Dodaj do ulubionych

PYTANIE DO MAM MALUSZKOW

IP: *.* 24.07.01, 08:41
Dziewczyny,ktora z Was ma moze taki spiworek do spania dla dzieci (taki, co sie zaklada na ramiona, bez rekawow, zapinany na suwak, a dziecie w tym spi i sie nie rozkopuje)? Chodzi mi o wymiary tego cuda. Chcialam takie uszyc, a brakuje mi wyobrazni, jakie to powinno miec rozmary dla takich kruszynek, rosnacych jednakze bardzo szybko... mam jeszcze sporo czasu do ich przyjscia na swiat (dwa bable), ale plany bardzo ambitne! Pomozecie? Dziekuje z gory! (Przydadza sie tez wymiary kombinezonikow na zime...) o ile to ma byc wieksze od rozmiaru 56,aby starczylo na dluzej? Pozdrawiamasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 08:55
      Moja Wiktoria pierwszy miała w rozmiarze 80. I spała w nim dosyć długo. Lepiej uszyć lub kupić duży - dzieciakowi to nie przeszkadz.Jest jedno ale - obecnie stanowczo odmawia spania w czyms co ja tak ogranicza...Ale śpiwory to super sprawa.Monika P
      • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 09:29
        Hej Moika,a jaki to jest (na dlugosc i szerokosc) rozmiar 80??? bo rozumiem, ze 80 to dlugosc (wysokosc) dziecka. ale glowke nalezy odliczyc. :-) to ile zostaje od ramionek do stopek? tez chcialam troche dluzsze uszyc, mam tego 75 cm na dlugosc, chyba wystarczy, prawda????? moze moje nie beda odmawiac spania w czyms takim...
    • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 08:58
      Asiu,posiadasz może wykrój do takiego śpiworka? Z jakiego materiału najlepiej go uszyć?A może posiadasz wykroje do innych przydatnych rzeczy dla maluszka.
      • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 09:28
        Wykroju spiworka nie posiadam, jedynie wyobraznie i rysunek... ale moze cos mi z tego wyjdzie?mam zamiar sprobowac na starej szmacie. :-) a do szycia kupilam taki fajny material pikowany z watka w srodku,zeby bylo cieplo. moze moje nie beda na te spiworki tak zle reagowac???? mam kilka wykrojow i wzorow sweterkow, ale po niemiecku... jak sobie to rozrysuje, sluze kalka. :-) u nas nie moglam znalezc nic z takimi wykrojami,sprowadzilam wiec z Niemiec. papa
    • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 09:01
      Moje na spiworek reagowało jak byk na płachtę, spała w takich kombinezonikach rozpinanych w kroku, z "wolnymi" nóżkami, pod cienkim kocykiem A jak było gorąco, to w body i skarpetkach. A co do wykrojów, to ja mam i szyje czasami, zwłaszcza ogrodniczki, czasami ciekawe i łatwe modele są w Burdach, a juz zupełnie odlotowe to wykroje pojedyncze, tylko troche drogie....
      • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 09:31
        Chesz powiedziec, ze mamusia sie nameczy, wzbije na wyzyny sztuki szycia, a dzieci sie potem wypna????? :-) ja sie nie zgadzam! :-) no nic, moze chociaz jedno... beda w zime urodzone, pewnie mniejsze... moze jak im bedzie cieplo,nie beda protestowac... :-) nadzieja matka glupich? :-)
        • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 11:03
          Nie "wypną się" jeżeli od malucha będą przyzwyczajane do spania w śpiworku. Kilkumiesięczne dziecko jeszcze zaakceptuje śpiwór, starsze - zrobi awanturę o spętane nogi. Zwłasza, kiedy będzie już wiedziało do czego nogi służą :)
          • Gość: asia_t Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 11:58
            no to moje beda przyzwyczajane od malego. :-) ja w ogole mam same super pomysly! :-) ostatnio wymyslilam, ze od 3 miesiaca beda chodzic. hihi. :-) moze jednak lepiej nie???? :-) takie lezace zawsze latwiej namierzyc. :-)))) pozdrawiam
    • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 09:46
      Hej!Asiu ja mam taki śpiworek tyle że nie na suwak ale na zatrzaski jak chcesz to mogę Ci go wysłać bo mnie on nie potrzebny a Tobie może przyda się na wykrój :hello:
      • Gość: asia_t Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 11:56
        Jola, bylabym strasznie wdzieczna!!!! ale na pewno nie jest Ci potrzebny???? poza tym ja chcialam uszyc cos sama, potrzebne mi tylko wymiary, nie chce tego kupowac... wiesz, taka Mamusia-Samosia. :-) wystarczy mi, jak go wymierzysz: dlugosc, szerokosc, pod paszka i szerokosc ramiaczek. :-) z gory dziekuje!
        • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 12:00
          Ale ja nie chcę Ci tego sprzedawać, mogę Ci to dać, to jest takie frotkowe, zwykłe cienkie i zmieści się do koperty, pozdrowienia i przepraszam za nieporozumienie
          • Gość: asia_t Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 14:28
            jestes wspaniala, chetnie!!!!!!! moj adres priv jms_asia@yahoo.com.
    • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 24.07.01, 12:01
      O raju - wyśle we wtorek bo śpiw. jest obecnie u mojej siostry...(sypia w nim jej Mała).Moja Mała sypiała w nim od 2-go miesiaca życia a i tak obecnie go nienawidzi. A szkoda bo wedruje przez sen...
    • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 25.07.01, 13:23
      No to ja . Zadzwoniłam i mam.Najpierw długości:Karczek 18 cm (z tyłu od wcięcia na szyję)"worek" - od początku karczku do dołu:56 cmSzerokości:U samej góry (ramionka) 25 cm, dół karczku: 35 cm. Na samym dole 44 cm. Mój jest trochę przymarszczany pod karczkiem. Na zamek. Ach i trzeba dodać materiału na szwy.Jeśli mogę radzić lepiej uszyć cienki (dwa materiały z dołu np biały , na zewnątrz kolorowy). Takie ocieplane są zbyt gorące i sztywne. Mam i taki a Wiktorii było w nim wyraźnie niewygodnie. I potliwie :-).Monika P
      • Gość: guest Re: PYTANIE DO MAM MALUSZKOW IP: *.* 25.07.01, 13:30
        strasznie dziekuje!!!! najwyzej uszyje dwa, bo kupilam juz grubszy material... tzn. uszyje 4... po dwa na osobke. rozrysowalam to sobie wstepnie i juz WIEM> :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka