Dodaj do ulubionych

test ciażowy

IP: *.* 18.05.01, 12:20
Czesc zaraz ide zrobic test ciazowy do laboratorium facetka mowila ze jest super czuly wykrywa ciaze juz 2 tyg przed miesiaczka co sadzicie o takich testach czy moze lepsze sa te z apteki????
Obserwuj wątek
    • Gość: Margotka Re: test ciażowy IP: *.* 18.05.01, 13:12
      HCG wykryte we krwi jest wedlug ginekologow szybsza metoda na wykrywanie ciazy. Ale z drugiej strony sa testy ciazowe, do nabycia w aptece, ktore wykryja ciaze juz w 6 dniu od zapolodnienia. Ja jestem takim wlasnie przypadkiem i poswiadczam, ze to prawda.
      • Gość: Aneta Re: do Margotki!!!!!!!! IP: *.* 19.05.01, 10:48
        M argotka powiedz mi prosze czy to byl taki test z dziusiem?Ten z laboratorium wyszedl (-) facetka kazala powtorzyc we wtorek.Wiem ze z krwi sa dokladne ale u nas nie robia.Ja wiem na 99% ze jestem w ciazy a moze to tylkomoje przypuszczenia?
        • Gość: Aneta Re: do Margotki!!!!!!!! IP: *.* 19.05.01, 10:50
          Aha miesiaczke powinnam dostac 28 maja kiedy mam zrobic test zeby wyszedl?
          • Gość: Margotka Re: do Margotki!!!!!!!! IP: *.* 21.05.01, 07:46
            Test z dzidziusiem nazywa sie Quick Vue. Mozna nim sprawdzic ciaze juz od 6 dnia od zaplodnienia. Z tego co mi wiadomo to najbardziej czuly test z wszystkich dostepnych na polskim rynku. Ja go zrobilam niecale dwa tygodnie po zapolodnieniu. Pierwszy wyszedl mi z blada kreska, ale nastepny zrobiony dwa dni pozniej mial juz wyrazna kreske. POziom HCG podwaja sie mniej wiecej co 48 godzin, wiec im pozniej go zrobisz tym bardziej prawdziwy wynik. Z tymi testami to tak juz jest: jesli kreska jest chocby blada to zawsze oznacza ciaze. Jesli miesiaczke masz miec 28 to zrob ten test juz teraz. Powinno ci wyjsc. A jesli nie wyjdzie to tez nie ma co rozpaczac, bo moze byc za wczesnie. Wiec do apteki!A i jeszcze cos: test zrob rano.Trzymam kciuki.
    • Gość: Monika_W Re: test ciażowy IP: *.* 19.05.01, 18:03
      obawiam sie, ze nawet jesli jestes w ciazy to stezenie HCG moze byc jeszcze nie wystarczajce do wykrycia testem .... wszak do miesiaczki masz jeszcze 9 dni to naprawde baardzo duzo czasu .... niestety chyba niewiele moge dodac procz stwierdzenia, ze musisz jeszcze chwile poczeka - proponuje ok. tygodnia ....... pozdrawiam - daj znac jaki byl efekt koncowy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka