam ze swojego dzieciństwa spanie z kimś dorosłym jako
      jeden wielki koszmar.

> Qrwa. To jest chore,to są zaburzenia wymagające leczenia.Niektórym kobietom
      > zacierają się pewne granice. Ze spi się z mężem, że mąż się bawi cyckami, a
      > dziecko z nich tylko je...
      Chyba masz rację, są to jednak zaburzenia. Przenoszenie emocji, rekompensowanie
      sobie niedostatków uczuciowych i - bądźmy szczerzy - erotycznych poprzez
      kontakt z dzieckiem jest nienormalne. Trochę mi niedobrze, a ja i tak mam
      ostatnio tendencje do mdłości.
      • czarna_maruda Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 16:28
        Zgadzam się z lipcową w 100%
        Ale o mało nie posikałam się ze śmiechu z "karmię cycą", "zabawy cycą"
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21000&w=28907659&v=2&s=0
        • musia2002 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 16:45
          Piszcie co chcecie ale ja bym nie mogla przystawic do swojej piersi cudzego
          dziecka-nie moglabym i juz.
          • ledzeppelin3 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 16:51
            Eee bo Wy zdewociałe jesteście, dziewczęta odkryły świat fascynującej erotyki i
            nowych doznań a Wy takie nieużyte i zacofane, toche przyjemności im
            bronicie....tongue_outPPPPPP
            • musia2002 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 16:58
              ledzeppelin3 napisała:

> Eee bo Wy zdewociałe jesteście, dziewczęta odkryły świat fascynującej erotyki
              i
              >
              > nowych doznań a Wy takie nieużyte i zacofane, toche przyjemności im
              > bronicie....tongue_outPPPPPP
          • zona_wojtka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 19:34
            musia2002 napisała:

> Piszcie co chcecie ale ja bym nie mogla przystawic do swojej piersi cudzego
            > dziecka-nie moglabym i juz.

A ja nie mogłabym także znieść myśli, że moje dziecko karmi inna kobieta.
            • musia2002 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 19:43
              zona_wojtka napisała:

> musia2002 napisała:
              >
              > > Piszcie co chcecie ale ja bym nie mogla przystawic do swojej piersi cudze
              > go
              > > dziecka-nie moglabym i juz.
              >
              >
              > A ja nie mogłabym także znieść myśli, że moje dziecko karmi inna kobieta.
    • ligia76 Re: "Moja synowa jest zazdrosna jak karmię synka 18.09.05, 17:06
      a JEJ męża.
      Przecież długie karmienie CYCĄ jest takie zdrowe, a on jest taki słabiutki."

Pozdrowienia
      Ligia
      • hanka_79 Re: Lipcowa, masz rację. 18.09.05, 18:34
        I przyznam się, że nie mogłam do końca doczytać tych bzdur wypisywanych przez
        kamę. Brak mi słów- nie dość, że troll, to jeszcze taki zboczeniec!
        Dziwi mnie tylko, że żadna z dziewczyn, które się tam wypowiadają nie zwróciła
        na to uwagi...?
        • asia_grzes Re: dziwic sie czy wspolczuc? 18.09.05, 18:49

• anulka.p Re: Lipcowa, masz rację. 18.09.05, 18:49
          Ohydna i obleśna prowokacja grubymi nićmi szyta. Ale kretynizmem jest także
          wywlekanie tego na przeróżnych forach, które nie mają nic wspólnego, ani z
          karmienieniemm, ani z dziecmi. I w ogóle wyciaganie z jakiegoś forum wątku i
          używanie sobie niewybrednymi komentarzami na innym, w czym specjalizują się
          niektóre panie, też raczej poniżej krytyki jest.A dziewczynom z forum "długie
          karmienie..": radziłabym ukrycie forum, bo nie dośc ze padają ofiarą
          obrzydliwych troli, to wyjatkowo często wywlekane są posty z ich forum.
        • asia_grzes Re:dziwic sie czy wspolczuc? 18.09.05, 19:14
          nie naleze do osob pruderyjnych,nie wierze w przesady,szanuje opinie innych,ale
          i ja czasem nie moge uwierzyc w to co czytam.ostatnio natknelam sie na rozmowe
          na temat karmienia synka i jego ewentualnego odczuwania podniecenia.teraz
          kolejna mama epatuje sie podniecajacym wg niej aspektem karmienia piersia.ja
          jestem goraca zwolenniczka w/w,ale nigdy by mi nie przyszlo do glowy doszukiwac
          sie w czyms tak normalnym czegos wiecej.dziewczyny opamietajcie sie.rozumiem,ze
          zajmujac sie dzieckiem,domem mamy mniej czasu dla siebie,jestesmy albo
          zmeczone ,albo znudzone monotonia zajec,wiec siadamy przed komputerem i szukamy
          tematow do rozmowy-ale nie za wszelka cene.jak ktos potrzebuje pomocy i prosi o
          nia na forum to czesto zamiast ja uzyskac otrzymuje stek bzdur i zaczepek/tak
          bylo z dziewczyna szukajaca porady w sprawie siatkowki,itd/.ale na wczesniej
          wymienione tematy odpowiadacie z pelnym zaangazowaniem,jedna mama postanowila
          np.karmiac synka sprawdzic czy jemu,,tez sie prezy siusiaczek".nie chce nikogo
          oceniac,ale nie wiem czy niektorymi kieruje glupota,nuda,czy podpuszczanie
          innych.rozpisujemy sie nad tym kto sie podnieca przy piersiach,ile i jakie mamy
          orgazmy,czy zdradzamy,czy nie a potem wklejamy zdjecia
          dzieci,meza,itd. JA CHETNIE POROZMAWIALABYM O ROZWOJU DZIECI,O
          ZNACZENIU TZW.KROKOW MILOWYCH ROZWOJU DZIECI,O REHABILITACJI,O LEKACH,ZABAWACH
          ROZWOJOWYCH,WYMIENIC SIE DOSWIADCZENIAMI,PRZEPISAMI CHOCIAZBY,ALE NATRAFIAM
          CZESTO NA DOSYC DWUZNACZNE I CHYBA BULWERSUJACE TEMATY.ALE CHYBA RTEMU MA
          SLUZYC FOPRUM-WOLNOSC WYBORU TEMATU I WYRAZENIE SWOJEJ OPINII,CO TEZ NINIEJSZYM
          CZYNIE
          Nasze Słoneczko WERNI...
          Fotki z CZERWCA...
    • asientos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 18.09.05, 20:39
      cyca, cyś, cycunio, cyc - co to za cycologia stosowana??? Może by tak komuś dać
      z "biusta"...
    • kasiula.m do 18 lipiec 18.09.05, 21:33
      Jesteś prymitywna, nie znasz życia a chcesz być najmądrzejszym mentorem. Poza
      tym pasujesz jak ulał do tego kraju w którym żyjesz, pełnego nietolerancji na
      każdym kroku. Rudych i Murzynów pewnie tez nie lubisz??

Ja też kiedyś patrzyłam może nie z niesmakiem, ale ze zdziwieniem na matkę
      karmiącą dwulatka. I pomyślałam sobie "No, bez przesady" Ale nigdy nie
      odważyłabym się wypowiedziec negat. na ten temat, bo to nie moja sprawa.
      Zresztą wtedy nie wiedziałam, że moje drugie dziecko będę karmić jeszcze
      dłużej, choć nie w miejscach publicznych (w Polsce). I nie jest to (ha ha)
      doznanie erotyczne, tylko życie w zgodzie z naszą naturą. On przestanie jak sam
      będzie chciał ( teraz dopiero wiem jak to "działa", bo dużo widziałam i
      czytałam) a tobie nic do tego. Kto powiedział że dziecko ma być karmione np. do
      roku i ani dnia dłużej??

Czy Ty się w ogóle zastanawiasz zanim cos palniesz? Zauważyłam już kiedyś,
      czytając twoje niektóre posty, że paplesz co ci do głowy przyjdzie. Wydoroślej
      dziewczyno!
      • hratli Re: do 18 lipiec 18.09.05, 21:41
        przepraszam, ze sie wtrace ale 18 lipcowej chodzilo o post ZABAWY CYCĄ i jeszcze inny z tego forum o babci i wnuczce (babcia karmi dziecko
        zamiast mamy)!!!! nie generalizujmy, ze karmienie jest obrzydliwe, ze jakies
        doznania erotyczne, moze bardziej uwaznie czytajmy wszystkie wypowiedzi.
        • hanka_79 Re: do kasiula.m 18.09.05, 21:56
          Przeczytaj dokładnie. To nie lipiec napisała, że karmienie piersią jest
          doznaniem erotycznym. Dyskusja toczy się na temat postu napisanego przez inną
          osobę, która hm, jest conajmniej dziwna. Przeczytaj wszystko dokładnie.
          • kasiula.m Re: do kasiula.m 18.09.05, 22:09
            18 lipiec napisała:
            "Trzecie - karmienie przedszkolaka...ile lat ma przedszkolak? od 3 do 6
            dobrze myslę? Jak można karmić 3 letnie duże, chodzące dziecko z zębami na
            dodatek, co wszystko moze jesc juz samo... /.../

Qrwa. To jest chore,to są zaburzenia wymagające leczenia.Niektórym kobietom
            zacierają się pewne granice."

No, chyba dobrze zrozumiałam?
      • kawka74 Re: do 18 lipiec 18.09.05, 21:48
        Czytanie ze zrozumieniem to podstawa... Echchch...
        • kasiula.m Re: do 18 lipiec 18.09.05, 22:05
          Widzę, że faktycznie tu jakiś fanclub powstał...

A mi chodzi o to, że karmię dziecko z zębami, które wszystko może jeść samo. Ma
          2 lata i kilka miesięcy. Nasłuchałam sie już wiele złego na ten temat
          od "wszystkowiedzących" (oczywiście wyłącznie w Polsce), dlatego jestem tak
          cięta na brak tolerancji.

Chcę tej osobie zwrócić uwagę, żeby nie obrażała innych, nie znając się na tym.

Dla mnie granicą tolerancji jest ograniczanie wolności. Jeżeli ludzie robią
          cokolwiek nie krzywdząc nikogo (przez np. zmuszanie lub inne formy ograniczania
          wolności)- jest to ok i ja to toleruję. Wszystko co wykracza poza te normy -
          nie jest przeze mnie tolerowane.

Przykład: nakłanianie dziecka do spania z matką wbrew dziecka woli,
          obcałowywanie przez ciotki, jeśli sobie tego nie życzy - nie jest normalne.

Ale jeśli w jakiejś rodzinie babcia karmi wnuczkę i wszyscy są zadowoleni - ok,
          nie moja sprawa. Nikomu krzywda sie nie dzieje. Chyba że psycholog wypowie się
          inaczej.

A 18lipiec nie jest psychologiem. Jest głupiutką nie znającą życia kobietką.
          • kasiula.m Re: do 18 lipiec 18.09.05, 22:14
            Jeszcze jedną rzecz zauważyłam w naszym "oświeconym" społeczeństwie. Kobieta
            nie karmiąca dziecka już od dnia narodzin (bo zniszczy sobie biust - oczywiście
            to bzdura, wiecie o tym? to tycie w ciąży niszczy go, nie karmienie) jest
            traktowana z totalnym zrozumieniem w odróżnieniu do kobiety karmiącej dłużej
            niż przewidują "normy" ustalone, nie wiem gdzie i przez kogo, może przekupy na
            targu?
            Taki kraj...
            • czarna_maruda Re: do 18 lipiec 18.09.05, 22:23
              Chyba odwrotnie kasiulo-mamy karmiące butlą są krytykowane wszędzie, że trują
              dziecko mieszanką z puszki zamiast dostarczać im"cudownego nektaru."
              No cóż może nie ma się co dziwić mamom karmiącym cycą smilesmile przedszkolaki skoro
              sekta laktacyjna straszy:
              UWAGA:

Oto objawy świadczące o zbyt szybkim odstawianiu:

-częstsze niż dotychczas budzenie się;
              -jąkanie;
              -marudzenie w ciągu dnia;
              -ssanie czegoś innego np.: rogu prześcieradła, palca, ucha pluszowego misia
              itp.
              -zwiększony lęk przed rozłąką z mamą, kiedy na przykład wychodzi do pracy;
              -bgryzanie paznokci;
              -objawy napięcia nerwowego;
              -agresja wobec rodzeństwa
              • kasiula.m Re: do 18 lipiec 18.09.05, 22:46
                To prawda, karmienie sztuczne też jest poza tolerowanymi "normami" ale daleko
                mu do "długiego karmienia". Tu jest naprawde ciężko. Kto tego nie przeżył - ten
                nie wie.

I ZROZUMCIE, choć może dla wielu brzmi to niedorzecznie - szczególnie dla tych
                niedzieciatych: to kiedy zakończę karmienie nie zależy w 100% ode mnie. Jeśli
                już zaufałam naturze - to niech juz tak zostanie. Moje pierwsze dziecko samo
                zrezygnowało po 1,5 roku karmienia. Drugi potrzebuje dłużej.

Chodziło mi głównie o brak tolerancji. Wiele osób na tym forum nie uświadamia
                sobie potrzeby wytykania palcami szydzenia z kogoś "innego".

Moja znajoma wysoka Australijka (ok.185 cm) nie mogła się nadziwić
                zainteresowaniu swym wyglądem na ulicach Warszawy. Była tam kilka miesięcy i
                ciągle widziała ludzi oglądających się za nią i wytykających palcami (myśleli,
                że tego nie widać). Czuła sie paskudnie. Dla mnie ona jest po prostu wysoka -
                nic dziwnego.

Z innej beczki.
                W Niemczech jest taki trend od ok.15 lat - zaobserwowałam ale i czytałam też o
                tym w Neewsweeku - że pary małżeńskie mają dwa osobne łóżka a często dwa osobne
                pokoje. To, żeby żyć razem i się kochać i uprawiać seks nie znaczy, że musicie
                spać razem (oczywiście 18lipiec twierdzi że musicie, bo tylko wtedy wszystko
                jest normalnie))

Taka jest specyfika naszego narodu,
                szczególnie kobiety czują potrzebę obgadywania i wytykania palcami, dlatego
                tworzą te "normy".

Chciałam tylko niektórym z Was zwrócić na to uwagę.

Co nie znaczy że nie wolno, sama np. lubię "obgadywać". W końcu jestem Polką wink
                Ale braku tolerancji nie trawię - więc nie taką Polką na 100.
              • 18_lipcowa Re: do 18 lipiec 19.09.05, 09:25

> UWAGA:
                >
                > Oto objawy świadczące o zbyt szybkim odstawianiu:
                >
                > -częstsze niż dotychczas budzenie się;
                > -jąkanie;
                > -marudzenie w ciągu dnia;
                > -ssanie czegoś innego np.: rogu prześcieradła, palca, ucha pluszowego misia
                > itp.
                > -zwiększony lęk przed rozłąką z mamą, kiedy na przykład wychodzi do pracy;
                > -bgryzanie paznokci;
                > -objawy napięcia nerwowego;
                > -agresja wobec rodzeństwa
                >

boze jakie bzduryyyyy
                >
                • moofka Re: do 18 lipiec 19.09.05, 09:30
                  18_lipcowa napisała:

> boze jakie bzduryyyyy
                  > >
                  >
                  >
          • dzindzinka Re: do 18 lipiec 18.09.05, 22:46
            Kasiula, ale ta babcia nie karmi, coby nie umarło z głodu, tylko daje cyca do
            pomemłania. Dla mnie to obrzydliwe.
            Kiedyś wyczytałam w Onecie, że jakiś mężczyzna już nie pamiętam w jakim kraju,
            chyba jakimś biednym, karmił noworodka piersią. Matka zmarła po urodzeniu
            dziecka. Ciekawe czy to nie kaczka dziennikarska. Jeśli tak było naprawdę, to
            jestem pełna podziwu dla tego faceta.
            Myślę, że faktycznie nie przeczytałaś dokładnie postów, które zniesmaczyły
            Lipiec i atak na nią akurat w tym wypadku uważam za niesprawiedliwy.
            • kasiula.m Re: do 18 lipiec 18.09.05, 22:54
              Jeśli chodzi o tego faceta, który karmił... Też gdzieś o tym czytałam. Jeżeli
              dostawał jakieś hormony - to jest możliwe, choć nie sądzę, że konieczne...

Wiem, że konieta może pobudzic laktację, kiedy np. adoptowała dziecko, a nie
              urodziła. I to naturalnie, musi naprawdę chcieć.

Gdyby moja mama albo teściowa chciała dać mojemu dziecku "uspokajającego
              cycusia", zmartwiłabym się ich zdrowiem psych.

Ale sytuacji tej rodziny nie znam a poniewaz nikt nikomu nie robi nic złego,
              szczerze: Nie mój dach Nie moja sprawa...

Ale jeśli uważasz, że jestem niesprawiedliwa - z ciekawości przeczytam wątek o
              tej babci.
              • kasiula.m Re: do 18 lipiec 18.09.05, 23:02
                Eee.. Wg. mnie to z babcią to troll. Prowokacja, szkoda czytac.

Wiecie, że jest takie zboczenie, że gościa strasznie podnieca karmienie piersią
                i wszystko co z tym związane? Może to ktos taki smile

Pozdrawiam
            • anulka.p Re: do 18 lipiec 18.09.05, 22:58
              Dzindzinko, Ty naprawdę wierzysz w tę bajeczkę o babci? Przczytałam ten post,
              jedna wielka bzdura, i jeszcze ten tekst pseudo-słodki na koniec o serduszkach,
              ciepełku. Co może zniesmaczać, to to, ze ktoś tak się nudzi, ze wymyśla chore
              idiotyzmy. A co do przemyśleń Kasiuli - masz dużo racji. Ja już nie karmię
              (synek ma rok), troszkę miałam już dosyćsmile, a trochę sytuacja na mnie wymogła,
              ale na litośc boską, jeżeli ktoś może i chce, to o co chodzi? Co komu do tego???
              • kasiula.m Re: do 18 lipiec 18.09.05, 23:03
                Otóż to, dzięki za zrozumienie. Przeciez ja tego nie ciągnę na siłę...
                • fizula o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 00:04
                  Szanowna osobo 18lipcowa!
                  Jestem założycielką forum "długie karmienie piersią". Nie wiem, czy zauważyłaś,
                  ale w opisie do tego forum jest napisane, że jest to forum dla MAM KARMIĄCYCH
                  PIERSIĄ, a do tego odznaczających się KULTURĄ słowa. A ponieważ żadnej z tych
                  kategorii nie spełniasz, nie powinnaś się wypowiadać na naszym forum (co
                  niestety zrobiłaś). Niestety nie spostrzegłam w porę, że wątek "zabawy cycą"
                  jest robiony naszym kosztem. Ale naprawiłam to teraz i skasowałam. Po co macie
                  się tak gorszyć i niesmaczyć.
                  Kobietki, gorszycie się też karmieniem 3-lataka piersią. Cóż mogę na to
                  powiedzieć? A dlaczego nie zgorszycie się postępowaniem matek, które pozwalają
                  maleńkim dzieciom (1-2-letnich) godzinami płakać zwłaszcza nocną porą, bo chcą
                  je oduczyć na siłę ssania. Niejednokrotnie czytałam natym forum tego typu
                  wypowiedzi, że matka odstawiając od piersi albo ucząc je zasypiania bez niej
                  pozwalała mu płakać 1-2 czy 3 godziny. To jest nieludzkie! Dzieci już 3-4-
                  letnie potrafią same z zachętą, pomocą rodziców zrezygnować ze ssania piersi
                  bez większego bólu.
                  Kasiula, czytałam Twój wątek, że maluch zadecydował o samodzielnym zasypianiu i
                  miałam ochotę odpisać. Stając w prawdzie przed sobą, to niemal każda normalna
                  mama czuje jednak żal, że dziecko odchodzi, kończy pewien etap bliskości.
                  Bardzo dobrze rozumiem Twoje uczucia, ale z drugiej strony pomimo tego bólu
                  cieszy się (czasami dopiero po jakimś czasie), że jej dziecko dorasta i pozwala
                  mu na to. Dzięki za Twoją wypowiedź na temat karmienia przedłużonego. Trzeba to
                  przejść, żeby zrozumieć. Dla jasności Światowa Organizacja Zdrowia zaleca
                  karmienie piersią do drugiego roku życia bądź dłużej. Małych alergików warto
                  karmić jeszcze dłużej. A więc my mamy karmiące piersią dłużej niż rok są po
                  prostu mamami, które na pewno dbają o zdrowie swoich pociech.
                  Pozdrawiam ciepło!
                  • 18_lipcowa Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:23
                    znowu propaganda niczym u Adolfa.
                    Czy to jest zdrowe czy nie, czy to jest więź czy nie - jest to obrzydliwe i
                    tyle.
                    Dziecko powinno się karmić góra rok a potem to już się staje chore.
                    • moofka Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:31
                      18_lipcowa napisała:

> znowu propaganda niczym u Adolfa.
                      > Czy to jest zdrowe czy nie, czy to jest więź czy nie - jest to obrzydliwe i
                      > tyle.
                      > Dziecko powinno się karmić góra rok a potem to już się staje chore.
                      >
                      >
                      • 18_lipcowa Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:33
                        moofka napisała:

> 18_lipcowa napisała:
                        >
                        > > znowu propaganda niczym u Adolfa.
                        > > Czy to jest zdrowe czy nie, czy to jest więź czy nie - jest to obrzydliwe
                        > i
                        > > tyle.
                        > > Dziecko powinno się karmić góra rok a potem to już się staje chore.
                        > >
                        > >
                        > ________________________________
                        > bo...?

bo potem jest to osobnik ktory moze jesc prawie wszystko a dawanie cycusia mam
                        wrazenie zaspokaja jakies potrzeby matek a nie dzieci.,.,..
                        • kalina_p Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:34
                          i jest to Twoje wrazenie, a nie fakt.
                          Do posiadania wrażenia nikt Ci prawa nie odmawiawink
                        • kasiula.m Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:39
                          Nie sądzę. Piszę "Nie sądzę", bo w moim przypadku tak nie jest.
                          Gdybym ja miała decydować - dawno bym odstawiła, ale próbowałam ze starszym dgy
                          miał 8 miesięcy i poddałam się po 1/2 godz. płaczu. Matki karmią, bo dzieci
                          jeszcze tego potrzebują. No, bez przesady, nie mozna sie całkowicie poświęcić.
                          Gdyby mi to przeszkadzało - zakończyłabym to mimo protestów. Ale mi nie
                          przeszkadza.
                        • moofka Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:43
                          18_lipcowa napisała:

>
                          > bo potem jest to osobnik ktory moze jesc prawie wszystko a dawanie cycusia
                          mam
                          > wrazenie zaspokaja jakies potrzeby matek a nie dzieci.,.,..
                          >

skąd ta znajomość psychologii rocznego dziecka, napisz coś więcej
                      • cocollino1 Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 14:26
                        no własnie, bo co? bo lipcowa tak uważa?? śmiesznesmile))
                    • kasiula.m Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:31
                      A kim Ty jesteś, że o tym decydujesz?
                      Ograniczona jesteś i tyle.
                    • aga863 Pytanko do 18 lipcowej 19.09.05, 18:43
                      18 lipcowa ,swoje pierwsze dziecko karmilam piersia bo chcialam i uzazalam to
                      za naturalne ,nigdy nie zakladalam tak dlugiego karmienia (3 lata )ale natura
                      splatala mi figla i okazalo sie ze corka jest bardzo silnym alergikiem i nie
                      toleruje naewt mieszanek mlekozastepczych .Mam nadzieje ze ciebie taka sytuacja
                      nigdy nie spotka ,ale mam pytanko tak hipotetycznie co zroblabyc gdyby sie
                      okazalo ze twoje mleko jest jedynym ktore dziecko toleruje?
                      • aga863 Re: Pytanko do 18 lipcowej 19.09.05, 18:47
                        oczywiscie teoretycznie
                        • headonshoulders Re: Pytanko do 18 lipcowej 21.09.05, 11:35
                          co ty aga, ten polmozg nie odpowie na takie trudne pytanie chociaz w teoretyzowaniu je dobra.
                  • kasiula.m Re: o forum dla mam długo karmiących i nie tylko 19.09.05, 09:30
                    fizula napisała:

> Kasiula, czytałam Twój wątek, że maluch zadecydował o samodzielnym zasypianiu
                    i
                    >
                    > miałam ochotę odpisać. Stając w prawdzie przed sobą, to niemal każda normalna
                    > mama czuje jednak żal, że dziecko odchodzi, kończy pewien etap bliskości.
                    > Bardzo dobrze rozumiem Twoje uczucia, ale z drugiej strony pomimo tego bólu
                    > cieszy się (czasami dopiero po jakimś czasie), że jej dziecko dorasta i
                    pozwala
                    >
                    > mu na to.

Oj, to chyba nie mój wątek sad Może nick podobny.

Ja nie czułam żalu gdy dziecko nie chciało już ssać, tzn. to pierwsze gdy miało
                    1,5 roku. Cieszyłam się, że nam tak dobrze poszło: naturalnie i bez płaczu.

A moje dzieci, niestety do dzis nie chcą same zasypiać, to trochę moja porażka.
                    Mają 2,5 i 4,5 roku. Zasypiają szybko, ale ktoś (niekoniecznie ja) musi z nimi
                    być sad

Więc to nie był mój wątek.

Pozdrawiam.

• katarzyna.br Re: do fizuli 19.09.05, 10:32
                    Autorką wątku dotyczącego spania dziecka w swoim łóżeczku byłam ja, i dziękuje
                    Ci za ciepłe słowa, rzadko to się zdarza na tym forum. W sumie to na Twoim
                    forum też mogłabym się udzielać bo karmiłam Ninkę prawe 2 lata. Osobiście
                    uważam że matka może karmić i kilkuletnie dziecko jeżeli ona i dziecko tego
                    chcą. Jeżeli chcą tego to super, a krytkowanie takich zachować wynika tylko i
                    wyłącznie z problemów i kompleksów jakie mają osoby krytukujące. I to jest
                    właśnie chore. JEśli chodzi o moją córkę i samodzielne spanie - to ani razu nie
                    zmusiłam jej do spania ze mną (tak jak to napisała jedna z osób). Takie decyzje
                    trzeba uszanować i ja to zrobiłam, ale chyba wolno mi było wyrazić żal że
                    trochę szkoda. No bo trochę żal mi jest, ale z drugiej strony cieszę się że
                    moja córka robi się już taka samodzielna.
                    Nigdy nie przestanę robić czegoś tylko dlatego że ktoś mi powie że to jest
                    nienormalne, szczególnie taka osoba jak "lipiec". Moim zdaniem ona świetnie się
                    bawi naszym kosztem. Ale jak widać ma szerokie grono popleczników chyba
                    sfrustrowanych matek, genaralnie to mam wrażenie że większość osób na tym forum
                    tylko czeka aby wylać swoje złości na jakąś biedną matkę, która
                    ma "nienormalne" problemy.
                    Po prostu zgroza.

Pozdrawiam
          • driadea Re: do 18 lipiec 19.09.05, 00:31
            Ejże, no smile To, że 18_lipiec ma odmienne poglądy na pewne sprawy, to, że nie
            jest matką, że karmienie przedszkolaka jest Jej zdaniem nienormalne, że
            pieszczenie sutków matki karmiącej przez jej potomstwo jest zdaniem Lipiec
            chore i td. - to wcale nie jest wyznacznikiem "znania się na życiu", co więcej,
            nie daje Ci to prawa (no umówy się, wcale też Ci go nie odbiera) do nazywania
            Jej głupią. Taka jesteś tolerancyjna, taka otwarta, ale pogodzić się nie
            możesz, że ktoś jest inny, że ktoś ma inne zdanie?
            Tyle w ludzi tolerancji, ale wyłącznie dla siebie samych. Ehhh.
            Pozdrawiam.

P.S. Nie, nie należę do fanklubu.
            • driadea To do kasiuli.m było :) n/t 19.09.05, 00:36

• dzindzinka Re: To do kasiuli.m było :) n/t 19.09.05, 08:30
                Jeśli chodzi o ścisłość: sama nie chciałabym jednak karmić dwu-trzyletniego
                dziecka, trochę dziwnie bym się czuła, ale nie mam nic przeciwko tak długiego
                karmieniu. Jednak karmienie np. 7 letniego czy starszego dziecka jest dla mnie
                chore. Takie jest moje zdanie i mam je, bo wiem o czym mówię. Gdy nie miałam
                dzieci, karmienie trzyletniego dziecka uważałam za normalene, bo takie dziecko
                wydawało mi się jeszcze bardzo małe. Moja kuzynka karmiła do trzech lat, bo nie
                chciała brutalnie postępować z dzieckiem. Efekt był taki, że i tak musiała
                postąpić brutalnie, bo dziecko potrafiło z miejscu publicznym ją rozbierać.

Nie cenię Lipiec, ale akurat w tym wypadku ją popieram. Te posty były
                obrzydliwe. Inna sprawa, że jak się zastanowić, chyba niezbyt w porządku było
                wyciąganie ich na innym forum.
                Jeśli te posty były prowokacją, to trzeba było je jednak od razu skasować, nim
                wywiązała się dyskusja. Po co ma jakiś zboczek mieć radochę.

Pozdrawiam serdecznie.
            • kasiula.m Re: do 18 lipiec 19.09.05, 10:23
              Ja nie napisałam, że jest GŁUPIA. Napisałam, że jest prymitywna i GŁUPIUTKA, a
              to dla mnie ogromna różnica.

Nie zna się na temacie, więc po co się wymądrza??

Oczywiście, może napisać, że to obrzydliwe dla niej, ale sugerować innym, że z
              nimi jest "cos nie tak"? To nie jest mądre!
              • moofka Re: do 18 lipiec 19.09.05, 10:24
                kasiula.m napisała:

> Oczywiście, może napisać, że to obrzydliwe dla niej, ale sugerować innym, że
                z
                > nimi jest "cos nie tak"? To nie jest mądre!
                • kasiula.m Re: do 18 lipiec 19.09.05, 10:25
                  acha smile
    • milka_milka do Lipiec 19.09.05, 09:43
      A ja z innej beczki. Lipiec, po co Ty grzebiesz w forach o karmieniu i
      dzieciach? Ani ich nie masz, ani nie bardzo chcesz, niewiele wiesz na ten
      temat, to dlaczego tak ekscytujesz się tymi tematami?
      • anulka.p Re: do Lipiec 19.09.05, 09:48
        Oj Milko to jest odwieczne pytanie i zagadka całego portalu e-dzieckosmile.
        Podejrzewam, że w odpowiedzi przeczytasz:
        a) a co mi nie wolno?
        b) wisi mi to co o mnie myślisz
        c) albo coś w tym guściesmile
        • moofka Re: do Lipiec 19.09.05, 09:53
          anulka.p napisała:

> Oj Milko to jest odwieczne pytanie i zagadka całego portalu e-dzieckosmile.
          > Podejrzewam, że w odpowiedzi przeczytasz:
          > a) a co mi nie wolno?
          > b) wisi mi to co o mnie myślisz
          > c) albo coś w tym guściesmile
          • umasumak Nie wydaje mi się :-) 19.09.05, 09:55
            Link do wątku "zabawy cycą" wkleiła jakaś dziewczyna w wątku Katarzyny.br na
            tym forum. Stąd Lipiec zapewne trafiła na tamto forum. Pzdr
            • moofka Re: Nie wydaje mi się :-) 19.09.05, 09:58
              umasumak napisała:

> Link do wątku "zabawy cycą" wkleiła jakaś dziewczyna w wątku Katarzyny.br na
              > tym forum. Stąd Lipiec zapewne trafiła na tamto forum. Pzdr
              • moofka Re: Nie wydaje mi się :-) 19.09.05, 09:58
                moofka napisała:

> umasumak napisała:
                >
                > > Link do wątku "zabawy cycą" wkleiła jakaś dziewczyna w wątku Katarzyny.br
                > na
                > > tym forum. Stąd Lipiec zapewne trafiła na tamto forum. Pzdr
                > _________________________
                > nie chadzała tak dużo wcześniej na gościnne wystepy, kilka zostało wyciętych,
                > jakaś tam została

nie, chadzala tam wczesniej ... - mialo byc
            • umasumak Inna sprawa.. :-) 19.09.05, 10:11
              ..że nasza Lipiec, daje sie łatwo czasem podpuszczać smile. Podobnie było kiedyś
              z wątkiem o szkodliości chleba w ciaży, który ktoś założył na forum "ciąża" w
              charakterze parodii licznie powstajacych tam postów oszkodliwości tego czy
              tamtego wink.
              Generalnie zgodziłam się z nią po przeczytaniu postu startowego, natomiast gdy
              zajrzałam do podanych przez nią linków, jakos tak wesoło mi się zrobiło,
              chociaż przyznam, że nie powinno, bo to prowokacja itp... wink
              • moofka Re: Inna sprawa.. :-) 19.09.05, 10:15
                umasumak napisała:

> Generalnie zgodziłam się z nią po przeczytaniu postu startowego, natomiast
                gdy
                > zajrzałam do podanych przez nią linków, jakos tak wesoło mi się zrobiło,
                > chociaż przyznam, że nie powinno, bo to prowokacja itp... wink
                >
                ale to ona teraz bedzie głosić, ze kazdy kto karmi roczne to chory zboczeniec
                hm, albo nawet babcia smile
        • cocollino1 Re: do Lipiec 19.09.05, 14:32
          anulka! dobresmile zwłaszcza typy odpowiedzismile)
      • driadea Re: do Lipiec 19.09.05, 10:17
        milka_milka napisała:

> A ja z innej beczki. Lipiec, po co Ty grzebiesz w forach o karmieniu i
        > dzieciach? Ani ich nie masz, ani nie bardzo chcesz, niewiele wiesz na ten
        > temat, to dlaczego tak ekscytujesz się tymi tematami?

To podobnie jak ja - poczucie humoru równe zeru, a na Forum Humorum
        zaglądam...
        • moofka Re: do Lipiec 19.09.05, 10:23
          driadea napisała:

> milka_milka napisała:
          >
          > > A ja z innej beczki. Lipiec, po co Ty grzebiesz w forach o karmieniu i
          > > dzieciach? Ani ich nie masz, ani nie bardzo chcesz, niewiele wiesz na ten
          >
          > > temat, to dlaczego tak ekscytujesz się tymi tematami?
          >
          > To podobnie jak ja - poczucie humoru równe zeru, a na Forum Humorum
          > zaglądam...
          >
        • milka_milka Re: do Lipiec 19.09.05, 10:25
          Ale to chyba jednak co innego. Nie czytujesz przecież forum dla hodowców
          pająków, karaluchów czy innych robaczków i nie piszesz im, że są nienormalni,
          bo lubią, jak im ich milusie zwierzątka łażą po rękach.
          Nie oceniam postów wciągniętych przez Lipiec, choć częściowo się z nią zgadzam,
          tylko pytam, czemu tak emocjonuje się czymś, co jej nie dotyczy.
      • 18_lipcowa Re: do Lipiec 19.09.05, 19:48
        milka_milka napisała:

> A ja z innej beczki. Lipiec, po co Ty grzebiesz w forach o karmieniu i
        > dzieciach? Ani ich nie masz, ani nie bardzo chcesz, niewiele wiesz na ten
        > temat, to dlaczego tak ekscytujesz się tymi tematami?
        bo mam taką ochotę.
        • milka_milka Re: do Lipiec 19.09.05, 20:10
          Przeczytaj sama, co napisałaś w wątku z "Nie, nie jestem normalna":
          "Skąd w ludziach tyle durnych argumentów i chęci zmieniania innym zycia"
          A w Tobie?
          • 18_lipcowa Re: do Lipiec 20.09.05, 07:30
            milka_milka napisała:

> Przeczytaj sama, co napisałaś w wątku z "Nie, nie jestem normalna":
            > "Skąd w ludziach tyle durnych argumentów i chęci zmieniania innym zycia"
            > A w Tobie?

Ale ja nikomu zycia nie chcę zmieniać.Napisałam tylko swoje zdanie, że to chore
            i obrzydliwe. Nic więcej.
            • moofka Re: do Lipiec 20.09.05, 07:54
              18_lipcowa napisała:

>
              > Ale ja nikomu zycia nie chcę zmieniać.Napisałam tylko swoje zdanie, że to
              chore
              >
              > i obrzydliwe. Nic więcej.
              >
              • 18_lipcowa Re: do Lipiec 20.09.05, 08:07
                moofka napisała:

> 18_lipcowa napisała:
                >
                > >
                > > Ale ja nikomu zycia nie chcę zmieniać.Napisałam tylko swoje zdanie, że to
                >
                > chore
                > >
                > > i obrzydliwe. Nic więcej.
                > >
                > ________________________________________
                > ale konkretnie, co?
                > my ciagle o babci? smile))

No jak co? To że to jest chore i obrzydliwe. Karmienie dużego dziecka, dawanie
                cycka babcinego dziecku, spanie z dzieckiem nie wiadomo jak długo i rozpaczanie
                że dziecko już spać nie chce, a odstawienie męza do innego łoza, co tam jeszcze?
                Aha no i te zabawy cycą.
                Powiem tak - nic mi do tego, ale ja to czytam to się dziwię - matkom się w
                głowach przewraca. Rzygać się po prostu chce.
                Tyle. Żegnam, zmykam do pracy.
    • lajlah Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 09:55
      Tym razem zgadzam siez Tobą w 100 %, Lipcowa. Wszystkie cztery rzeczy to
      bynajmniej dziwne, a dlka mnie wręcz straszne głupoty robione przez niektórych.
      Przepraszam ala ja tak to odczuwam. W życiu nie pozwoliłabym dać dziecku pierś
      babci, to chore. Karmiłam sowje dziecko 6 miesiecy i skńczyłam nie robiąc z
      tego żadnej afery, na butelce też zdrowo się trzymało. Po dwóch miesiacach
      spania z synkiem, wróciłam do małżeńskiej sypialni, te dwa miesiące, to i tak
      było długo. Może dla niektótych to też głupie, ale ja nigdy nie byłam
      zapatrzona w moje dziecko jak w obrazek, nie wyobrażam sobie jak mozna z
      dzieckiem spać latami a zostawić męża. Sorry, moze kogoś urażę, ale w tych
      kwestiach zgadzam siew zupełności z Lipcową.

---
      "Mężczyźni dzielą się na dwie grupy, przystojnych i inteligentnych. Przystojni,
      to ci, którzy mi się podobają, a inteligentni, to ci, którym ja się podobam."
      • aleksaa1 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:34
        Kurczę- pozwoliłam sobie wyrazić swoje zdanie na tamtym forum w wątku o babci i
        mnie skasowano! A napisałam tylko ,ze to jest chore i popaprane. A nie jest???
    • alistar1 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:33
      Czasem trudno jednoznacznie stwierdzić, co jest normalne co nie. Co matka to
      pewnie inna "normalność". W mojej opinii:

1) karmienie piersią do lat dwóch - norma
      2) karmienie przez babcię i inne tego typu historie- poważne nadużycie
      3) spanie dziecka z mamą - w wyjątkowych sytuacjach ok, ale jako norma: własne
      łóżeczko
      4) doznania 'erotyczne' podczas karmienia- forumowa podpucha i tyle.
    • karina1974 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:35
      Zgadzam sie z Lipiec smile
      świat staje na głowie!
      A potem widok taki, ze matka na imprezce w odwiedzinach a dziecko (3,5 lat)
      ryczy bo chce se cyca potrzymać! sad
      • katarzyna.br Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:38
        P...ane estetki!!!!!!!!! Odczepcie się od cudzego życia.
        • kasiula.m Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:56
          Wg mnie one mają jakieś problemy.
          Muszą kobity odreagować swoje frustracje.
          Może to dla nich forma terapii?

Proponuję: obgadujcie, obśmiewajcie, jeśli wam to robi dobrze, ale nie za
          plecami.

Np. krytyka kobiet karmiących butelką na tamtym forum, karmiących długo
          na "karmiących długo" itd. Trochę odwagi w wyrażaniu poglądów. Wyjdźcie z
          forumowego targu, przekupki smile
          • katarzyna.br Re: matki pedofiliki - do więzienia!!!!!!!!!!!!!!! 19.09.05, 11:04
            Zawsze myślałam że karmienie dziecka piersią to podstawowa biologia, jak by nie
            było jesteśmy ssaki. Ale z ostatnych wypowiedzi wynika że matki karmiące dzieci
            piersią będą zamykane w więzieniach za pedofilię.
            • moofka Re: matki pedofiliki - do więzienia!!!!!!!!!!!!!! 19.09.05, 11:07
              katarzyna.br napisała:

> Zawsze myślałam że karmienie dziecka piersią to podstawowa biologia, jak by
              nie
              >
              > było jesteśmy ssaki. Ale z ostatnych wypowiedzi wynika że matki karmiące
              dzieci
              >
              > piersią będą zamykane w więzieniach za pedofilię.
              bo mnie, sorry, taki pomysł by w głowie nigdy nie żaswital, a staz w karminiu
              mam spory smile
              bo polak (polka), paniusiu kochana, to sie zna na wszystkim, a na karmieniu
              najlepiej
              im bardziej nie karmi, tym bardziej sie zna tongue_out
              • kama90 Re: matki pedofiliki - do więzienia!!!!!!!!!!!!!! 19.09.05, 18:44
                Otóż to.Nic dodać, nic ująć.Moofka lepiej tego nie można było wyrazić.
            • 18_lipcowa Re: matki pedofiliki - do więzienia!!!!!!!!!!!!!! 19.09.05, 19:45
              katarzyna.br napisała:

> Zawsze myślałam że karmienie dziecka piersią to podstawowa biologia, jak by
              nie
              >
              > było jesteśmy ssaki. Ale z ostatnych wypowiedzi wynika że matki karmiące
              dzieci
              >
              > piersią będą zamykane w więzieniach za pedofilię.

ja też tak myślałam. Do roku póki czegoś tam nie może jeśc, a potem to przecież
              i zeby ma i ulubione potrawy. Po co ten cycek. To nie jest normalne
              • moofka Re: matki pedofiliki - do więzienia!!!!!!!!!!!!!! 19.09.05, 21:27
                18_lipcowa napisała:

> ja też tak myślałam. Do roku póki czegoś tam nie może jeśc, a potem to
                przecież
                >
                > i zeby ma i ulubione potrawy. Po co ten cycek. To nie jest normalne
                kiedy nie powinny spozywac pelnotlustego mleka krowiego?
                nie do roku, tylko duuuuzo dluzej
        • misiabella Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:05
          Lipiec siedzi sobie pewnie teraz i śmieje się w kułak z tego całego wątku.Bo w
          końcu o to jej chyba chodziło - o to,by wzbudzić zainteresowanie,by prowokować.
          I ciągle wałkuje te same tematy,bez przerwy jeden i ten sam problem dotyczący
          karmienia piersią i macierzyństwa.Myślę,że pierwszy lepszy psycholog miałby
          duzo ciekawego na jej temat do powiedzenia.Ale szczerze mówiąc,nie obchodzą
          mnie jej problemy.Ważniejsze jest co innego-to,że osoby mające inne niż ona
          poglądy są wyśmiewane,ich opowieści są wywlekane na forum.To co robi pasuje do
          panienki z podstawówki.Takie zachowanie jest gó..arskie i prostackie.A
          osoby,które podchwyciły te prowokacje są po prostu głupie i tyle.
          Tak,lipiec,masz rację-świat staje na głowie,szok,że dorosła kobieta ma taką
          nieodpartą potrzebę zlinczowania innej za jej poglądy.Gratuluję
          tolerancji,dobrego wychowania i kultury.Tak trzymaj!
    • aleksaa1 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:51
      Dobrze,ze moja córka sama odstawiła się w wieku 6mies - (nie znosi mleka-nawet
      modyfikowanego i je wyłacznie kaszki) - odetchnęłam z ulgą , bo powiem
      szczerze ,ze nie lubiłam karmić i drażniła mnie ta presja otoczenia,zeby
      karmić jak najdłużej. Karmienie piersią ani jej ani mnie jakoś "nie leżało" .
      • kasiula.m Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:00
        Tak, dobrze, że jesteś w "normie". Dobrze Ci z tym, co? wink
        • aleksaa1 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:14
          Bardzo dobrze!!!!!!!!!!P
          Chciałam jA karmić do roku (nie dłużej) ale sama się odstawił . Czy z tego
          powodu miałam czuć się wyrodną matką? Miałam mieć depresję? Szukać wsparcia u
          innych mam--cycowych? Walczyć z corką zeby jak nakdłużej ssała?
          Prawda jest taka ,ze karmienie piersią nie wygląda u kazdej kobiety tak
          samo .Czasami jest to przywiazanie dziecka do jednego miejsca /kacika karmień -
          tak,ze karmienie w miejscach odmiennych niż ono jest niemożliwe a co się z tym
          wiąże niemoznośc dłuższego wyjscia czy wyjazdu.
          Czasami są to częste i nawracające zapalenia piersi. Czasami jest to wrzask
          przy karmieniu(nie wiadomo czemu ) i nieustanny stres czy bedzie ssać czy nie
          będzie.
          Czasami są to czeste konsultacje z poradnią lakt( co wiąze sie z kosztami -
          ha,ha)
          Dlatego TAK !! Jest mi z tym dobrze !!! Nie żyję w stresie a moja córka
          przesypia całe noce!
          No chyba,ze jest inaczej- może mam się biczować z tego powodu? -oświeć mnie !
          • anulka.p Aleksaa 19.09.05, 11:40
            Ale ja tu widzę raczej inny kierunek ataków. I druga sprawa, jeżeli karmienie
            jest tak męczące (zapalenia, problemy) to po co mieszać w to jakąs erotykę. To
            chore, i mogą to insynuowac osoby, ktore w życiu nie karmiły. I trzecia sprawa,
            choć ja już nie karmię, jak pisałam, pamiętam, że na pierwszej ulotce , jaka
            wciśnieto mi w szpitalu, po porodzie, stało jak byk, że Swiatowa Organizacja
            Zdrowia zaleca karmienie dziecka do końca drugiego roku, co przyznam, mnie
            trochę osłabiło wtedysmile, ale chyba jest to wiekszy autorytet niż Lipiec czy
            Kosmitos, czyż nie?
            • aleksaa1 Re: Aleksaa 19.09.05, 11:56
              Wiem ,ze moj post był trochę obok tematu ale jakoś tak mi się to nasunęło ,ze w
              pewnym stopniu dobrze,ze moja córka odstawiła się sama(6 mies to dobry wynik
              jesli chodzi o karmienie-wtedy niemowlę potrzebuje przeciwciał, potem karmienie
              ma nieco inny aspekt )bo nie wyobrazam sobie siebie karmiacej do 3 r.zycia i
              problemów z odstawieniem (domniemanych) .
              A jesli chodzi o autorytety to w nie nie wierzę (niewazne czy WHO czy
              Lipcowawink) Wazne jest wg mnie postepowanie zgodne z własnym sumieniem. Pozdr
              • anulka.p Re: Aleksaa 19.09.05, 12:03
                Mimo wszystko bardziej ufam WHO niż Lipcowej, aczkolwiek nie zastosowałam sie
                do ich poleceniawink
    • kosmitos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:53
      bardzo się cieszę, że w końcu ktoś poruszył en temat; od początku wydawało mi
      się, że coś nie jest w porządku i że więcej w tym erotyki niż karmienia;
      myślałam, że tylko ja tak uważam, ale widzę, że nie; dziwi mnie postawa kobiet
      i niestety dla mnie ma to coś wspólnego z pedofilią; oczywiście mogę się mylić;
      zgadzam się z autorką watku w 100%
      • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:56
        kosmitos napisała:

> bardzo się cieszę, że w końcu ktoś poruszył en temat; od początku wydawało mi
        > się, że coś nie jest w porządku i że więcej w tym erotyki niż karmienia;
        • kosmitos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:06
          w wątkach na forum o długim karmieniu piersią (tym o babci, karmienie
          przedszkolaków itp)...wypowiedzi niektórych osób wskazują, że długie karmienie
          piersią sprawia im przyjemność taką jaka w stosunkach matka-dziecko nie powinna
          mieć miejsca; dzieci kilkuletnie nie potrzebują naturalnego karmienia dla
          właściwego rozwoju i dla mnie zachowanie matek nie jest normalne; uważam, że to
          przesada i trudno mi wyobrazić sobie sytuację, kiedy 4-latek dobiera się do
          cycka; dla mnie to są niezrównoważone emocjonalnie mamuśki, które dbają o
          zaspokojenie swojej chorej przyjemności a nie o dobro dziecka
          • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:09
            kosmitos napisała:

> w wątkach na forum o długim karmieniu piersią (tym o babci, karmienie
            > przedszkolaków itp)...wypowiedzi niektórych osób wskazują, że długie
            karmienie
            > piersią sprawia im przyjemność taką jaka w stosunkach matka-dziecko nie
            powinna
            >
            > mieć miejsca;

dzieci kilkuletnie nie potrzebują naturalnego karmienia dla
            > właściwego rozwoju i dla mnie zachowanie matek nie jest normalne; uważam, że
            to
            >
            > przesada i trudno mi wyobrazić sobie sytuację, kiedy 4-latek dobiera się do
            > cycka; dla mnie to są niezrównoważone emocjonalnie mamuśki, które dbają o
            > zaspokojenie swojej chorej przyjemności a nie o dobro dziecka
            • kosmitos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:17
              na tym forum pierwszy raz spotkałam się z karmieniem dzieci powyżej roku i
              wypowiedzi kobiet, ich dziwne motywy spowodowały, że uznałam je za
              niezrównoważone osoby; nie chcę nikogo obrazić, po prostu wypowiadam swoje
              zdanie-dla mnie to nie jest nrmalne, żeby karmić przedszkolaka (może będą
              karmić do czasu aż dzieci na studia nie wyjadą?); a co do pytania gdzie są taki
              wypowiedzi to po prostu wejdź na tamto forum, ługo nie będziesz szukać
              • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:23
                kosmitos napisała:

> na tym forum pierwszy raz spotkałam się z karmieniem dzieci powyżej roku i
                > wypowiedzi kobiet, ich dziwne motywy spowodowały, że uznałam je za
                > niezrównoważone osoby; nie chcę nikogo obrazić, po prostu wypowiadam swoje
                > zdanie-dla mnie to nie jest nrmalne, żeby karmić przedszkolaka (może będą
                > karmić do czasu aż dzieci na studia nie wyjadą?); a co do pytania gdzie są
                taki
                >
                > wypowiedzi to po prostu wejdź na tamto forum, ługo nie będziesz szukać
                intencje (erotyczne jak sugerujesz) karmienia dzieci powyzej roku
                bo w tej chwili sa to zwykle oszczerstwa
                • kosmitos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:45

heheh wymysly naszych dzieciakowsmile) kto napisze??
                  przeczytaj ten wątek; dzieciaki bawią się cyckami a mamusie szaleją ze
                  szczęścia; a tak na marginesie to jeżeli karmienie jest waszym zdaniem istotne
                  również powyżej roku to może do 18 roku życia-po co poprzestawać na
                  przedszkolu? rozumiem karmienie niemowląt oraz karmienie do 2 lat w przypadku
                  krajów trzeciego świata, ale po co to robić jeśli nie jest potrzebne dla
                  zdrowia dziecka? chyba tylko dla waszej przyjemności
                  • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:06
                    kosmitos napisała:

>
                    > heheh wymysly naszych dzieciakowsmile) kto napisze??
                    > przeczytaj ten wątek; dzieciaki bawią się cyckami a mamusie szaleją ze
                    > szczęścia; a tak na marginesie to jeżeli karmienie jest waszym zdaniem
                    istotne
                    > również powyżej roku to może do 18 roku życia-po co poprzestawać na
                    > przedszkolu? rozumiem karmienie niemowląt oraz karmienie do 2 lat w przypadku
                    > krajów trzeciego świata, ale po co to robić jeśli nie jest potrzebne dla
                    > zdrowia dziecka? chyba tylko dla waszej przyjemności
                    • kosmitos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:19
                      nie jest to dla mnie jakaś mocno bulwersująca kwestia, ale czytając niektóre
                      wypowiedzi po prostu wydaje mi się, że motywy niektórych kobiet są delikatnie
                      mówiąc kontrowersyjne; nie twierdzę, że mam rację, może poprostu nie rozumiem
                      takiego postępowania; kiedyś czytałam o matce karmiącej 8-latka i miało to zły
                      wpływ na jego rozwój emocjanalny, więc sąd zakazał tej praktyki (dotyczyło
                      oczywiście USA); po prostu dotychczas uważałam, że karmienie piersią ma za
                      zadanie zaspokojenie podstawowej potrzeby niemowlaka, jaką jest jedzenie, a
                      kiedy dziecko jest duże to powinno jeść normalne potrawy, więc nie ma powodu
                      karmić w taki sposób przedszkolaka; poza tym lekarze twierdzą, że z medycznego
                      punktu widzenia ma to sens do pół roku, a oni chyba lepiej wiedzą
                      niż "ekspertki" z forum o długim karmieniu-to tylko moje zdanie; kolejna
                      sprawa, która jest dla mnie dziwna to karmienie dziecka przez kobiety w ciąży-
                      trochę mi się to kojarzy z trzecim światem; to moja szczera odpowiedź; nie
                      twierdzę, że na 100% mam rację, to tylko moja opinia
                      • anulka.p Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:22
                        Którzy lekarze tak twierdzą? O WHO już pisałam, a pani doktor pediatra też
                        załamywała ręce, że już zakończyłam karmienie.
                        • kosmitos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:30
                          lekarz, do któego ja chodziłam oraz moje koleżanki (większość ma dzieci i
                          karmiły mniej więcej pół roku zgodnie z zaleceniem lekarskim)
                          • kasiula.m Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:33
                            Brawo!
                            Nasze matki karmiły co 3 godziny i ani minuty krócej czy dłużej zgodnie z
                            zaleceniem lekarskim. Czasy sie zmieniają, tylko nasza natura jest niezmienna i
                            najlepsza. Lekarz może się mylić.
                      • moofka Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:28
                        kosmitos napisała:

> nie jest to dla mnie jakaś mocno bulwersująca kwestia, ale czytając niektóre
                        > wypowiedzi po prostu wydaje mi się, że motywy niektórych kobiet są delikatnie
                        > mówiąc kontrowersyjne;

>kolejna
                        > sprawa, która jest dla mnie dziwna to karmienie dziecka przez kobiety w ciąży-
                        > trochę mi się to kojarzy z trzecim światem;

wydaje, kojarzy
                        to chyba klucz do twoich uprzedzen
                        a to niestety, bez emocji rozmawiac sie nie da
                        Tobie sie wydaje, tobie sie kojarzy
                        i jest to twoja sprawa, co ci sie wydaje, a co ci sie kojarzy
                        watek o ktorym piszesz przejrzalam
                        i nic co wskazywaloby na twoje "erotyczne" podejrzenia nie znalazlam

ale to moze dlatego, ze mnie sie nie wydaje i mnie sie nie kojarzy
                        i widze istotna roznice miedzy roczniakiem a osiemnastolatkiem
                        w przeciwienstwie do ciebie
                        wiec kontynuowanie tej dyskusji nie ma sensu
                        bywaj zdrowa i zastanow sie, zanim kogos tak ostro i paskudnie osadzisz
                        a na marginesie - niemowle oprocz potrzeb jedzeniowych ma tez emocjonalne,
                        ktore ty - moze przez przypadek, a moze z niewiedzy - pominęlas
                        • kasiula.m Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:31
                          No bo kosmitos się wszystko z jednym KOJARZY big_grinDD

Nie wstydź się, kosmitos, jest tyle innych forum i stron w necie... Czeka na
                          ciebie ogrom wrażeń wink
                        • kosmitos Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:42
                          ja również pozdrawiam
                    • kasiula.m do kosmitos i innych wszystkowiedzących 19.09.05, 12:22
                      Ja będę karmić do 18-stki, po czym, jeśli moje dziecko nie odstawi się
                      wcześniej, spróbuję z nim sprawe omówić jak dorosły z dorosłym wink

Cóż, z pieluszek sam zrezygnował w wieku dwóch lat(czy to też jest chore wg
                      ciebie? czy dziecko może chodzić z pieluszką 18 m-cy góra i ani dnia dłużej? i
                      każda matka która wytresowała swoje dziecko jak najwcześniej jest ok? a ta
                      która się zgadza na samowolkę w tej kwestii jest jakaś dziwna?) to może i ze
                      ssania wkrótce wyrośnie. Pożyjemy, zobaczymy.
                      • kasiula.m Re: do kosmitos i innych wszystkowiedzących 19.09.05, 12:28
                        Zapomniałam dodać, że jeśli zacznie mi to przeszkadzać w międzyczasie
                        (karmienie)- to zakończę wcześniej niż on. Nic na siłę. Bez przesady.
                      • kosmitos Re: do kosmitos i innych wszystkowiedzących 19.09.05, 12:35
                        nie jestem wszystkowiedząca-czytaj dokładnie; napisałam wyraźnie, że to tylko
                        moje własne zdanie i nie podaję się za eksperta; a ty rób jak uważasz; nie mój
                        inters; jeśli nie robisz szkody dziecku to rób co chcesz; ja od tego nie
                        ucierpię, może twoje dziecko też nie; i nie bądź taka agresywna jeśli ktoś ma
                        inne zdanie niż ty; po co się denerwjesz-jeśli twierdzisz, że dobrze robisz to
                        rób jak uważasz
      • kasiula.m Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 10:58
        Oj, polecam Ci forum Erotyka, wg mnie ciągnie cię tam ale wstydzisz się
        jeszcze... wink

Do dzieła!
        • kasiula.m to było też do kosmitos n/t 19.09.05, 12:25
    • kizdam47 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 11:29
      Normalnie niektórym się w głowach pierniczy.
    • lawia Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:08
      Wg mnie obie panie powinny się leczyć.
      Jak można dać dziecku starą zwiędniętą pierś fuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjj.
      Napisłam swoje zdanie w tamtym wątku ale niestety je usunięto.
      Niech się bawią dziewczyny w kręgu zboczeń i jeszcze niech się nad tym rozczulają tylko biedne to dziecko.
      • ledzeppelin3 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 12:53
        Drogie panie
        Emocje wzbudziły dwa wątki z tamtego forum:"Babcia i wnuczka" oraz "zabawy
        cycą". W obu wątkach wypoeidziało się sporo dziewczyn- bywalczyń tamtego forum,
        wątek "Babcia i wnuczka" założyła Gosiak 7619- bywalczyni tamtego forum od
        dawna, a więc raczej nie troll. Wątki wśród forumowiczek "Długiej piersi" nie
        budziły zastrzeżeń, póki Lipcowa nie wywlekła ich na światło dzienne. O ile
        zabawy cycą są pewnie podpuchą (a może i nie), o tyle "Babcia i wnusia" były
        normalnym wątkiem ("normalnym" powinno być w cudzysłowiu). Także nie róbcie z
        siebie męczennic długiego karmienia, których nikt nie rozumie i którym cały
        świat rzuca kłody pod nogi, bo obrzydzenie i niechęć wywołują dwa powyższe
        wątki, a nie fakt że ktoś karmi 3-latka (mi osobiści wisi, jak i czym karmicie
        oraz czy odczuwacie przy tym przyjemność). Pozdrawiam.
    • beciaw2 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 13:11
      Pozwolę sobie i ja wtrącić się do tego wątku. Nie sądzę, żeby tak na prawdę,
      sprawa z podawaniem piersi przez babcie była prawdziwa. Jeśli
      była ,rzeczywiście i babcia i mama nadają się do psychologa.
      Ale długość karmienia piersią dziecka oraz odczuwane przy tym emocje to
      naprawdę sprawa indywidualna i bardzo intymna, nie sądzę by były tu jakieś
      normy. Nie ma granic że 12 miesięcy to normalne a 13 to już patologia.
      Cierpię na mastopatię i karmienie dizecka nie należy do przyjemnych, ale los mi
      darował małego alergika który nie toleruje żadnego białka zwierzęcego ani
      mieszanek mlekozastępczych i płakałam jak mała mi się odstawiła w wieku 15
      miesięcy, bo dla niej to było pewne niedożywienie. Za radą lekarza ściągam
      mleko i robię na nim małej kaszkę. I będę tak robiła dopóki zdrowie mi pozwoli,
      chodź przyznam, że mam nadzieję że alergia małej jak najszybciej przejdzie.
      Oczywiście maleko ściągam w samotności, nie przy dziecku!
      Tak , ja też miałam sytuację że moje mleko piło w szpitalu inne dziecko. Ale z
      butelki, ja tylko ściągnełam nadmiar. Nie wyobrażam sobie przystawienia do
      piersi obcego dziecka.
      A w łóżku śpimy razem w trójkę, bo mała bardzo często do nas przychodzi. Seks z
      mężem uprawiamy w innym pokoju i wszystcy są zadwoleni.
      • gamma76 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 14:55
        Okazuje się, że jednak babcie czasem karmią wnuczki. Sama byłam kiedyś
        świadkiem jak młoda dziewczyna opowiadała koleżance, że dobrze , że jej mamie
        jeszcze nie zanikła laktacja (widocznie niedawno urodziła dziecko), to czasem
        jak jej się nie chce to karmi babcia. byłam lekko zdziwiona ale widzę że to nie
        wyjątek.
    • irytek001 ze tez dajecie sie podpuszczac 19.09.05, 14:47
      takiej larwie ktora siedzi teraz i zaciera rece. pewnie sama wysmarowala post o
      zabawach cyckiem.
      widac ze tak samo madre jestescie.

jak ktos nie ma nic do powiedzenia to szuka po forach sensacji. ze wszystkiego
      mozna podrwic albo wybrzydzac.
      a kim sie jest samemu? zakompleksionym nikim.
      a wy sie dajecie wciagac w dyskusje.

> Qrwa. Niektórym kobietom
      > zacierają się pewne granice.

o tak.
    • ruda270 Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 19:14
      buuuuuhahahahaha !!!! Lipcowa...ile Ci płacą za "rozkręcanie" forum??? Słyszałam, że to niezły zarobek yhyhyhy
      • kasiula.m Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 21:48
        No... faktycznie!!!

Mam w związku z tym pytanie: czy to rekord Lipcowej? Bo dawno mnie tu nie
        było...

150 postów/dobę!!!

Jeśli rekord to gratulacje i... może dobijmy do 1000 w drugiej dobie, co wy na
        to??

• mynia_pynia Re: Świat na głowie staje....przewraca się....szo 19.09.05, 19:27
      Teraz dopiero przeczytałam o tej babci ... i faktycznie cieplutko mi się
      zrobiło między nogami bom się zesikała ze śmiechu.
      hahaha...
      Ale to nie z tego karmienia zastępczym cyckiem tylko z tego słowa cieplutko ...
      o matko ale to bosko pasuje do sytuacji !!!
      • kasiula.m dobre! 19.09.05, 21:44
        ROTFL!!!!
        A mi sie tak cieplutko zrobiło po przeczytaniu Twojego postu! HAhaha!!
        • mamaemmy Re: dobre! 21.09.05, 02:52
          Ale się usmiałambig_grin

Ciekawy wątek.

Co do karmienia piersią przedszkolaka-wtrąca tylko,że osobiście znam jednego pana(dalszy wujek),który piersią karmiony był do...uwaga!...7 roku zyciasmile

Jest "dość"znanym profesorem w Krakowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka