Dodaj do ulubionych

Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę

04.05.06, 13:02
Kochane,

Czy Edward VII był dziadkiem Edwarda VIII?
A jeśli nie, to czy byli spokrewnieni jakoś inaczej?
Dzięki wielkie.

Sorry za śmiecenie na forum, ale nie mam kogo zapytać.
Obserwuj wątek
    • crises Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 13:14
      A google'a wyłączyli i wikipedię ukradli? Wystarczy przeklikać w Wikipedii
      przez hasła Edward VII, Jerzy V, Edward VIII.

Nie wstyd Ci być aż takim wstętnym leniem?

• szwedka_kredka Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 13:21
        nie czuję się wstrętnym leniem
        nie zadałabym tego pytania, gdybym wcześniej nie wykonała czynności, o których
        napisałaś
        może źle szukałam, co nie znaczy, że nie szukałam
        • crises Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 13:53
          Chcesz powiedzieć, że przeczytałaś artykuły na Wikipedii, które wyskakują jako
          pierwsze po wklepaniu rzeczonych panów do Google'a, i dalej nie wiesz, kto był
          czyim synem/wnukiem? Przerażające.
          • szwedka_kredka Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 14:09
            Droga Sawantko,

Nie bardzo rozumiem, co chcesz mi właściwie "udowodnić", tzn. rozumiem - moją
            bezbrzeżną ignorancję. Aaa, i lenistwo.
            Weszłam i na wikipedia.pl, i na google.pl, przejrzałam informacje, z których
            wydawało mi się, że Edward VIII był dziadkiem Edwarda VII (w końcu tak
            sformułowałam myśl w swoim pierwszym poście), na forum szukałam potwierdzenia,
            mógł być w końcu równie dobrze stryjem.
            Nie wiem, dlaczego mój post tak bardzo Cię zeźlił, w każdym razie zapewniam
            Cię, że następnym razem zastanowię się wiele razy zanim o coś zapytam, dałaś mi
            do myślenia.
            Prawdę mówiąc zdenerwowałam się tą całą sytuacją i żałuję, że do niej doszło. A
            jednocześnie mam wrażenie, że zrobiłaś "z igły widły".
            • chloe30 Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 14:14
              O matko, na tym forum nie znasz dnia ani godziny - afera rzecz pewna.
              Też chciałam Szwedce napisać, że jest leń, weszłam na google i trochę mi zajęło
              zanim się doszukałam co i jak. Bo albo artykuł był tylko o Edwardzie VII albo
              VIII a o powiązaniach ani słowa. A ze zrozumieniem czytać umiem.
              Ale komus musi się nudzić, żeby czepiać sie takich bzdur.
    • krzysztof_wandelt Edward VII był dziadkiem Edwarda VIII 04.05.06, 13:20
      Edward VII syn królowej Wiktorii > ma syna Jerzy V, ktory poczyna Edwarda VIII -
      Edward VIII zmuszony abdykować za mezalians z amerykanka i co gorsza rozwódką
      • szwedka_kredka Re: Edward VII był dziadkiem Edwarda VIII 04.05.06, 13:23
        bardzo dziękuję - tak, rozwódką i to podwójną surprised
        historię miłosną znam (gorzej z historią właściwą, jak się okazało)
        przepraszam za zamieszanie i dziękuję

• mufka51 Do pani mądralińskiej 04.05.06, 14:17
      Nie masz ochoty odpowiadać,to po co piszesz te swoje nadęte formułki?
      Nie musisz się na forum popisywać swoją wiedzą na temat googli i wikpedii.
      To jest forum dla ludzi zwykłych,dla takich co czasem czegoś nie wiedzą ,ale nie
      wstydzą się pytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka