Dodaj do ulubionych

"Noce i dnie"

IP: *.* 19.05.02, 09:30
Słuchajcie, a raczej czytajcie! Właśnie włączyłam sobie film "Noce i dnie" Antczaka i od godziny pochlipuję. Pewnie znowu dwa dni będę się dołować, ale ten film jest taki piękny, że po prostu, mimo doła, muszę go co jakiś czas obejrzeć. Czy na Was też on tak bardzo wpływa? Czy tylko ja taka jestem, że na nim ryczę? Choć z reguły rzadko (prawie nigdy) nie płaczę na filmach...Marti
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: "Noce i dnie" IP: *.* 19.05.02, 09:44
      ja znam na pamiec wiekszosc kwestiia film ogladam, po to aby spedzic czas w tamtej czasoprzestrzeni, a nie dla fabuly, ktora znam na pamiecmozna powiedziec,ze ja sie przenosze w czasie ;)moj ukochany film :)
      • Gość: eBeatka Re: "Noce i dnie" IP: *.* 19.05.02, 12:16
        Ja podobnie jak Wy,dziewczyny,przepadam za tym filmem-ale nie tylko.Podobne wrazenie robi na mnie "Lalka", "Rodzina Polanieckich"czy tez "Chlopi".I nie wiem juz sama kto i co zasluguje na piesni pochwalne wiecej-czy zreczne pioro autora tych powiesci,czy moze mistrzowska gra aktorow,czy wreszcie rezyser,znakomity w swoim fachu.A moze wzsystko i wszyscy naraz?Uwielbiam zaglebiac sie w tamten czas,sledziic obyczaje i zycie ludzi z tamtej epoki,wyobrazac sobie,co tez ja bym robila,jaka byla zyjac w tamtych czasach.Czy bylabym potulna i ulegla "woli ojcow",czy moze buntownicza i gloszaca "nieobyczajne"poglady?Patrzac na mnie dzisiejsza,jednym razem "owieczke boza" innym znow "diablice rogata",sama nie potrafie odpowiedziec na to pytanie...Pozdrawiam cieplo,eBeatkasmile
    • Gość: guest Re: "Noce i dnie" IP: *.* 20.05.02, 09:36
      Mój ukochany film (serial). Mogę go oglądać ciągle i bez przerwy. Barańska jako Barbara jest niezastąpiona, wspaniała!!!Barbara przypomina mi trochę mnie samą :)
    • Gość: MiZ Re: "Noce i dnie" IP: *.* 20.05.02, 11:14
      "Noce i dnie" to moj ukochany film. Mimo, ze wiekszosc kwestii znam na pamiec moge go ogladac caly czas...Jadwiga Baranska cudownie zagrla Barbare. Chyba nikt by tego nie zrobil lepiej... A Binczycki w roli Bogumila to w ogole... :)"ciesze sie, ze wychodzac za maz bez milosci jego dostalam za meza" - ach ta Barbara...zona :jap:
      • Gość: Maciejka Re: "Noce i dnie" IP: *.* 20.05.02, 21:26
        Ja też kocham ten film, choć może bardziej serial. Jakoś mi się wszystko lepiej "układa". I książkę też kocham. Szkoda, że ją w szkole obrzydzają. Na szczęście coś mi strzeliło do głowy i przeczytałam ją raz jeszcze kilka lat temu. Ale mądra powieść. I głęboko wzruszająca.MaciejkaP.S. A na filmach z reguły płaczę...
        • Gość: Dorota_zielinska Oskarowa rola Barbary IP: *.* 22.05.02, 10:39
          Nie sądzicie? Taka druga kreacja kobieca w polskim filmie według mnie się nie zdarzyła.A Bogumił?? Zazdrość bierze na samą myśl.Cieszę się ze jest nas tyle zagorzałych wielbicielek tego filmu.Serdecznie pozdrawiamDorciaP.S. A "Pragnienie miłości" Antczaka widziałyście? Jeśli tak proszę napiszcie swój komentarz
          • Gość: guest Re: Oskarowa rola Barbary - Chopin IP: *.* 22.05.02, 10:56
            Widziałam "Chopina" i jakoś tak nie bardzo mi się spodobał. Chyba po prostu Stenka mi zepsuła odbiór, bo po prostu jej nie lubię. No i Gajos i Opania też mi się juz przejedli, nie patrzę na nich jak na postacie, które grają, tylko po prostu jak na aktorów, którymi są. Ale nie chcę, broń Boże, zniechęcać nikogo. Marti
          • Gość: guest Re: Oskarowa rola Barbary - Chopin IP: *.* 22.05.02, 10:56
            Widziałam "Chopina" i jakoś tak nie bardzo mi się spodobał. Chyba po prostu Stenka mi zepsuła odbiór, bo po prostu jej nie lubię. No i Gajos i Opania też mi się juz przejedli, nie patrzę na nich jak na postacie, które grają, tylko po prostu jak na aktorów, którymi są. Ale nie chcę, broń Boże, zniechęcać nikogo. Marti
          • Gość: guest Re: Oskarowa rola Barbary IP: *.* 22.05.02, 18:18
            Noce i dnie byly nominowane do oskara.Dla mnie bez oskara sa najcudowniejsze.......:)
    • Gość: mysia Re: "Noce i dnie" IP: *.* 25.05.02, 00:34
      Ja tez lubie ten film i za kazdym razem sie wzruszam!Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka