Dodaj do ulubionych

Niewinne ogłoszenie

IP: *.* 10.01.02, 09:34
Cześć eMamy.Czytałyście może ogłoszenie: "Super możliwości do współpracy w gospodarce informatycznej poszukuję (z internetem)"? Ja nawet zadzwoniłam. Ździwiło mnie to, że chcą przyjść do domu, że potrwa to godzinkę, najlepiej wtedy znaleźć kogoś do dzieci, ale umówiłam się. Przyszedł pan ok. 50 lat, najpierw ble, ble, ble, gadu, gadu, potem jakie mają państwo wykształcenie, gdzie pracują. Potem się zaczęło w stylu sprzedaży bepośredniej proszę to dokładnie przeczytać, a jak pani kupi w naszym sklepie internetowym to będzie tyle punktów na koncie, a jak pani poleci nasz sklep znajomym to tyle itp. itd. Ja mu na to, że jeśli nasza praca ma polegać na tym co on robi tzn. zachwalaniu tego sklepu to dziękujemy tracimy czas. Facet zdębiał, a ja mu na to dziękujemy czy rozumie to słowo. No to on, że w życiu nie spotkał takich jak my, a w branży od 10 lat, a czy ja zdaję sobie sprawę co tracę, no i na koniec jakie to biedne są moje dzieci, że mają takich rodziców co nie chćą iść z postępem.Ale jaja nie, ciekawe co wy na to?DorotaL
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Niewinne ogłoszenie IP: *.* 10.01.02, 13:08
      Hehe Dorota, ja się kiedyś podobnie dałam nabrać. Zadzwoniła miła pani i spytała czy życzymy sobie darmowego sprawdzenia stanu wody w naszym kranie. Pomyślałam - czemu nie, dowiem się, co nam leci. Nastawiłam się na parę minut wieczorkiem. Przyszedł "pan ok. 50" wydestylował nam z kranu jakąś "truciznę", po czym stwierdził dramatycznie, że skazujemy dziecko na toksyny (trzymałam chyba 9-miesięczną Julkę wtedy na kolanach). My na to, że dziecko poimy wodą Żywiec. To nic, z Żywca też wydestylował swoją maszynką bure odpady. Po czym zaproponował nam Filtr Absolutny. Ponieważ nie rzuciliśmy się na niego jak tonący na brzytwę, facet dalej wygłaszał przydługawe wykłady o udarach mózgu od byle jakiej wody itp. Kiedy dodał, że u niego w rodzinie jest to najważniejszy przyrząd dający wszystkim zdrowie i długie życie zapytałam zgryźliwie tego orędownika zdrowia czy dlatego może już być spokojnie palaczem papierosów (palaczy poznaję nieomylnie na kilometr). Przyszedł czas kąpieli małej, a on nadal nie mógł zrozumieć, że grzecznie odmawiamy i nie mamy więcej czasu. Ciężko było go wyprosic z domu. Nie wpuszczajcie takich ludzi do domu, bo jesteście dla nich tylko ciemną masą, którą trzeba urabiać tak długo, aż pozwoli na sobie zarobic kasę.
    • Gość: DorotaL Re: Niewinne ogłoszenie IP: *.* 10.01.02, 13:37
      P.S. Wyszperałam w internecie, że organizacja, którą ów pan reprezentował znana jest z psychologicznego manipulowania ludźmi!Strzerzcie swojej prywatności.Pozdrowienia. DorotaL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka