Dodaj do ulubionych

bielizna ciążowa

IP: *.* 16.08.01, 20:24
Dziewczyny, mam 2 pytania natury ciuchowo-technicznej. 1) Jakie biustonosze polecałybyście od 5-go miesiąca? Czy biust jeszcze sporo urośnie? Dodam, że przed ciążą raczej nie byłam bujnie obdarzona przez naturę, więc "nie znam się" na tych większych rozmiarach.2)moze trochę zabawne: jak radzicie sobie z noszeniem rajstop? Bo na mój brzuch już żadne nie włażą, a boję się, że wieksze rozmiary będą się przecudnie marszczyć na kostkach. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 16.08.01, 21:05
      Droga Kangurzyco!Opierając się na własnym doświadczeniu odpowiadam:ad 1)obdarzona przez naturę biustem o rozmiarze 70-A, w ciąży przeskoczyłam na 70-B (lub 75-B) i ani odrobinę więcej. Po roku od porodu biust wrócił do pierwotnych rozmiarów.ad 2)nosiłam rajstopy o rozmiarze MAXI (miały na brzuchu wstawiony klin) - nie marszczyły się, ale widziałam reklamy specjalnych rajstop dla kobiet w ciąży, także rozejrzyj siężyczę sukcesów
      • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 16.08.01, 23:36
        FAKT WSZYSTKO BRZUSIO ZMIENIA. JA MUSIAŁAM ZMIENIC SEKSOWNE KORONKOWE MAJTASY NA BAWELNIANE O WIEKSZYM ROZM BO KORONKA MI SIE ODCISKALA NA BRZUCHU. W RAJSTOPY ROZM 4 JESZCZE SIE MIESZCZE ALE GUMECZKA TROCHE CIŚNIE. MI TEŻ ZACZĄŁ SIĘ 5 MIESIĄC. PA
      • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 20.08.01, 14:04
        Dzięki, Aniu, za szczegółowe informacje dot. biustu - Ja też przed ciążą nosiłam 70-A, więc dla mnie bardzo cenne. Tartwi mnie tylko odrobinkę perspektywa "pociążowego" powrotu do dawnych wymiarów - już się trochę przyzwyczaiłam do moich bardziej obfitych kształtów. Nic to - może i po brzuszku nie pozostanie ślad?Pozdrawiam!
    • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 16.08.01, 22:40
      Można kupić rajstopy dla kobiet w ciąży ze specjalnym miejscem na brzuch (np. w Mothercare).
      • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 17.08.01, 07:17
        Mnie udalo sie kupic rajstopy dla kobiet w ciazy, ale na razie leza, zastanawialam sie nad kupnem ponczoch, bo te rajstopy w sklepie byly bardzo drogie.
        • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 17.08.01, 09:43
          Pończochy chyba nie są najlepsze z powodu gumek na górze. Chyba że tradycyjne, z pasem - wtedy powinno być OK...
          • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 17.08.01, 09:49
            A czemu te gumki mialyby byc zle? Przeciez nie sciagaja strasznie mocno. Co prawda zawsze wolalam rajstopy, aleteraz pomyslalam o ponczochach.
            • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 18.08.01, 14:54
              Aniu, znawcą to ja nie jestem i może się mylę, ale wydaje mi się, że każdy ucisk źle robi na krążenie - a w ciąży i tak łatwo o żylaki, popękane naczynka krwionośne itp. - dlatego gumki przy pończochach wydają mi się złe. Zresztą ostatnio trochę puchnę i nawet ściągacze przy skarpetkach "wrzynają" mi się niesympatycznie w nogi, więc może jestem przeczulona. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 19.08.01, 19:11
      Co do biustonoszy, to w pierwszym trymestrze ciąży biust mi urósł, ale nie rewelacyjnie i do tej pory chodzę we własnej bieliźnie (32 tydzień), ale za to zastanawiam się, co i jak duże kupić na okres karmienia.Co do rajstop - to 2 tygodnie temu też chodziłam w swoich własnych, tylko nie podciągałam ich na brzuch, gumka zostawała na podbrzuszu. Mam jednak nadzieję,że do swojego terminu w październiku nie będę musiała za dużo w rajstopach chodzić, ale rzeczywiście też widziałam rajstopy ciążowe.Kasia
    • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 19.08.01, 22:38
      Dziewczeta! Bardzo chcialabym wam polecic rajstopy ciazowe cienkie w roznych kolorach firmy Palmers (znanej gl. ze stanikow), faktycznie z duza wstawka na brzuch! Bylam w ciazy dwa razy, za pierwszym razem rodzilam w lipcu, wiec koncowke przechodzilam w sukience, ale za to drugi raz w grudniu, wiec bez rajstop ani rusz. Brzuch mialam monstrualnie wielki i wypiety do przodu a nie na boki i faktycznie nic mi sie nie wrzynalo. Cena nie jest bagatelna (cos ok. 50 zl) ale sa bardzo wytrzymale - w ciagu dwoch ciaz nie poszlo nawet ani razu oczko.
      • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 20.08.01, 10:21
        Ale gdzie takie kupilas??? :bounce:pozdrowionka buba
    • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 20.08.01, 14:01
      Dzięki dziewczyny za wieści o rajstopach ciążowych - postaram się takowe znaleźć, może nie aż tak drogie. Do tej pory radziłam sobie nacinając je po prostu od pępka w dół - o dziwo, nie spadały, ale przykro by mi było potaktować tak jesienią moje ulubione grube...A propos biustonoszy czy któraś z Was używała tzw. "rosnących"? Czy to się w ogóle sprawdza i jakie frmy je robią?Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy
      • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 23.08.01, 11:15
        Hej Kangurzyco! Kiedys przez b. dlugi czas mialam do czynienia z bielizna. Znam sie na tym. Pamietam sklad biustonoszy "rosnacych", jak to okreslilas, dlatego nie polecam ich do noszenia w ciazy. Biust musi "oddychac", a tu nie mialby takiej mozliwosci. Owszem sa tam dodatki bawelny, ale jest to wymagane minimum.Fakt pozostaje faktem: biustonosze tego typu sa bardzo wygodne. Kupujac je nalezy jednak pamietac, iz dopasowuja sie do wielkosci biustu pod wplywem temperatury ciala - dlatego kiedy bedziesz takowy kiedykolwiek przymierzac, pamietaj, aby chwilke w nim zostac, az poczujesz, ze "troszke" zmienia ksztalt, (absolutnie nie bierz wiekszego rozmiaru! - jesli masz "faktycznie" 75 B, a mierzony biustonosz wydaje sie ciasny, nie zamieniaj go na 75 C!). W tym wypadku polecam Triumph"a - ten typ biustonosza zostal tam dobrze przetestowany.Tyle ode mnie.Pozdrawiam,Agnieszka
        • Gość: guest Re: bielizna ciążowa IP: *.* 23.08.01, 12:37
          Dzięki Agnieszko za bardzo konkretne wieści. Właśnie wczoraj kupiłam takie cudo Triumpha, ale jeszcze nie zakładałam na dłużej, więc bardzo jestem ciekawa, jak się będzie nosić. W każdym razie pierwsze wrazenie było b. dobre - zobaczymy jak się sprawdzi "w praniu".Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka