Dodaj do ulubionych

Dokuczliwy BOL GLOWY

IP: *.* 20.08.01, 11:44
Wczoraj obudzil mnie przerazliwy bol glowy, tak jakby cos probowalo za wszelka cene rozerwac mi czaszke. Bol ten trwal niemalze caly dzien. Nie bralam lekow przeciwbolowych. Czy powinnam juz dzis leciec do lekarza (mam wizyte w najblizszy piatek) a moze powinnam sie do tego przyzwyczaic? Czy macie takie bole? Jesli tak, to co robicie? Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 20.08.01, 11:59
      Cześć Kasia, ja w drugim, trzecim miesiącu cierpiałam nieustannie na bóle głowy, nieraz całodzienne nieraz chwilowe, jakoś przechodziło, nie brałam żadnych tabletek, dopiero w czwartym miesiacu kilka razy wzięłam panadol, bo nie mogłam wytrzymać. Już od dwóch miesięcy nie pamiętam, co znaczy ból głowy, ustąpił i czuję się dobrze. W ciąży można brać tabletki przeciwbólowe z paracetamolem. Trzymaj się, pewnie niedługo przejdzie.
    • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 20.08.01, 12:00
      No hej , Kasiu - jak mi ciebie żal - mam to samo. Dzisiaj wstałam z bólem głowy i nie przeszło mi do tej pory. Dodatkowo jest mi cały czas niedobrze i wymiotowałam :-(((( a to już 15 tydz. (nic z tego nie rozumiem) Oprócz tego jestem dzisiaj okropnie płaczliwa - może to przez te upały ??Mój ginekolog mówił, że bóle głowy związane są z niskim cisnieniem krwi no i pogoda tez może wywierac wpływ. Polecił odpoczywać lub APAP. Podobno pomagaja naprzemienne okłady na głowę zimno - ciepłe.Trzymaj sięPozdrawiamJoasia z Miśkiem 4,5 l oraz Szkrabkiem ~ 18,02,02
    • Gość: kzk Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 20.08.01, 12:20
      Dzieki za odpowiedzi. Jak dobrze wiedziec, ze to nic zlego sie nie dzieje a tylko taki sobie urok bycia w stanie blogoslawionym.Joasiu, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej i dla Ciebie i dla mnie. Ja zaczelam wlasnie 10 tydzien i przyznaje, ze wczorajszy bol glowy to pierwsza uciazliwa dolegliwosc. Dotad mialam tylko raz nudnosci. Dzis jednak glowa jeszcze troche mnie pobolewa i moj kregoslup sie buntuje.Usmiechnijmy sie, jutro bedzie lepiej,Kasia
      • Gość: asia_t Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 20.08.01, 13:32
        Hej Kasiuja okolo 14-15 tygodnia cierpialam na bole glowy,az mi bylo ciemno przed oczami...pomagalo lezenie w zaciemnionym pokoju z mokra szmata na oczach i glowie...a jak juz po 4 godzinach nie przechodzilo,bralam 1 tabletke panadolu,to wolno. teraz jestem w 20 tygodniu i nic mnie nie boli! :-) to jest wlasnie jeden z urokow bycia w ciazy...
    • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 20.08.01, 12:21
      Kasiu, mnie też bardzo dokucza ból głowy. Ostatnio aż się popłakałam z tego powodu. Ja jednak mam z tym problem od dawna, mam stwierdzonš migrenę (tylko proszę sie nie ?miać) i lecze się u neurologa. Cišża niestety nasiliła często?ć bólu, choć troszkę zmieniła objawy - paradoksalnie przestałam wymiotować podczas ataków. Za to odstawiłam wszystkie ?rodki przeciwbólowe co sprawiło, że czasami chce mi sie chodzić po ?cianach. Ostatno zauważyłam, że im na dworze cieplej i duszniej tym wieksze prawdopodobieństwo bólu. z utęsknieniem czekam na jesień.PozdrawiamMarta
      • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 22.08.01, 09:17
        Marta, poradź. Ja również mam stwierdzoną migrenę i już nie wiem jak sobie z tym radzić. Jestem w 13 tygodniu ciąży, a ból głowy nie opuszcza mnie od dwóch dni. Oczywiście leków nie biorę, i już nawet leżenie w zupełnie zaciemnionym pomieszczeniu nie pomaga. Jestem bliska podjęcia decyzji o pójściu na zwolnienie lekarskie. RATUJPozdrawiam Ania
        • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 22.08.01, 09:34
          Aniu, niestety ja nie znam żdanego cudownego ?rodka. My?lę, że pozostało nam cierpienie. Ja jeszcze od momentu stwierdzenia cišży nie byłam u neurologa. A lekarstw, których mi przepisał na ostatniej wizycie, przewidujšc, że mogę być w cišży, nie brałam. Nie poszłam też na tomografię komputerowš głowy. Może powinna? pój?ć do lekarza neurologa? Jakie lekarstwa brała? przed cišżš? Ja miałam divascan ale mi nie pomagał. Raz w czasie ataku miałam podany maxalt. Teraz nie używam nic. Meczę się zwłaszcza podczas upałów. Może rzeczywi?cie powinna? pój?ć na zwolnienie?PozdrawaimMarta
    • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 20.08.01, 16:19
      Kasiu,Ja mialam okropne bole glowe i koleznka poradzila picie wody. Tyle sie slyszy o tym jak wazne jest picie wody, ze przestajemy reagowac. Moge Ci jednakzareczyc, ze jest to genialny sposob na bole glowy. Ale ilosc musi byc na prawde duza. Kiedy czujesz bol natychmiast wypic ok 8 szkalnek a potem wiecej powoli. Wiem, ze mozna sie utopic ale pomaga.kamila
    • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 23.08.01, 10:53
      Hej Kasiu!Na bol glowy, czyli poniekad reakcje na "zle cisnienie", polecam mala kawke. Kawka malutka (po wlosku, po wegiersku - jak kto woli), byle rozpuszczalna i mocna, tzn.: do malusienkiej filizanki wsyp czubata lyzeczke kawy i zalej woda. Jesli slodzilas kawe, to tym razem wsyp malo cukru. W zaleznosci od stopnia bolu albo dolej mleka, albo z niego zrezygnuj.Mozliwe tez, ze powinnas wowczas cos przekasic lub zdrzemnac sie choc godzinke.(W pracy z drzemka moze byc roznie :-), ale kawka to wyprobowany sposob).Pozdrawiam,Agnieszka
      • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 23.08.01, 12:03
        Z kawą niestety trzeba uważać u niektórych może właśnie nasilać bóle głowy jak również czekolada czy żółty sersad
        • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 23.08.01, 13:51
          To, co pisze Jola, to oczywiscie prawda.Wszystko zalezy od tego, jak kto reaguje na tego typu napoje. Przypomnialo mi sie jeszcze cos: delikatny kilkuminutowy masaz obu skroni srodkowymi palcami (nie innymi) tez czasem pomaga.Powodzenia!Agnieszka
    • Gość: guest Re: Dokuczliwy BOL GLOWY IP: *.* 23.08.01, 22:45
      Warto spróbować okładów z wody z octem lub z sokiem z cytryny (dośc dużo soku). Mnie pomagało. Jeśli kawka na ból głowy, to też z kilkoma kroplami soku z cytryny. Paskudztwo, ale zbawienne. Powodzenia. Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka