szwedka_kredka 04.05.06, 13:02 Kochane, Czy Edward VII był dziadkiem Edwarda VIII? A jeśli nie, to czy byli spokrewnieni jakoś inaczej? Dzięki wielkie. Sorry za śmiecenie na forum, ale nie mam kogo zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crises Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 13:14 A google'a wyłączyli i wikipedię ukradli? Wystarczy przeklikać w Wikipedii przez hasła Edward VII, Jerzy V, Edward VIII. Nie wstyd Ci być aż takim wstętnym leniem? Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 13:21 nie czuję się wstrętnym leniem nie zadałabym tego pytania, gdybym wcześniej nie wykonała czynności, o których napisałaś może źle szukałam, co nie znaczy, że nie szukałam Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 13:53 Chcesz powiedzieć, że przeczytałaś artykuły na Wikipedii, które wyskakują jako pierwsze po wklepaniu rzeczonych panów do Google'a, i dalej nie wiesz, kto był czyim synem/wnukiem? Przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 14:09 Droga Sawantko, Nie bardzo rozumiem, co chcesz mi właściwie "udowodnić", tzn. rozumiem - moją bezbrzeżną ignorancję. Aaa, i lenistwo. Weszłam i na wikipedia.pl, i na google.pl, przejrzałam informacje, z których wydawało mi się, że Edward VIII był dziadkiem Edwarda VII (w końcu tak sformułowałam myśl w swoim pierwszym poście), na forum szukałam potwierdzenia, mógł być w końcu równie dobrze stryjem. Nie wiem, dlaczego mój post tak bardzo Cię zeźlił, w każdym razie zapewniam Cię, że następnym razem zastanowię się wiele razy zanim o coś zapytam, dałaś mi do myślenia. Prawdę mówiąc zdenerwowałam się tą całą sytuacją i żałuję, że do niej doszło. A jednocześnie mam wrażenie, że zrobiłaś "z igły widły". Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Pytanie z historii Anglii - bardzo proszę 04.05.06, 14:14 O matko, na tym forum nie znasz dnia ani godziny - afera rzecz pewna. Też chciałam Szwedce napisać, że jest leń, weszłam na google i trochę mi zajęło zanim się doszukałam co i jak. Bo albo artykuł był tylko o Edwardzie VII albo VIII a o powiązaniach ani słowa. A ze zrozumieniem czytać umiem. Ale komus musi się nudzić, żeby czepiać sie takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt Edward VII był dziadkiem Edwarda VIII 04.05.06, 13:20 Edward VII syn królowej Wiktorii > ma syna Jerzy V, ktory poczyna Edwarda VIII - Edward VIII zmuszony abdykować za mezalians z amerykanka i co gorsza rozwódką Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: Edward VII był dziadkiem Edwarda VIII 04.05.06, 13:23 bardzo dziękuję - tak, rozwódką i to podwójną historię miłosną znam (gorzej z historią właściwą, jak się okazało) przepraszam za zamieszanie i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Do pani mądralińskiej 04.05.06, 14:17 Nie masz ochoty odpowiadać,to po co piszesz te swoje nadęte formułki? Nie musisz się na forum popisywać swoją wiedzą na temat googli i wikpedii. To jest forum dla ludzi zwykłych,dla takich co czasem czegoś nie wiedzą ,ale nie wstydzą się pytać. Odpowiedz Link Zgłoś