Dodaj do ulubionych

beibi blus jak długo?

19.12.05, 08:34
hej jak długo od porodu moze wystapic beibi blus?
Moja mała pare dni tem skonczyla 9 miesiecy a ja mam strasznego dola nigdy
nie bylo tak jak teraz nie moge sobie z soba poradzic a jeszcze moj maz
powiedzialmi ze sie pieszcze.
Pomocy
Agata
Obserwuj wątek
    • maretina Re: beibi blus jak długo? 19.12.05, 08:43
      wdaje mi sie ze baby blues jest krotkotrwaly, jesli ten stan sie przedluza to
      moze popadlas w depresje poporodowa?
      mysle, ze 9 miesiecy to dlugo. warto poszukac pomocy.
      ps. chyba, ze mylisz baby bluesa z przemeczeniem. moze potrzebujesz po prostu
      wiecej czasu dla siebie?
    • sunflower Re: beibi blus jak długo? 19.12.05, 08:46
      Moze to nie chodzi wcale o dziecko ?
      Moze przyczyną są inne powody ? Moze zdarzylo sie coś, co Cię szczególnie
      zraniło lub przezylas jakąs tragedię ?
      Moze jestes przemęczona ?
      A faceci to juz tak mają, że dla nich kobiece lęki, obawy i nerwy
      to "pieszczenie się".
      Moze ktos bliski Ci udzieli wsparcia ? Mama, babcia, bliska koleżanka ?
      Zbliżają się Święta - może one poprawią Ci nieco nastrój ?

W kazdym razie serdecznie i ciepło pozdrawiam i mam nadzieję, że jakoś dasz
      sobie z tym radę. Trzymam kciuki.
    • mania3 Re: beibi blus jak długo? 19.12.05, 09:22
      Z tego co zrozumiałam ten nastrój naszedł Cie dopiero teraz a nie trwa od 9
      miesięcy?W takim razie to ani baby blues ani depresja poporodowa.Co prawda
      mogłoby to być w efekcie jakichś zmian hormonalnych(np.gdybys właśnie kończyła
      karmić piersią)ale stawiałabym na przemęczenie,powtarzalność dni i
      przedewszystkim pogodę, która nie wprawia w optymistyczny nastrój.Nie bez
      znaczenia jest pewnie i to,że mąż nie wykazuje zrozumienia..Ale(oczywiście
      generalizując)tacy są faceci.Nie wiem jak wyglądają Twoje dni i czy możesz
      pozwolić sobie na wyjście z domu, ale to napewno dobrze wpływa.Idź do kina ,do
      kosmetyczki itp.Może chociaż trochę pomoże..Jesteśmy z Tobąbig_grin
      • dziubaskowa Re: beibi blus jak długo? 20.12.05, 09:04
        to przyszło nagle nie trwa od poczatku.Zawsze byłam wesoła optymistka, aż tu
        nagle pach i nie wiem co mam zrobić.Może to ten rytm dnia?
        Rano wstaje o 7 czasem wczesniej bo mała mi nie daje, potem siedzę z nia w domu
        do 11 i spacer a czasem nie spacer tylko zakupy.I tak spowrotem do domu,
        czekanie na męża i czasami jade na uczelnię na jakies 1,5 godziny i tyle wracam
        do domu i siadamdo projektów, takrze kładę siękoło 1 czsem 12 jak dobrze
        pojdzie.Nie mam czasu na fryzjera, czy kosmetyczkę i pieniędzy więc jeszcze
        kolejny powód dosmutku.
        A mąż jak mąż czasem dobrze czasem źle. Święta nie napawaja mnie optymizmem bo
        będą smutne trzy miesiące temu odszedl teść więć będą raczej smutne i to mnie
        jeszcze bardziej dobija.
        Cyba będę musiała iść do psychologa bo sama chyba sobie nie poradzę z tym problemem.
        pozdrawiam
        Agata
        • mania3 Re: beibi blus jak długo? 20.12.05, 09:37
          Myślę,że powinnaś znaleźć trochę czasu tylko dla siebie(może w sobotę jak mąż
          jest w domu?)Idź sobie w miasto, do koleżanki na kawę i uzbieraj na tego
          fryzjera,to naprawdę dobrze robi jak sie lepiej wygląda.Może zmień fryzurę.W
          każdym razie coś zmień i zażądaj trochę czasu dla siebie.A jeżeli to coś
          głębszego to rzeczywiście może jakiś mądry psycholog coś doradzi.Trzymam kciuki
    • mania3 Re: beibi blus jak długo? 20.12.05, 09:40
      Dobre jest tez podobno solarium.Nie po to by się opalić, ale złapać trochę
      światła o które obecnie trudno.Jakieś 2 razy w tygodniu po 5 min.Spróbuj, na
      niektórych to działa
      • dziubaskowa Re: beibi blus jak długo? 22.12.05, 08:20
        wielkie dzieki z tym solarium to moze byc prawda sprobuje.
        dzieki, napisze jakiefekt
        Zyczę wesołych świat
        Agata
        • paris4 Re: beibi blus jak długo? 22.12.05, 09:48
          Moim zdaniem chwile zwątpienia przy dziecku zdarzają się i to żaden baby blues.
          A co do męża to wiem, że mogło Ci się zrobic przykro, mój tez ma takie teksty
          jak zaczynam narzekac co wcale nie poprawia mi nastroju. Trzymaj się
    • annia-m Re: beibi blus jak długo? 22.12.05, 15:18
      Ja też ostatnio jakaś przydołowana bywam, ale moi zajomi też narzekają (faceci
      również) więc to chyba wina pogody, taka depresyjna pora roku. Pozdrawiam
      cieplutko!!!
    • iwoniec Re: beibi blus jak długo? 22.12.05, 18:06
      Ja "blusowałam" na początku, teraz nawet nie pamiętam dokładnie ile. Na pewno z
      miesiąc. Teraz też czasem miewam dołki, a jak Młodzieniec ma taki dzień że
      prawie nie śpi(ma 8 miesięcy) i gania po swojemu po domu to płakać mi się
      czasem chce. Mam także dosyć ustalony rytm dnia, ale to akurat ki odpowiada, bo
      wiem mniej więcej czego się po Maluch mogę spodziewać-wolę tak niżbym miała
      takiego planu nie mieć.
      Natomiast zawsze pomaga mi wyjście z domu. Najlepiej bez malucha, ale z nim też
      nie jest źle. Też nie mam czasu na fryzjera i tak dalej, ale staram się po
      prostu od czasu do czasu pobyć sama ze sobą-to daje mi trochę oddechu i dystans.
      A poza tym zobacz jaka pora roku jest za oknem...pogoda niezbyt optymistyczna.
      Pozdrawiam
      Iwka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka